Στις μυστικές ελληνικές υπηρεσίες είναι
γνωστό τα κορυφαίο
σενάριο που σχεδιάζεται
στην Άγκυρα.
Ο βασικός στόχος
των Τούρκων δεν
είναι ούτε η
Θράκη, ούτε τα νησιά
του Αιγαίου.
Ο μεγάλος στόχος
της Άγκυρας είναι
η Αθήνα και
μόνο η Αθήνα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει
την παραπλανητική κρούση
στον Έβρο, την
κατάληψη ορισμένων Ελληνικών
νησιών και κυρίως
την πλήρη αποδιοργάνωση
των Αθηνών με δύο τρόπους:
Πρώτον, την συντονισμένη
εξέγερση - οργανωμένη μέσα στα νόμιμα και στα παράνομα τζαμιά της Αττικής - του ενός εκατομμυρίου
ισλαμιστών της Αττικής, που
μας κουβάλησαν εδώ οι πράκτορες
πολιτικοί μας χωρίς
να μας ρωτήσουν, με
διαδηλώσεις, οδομαχίες, πυρκαγιές, αποκλεισμούς
δημοσίων κτιρίων και
αποκλεισμό διαφυγής των
4 εκατομμυρίων Αθηναίων
προς την Κόρινθο
και την Θήβα
από ισλαμιστές μαχητές.
Δεύτερο, βαλλιστικοί πύραυλοι
εδάφους – εδάφους, που θα
εκτοξευθούν από την
περιοχή της Σμύρνης σε
επιλεγμένους στόχους μέσα
στο λεκανοπέδιο Αθηνών
θα φέρουν τεράστιες
καταστροφές συμβάλλοντας στην
αποδιοργάνωση.
ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
«Εφιάλτης Τσίπρας: Θα λύσουμε το δημογραφικό ενσωματώνοντας τους μετανάστες. Την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων όπως ήταν άλλωστε πάντα στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της».
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.
Γιαννάκου – Κουτσίκου:
"Η Ελλάδα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών. Η συνεισφορά των μεταναστών στην εθνική οικονομία και τη συμβολή τους για τη δημιουργία μιας πολυθρησκευτικής, πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας".
ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
«Εφιάλτης Τσίπρας: Θα λύσουμε το δημογραφικό ενσωματώνοντας τους μετανάστες. Την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων όπως ήταν άλλωστε πάντα στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της».
Τι λεει ο ανιστόριτος αγράμματος βλάκας;
Στην Δημοκρατία των Αθηνών του Περικλή, οι νόμοι απαγόρευαν ρητώς γάμους με μη Αθηναίους.
Ο Περικλής δεν μπόρεσε να παντρευτεί την Ασπασία ( Ελληνίδα από την
Μίλητο της Ιωνίας, ομόφυλη) και με αγώνα κατόρθωσε να πετύχει πολιτογράφηση του εξώγαμου γιου τους.
Οποιοι Αθηναίοι και Αθηναίες διάλεγαν μη αθηναίο σύντροφο έχαναν τα πολιτικά τους δικαιώματα και εξορίζονταν.
Αγώνα δρόμου για την πραγματοποίηση ως το τέλος του έτους της επίσημης τελετής εγκαινίων του ισλαμικού τεμένους των Αθηνών δίνουν οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου με την έναρξη της λειτουργίας του να διευθετηθεί οριστικά μια εκκρεμότητα της ελληνικής πολιτείας. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο λατρευτικός χώρος που θα εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της πολυάριθμης ισλαμικής κοινότητας του Λεκανοπεδίου πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του - το συντομότερο - τον ερχόμενο Δεκέμβριο, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο αυτό να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020.
Στις 7 Ιουνίου ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε πραγματοποιήσει μια πρώτη επίσημη επίσκεψη-ξενάγηση στον χώρο του τεμένους, γεγονός που είχε εγείρει αντιδράσεις, κυρίως για τη χρονική συγκυρία που είχε επιλεγεί για αυτήν, ακριβώς έναν μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές. Τότε ο Γαβρόγλου είχε εκφράσει την ελπίδα ο ναός να ανοίξει τις πύλες του μέχρι τον Σεπτέμβριο, γεγονός που όμως δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς υπάρχουν διαδικαστικές εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων και ο διορισμός του ιμάμη.
Εν τω μεταξύ, όπως έχει γίνει από καιρό γνωστό, επικρατέστερος για τη θέση του πρώτου ιμάμη των Αθηνών είναι ο 49χρονος Σιντί Μοχάμεντ Ζακί. Πρόκειται για έλληνα πολίτη με καταγωγή από το Μαρόκο ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά, ενώ είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών. Είναι πατέρας τριών παιδιών που φοιτούν σε ελληνικά δημόσια σχολεία, ενώ είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου της Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα. Ο 49χρονος επελέγη για τη θέση αυτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του ισλαμικού τεμένους, όπως προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 42 (Οργανισμός του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών»). Μάλιστα, ο Ζακί είχε δώσει το «παρών» κατά την επίσκεψη του πρώην υπουργού στις εγκαταστάσεις του τεμένους επί της Ιεράς Οδού 144, στο πλάι εκπροσώπων των μουσουλμανικών κοινοτήτων της Αθήνας.
Το τέμενος των Αθηνών θα είναι το πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του κράτους και όχι των εκάστοτε χρηματοδοτών, που όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν σε χώρες όπως η Βρετανία, το Βέλγιο, η Γαλλία ή η Γερμανία, μόνο αγαθούς σκοπούς δεν έχουν, αφού οι λατρευτικοί χώροι αποτελούσαν τη βιτρίνα για τη στρατολόγηση ακραίων ισλαμιστών. Μάλιστα, το κήρυγμα θα γίνεται στην ελληνική γλώσσα (σε κάποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται και η αγγλική), ενώ μόνο η προσευχή θα γίνεται στα αραβικά, όπως εξάλλου συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πάντως, η περάτωση του έργου στην Αθήνα (είχε ψηφιστεί στη Βουλή κατόπιν σχετικής εισηγήσεως της Μαριέττας Γιαννάκου το 2006) μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν. Οι πολέμιοι της ανέγερσής του (ακροδεξιές, ρατσιστικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις) προσπάθησαν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν τις διαδικασίες, πότε μέσω της δικαστικής οδού, με προσφυγές, και πότε με πιο ακραίες μεθόδους, όπως καταλήψεις, πορείες και βανδαλισμούς. Οι εργασίες, έπειτα από παλινωδίες, ξεκίνησαν τελικά το 2016, δέκα χρόνια μετά την κατάθεση του Νόμου Γιαννάκου και ολοκληρώθηκαν μόλις εφέτος, όμως η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του φαίνεται ότι θα καθυστερήσει για τουλάχιστον τέσσερις μήνες ακόμη.
Το τέμενος ανεγέρθη στη θέση του παλαιού Κεντρικού Σταθμού Αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Βοτανικού, σε οικόπεδο έκτασης 17 στρεμμάτων και δεν διαθέτει μιναρέ, ενώ σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, το κόστος του ανήλθε στις 887.000 ευρώ. Περιβάλλεται από μεγάλο προαύλιο ενώ ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο όπου δεσπόζει ένα σιντριβάνι καθώς και παιδική χαρά. Στην είσοδο του κτιρίου ξεχωρίζει η επιγραφή «Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών».
ΤΑ ΝΕΑ
Η K. Γιαννάκου – Κουτσίκου,
ἡ ἀνωτέρω ὑπεστήριξεν εἰς τήν Ἑλληνικήν Βουλή την
«Διαχειριστική Ἐπιτροπή ἰσλαμικοῦ τεμένους»,
Ἐν συνεχείᾳ τοῦ δημοσιεύματός σας διά τήν κ. Γιαννάκου – Κουτσίκου, σᾶς παραθέτω τήν αἰτιολογικήν ἒκθεσιν τοῦ Ν. 3512/2006 τήν ὁποίαν ἡ ἀνωτέρω ὑπεστήριξεν εἰς τήν Ἑλληνικήν Βουλή «περί ἱδρύσεως Νομικοῦ Προσώπου Ἰδιωτικοῦ Δικαίου μέ τήν ἐπωνυμίαν «Διαχειριστική Ἐπιτροπή ἰσλαμικοῦ τεμένους», ἀναφορικά μέ τό ἐπίδοξον τέμενος εἰς τόν Βοτανικόν.
Μήν ἐκπλαγεῖτε, δέν εἶναι κείμενον τοῦ Ἐρντογάν, ἀλλά τῆς ἀνωτέρω κυρίας, δευτέρας εἰς τό ψηφοδέλτιον Ἐπικρατείας τῆς Ν.Δ., θέσεως ἐπιβραβευτικῆς διά τό ἒργον της κατά τήν διάρκειαν τῆς ὑπουργικῆς της θητείας ὡς Ὑπουργοῦ Ἐθνικῆς Παιδείας καί Θρησκευμάτων, ὑπογραφόμενον ὑπ’ αὐτῆς καί τοῦ κ. Ἀλογοσκούφη.
Τό κείμενον ἒχει ὡς ἑξῆς:
«ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μέ τήν επωνυμία «Διαχειριστική Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους»»
Πρός τή Βουλή των Ελλήνων
Α. ΓΕΝΙΚΑ
Η Ελλάδα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών.
Οι αιτίες για τη μετατροπή της Ελλάδας από παραδοσιακή χώρα αποστολής μεταναστών σε χώρα υποδοχής εδράζονται αφ’ ενός μεν στην οικονομική ανάπτυξη της Χώρας, αφ’ ετέρου δε στις γενικότερες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που επήλθαν στην Ευρώπη και, ειδικότερα, στο χώρο της Βαλκανικής χερσονήσου και του αραβικού κόσμου τα τελευταία έτη. Μεγάλο δε μέρος των μεταναστών προέρχονται από όλο το γεωγραφικό φάσμα του αραβικού κόσμου.
Παρά την ουσιαστική συνεισφορά των μεταναστών στην εθνική οικονομία και τη συμβολή τους για τη δημιουργία μιας πολυθρησκευτικής, πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας, πολλά από τα πρόσωπα αυτά παρέμεναν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, τροφοδοτώντας έτσι, ακούσια, τάσεις επιφυλακτικότητας εκ μέρους του ημεδαπού πληθυσμού. Αυτή η ιδιότυπη απομόνωσή τους δυσχέραινε αρκετά τήν διαδικασία ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία.
Μία από τις κύριες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής είναι και η θρησκευτική έκφραση μέσω της λατρευτικής ζωής της κάθε θρησκευτικής κοινότητας. Έτσι, ενώ τα τελευταία χρόνια όλες σχεδόν οι αιτήσεις των θρησκευτικών κοινοτήτων για άδειες ίδρυσης και λειτουργίας χώρων λατρείας (καθολικών, προτεσταντών, μαρτύρων του Ιεχωβά κ.λπ.) έχουν ικανοποιηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, απουσίαζε ένας επίσημος χώρος λατρείας στον οποίο οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αττικής μπορούν νά εκτελούν ακωλύτως τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, όπως επιτάσσει το άρθρο 13 του Συντάγματος και οι σχετικές διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας, ιδίως δε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Κύριες αιτίες για τη μή λειτουργία τεμένους στην Αττική έως σήμερα στάθηκαν από τη μία η απουσία ενιαίας έκφρασης του μουσουλμανικού στοιχείου και από την άλλη το ότι δεν είχε υποβληθεί έως σήμερα από τις ίδιες τις μουσουλμανικές κοινότητες επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση των σχετικών αδειών.
Ο προταθείς κατά το παρελθόν χώρος ανέγερσης τεμένους στην Παιανία δεν ήταν ευκόλως προσβάσιμος.
Κατόπιν αυτών, η Κυβέρνηση (της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) thwαναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα τέμενος στην Αθήνα, αντιμετωπίζοντας έτσι τη χρόνια ανάγκη των μουσουλμάνων να έχουν έναν επίσημο, σύγχρονο και αξιοπρεπή χώρο λατρείας.»
Ὃπως καλά καταλαβαίνετε ἡ ἐν λόγῳ ὑποψηφία ἐπιβραβεύεται διά τίς ἀνωτέρω ἀπόψεις της καί διά πολλές ἂλλες καί τοποθετεῖται εἰς ἐκλόγιμη θέσιν προκειμένου νά συνεχίση τήν ἀποδόμησιν τῆς Ἑλλάδος, ἐκτελῶντας τίς ἐντολές τῆς Παγκόσμιας Τάξεως Πραγμάτων.
Ὑπ’ ὂψιν ὃτι εἰς τήν δημιουργίαν Τεμένους αὐτοβούλως προέβη τό Ἑλληνικόν Δημόσιον χωρίς σχετικήν αἲτησιν κάποιου μουσουλμανικοῦ φορέα. Ὡς καί ὃτι εἰς τήν Ἀττικήν λειτουργοῦν 120 τζαμιά, τά ὁποῖα ἒχουν πλέον νόμιμον ἂδειαν καί τό παμμέγιστον τζαμί εἰς τόν Ταῦρον χωρητικότητος 2.000 ἀτόμων, ἐνῶ τό ἐπίδοξον τζαμί ἒχει χωρητικότητα μόλις 300 -350 ἀτόμων.
Ἡ Νέα Τάξις Πραγμάτων - εἰς τήν ὁποίαν ὑπακούει τυφλά ἡ ἑκάστοτε Κυβέρνησις - ἐπέλεξεν ὃμως τόν χῶρον αὐτόν διά νά διασπάση τήν πολιτιστικήν μας συνέχειαν καί συνοχήν, καί ν’ ἀλλοιώση τόν δημογραφικόν χάρτη τῆς περιοχῆς διότι:
1. - Ο συγκεκριμένος χῶρος εἶναι κοινόχρηστος χῶρος πρασίνου τοῦ μοναδικοῦ εἰς τήν περιοχήν. Ἐντός αὐτοῦ κεῖται ἀπό ἐτῶν ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Χριστοφόρου καί ἒκειτο μέχρι τήν 30/8/2018 ὁ Ἱερός Ναός τῆς Ἁγίας Τριάδος – Παναγίας Ἐλευθερώτριας κατεδαφισθείς ὡς γνωστόν ἀπό τήν Πολιτείαν (κ. Καλαντζῆς) μέ τήν προστασίαν τῆς Εἰσαγγελίας Ἀθηνῶν (κ. Ζαγοραῖος). Ὃμως μέ τήν ἀνωτέρω ἐπιλογήν παραχωρεῖται δωρεάν εἰς τήν συγκεκριμένην ὀμάδα ἀνθρώπων καί πρός βλάβην τῶν Ἑλλήνων, πού δέν θά μποροῦν νά ἒχουν πρόσβασιν εἰς αὐτόν.
2. Ὁ συγκεκριμένος χῶρος εἶναι ἀρχαιολογικός χῶρος κείμενος εἰς ἀρχαιολογικήν περιοχήν. Ἐντός αὐτοῦ ὑπόκειται τμῆμα τοῦ Ἀρχαίου Δημοσίου Σήματος, ὁ Ἀρχαῖος Ναός τῶν τεσσάρων Θεῶν, ἡ δέ περιοχή βρίθει ἀρχαιολογικῶν εὑρημάτων καί Ὀρθοδόξων Χριστιανικῶν Ναῶν, περιβάλλεται δέ ἀπό τίς ὁδούς Ἁγίου Πολυκάρπου, Ἁγίου Γεωργίου, Ἁγίας Τριάδος, Ἁγίου Δημητρίου, Ὀρφέως, κ.ἂλ.
3. ἒναντι τοῦ χώρου αὐτοῦ ἐπί τῆς ὁδοῦ Πολυκάρπου κεῖται ἀπό τήν 15/8/2015 ὁ καταυλισμός (hotspot) τῶν μουσουλμάνων ἀριθμῶν ἀρχικῶς 800 ἂτομα καί ἢδη σήμερον 2.500 ἂτομα. Δηλαδή μία πόλις μουσουλμάνων πρό τῶν πυλῶν τῶν Ἀθηνῶν.
4. Καταλύεται τοῖς πράγμασι ἀπό τό ἲδιον τόν Ἑλληνικόν Δημόσιον ἡ Συνθήκη τῆς Λωζάνης.
5. ἡ ἐπιλογή ἀπό τό Ἑλληνικόν Δημόσιον τοῦ χώρου καί ἡ δωρεάν του παραχώρησις εἰς τήν συγκεκριμένην ὁμάδα ἀνθρώπων εἶναι παράδοσις τῆς Ἑλληνικῆς γῆς καί ἐσχάτη προδοσία, εἰς τήν ὁποίαν συνέχονται ὃλοι οἱ κρατικοί φορεῖς καί ὁ Πρόεδρος τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας, δι’ ὃ καί ἒχομεν πολλαπλῶς προσφύγει εἰς τήν Ἑλληνικήν καί Διεθνῆ Δικαιοσύνην.
Ἐν συνεχείᾳ λοιπόν τοῦ δημοσιεύματός σας καί εἰς ἐνίσχυσιν αὐτοῦ κατανοοῦμεν τόν συμβολισμόν τῆς ἐπιλογῆς τῆς ἀνωτέρω κυρίας εἰς τό ψηφοδέλτιον Ἐπικρατείας τῆς Ν.Δ. καί κατ’ ἐπέκτασιν τοῦ κ. Μητσοτάκη.
Ἓλληνες καί Ἑλληνίδες,
Δέν πρέπει νά καταθέσωμεν τά «ὃπλα μας» πού εἶναι ἡ πίστις μας εἰς τόν Θεόν μας καί ἡ ἑλληνική συνείδησίς μας. Ἐμεῖς δέ πού ἒχομεν ταχθῆ εἰς τόν Βοτανικόν, δίδομεν τήν ὑπόσχεσιν εἰς τήν Παναγιά μας ὃτι θά ἐπανασυστήσωμεν τόν Ἱερόν Ναόν της.
Γένοιτο!
Ἀθῆναι, 23/6/2019
Αἰκατερίνη Κ. Παντελίδου
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»
Ἀπάντησις εἰς τό ἀπό 21/8/2019 δημοσίευμα τοῦ κ. Ἀγγέλου Σκορδᾶ σχετικά μέ τό «ἰσλαμικό τέμενος».
Αἰκατερίνης Κίμωνος Παντελίδου, δικηγόρου Ἀθηνῶν, δι’ ἑαυτήν καί ὡς ἐκπροσώπου πολιτῶν τῆς περιοχῆς καί τοῦ Πολιτιστικοῦ καί Ἐξωρραϊστικοῦ Συλλόγου «Η ΑΘΗΝΆ», ἑδρεύοντος εἰς τόν Βοτανικόν.
Κοινοποιουμένη: πρός τόν κ. Γεώργιον Καλαντζῆ, Γενικόν Γραμματέα Θρησκευμάτων τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, κατοικοεδρεύοντα εἰς τό Μαρούσι Ἀττικῆς.
Δέν εἲμεθα «οὒτε ἀκροδεξιοί, οὒτε παραθρησκευτική ὀργάνωση, οὒτε βάνδαλοι κλπ» ὃπως μᾶς χαρακτηρίζετε, ἐνῶ ἒχετε πλήρη ἂγνοιαν τῆς ὑποθέσεως.
Εἲμεθα γηγενεῖς Ἓλληνες πολῖτες πού ἐνδιαφερόμεθα διά τήν ρατσιστικήν εἰς βάρος μας ἐπίθεσιν τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας μή σεβομένης, ἐν προκειμένῳ, τό Σύνταγμά μας, «τήν ἒννομον τάξιν» καί τά δικαιώματά μας ὡς ἀνθρώπων ὃπως αὐτά περιγράφωνται εἰς τήν ΕΣΔΑ καί
τιμῶντας τήν ἐλευθερίαν τοῦ Λόγου καί τοῦ τύπου, εἲμεθα ὑποχρεωμένοι νά Σᾶς ἐφιστήσωμεν, ἀπό τήν ἰδικήν μας πλευράν, τά κάτωθι:
Α. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΕΠΙΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
1. Ὁ ἐπίδικος χῶρος εἰς τόν Βοτανικό καί ἐπί τῆς Ἱερᾶς ὁδοῦ ἀρ. 114, ἒχει χαρακτηρισθῆ ἀπό τό ἒτος 1995 «ὡς κοινόχρηστος χῶρος πρασίνου».
2. Ἐντός τοῦ χώρου αὐτοῦ εὑρίσκεται ἀπό πολλῶν ἐτῶν ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Χριστοφόρου, μέχρι δέ τήν 30/8/2018 καί ὁ Ἱερός Ναός τῆς Ἁγίας Τριάδος – Παναγίας Ἐλευθερώτριας, κατεδαφισθείς ἀπό τήν ἰδίαν τήν Πολιτείαν μέ τήν προστασίαν τῆς Εἰσαγγελίας τοῦ Πρωτοδικείου Ἀθηνῶν προκειμένου νά κτισθῆ ἐκεῖ τό τέμενος τοῦ Ἰσλάμ.
3. Ἐντός τοῦ ἐπιδίκου χώρου εἰς τό ὑπέδαφός του εὑρίσκεται τμῆμα τοῦ Ἀρχαίου Δημοσίου Σήματος καί ὁ Ἀρχαῖος Ναός τῶν τεσσάρων Θεῶν πού ἀμφότερα ἀναδεικνυόμενα ἀπό τήν ἀρχαιολογικήν σκαπάνην θά ἀποτελοῦσαν «βαριάν βιομηχανίαν τῆς Ἑλλάδος» μέ τ’ ἀνάλογα ἒσοδα.
4. Ἀκριβῶς ἒναντι τῆς Ἱερᾶς Ὁδοῦ ἀρ. 114 ἀνευρέθησαν ἀρχαῖα τμήματα τῆς ἀρχαίας Ἱερᾶς Ὁδοῦ ἐκεῖ καί ἡ Ἱερά Ἑλαία τοῦ Πλάτωνος.
5. Ὀλίγα μέτρα δεξιώτερα κεῖται ὁ Ὀρθόδοξος Χριστιανικός Ναός τοῦ Ἁγίου Σάββα, ἐκτισμένος ἐν πολλοῖς μέ ἀρχαῖα ὑλικά τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Μειλιχίου Διός.
6. Πλησίον, 200 περίπου μέτρα, εἰς τήν αὐτήν εὐθεῖαν καί δίπλα εἰς τήν στᾶσιν τοῦ ΜΕΤΡΟ (ΕΛΑΙΩΝΑΣ) ἀνευρέθησαν ὑπολείμματα τῆς Ἀρχαίας Γέφυρας Κηφισσοῦ.
7. Παραπλήσια κεῖται ὁ Ἱερός Κεραμεικός, τό Ἀρχαῖον μας Νεκροταφεῖον, ἡ Ἀκαδημία τοῦ Πλάτωνος καί ΟΛΑ αὐτά ὑπό τήν σκιάν τῆς Ἀκροπόλεως.
8. Ὁ ἐπίδικος χῶρος, κεῖται ἐπί τῆς περιφήμου Ἱερᾶς Ὁδοῦ πού ἓνωνεν χιλιάδες χρόνια πρίν καί ἑνώνει ἀκόμη τήν πόλιν τῶν Ἀθηνῶν μέ τήν Ἱεράν Ἐλευσῖνα, καί περιστοιχίζεται ἀπό τούς δρόμους Ὀρφέως, Ἁγίας Τριάδος, Ἁγίου Πολυκάρπου, Ἁγίας Ἂννης, Ἁγίου Γεωργίου, Ἁγίου Σάββα, βρίθει δέ Ὀρθοδόξων Ναῶν, ἀντιστοίχων μέ τίς ἀνωτέρω ὁδούς.
9. Ἑκατέρωθεν τοῦ ἐπιδίκου χώρου στεγάζεται τό Πολεμικόν Ναυτικόν.
10. Ἐπί τῆς ὁδοῦ Πολυκάρπου παράλληλα πρός τήν Ἱεράν Ὁδόν καί ὀλίγα μέτρα ἀπό τόν ἐπίδικον χῶρον λειτουργεῖ τό κατάλυμμα τῶν παράνομων μεταναστῶν ἢ μεταναστῶν, περίπου 2.200 ἀτόμων κατά τήν βεβαίωσιν τοῦ Δήμου Ἀθηναίων πού περιμένουν τήν λειτουργία τοῦ τεμένους. Ἒτσι ὃμως θά δημιουργηθῆ μία ἰσλαμική πόλις πρό τῶν πυλῶν τῶν Ἀθηνῶν πού θά καταλύση σίγουρα τήν πολιτιστικήν μας συνέχειαν καί συνοχήν καί καταργεί τήν Συνθήκη τῆς Λωζάνης.
11. Ἡ λειτουργία τοῦ τεμένους ἀκριβῶς αὐτόν τόν συμβολισμόν περιέχει, νά ἐπιδείξη «τοῖς πράγμασιν» τήν κατάλυσιν τῆς Συνθήκης τῆς Λωζάνης. Διότι οὐσιαστικά δέν ἐξυπηρετεῖ λειτουργικά παρά μόνον μόλις 300 -320 ἂτομα.
12. Ἡ λειτουργία τοῦ τεμένους σημαίνει τήν κατάληψη τοῦ ἐπιδίκου χώρου διά παντός. Εἶναι καθαρά ἐποικισμός.
Δηλαδή πρόκειται δι’ ἓναν χῶρον, ἀνέκαθεν καί ἀρχαιόθεν Ἑλληνικόν καί Ὀρθόδοξον Χριστιανικόν μέ ἂρρηκτη πολιτιστικήν συνέχειαν καί συνοχήν.
Β. ΤΟ ΕΠΙΔΙΚΟΝ ΚΤΙΣΜΑ εἶναι παράνομον πολεοδομικά:
Ἐκκρεμεῖ ἐνώπιον τοῦ Ε’ Τμήματος τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας αἲτησις ἀκυρώσεως τῆς οἰκοδομικῆς ἀδείας ὡς καί ἂλλων συναφῶν πράξεων ἢ παραλείψεων τῆς Διοικήσεως διά τήν κατασκευήν τοῦ ἰσλαμικοῦ Τεμένους διά πλείστας παρανομίας, καθιστώσας τό κτῖσμα αὐτό παράνομον.
Σημειωτέον ὃτι ἒχομεν καταθέσει καί συζητήσει καί προηγουμένας αἰτήσεις ἀκυρώσεως διά τάς ἑκάστοτε παρανομίας τῶν ἀποφάσεων καί πράξεων τῆς Διοικήσεως διά τήν κατασκευήν τοῦ ἰσλαμικοῦ τεμένους ἓνεκεν τῶν ὁποίων ἡ Διοίκησις προέβαινεν εἰς διορθώσεις διά τῆς ἐκδόσεως τροπολογιῶν.
Ἐκκρεμεῖ ἐνώπιον τοῦ Διοικητικοῦ Ἐφετείου Ἀθηνῶν (ἀκυρωτική διαδικασία) αἲτησίς μας διά τήν ἀκύρωσιν τοῦ ἀπό 10/10/2016 συμφωνητικοῦ συμβάσεως ἀναθέσεως τῆς κατασκευῆς τοῦ ἒργου ὁμοῦ μεθ’ ἑτέρων πράξεων τῆς Διοικήσεως καθιστωσῶν τήν κατασκευήν τοῦ κτίσματος παράνομον καί αὐθαίρετον καί δή ἐντός περιοχῆς εἰς τήν ὁποίαν δέν διηνοίχθησαν δρόμοι οὒτε συνετάγη πρᾶξις τακτοποιήσεως καί ἀναλογισμοῦ τῶν ἰδιοκτησιῶν καί ΑΝΕΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.
Ἐκκρεμεῖ ἐνώπιον τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας αἲτησίς μας διά τήν ἀκύρωσιν ἀποφάσεων τοῦ Ὑπουργοῦ Παιδείας σχετικῶς μέ τήν σύστασιν τῆς «Διοικούσης Ἐπιτροπῆς τοῦ ἰσλαμικοῦ τεμένους Ἀθηνῶν».
Ἐκκρεμοῦν καθ’ ἁπαξαπάσης τῆς Ἀρχαιολογικῆς Ὑπηρεσίας Ἀθηνῶν καί τῆς Πολεοδομίας τοῦ Δήμου Ἀθηναίων μηνύσεις εὑρισκόμεναι ἢδη εἰς τόν «προσδιορισμόν».
Ἐκκρεμεῖ κατά τοῦ Γενικοῦ Γραμματέως Θρησκευμάτων τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας κ. Γεωργίου Καλαντζῆ τοῦ Διευθυντοῦ τῆς Διευθύνσεως Κτηριακῶν Ὑποδομῶν τῆς Γενικῆς Γραμματείας Ὑποδομῶν τοῦ Ὑπουργείου Ὑποδομῶν, Μεταφορῶν καί Δικτύων, τοῦ κ. Ἡλία Ζαγοραίου, Εἰσαγγελέως, τ. Προϊσταμένου τῆς Εἰσαγγελίας Πρωτοδικῶν Ἀθηνῶν καί λοιπῶν ἡ ἀπό 10/9/2018 μήνυσίς μας ἐνώπιον τῆς κ. Εἰσαγγελέως τοῦ Ἀρείου Πάγου διά τήν κατεδάφισιν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τῆς Ἁγίας Τριάδος – Παναγίας Ἐλευθερώτριας εἰς τόν ἐπίδικον χῶρον, ἢδη ἀρξαμένων τῶν μαρτυρικῶν καταθέσεων ἐνώπιον τῆς 24ης Πταισματοδίκου Ἀθηνῶν.
Ἐκκρεμεῖ προσφυγή μας ἐνώπιον τῆς ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ διά τόν παράνομον καί ἀδιαφανῆ διαγωνισμόν εἰς τόν ἐπίδικον χῶρον.
Κι ὅλα αὐτά διά νά λειτουργήσουν ἕνα τέμενος ἄλλης θρησκείας καί ἄλλου πολιτισμοῦ εἰς ἕνα χῶρον ἀποκλειστικῶς πανάρχαιον Ἑλληνικό καί Χριστιανικόν Ὀρθόδοξον. Ἕνα τόπον ἱερόν διά τούς Ἕλληνες καί ἀρρήκτως συνδεδεμένον μέ τήν πολιτιστικήν μας συνέχειαν καί συνοχή!
Γ. ΠΡΟΚΥΠΤΟΝΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ
1. Ἒχετε καταλύσει τήν διάκρισιν τῶν ἐξουσιῶν ἐπεμβαίνων καί παρεμποδίζων τό ἒργον τῆς χειμάζουσας Δικαιοσύνης προεξοφλῶν ὃτι αἱ ἐκκρεμοῦσαι ἀποφάσεις θά συμβαδίζουν μέ τίς «προθέσεις» Σας καί εἶσθε ἀπολύτως πεπεισμένος ὃτι θά ἐκδοθοῦν αὗται κατά τήν «βούλησίν Σας», ἢ τήν «ἐπιταγήν Σας», ὣστε νά προσδιορίζετε αὐθαιρέτως τόν χρόνον ἐνάρξεως τῆς λειτουργίας τοῦ ἐπιδόξου τεμένους;
2. Θά μπορούσαμε ἐμεῖς εἰς τήν ΜΕΚΚΑ τῶν ἀξιοτίμων μουσουλμάνων νά λειτουργήσωμεν ἓναν Ὀρθόδοξον Χριστιανικόν Ναόν, ἢ νά κτίσωμεν ἓνα ὁμοίωμα τοῦ Παρθενῶνος, θά ἦτο ἐφικτόν, θά ἦτο πρέπον;
Δ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Εἲμεθα ἀποφασισμένοι νά ἀγωνισθοῦμε εἰς τά Ἑλληνικά καί Διεθνῆ Δικαστήρια διά νά μήν λειτουργήση τό κτῖσμα αὐτό ὡς ἰσλαμικό τέμενος, Σεβόμενοι τήν Ἱστορίαν μας, τό Σύνταγμά μας, ἐπιθυμοῦντες νά διατηρήσωμε τήν ἱστορικήν μας συνέχειαν καί συνοχήν.
Ἀναμένοντες τήν δημοσίευσιν τῆς παρούσης ἀπαντήσεως αὐτούσιας, ὡς ὀφείλετε, κατά τήν ἐλευθερίαν τοῦ λόγου και τοῦ τύπου.
Μετά πλείστης τιμῆς
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
Τούρκοι: «Η Σαμοθράκη δεν
είναι ελληνικό νησί -Κάναμε έρευνες στην υφαλοκρηπίδα νησιών του Β. Αιγαίου»
Στην
τουρκική λίστα η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η
Ικαρία, τα Ψαρά και ο Άγιος Ευστράτιος!
Mέσα από
προκλητικά ακραίες και ανυπόστατες τοποθετήσεις, τουρκικοί κύκλοι ανεβάζουν
απειλητικά τον πήχη των ανθελληνικών προκλήσεων αμφισβητώντας μεταξύ άλλων
ακόμη και την ελληνικότητα της Σαμοθράκης.
Ταυτόχρονα, άλλοι
«πρόθυμοι», προσποιούμενοι τις ΜΚΟ, βλέπουν «τουρκικές μειονότητες» ακόμη και
σε Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησα, σε μια προσπάθεια προφανώς να εγγράψουν υποθήκες μελλοντικών
διεκδικήσεων.
«Είναι η
Σαμοθράκη ελληνικό νησί;», διερωτάται σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η
τουρκική εφημερίδα Yeniçağ, μια εφημερίδα που κάνει αντιπολίτευση στον Ερντογάν
(AKP) και στο κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτελί διατηρώντας
η ίδια «στενούς δεσμούς» με το αντιπολιτευόμενο Καλό Κόμμα (İYİ) της Μεράλ
Ακσενέρ αλλά και με τους σκληρούς εθνικιστές εντός του κεμαλικού
Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Στο επίμαχο
άρθρο της, η εφημερίδα, που συχνά μοιάζει σαν να κάνει εκστρατεία υπέρ της
Ακσενέρ, υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι υπάρχουν κάποια νησιά στο βόρειο Αιγαίο
(η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, τα Ψαρά
και ο Άγιος Ευστράτιος) στα οποία η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα παρά
μόνο δικαιώματα νομής/χρήσης.
Για να
δικαιολογήσει την άποψή του, ο αρθρογράφος Αχμέτ Τακάν επικαλείται τις
απόψεις/δηλώσεις του γνωστού για τις ακραίες θέσεις του στα ελληνοτουρκικά
Συνταγματάρχη ε.α. και πρώην Γ.Γ. του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ
Γιαλίμ, αλλά και μια σειρά από βιβλία, μεταξύ αυτών και το «Turkey and Greece»
του Τούρκου πρώην διπλωμάτη Ντενίζ Μπουλούκμπασι, τον οποίο είχε αποπειραθεί να
δολοφονήσει η 17 Νοέμβρη στη Ψυχικό πίσω στις αρχές της δεκαετίας του
1990.
Ο Τακάν
φτάνει στο σημείο, μάλιστα, να κατηγορεί για μειοδοσία όσα τουρκικά ΜΜΕ
(Anadolu, CNN Türk, Haber Türk, NTV) αναφέρουν τη Σαμοθράκη ως «ελληνικό
νησί».
Προχωρώντας
παραπέρα, ο Τούρκος αρθρογράφος ενημερώνει μάλιστα τους αναγνώστες του ότι δύο
τουρκικά πλοία, τα TCG Çeşme και TÜBİTAK Marmara, πραγματοποίησαν έρευνες… στην
υφαλοκρηπίδα των νησιών Θάσου, Σαμοθράκης, και Λήμνου την περίοδο μεταξύ 2017
και 2019, υποστηρίζοντας
ότι «το δικαίωμα έρευνας στην υφαλοκρηπίδα και εκμετάλλευσης των φυσικών
πόρων της ανήκει στο κυρίαρχο κράτος» και ότι «κυρίαρχο κράτος» στην
περίπτωση των νησιών του βορείου Αιγαίου δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Τουρκία.
Για να
προσδώσει στη θέση του νομική υπόσταση, ο Αχμέτ Τακάν (μέσω του Ουμίτ Γιαλίμ)
επικαλείται τα Άρθρα 12 και 13 της Συνθήκης της Λωζάνης αλλά ψευδόμενος, καθώς
στο Άρθρο 12 επί παραδείγματι της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρεται ρητά ότι
«η ληφθείσα απόφασις… η κοινοποιηθείσα εις την Ελληνικήν Κυβέρνησιν… και
αφορώσα εις την κυριαρχίαν της Ελλάδος επί των νήσων της Ανατολικής Μεσογείου,
εκτός της Ίμβρου, Τενέδου και των Λαγουσών νήσων (Μαυρυών), ιδία των νήσων
Λήμνου, Σαμοθράκης, Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Ικαρίας, επικυρούνται».
Αλγεινή
εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, και πρόσφατο δημοσίευμα του κρατικού ειδησεογραφικού
πρακτορείου Anadolu στο οποίο εμφανίζεται ένας κύριος, καθηγητής στο επάγγελμα,
ονόματι Μουσταφά Καϊμακτσί (Mustafa Kaymakci) να ηγείται ενός «συλλόγου»
(μη-κυβερνητικής οργάνωσης, ΜΚΟ, στο πρωτότυπο κείμενο) με την ονομασία
«Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των “Τούρκων” Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων»,
ενός «συλλόγου» που καταγγέλλει ότι «η Ελλάδα… δεν προσφέρει το δικαίωμα
εκπαίδευσης των “Τούρκων” στη Ρόδο και στην Κω», σημειώνοντας μάλιστα ότι
Ρόδος και Κως έχουν τη δική τους «μουσουλμανική τουρκική μειονότητα» η οποία αριθμεί
6.000 άτομα.
Για την
ιστορία, ίσως αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική προεδρία είχε προσκαλέσει,
μεταξύ πολλών άλλων, και τον κύριο Καϊμακτσί στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα
τον περασμένο Φεβρουάριο, να παρευρεθεί στο δείπνο προς τιμήν του Έλληνα τότε
πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιούσε τότε επίσημη επίσκεψη στην
Τουρκία.
Λέσβος: 1.000 αλλοδαποί πολιορκούν την εφορία - Στόχος η έκδοση ΑΦΜ για να πάρουν επίδομα 400 ευρώ.
Συναγερμός
έχει σημάνει στην Λέσβο καθώς πάνω από 1.000 αλλοδαποί πολιορκούν την εφορία
του νησιού ζητώντας την άμεση έκδοση ΑΦΜ για να πάρουν επίδομα των 400 ευρώ!
Τις δυο
τελευταίες ημέρες περίπου χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πολιορκήσει την
εφορία με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η ΔΟΥ και όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ το αίτημα
τους για την χορήγηση ΑΦΜ συνδέεται με την κατοχύρωση επιδόματος 400 ευρώ μέσω
κοινοτικών κονδυλίων.
Οι αιτούντες
άσυλο, έχουν δικαίωμα έκδοσης ΑΦΜ, όμως οι δομές της εφορίας δεν μπορούν να
ανταποκριθούν σε όλο αυτό τον κόσμο που την τελευταία περίοδο κατακλύζει τις
υπηρεσίες λόγω των αυξημένων αφίξεων που ξεπερνούν τις 100 κάθε μέρα. Το ίδιο
πρόβλημα σημειώνεται και στον ΟΑΕΔ
Χτες
μόνο πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν το πρωί στη ΔΟΥ
Μυτιλήνης για την έκδοση ΑΦΜ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η υπηρεσία και να γίνεται
το αδιαχώρητο.
Ζητήθηκε η
συνδρομή της αστυνομίας και μεταφραστών για να εξηγηθεί στον κόσμο αυτό, ότι
δεν είναι απαραίτητη η έκδοση ΑΦΜ σε όσους δεν έχουν άμεση συναλλαγή με το
δημόσιο, δηλαδή να νοικιάσουν σπίτι ή να βρουν δουλειά.
Το
αδιαχώρητο και στο ΚΥΤ που σήμερα βρίσκονται 8.823 πρόσφυγες και παράνομοι
μετανάστες με τα 590 να είναι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
Ο χώρος
πλέον δεν επαρκεί, και ο καταυλισμός επεκτείνεται με σκηνές και πιο ψηλά στα
ελαιοκτήματα.
Εν τω μεταξύ
ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα
ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα, παραπέμποντας στην εποχή του πρώτου
μεγάλου προσφυγικού κύματος.
Περισσότεροι
από 21.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες στριμώχνονται σε εγκαταστάσεις
που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ούτε τους μισούς, με τη Λέσβο, τη Σάμο
και τη Χίος να εκπέμπουν SOS.
.
Τουρκικά drones «σαρώνουν» Κύπρο - Αν. Αιγαίο
Η Τουρκία έχει την τύχη ή μάλλον την οικονομική δυνατότητα να διαθέτει drones εγχώριας κατασκευής με τα οποία μπορεί και σαρώνει από το Αιγαίο, μέχρι την Κύπρο και τη Συρία.Η τουρκική Αεροπορία έχει στη διάθεσή της δύο μοντέλα μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα «ΑΝΚΑ» και «Μπαϊρακτάρ ΤΒ2».
Προσφέροντας ιδιαίτερα πολύτιμες πληροφορίες στα κέντρα λήψεως πολιτικών και στρατιωτικών αποφάσεων στην Άγκυρα. Με τη χρήση των drones η Τουρκία θέλει να γνωρίζει τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου.
Αν και η τουρκική πλευρά εμφανίζει τις κινήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ως ενέργειες που αφορούν στην προστασία των δικών της συμφερόντων, εντούτοις έχει και τη δυνατότητα να καταγράψει πολύ περισσότερα πράγματα που έχουν ιδιαίτερη στρατιωτική σημασία.
Άκρως αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες χαρτών που δημοσίευσε την Τετάρτη τουρκική ιστοσελίδα.
Η ιστοσελίδα Savunma Sanayist ST παρουσίασε τρεις χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Συρία. Τρεις περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από πλευράς Τουρκίας.
Η τουρκική
Αεροπορία έχει στη διάθεσή της δύο μοντέλα μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα ΑΝΚΑ
και Μπαϊρακτάρ ΤΒ2.
Αναφέρεται ότι
υπάρχουν πέραν των 100 ΑΝΚΑ και Μπαϊρακτάρ ΤΒ2, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση
των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Στρατοφυλακής, της Γενικής
Διεύθυνσης Ασφάλειας και του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών.
Τα μη
επανδρωμένα αεροσκάφη πρωτοεντάχθηκαν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2014
και σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως για εσωτερικές δράσεις, αλλά και εκτός
συνόρων.
Τέτοιες
εκτός Τουρκίας δραστηριότητες αναφέρονται οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη»,
«Κλάδος Ελαίας» κ.λπ. Σημειώνεται πως η δράση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών
ήταν καθοριστικής σημασίας για τη δράση του τουρκικού στρατού.
Δωρεάν μονοκατοικία για κάθε τρίτο παιδί και χαμηλότοκο δάνειο στους γονείς στην Ουγγαρία.
Ουσιαστικά
μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της δημογραφικής εθνικής
εξάντλησης, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως «πιλότος» για την
Ελλάδα, έλαβε η ουγγρική κυβέρνηση ΄προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα
μείωσης του πληθυσμού!
Το πλέον
ουσιαστικό μέτρο, το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλής αξίας, αλλά και εξ αυτού του
λόγου θα έχει αποτέλεσμα, είναι η χορήγηση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού για
αγορά μονοκατοικίας για όλα τα νεαρά ζευγάρια που θα συμφωνούσαν να κάνουν
τουλάχιστον τρία παιδιά!
Το ποσό
είναι 32.000 ευρώ και θα καταβάλλεται στα ζευγάρια μόλις γεννηθεί το
τρίτο παιδί τους! Οι περίπου 32.000 ευρώ αρκούν για την αγορά μιας
ολοκαίνουριας μονοκατοικίας στην Ουγγαρία με 100 τ.μ. στεγασμένο χώρο και
κήπο.
Για να
καταλάβουμε και να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ μιας ουσιαστικής πολιτικής
αντιμετώπισης του δημογραφικού και μιας επιδερμικής αντιμετώπισής του προβλήματος
το υποσχόμενο ποσό για κάθε νέο παιδί σε Ελληνα πολίτη είναι 2.000 ευρώ!
Αρκούν για
τις πάνες του πρώτου εξαμήνου, με το ζόρι...
Το πρόγραμμα
προβλέπει την χορήγηση από το κράτος ενός πακέτου βοήθειας ύψους 10
εκατομμυρίων φιορινιών Ουγγαρίας (HUF) σε όλα τα ζευγάρια που θα συμφωνήσουν
να κάνουν τρία παιδιά μέσα σε δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με
τον Παγκόσμιο Οδηγό Ακινήτων, η μέση τιμή για μία μονοκατοικία στην Ουγγαρία
είναι 9,3 εκατομμύρια HUF.
Ο υπουργός
ανέφερε ότι η επιχορήγηση αποτελεί μέρος της επέκτασης του προγράμματος της
κυβέρνησης «οικογενειακό επίδομα πρώτης κατοικίας»
Εκτός από
την δωρεάν στεγαστική οικονομική ενίσχυση, οι οικογένειες που θα συμφωνήσουν
να έχουν τρία παιδιά, μπορούν επίσης να επιλέξουν να λάβουν ένα
επιπλέον δάνειο ύψους 10 εκατομμυρίων HUF για μια περίοδο είκοσι πέντε ετών, με
τόκο που δεν μπορεί να είναι υψηλότερος από 3%.
«Προκειμένου
η πρώτη κατοικία να γίνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, κατά την αγορά ενός νέου
σπιτιού, η ενίσχυση θα αυξηθεί σε 2,6 εκατομμύρια HUF στην περίπτωση των δύο
παιδιών», πρόσθεσε ο
Lázár.
Ο αρμόδιος
υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας είπε, επίσης, ότι όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση
για το «οικογενειακό επίδομα πρώτης κατοικίας» στο παρελθόν ή για επίδομα
κοινωνικής πολιτικής, που ήταν διαθέσιμο νωρίτερα, μπορούν να ζητήσουν τη
βοήθεια ενός ποσού μειωμένου κατά τις επιχορηγήσεις που έχουν ήδη λάβει για να
συμπληρωθεί το ποσό.
«Στην
περίπτωση της αγοράς των νέων κατοικιών, οι περιορισμοί σχετικά με το μέγιστο
αριθμό των τετραγωνικών μέτρων έχουν καταργηθεί, μεταξύ των προϋποθέσεων
επιλεξιμότητας για την οικονομική ενίσχυση, ακόμη και στην περίπτωση ενός μόνο
παιδιού. Το ανώτατο όριο ηλικίας επιλεξιμότητας για την ενίσχυση εξακολουθεί να
παραμένει 40 χρόνια».
Επιπλέον,
ανακοινώθηκε ότι ο ΦΠΑ για την αγορά νέων κατοικιών θα μειωθεί από 27% στο
5%!
Στα μέτρα
αυτά περιλαμβάνεται η παράταση του χρόνου εξόφλησης των δανείων όσων
οικογενειών έχουν τουλάχιστον δύο παιδιά, ενώ όσες γυναίκες, κάτω των 40 ετών,
παντρεύονται θα μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο ύψους 10 εκ. φιορίνιων
(περίπου 31.000 ευρώ).
Το ένα τρίτο
του χρέους τους θα διαγράφεται μόλις αποκτήσουν το δεύτερο παιδί τους, ενώ
μόλις αποκτήσουν τρίτο θα απαλλάσσονται από το σύνολο του χρέους τους. Επίσης
όσες γυναίκες έχουν τέσσερα και παιδιά και πάνω προβλέπεται να απαλλάσσονται
ισοβίως από τον φόρο εισοδήματος.
Άλλα μέτρα
του οποίου προβλέπουν τη δημιουργία επιπλέον 21.000 θέσεων σε βρεφονηπιακούς
σταθμούς και την επιδότηση αγοράς 7θέσιων αυτοκινήτων.
Στην Ελλάδα
επιδοτούμε τις πάνες ή το ιδιωτικό μαιευτήριο που χρεώνει όσο ένα αμάξι μία
γέννα.
Κάποιος να
εφαρμόσει στην Ελλάδα ένα σοβαρό μέτρο για να υπάρχει ελληνικό έθνος και τον
επόμενο αιώνα, υπάρχει;
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.
Γιαννάκου – Κουτσίκου:
"Η Ελλάδα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών. Η συνεισφορά των μεταναστών στην εθνική οικονομία και τη συμβολή τους για τη δημιουργία μιας πολυθρησκευτικής, πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας".
ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
«Εφιάλτης Τσίπρας: Θα λύσουμε το δημογραφικό ενσωματώνοντας τους μετανάστες. Την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων όπως ήταν άλλωστε πάντα στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της».
Τι λεει ο ανιστόριτος αγράμματος βλάκας;
Στην Δημοκρατία των Αθηνών του Περικλή, οι νόμοι απαγόρευαν ρητώς γάμους με μη Αθηναίους.
Ο Περικλής δεν μπόρεσε να παντρευτεί την Ασπασία ( Ελληνίδα από την
Μίλητο της Ιωνίας, ομόφυλη) και με αγώνα κατόρθωσε να πετύχει πολιτογράφηση του εξώγαμου γιου τους.
Οποιοι Αθηναίοι και Αθηναίες διάλεγαν μη αθηναίο σύντροφο έχαναν τα πολιτικά τους δικαιώματα και εξορίζονταν.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 75 ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 40.000 ΑΝΔΡΩΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφή«Η Τουρκία συνολικά διαθέτει 65-75 Τάγματα ειδικών δυνάμεων με εκτιμώμενη δύναμη τουλάχιστον 40.000 ανδρών, την μεγαλύτερη στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ. Και οι αριθμοί αυτοί συνδυάζονται με υψηλή ποιότητα λόγω αυξημένου ποσοστού επάνδρωσης και αριθμού επαγγελματικού προσωπικού» αναφέρει έκθεση των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών για τις δυνατότητες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.
Και συνεχίζει αναφέροντας ότι: «Η ύπαρξη πολεμικής εμπειρίας σε μεγάλο αριθμό του συγκεκριμένου προσωπικού, ειδικά των αξιωματικών και των υπαξιωματικών, θα πρέπει να σημειωθεί και να ληφθεί υπ'όψιν».
Επίσης τονίζεται ότι:«Σε συνδυασμό με την ύπαρξη εκατοντάδων εναέριων μεταφορικών μέσων, τουλάχιστον η μισή από αυτή την δύναμη μπορεί να εμπλακεί σε 24 ώρες σε μία σύγκρουση στο μέτωπο μιας πιθανής ελληνοτουρκικής ένοπλης αντιπαράθεσης», αναφέρει η έκθεση.
Σε μια ελληνοτουρκική αναμέτρηση, οι Μονάδες Κ/Δ μπορούν να αναλάβουν τις εξής αποστολές:
- Ταχεία κρούση και δολιοφθορές σε εφεδρείες και θέσεις Διοικητικής Μέριμνας
- Εκτέλεση περιπόλων αναγνωρίσεων.
- Κατάδειξη στόχων για το τουρκικό πυραυλικό Πυροβολικό.
Πιο εκτεταμένη αναμένεται να είναι η χρήση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στο θέατρο επιχειρήσεων του Αιγαίου, όπου πέραν των πιο πάνω αποστολών, μπορούν να εκτελέσουν και τις κάτωθι:
- Προκατάληψη αφύλαχτης βραχονησίδας.
- Κατάληψη βραχονησίδας.
- Δημιουργία προγεφυρώματος σε μεσαίες και μεγάλες νήσους.
- Δολιοφθορές σε προκεχωρημένες θέσεις ραντάρ, σε Σταθμούς Διοικήσεως και σε προκεχωρημένα αεροδρόμια.
- Αεροπρογεφυρώματα
Ζ.Π.