Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.


 Έρευνα ("Press Freedom index 2107"), που δείχνει την κατάταξη των χωρών με βάση τον δείκτη ελευθερίας του Tύπου (2017).
ΣΗΜΕΡΑ,  ΜΕ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΗΜΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  ΤΩΝ  ΣΟΡΟΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,  ΤΣΙΠΡΑ  ΚΛΠ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΤΩΝ  ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ  ΣΤΟΩΝ  ΚΛΠ,  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΟΤΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ  ΑΣΥΔΟΣΙΑ  ΣΤΟΝ  ΤΥΠΟ,  Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΟΜΩΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ  ΤΟ  ΑΝΤΙΘΕΤΟ.  Η  ΛΕΓΟΜΕΝΗ  "ΑΣΥΔΟΣΙΑ"  ΤΟΥ  ΤΥΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΠΛΑΣΤΗ. 

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΜΙΑ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ,  ΑΦΑΝΗΣ  ΚΑΙ  ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ  ΣΙΩΠΗΣ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ  ΚΑΙ  ΑΛΗΘΙΝΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΤΕΧΝΗΤΗ  "ΑΣΥΔΟΣΙΑ"  ΣΕ  ΦΤΙΑΧΤΕΣ,  ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ,  ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ,  ΓΕΜΑΤΕΣ  ΨΕΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ.




ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ: "ΟΧΙ ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΧΙ ΣΕ GAY, ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ".




ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ  ΣΤΑ  ΨΕΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  ΤΑ  "ΕΛΛΗΝΙΚΑ"  ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ

Η έντυπη δημοσιογραφία  και  τα  "ελληνικά"  τουρκοκάναλα  στην  Ελλάδα  ποτέ  δεν  ασχολούνται  σοβαρά  με  τα  πραγματικά  προβλήματα  του  Ελληνικού  λαού  και  του  έθνους  και  όταν  αναγκάζονται  από  τις  περιστάσεις  να  ασχοληθούν,  συνήθως  τα  θέματα  τα  περνούν  ξώφαλτσα,  τα  γελοιοποιούν,  τα  διαστρεβλώνουν  και  παραπληροφορούν.
Φαίνεται  ότι αυτά  γίνονται  αντιληπτά  σε  ευφυή  ανεπηρέαστα  μυαλά  του  εξωτερικού (μόνο  οι  χοντροκέφαλοι  νεοέλληνες  της   μπανανίας  δεν αντιλαμβάνονται  τίποτε)  και  αυτό  αποτυπώνεται  στην  παρακάτω  κατάταξη:   
 
 

Έρευνα ("Press Freedom index 2107"), που δείχνει την κατάταξη των χωρών με βάση τον δείκτη ελευθερίας του Tύπου (2017).


Αυτή  είναι  η  ελευθερία  του  τύπου  στην  Ελλάδα  σήμερα. Η  ουσιαστική  ελευθερία  του  τύπου  στην  πατρίδα  μας  είναι  στην  προτελευταία  θέση,  πολύ  πιο  κάτω  και  από  την  Αλβανία. 



ΜΠΟΡΕΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΝΑ  ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ  ΤΑ  ΑΓΕΝΝΗΤΑ  ΜΩΡΑ  ΜΑΣ,  ΝΑ  ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ  ΤΙΣ  ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΙΕΡΑ  ΚΑΣΤΑΝΑ  ΤΩΝ  "ΑΓΙΩΝ",  ΝΑ  ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ  ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΑ  ΠΤΩΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΠΡΩΤΗ  ΧΩΡΑ  ΣΤΗΝ  ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ,

ΑΛΛΑ:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΤΡΑΠΕΖΑ:  ΣΧΕΔΟΝ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΤΗΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΛΒΑΝΙΑ,  ΤΗΝ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΤΟΥΡΚΙΑ.


Αποκαρδιωτικά είναι για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία στο επιχειρείν (Ease of Doing Business 2018) σε σύνολο 190 χωρών. Στην έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 67η θέση από την 61η θέση που ήταν στην περσινή έκθεση και είναι πίσω από χώρες, όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία.Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για μείωση της γραφειοκρατίας, απλοποίησης διαδικασιών και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί, καθώς την ίδια ώρα έχει αυξηθεί η φορολογία. Σύμφωνα με την έκθεση, μια επιχείρηση στην Ελλάδα καταβάλλει το 51,7% των κερδών της σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που στην περσινή έκθεση ήταν στο 50,7%. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ είναι 40,1%.
Αναλυτικότερα, στην παγκόσμια κατάταξη για την ευκολία στο επιχειρείν, σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα κατατάσσονται όλες οι γειτονικές χώρες ή οι χώρες που οι οικονομίες τους έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της ελληνικής.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση και την ίδια ώρα Αλβανία βρίσκεται στην 65η θέση, η Τουρκία στην 60η, η Κύπρος στην 53η, η Βουλγαρία στην 50η θέση, η Ιταλία στην 46η θέση, η Ρουμανία στην 45η, η Σερβία στην 43η, η Πορτογαλία στην 29η θέση και η Ισπανία στην 28η θέση. Εντύπωση προκαλεί η διατήρηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε υψηλή θέση των Σκοπίων, συγκεκριμένα στην 11η θέση από 10η που ήταν πέρσι.
Αναφορικά με την Ελλάδα, στην έκθεση σημειώνεται ότι η χώρα μας μαζί με το Λουξεμβούργο και τη Χιλή αποτελούν τις τρεις χώρες με τη χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών των χωρών, η Ελλάδα είναι πίσω από χώρες, όπως η Σλοβακία (39η), η Σλοβενία (37η), η Τσεχία (30η), η Πορτογαλία (29η), η Πολωνία (27η), η Λετονία (19η), η Ιρλανδία (17η) και η Εσθονία (12η).
Στα επιμέρους στοιχεία η Ελλάδα εμφανίζει τις ακόλουθες επιδόσεις:
– Έναρξη επιχείρησης: 37η θέση
– Διαχείριση κατασκευαστικών αδειών: 58η θέση
– Ηλεκτροδότηση: 76η θέση
– Καταχώρηση ακίνητης περιουσίας: 145η θέση
– Εξασφάλιση πίστωσης: 90η θέση
– Προστασία επενδυτών μειοψηφίας: 43η θέση
– Πληρωμή φόρων: 65η θέση
– Διασυνοριακό εμπόριο: 29η θέση
--Επιβολή συμβάσεων: 131η θέση
– Επίλυση πτωχεύσεων: 57η θέση


ThanosTzimeros 

H Ρουμανία είχε φορολογικό σύστημα Τσακαλώτου - Σταϊκούρα (ένας είναι ο κρατισμός) και η οικονομία της σερνόταν.
Υιοθέτησε δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών και flat tax και απογειώθηκε.
Το 1998 είχε 48% φορολογία φυσικών προσώπων. Σήμερα έχει 10%.
Είχε 38% φορολογία εταιρειών. Σήμερα έχει 16%.
Είχε ασφαλιστικές εισφορές εταιρειών 39,75%. Σήμερα έχει 2,25%.
Μέχρι 1.000.000 ευρώ τζίρο οι εταιρείες φορολογούνται με 1% (επί του τζίρου) ανεξαρτήτως κερδών.
Ούτε προκαταβολές φόρου για την άλλη χρονιά, ούτε τέλη επιτηδεύματος ούτε εισφορές αλληλεγγύης.
To AEΠ της Ρουμανίας το 1998 ήταν 42 δισ. δολάρια. Σήμερα είναι 239 δισ. δολάρια (214 δισ. ευρώ).
Σε 20 χρόνια, σχεδόν το εξαπλασίασαν!
Περιμένετε τώρα να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα επειδή θα γίνει μείωση από το 28% στο 20% σε... βάθος διετίας!
Ο κόσμος καλπάζει κι εμείς συζητούμε για πλαφόν στο Airbnb!




 Η Ελληνική κτηνοτροφία καταρρέει: ακούει κανείς; 

Του Θωμά Κουτσουπιά, Ο Θωμάς Κουτσουπιάς είναι προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου. Πηγή : Αιχμη (Αιτωλοακαρτνανίας)
konstantakopoulos* 


Η σκληρή αλήθεια των αμείλικτων αριθμών: ο αριθμός των προβάτων μειώθηκε κατά 1,9% το 2018 σε σχέση με το 2017, ο αριθμός των αιγών μειώθηκε κατά 3,8%, ο αριθμός των βοοειδών μειώθηκε κατά 2,5% και ο αριθμός των χοίρων μειώθηκε κατά 3,0%. Σε απόλυτους αριθμούς και πάντα σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών ζωικού κεφαλαίου, που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, μετράμε πολλές χιλιάδες λιγότερα ζώα.
Και τον ίδιο αρνητικό απολογισμό είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, η μείωση που επήλθε στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας επί των ημερών της απερχόμενης κυβέρνησης είναι σημαντική και καταδεικνύει πως τα περί στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι λόγια κενά περιεχομένου. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν «μείωση παντού» και αυτό, αν αναλογιστούμε το πόσο κοστίζει στη χώρα μας ο λεγόμενος «κύκλος του κρέατος» και ο αντίστοιχος «κύκλος του γάλακτος», τα εκατομμύρια δηλαδή που δίνουμε σε άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες για να καλύψουμε τις καταναλωτικές μας ανάγκες, θα πρέπει κάποια στιγμή πολύ σοβαρά να μας προβληματίσει.
H Ελληνική Κτηνοτροφία, πέρα από αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας, πέραν της ούτως ή άλλως τεράστιας συνεισφοράς της στην εθνική οικονομία, πέραν του κυρίαρχου ρόλου της στη συνοχή των κοινωνιών της υπαίθρου, θα μπορούσε και θα έπρεπε να αποτελεί βασικό εργαλείο για την άρση των οικονομικών αδιεξόδων που αντιμετωπίζει το κράτος και κατ’ επέκτασιν ολόκληρη η κοινωνία.
Διότι δεν είναι μόνο η επισήμως και μη δυνάμενη να αμφισβητηθεί συρρίκνωση της κτηνοτροφίας. Είναι, πρωτίστως, η τάση φυγής. Είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλοι τη χώρα θέλουν να εγκαταλείψουν τον κλάδο και την παραγωγή, αφού η παραμονή τους είναι πλέον ασύμφορη. «Εγκλωβισμένοι», δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι, ανυπεράσπιστοι, όμηροι πολιτικών επιλογών που συμβάλουν στην κατάρρευση τιμών, τη στιγμή που η φορολογία τους έχει οδηγήσει να έχουν μόνο χρέη.
Και είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί με ένα «επίδομα» τύπου de minimis που θα εξανεμιστεί εν ριπή οφθαλμού ή με προγράμματα, που η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν φέρνουν.Το τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει, είναι γνωστό. Το γιατί δεν έχει γίνει, είναι το ερώτημα στο οποίο οφείλουν επιτέλους να απαντήσουν όσοι είχαν την ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια.Καμία εντύπωση δεν προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Φυσικό επακόλουθο είναι, από τη στιγμή που …ελέγχους ακούμε και ελέγχους δεν βλέπουμε στην αγορά.
Ασυδοσία από εκείνους που αθρόα εισάγουν γάλα από άλλες χώρες για να παρασκευάσουν, συχνά με την παράνομη μέθοδο της υπερδιήθησης «ελληνική» φέτα. Εξαπάτηση από εκείνους που πουλάνε λευκό τυρί, ως «φέτα».Μην προσποιούμαστε, λοιπόν, ότι τάχα δεν καταλαβαίνουμε γιατί έχουν καταρρεύσει οι τιμές παραγωγού. Όλοι γνωρίζουν. Και όλοι συνωστίζονται πίσω από ένα τόσο δα μικρό δαχτυλάκι, νομίζοντας ότι χωράνε να κρυφτούν πίσω απ’ αυτό.
Η παραγωγή μειώνεται δραματικά και αν σήμερα δεν γίνει κάτι, το οστικό κύμα της έκρηξης που θα ακολουθήσει θα έχει τραγικές συνέπειες. Για ολόκληρη την κοινωνία. Ήδη, στα μέσα του 2019, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι τα αποτελέσματα των ερευνών ζωικού κεφαλαίου που η ΕΛΣΤΑΤ θα δημοσιεύσει για την τρέχουσα χρονιά το επόμενο καλοκαίρι, θα είναι ακόμη χειρότερα. Θέλουμε ή όχι παραγωγή; Θέλουμε ή όχι δικαιοσύνη, διαφάνεια, έλεγχο στην αγορά; Θέλουμε ή όχι Ελληνική Κτηνοτροφία, ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα, ανθρώπους να στηρίζουν την περιφέρεια, την πραγματική οικονομία του τόπου;



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ».
 ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΣ:  Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ  ΧΩΡΑ  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ
http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/05/blog-post.html


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ 2005 ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ), 22 ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 






Υ.Γ.

TO  2018  «ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΜΕ»:  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΙ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ  ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΝΩΣΗ,  74η  ΘΕΣΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ,  ΑΠΟ  ΤΗΝ  88η.

Ο πρόσφατος απολογισμός του World Press Freedom Index – του δείκτη της ελευθερίας του Τύπου που συντάσσει και δημοσιεύει κάθε χρόνο η διεθνής οργάνωση Reporters Without Borders (“Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα”) κατέγραψε για το 2018 μια ιδιαίτερα ανησυχητική τάση: μία διεθνώς αυξανόμενη εχθρότητα προς τους δημοσιογράφους, η οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, «ενθαρρύνεται δημόσια από πολιτικούς ηγέτες και συνιστά απειλή για τη δημοκρατία». 

Στη σχετική κατάταξη που μετρά τον βαθμό της ελευθερίας του Τύπου στις 180 χώρες που συμπεριλαμβάνει η ετήσια έρευνα, η Ελλάδα σημειώνει την πλέον αρνητική επίδοση στην ΕΕ, καταλαμβάνοντας την 74η θέση

Το αποτέλεσμα μπορεί να συνιστά μικρή βελτίωση από το 2017, όταν η χώρα βρισκόταν στην 88η θέση της κατάταξης, ωστόσο αντικατοπτρίζει πλήρως την κρίση στον χώρο των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την υψηλή ανεργία, τις ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίας και έναν μεγάλο βαθμό παρεμβατικότητας στο ίδιο το έργο των δημοσιογράφων. 
Την ίδια ώρα, μόλις το 14% των Ελλήνων φέρεται να εμπιστεύεται τα ΜΜΕ, όπως συμπεραίνει η διεθνής έρευνα καταγραφής αξιών «World Values Survey», που διεξήχθη στην Ελλάδα από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και τη διαΝΕΟσις. 
Στην έρευνα αυτή, το 79,9% των ερωτηθέντων απαντά πως όλοι ή οι περισσότεροι δημοσιογράφοι «μετέχουν σε διαφθορά», ενώ το 71,2% πως όλοι ή οι περισσότεροι δημοσιογράφοι «είναι διεφθαρμένοι».


2 σχόλια :

  1. ΟΙ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΗΔΕΣ" ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".
    Κάποια πράγματα σ’ αυτή την μπανανία δεν αλλάζουν με "αδιάβλητες" "δημοκρατικές" εκλογές. Η "Δεξιά" τα τελευταία 50 χρόνια, από την οικογενειοκρατία του Καραμανλή και μετά, εκτελούσε τις προσταγές της ιδεολογικά κυρίαρχης αριστεράς του Μπεναρόγια. Το ίδιο κάνει και τώρα, στο θέμα της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα.
    Έτσι, παρέμβαση στην υπόθεση έκανε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί και το αποτέλεσμά της δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποιο θα είναι.
    Φυσικά, μια τέτοια παρέμβαση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς εντολή Μητσοτάκη. Ίσως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να υπέκλεψαν ήδη το τηλεφώνημά του προς ένα "παναθηναϊκάκια" εισαγγελέα και θα κρίνουν αυτές πότε και με ποιόν θα το δώσουν στην δημοσιότητα. Μένει να δούμε ποιά γλώσσα χρησιμοποιεί ο Μητσοτάκης όταν μιλάει με έλληνες δικαστικούς. Την γλώσσα άραγε του Σαμαρά; "Δικαστή παναθηναϊκάκια, σε διατάζω να γαμήσεις τους παρακάτω πολιτικούς μου αντιπάλους".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΟΡΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ.
    Η ιταλική κυβέρνηση εξασφάλισε, λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Γερουσία, την έγκριση νέων μέτρων κατά της παράνομης μετανάστευσης με πρόβλεψη για βαριές ποινές στους δουλεμπόρους: Θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ στα πλοία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και σε όσα άλλα σκάφη μπαίνουν χωρίς άδεια στα ιταλικά λιμάνια μεταφέροντας αλλοδαπούς, ο κυβερνήτης του σκάφους θα συλλαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες και το πλοίο θα κατάσχεται!
    Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας θα μπορεί να απαγορεύει την είσοδο και τη διέλευση στα ιταλικά χωρικά ύδατα σε όλα τα σκάφη που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες με μία απλή υπουργική απόφαση.Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και γραμματέας της Λέγκα, Ματέρο Σαλβίνι, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Γερουσία, ευχαρίστησε την Παναγία για το αποτέλεσμα τονίζοντας ότι η τύχη της Ιταλίας για να γλιτώσει από την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης είναι στα χέρια του Θεού.
    Παράλληλα, προβλέπονται και αυστηρότερες ποινές για όποιον συμμετέχει σε διαδηλώσεις με καλυμμένο πρόσωπο ή πετά μολότοφ, λοστούς και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλώσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...