Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργο τα έμαθες τα νέα; Η Ιρλανδία πήρε τα λεφτά χωρίς μνημόνιο


Οριακά και συγκεκριμένα με 81 ψήφους υπέρ και 75 κατά, το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνολικού ύψους 85 δισ. δολαρίων.
Τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου οικονομικής βοήθειας αναμένεται να δοθούν στον τραπεζικό τομέα για τη στήριξή του, ενώ το υπόλοιπο ποσό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ιρλανδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αυτό κατάφερε η Ιρλανδική κυβέρνηση θέτοντας ως κύριο και μοναδικό γνώμονα των κινήσεων-αποφάσεών της το συμφέρον του Ιρλανδικού λαού. Στον αντίποδα, η Ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να νιώθει ΚΑΜΙΑ διάθεση μεταμέλειας, συνεχίζει να στηρίζει το μνημόνιο και να νομοθετεί με νέα αισχρά νομοσχέδια εις βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του Ελληνικού λαού.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη -της δανειοδότησης χωρίς μνημόνιο- στην Ιρλανδία, απογυμνώνει και τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρει πλέον προσωπικά και αποκλειστικά την ευθύνη της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Φυσικά, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως δήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Και ούτε προβλέπεται, αφού η είδηση αυτή καθεαυτή έχει "μειωθεί" στην Ελλάδα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό το τι ακριβώς συνέβη πριν αλλά και μετά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα των σκανδάλων και των μη συλληφθέντων ενόχων, στην Ελλάδα του σοσιαλιστή Παπανδρέου και του σοσιαλιστή Στρος Καν, εάν δεν συμβούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, εάν δεν δρομολογηθούν αλλαγές προκειμένουν να μην επέλθει ο αργός θάνατος μίας χώρας, τότε τον ρόλο της κάθαρσης και των λύσεων θα αναλάβουν οι πολίτες, οι οποίοι είναι και κάτοχοι - ιδιοκτήτες της χώρας και εκ του Συντάγματος, οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά τους που σε ρυθμό χιονοστιβάδας απεμπολεί η τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...