Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Το DNA των αρχαίων Μακεδόνων!

Έρευνα για τη γονιδιακή σχέση Μακεδόνων, Σλάβων και Σκοπιανών µε τους αρχαίους Μακεδόνες, ξεκίνησε ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής στο Πανεπιστήµιο Ουάσινγκτον του Σιάτλ, κ. Γιώργος Σταµατογιαννόπουλος.
Αγανακτησμένος με την αυθαίρετη «παραποίηση» που παρατηρείται στο Διαδίκτυο σχετικά µε την καταγωγή των Μακεδόνων, αντιδρά :
«Το Διαδίκτυο είναι αυτό που ‘’διαχειρίζεται’’ και διδάσκει την παγκόσµια Ιστορία. Αν δηµοσιεύει κάποιος επιστηµονικές εργασίες µόνο στα ελληνικά, είναι άχρηστο. Πρέπει να δηµοσιεύει και στα αγγλικά. Σήµερα – δυστυχώς– υπάρχει ΜΙΑ γλώσσα, όπως στους ελληνιστικούς χρόνους που ήταν τα ελληνικά. Οι Ελληνες είµαστε φουσκωµένα µπαλόνια. Δεν κάνουµε τίποτα».
Ο έλληνας καθηγητής γνωρίζει ότι τέτοιου είδους προσπάθειες είναι πολυδάπανες και χρονοβόρες αλλά πρέπει κάποτε να γίνουν!
«Πρέπει να προλάβουµε» λέει ο καθηγητής. «Σε λίγα χρόνια θα έχουµε τόσο αναµειχθεί, που δεν θα βγαίνει πλέον άκρη. Πρέπει να διαφυλάξουµε – έστω στο εργαστήριο – τη γενετική ιδιοµορφία των πληθυσµών. Και των ελληνικών», δηλώνει στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» και προσθέτει:
«Για να µελετηθεί το γονιδίωµα του Φιλίππου π.χ., απαιτούνται 5-10 εκατοµµύρια δολάρια. Κι εγώ δεν έχω ούτε τόσο χρήµα ούτε τόσο χρόνο»!
Σε οµιλία του στην Ακαδηµία Αθηνών µε θέµα «H καταγωγή των Μακεδόνων - Ιστορία, γενετική και το Διαδίκτυο» ο έλληνας γενετιστής έθεσε ερωτήµατα και, µε βάση τα πρώτα αποτελέσµατα των συγκριτικών ερευνών σε επίπεδο γενετικού υλικού, έδωσε τις ακόλουθες απαντήσεις:
1. Είναι οι Σκοπιανοί Σλάβοι;
«Οι Σκοπιανοί, οι Ρώσοι, Πολωνοί, Ουκρανοί και Σκοπιανοί (αλλά και Σέρβοι, Βόσνιοι, Βούλγαροι) αποδείχτηκε πως έχουν κοινά γενετικά χαρακτηριστικά».
2. Είναι Σλάβοι, εξελληνισµένοι, οι Μακεδόνες;
«Κατηγορηµατικά όχι. Εχουν παρόµοιες συχνότητες γενετικών πολυµορφισµών µε Τούρκους και Ιταλούς, όχι όµως µε τους Σκοπιανούς. Υπάρχουν πλέον ισχυρότατες ενδείξεις ότι η λεγόµενη ινδοευρωπαϊκή φυλή έρχεται από την Ανατολή κι όχι από τον Βορρά. Οι Έλληνες είµαστε Ανατολίτες. Και τα περί καθαρότητας της ελληνικής φυλής είναι ανοησίες».

ΠΗΓΗ: newsbomb

1 σχόλιο :

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΣΟΚΡΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...