Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Σε πανικό οι τράπεζες φοβούμενες μείωση των καταθέσεων


  • Σε ελεύθερη πτώση οι τραπεζικές καταθέσεις
  • Κινήσεις πανικού από τραπεζικούς υπαλλήλους
Μιλώντας με ανθρώπους γύρω μας τις τελευταίες μέρες, αγρότες, εργάτες, απλούς εργαζόμενους, διαπιστώνουμε ότι όλοι σιγά σιγά αποσύρουν τις μικροκαταθέσεις τους από τις τράπεζες, φοβούμενοι την επερχόμενη κανονιά. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και για ανάληψη ποσών 2000 - 4000 ευρώ, οι τραπεζικοί τους βγάζουν το λάδι μέχρι να τους τα δώσουν.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση, όταν καταθέτης ζήτησε να πάρει 20.000 ευρώ σε ρευστό και η τράπεζα απείλησε να ειδοποιήσει το ΣΔΟΕ, απειλώντας εμμέσως ότι αν πραγματοποιηθεί η ανάληψη, ο πελάτης θα ελεγχθεί για παράνομες δραστηριότητες.

Τέτοια απελπισία πια στις τράπεζες!
Αν, μάλιστα, σκεφθούμε πόσο αρνητικά επιδρά η ψυχολογία στην οικονομία και στις αποφάσεις πανικού, τότε δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε νευρικές κινήσεις τραπεζών έναντι δανειοληπτών... και κάτι τέτοιο θα είναι κυριολεκτική ισοπέδωση όχι μόνο της οικονομίας, αλλά των ίδιων των τραπεζών, οι οποίες δεν σκέπτονται ούτε τις ανάγκες της αγοράς, αλλά ούτε και των πολιτών. Και οι πολίτες μάλλον δεν θα καθήσουν με σταυρωμένα τα χέρια τη στιγμή που οι τράπεζες θα στραφούν εναντίον τους. Και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...