Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μάθε τι σημαίνει να ψηφίζεις λευκό ή άκυρο στην Ελλάδα του 2012! Ποιον ευνοεί τελικά η Αποχή;

ΓΙΑΤΙ οι «σάπιοι κομματικοί εγκέφαλοι» παραπληροφορούν τον κόσμο; Μετά από δική σας απαίτηση ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ σήμερα, το άρθρο της 2ας Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση όλων των ψηφοφόρων ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!


Η επιχείρηση παραπληροφόρησης της Λευκής Ψήφου συνεχίζεται! Μάθε τι σημαίνει να ψηφίζεις λευκό ή άκυρο στην Ελλάδα του 2012! Ποιον ευνοεί τελικά η Αποχή;

ΓΙΑΤΙ οι «σάπιοι κομματικοί εγκέφαλοι» παραπληροφορούν τον κόσμο; Μετά από δική σας απαίτηση ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ σήμερα, το άρθρο της 2ας Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση όλων των ψηφοφόρων ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!


Αρκετό καιρό πριν, είχαμε εντοπίσει την οργανωμένη προσπάθεια κάποιων κύκλων να εκμεταλλευτούν το «χάος» με τον εκλογικό νόμο και να σπρώξουν τον Ελληνα πολίτη να ψηφίσει , ΟΧΙ με βάση το κριτήριο που αυτός επιθυμεί, αλλά με τους στόχους των συμφερόντων των εκάστοτε πολιτικών γραφείων, που χρησιμοποιούν μια απίστευτη προπαγάνδα!

Κυκλοφόρησε λοιπόν τότε, ένα μαζικό mail, σύμφωνα με το οποίο, αν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψήφιζαν ΛΕΥΚΟ, και το ποσοστό αυτό ξεπερνούσε το 50%, τότε θα είχαμε επανάληψη των εκλογών!!!

ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ!

Στις 2 Φεβρουαρίου, δημοσιεύσαμε λοιπόν ένα άρθρο, μαζί με αποκλειστικά ντοκουμέντα και έγγραφα, που κατέρριπταν τους ισχυρισμούς των προπαγανδιστών, με αποτέλεσμα να δεχτούμε την επίθεση των –κατά τα άλλα- «γνωστών αγνώστων» γραφείων, που λειτουργούν κατά παράβαση όλης της κείμενης νομοθεσίας και υπό την ανοχή των Αρχών!

Μάλιστα στο άρθρο αυτό, είχαμε δημοσιεύσει –κι έκανε ιδιαίτερη αίσθηση- ότι ή άποψή μας ταυτίζεται με αυτή των προπαγανδιστών!!!

Δηλαδή, υπό κανονικές συνθήκες, έτσι έπρεπε να συνέβαινε! Αν ο λαός ψήφιζε 50+1% ΛΕΥΚΟ τότε ο Πρόεδρος να επαναπροκήρυττε αμέσως εκλογές! Ασχετα από αυτό όμως, ο εκλογικός νόμος που ισχύει σήμερα, έχει ... αντίθετη άποψη από εμάς, και δυστυχώς, αρκετοί εκμεταλεύονται την άγνοια του πολίτη και τον παρασύρουν, εκεί που ακριβώς θέλουν οι προπαγανδιστές, δηλαδή αυτοί, που κατέστρεψαν τη χώρα μας!!!

Ετσι, με στοιχεία που παραθέσαμε, αποδείξαμε, ότι τόσο το μαζικό αυτό mail όσο και η αρθρογραφία ορισμένων, (στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανώνυμα) αποτελούν στοχευμένη προπαγάνδα όσων έχουν συμφέροντα να αυξηθεί η λευκή ψήφος, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσοστό που απαιτεί ο εκλογικός νόμος για αυτοδυναμία!

Κι ενώ μετά τις 2 Φεβρουαρίου οι προπαγανδιστές του «μύθου της Λευκού ψήφου» ...καταλάγιασαν, προφανώς διότι το ράπισμα ήταν ισχυρό, εντούτοις, εδώ και τρεις μέρες, έχουν εξαπολύσει νέα επίθεση παραπληροφόρησης, στοχεύοντας φυσικά, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, να παραπληροφορήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους!

Μετά από απαίτηση εκατοντάδων αναγνωστών μας , αλλά και ανθρώπων που δεν είχαν διαβάσει το άρθρο μας, αναδημοσιεύουμε σήμερα εκ νέου το άρθρο της 2ας Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με την Λευκή Ψήφο, τα Ακυρα καθώς και πως λειτουργούν αντίθετα με τις πραγματικές επιδιώξεις και επιθυμίες του εκλογικού σώματος!

Το ζητούμενο για εμάς είναι, να πληροφορηθεί ο πολίτης ΑΚΡΙβΩΣ τι συμβαίνει με τον εκλογικό νόμο και κατόπιν να αποφασίσει τι θα πράξει στις επόμενες, κατά γενική ομολογία, κρισιμότερες εκλογές μετά την Μεταπολίτευση!

Εάν λοιπόν δεν σταματήσει η προπαγάνδα των «έμμισθων παπαγάλων» των κομματικών γραφείων, τότε θα αναγκαστούμε να διατηρήσουμε το άρθρο, στην κορυφή της σελίδας μας, μέχρι το τέλος των εκλογών! Διότι στόχος τους είναι να παρασύρουν τον ψηφοφόρο, στα δίχτυα που έχουν απλώσει ορισμένοι «σάπιοι κομματικοί εγκέφαλοι»!


Ολη η αλήθεια για τα λευκά ψηφοδέλτια
και τον εκλογικό νόμο

Τι λέει ο εκλογικός νόμος και τι απαντά το υπουργείο σε ερώτημα Ελληνα πολίτη επ αυτού - Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό, το Ακυρο και η Αποχή!
Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού!

Παρατηρούμε όμως εδώ και ένα χρόνο, μια ευρύτατη προσπάθεια παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα εξουσίας, η οποία δυστυχώς αναπαράγεται από ανθρώπους οι οποίοι παρασύρονται από την λαμπερή κεντρική ιδέα των κέντρων αυτών!

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι .. Αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτά που γράφονται!

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Ακυρα. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος.

Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Αρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα».

Ξεκάθαρα, σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτησή του!
Προφανώς όμως αυτό δεν πτοεί τα κέντρα παραπλάνησης του εκλογικού
σώματος, τα οποία διατείνονται ότι το 51% των Λευκών, ακυρώνει τις
εκλογές !!!

Πουθενά, σε κανένα σημείο του νόμου 3434/06 δεν αναφέρεται το παραμικρό! Από κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν προκύπτει κάτι ανάλογο!

Ασχετα με την προσωπική μου άποψη, αυτή είναι η πραγματικότητα!

Προσωπικά θεωρώ, ότι θα έπρεπε να υπήρχε μια πρόβλεψη για το λευκό και την σχέση του με τα έγκυρα ψηφοδέλτια και θα ήταν δημοκρατικά σωστό οι πολίτες , να έχουν τρόπο να εκφράσουν ότι κανένα κόμμα να μην μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση, αν κι εφόσον κανένα δεν αντιπροσωπεύει την θέλησή τους! Συμφωνώ ότι αν το 51% των ψηφοφόρων, ψήφιζε λευκό, τότε θα έπρεπε να είχαμε επανάληψη των εκλογών στη χώρα! Το βρίσκω δίκαιο!

Αυτή τη στιγμή όμως στη χώρα μας, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το ισχύον νομικό καθεστώς που διέπει τις εκλογές στην Ελλάδα!

Και σίγουρα, το να αναπαράγει κάποιος μια ψευδή ή φανταστική τέτοια δήλωση, έχει κάποιο σκοπό!

Το σίγουρο είναι, ότι αν το σύνολο των λευκών ήταν 99,99% και πήγαινε μόνο ο κ.Παπανδρέου για παράδειγμα να ψηφίσει το κόμμα του, τότε θα συγκέντρωνε το 100% των έγκυρων ψήφων και το κόμμα του θα λάμβανε ΚΑΙ τις 300 έδρες της βουλής!!!

Σας γράφω αυτό το υπερβολικό από κάθε άποψη παράδειγμα, για να
κατανοήσετε ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ακόμη κι αυτό μπορεί να συμβεί, μιας και δεν υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη για τέτοια ενδεχόμενα!

Και ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός!

Να αυξήσουν τα ποσοστά τους τα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή!
Περισσότερο το πρώτο κόμμα, λιγότερο το δεύτερο και ούτω καθεξής!

Πως γίνεται αυτό;

H ερώτηση που τίθεται από εκατοντάδες αναγνώστες μας εδώ και καιρό και μας οδήγησε στο παρόν άρθρο είναι μία :

Aν ψηφίσω λευκό ποιος ευνοείται τελικά;

Σύμφωνα με όσα έγραψα προηγουμένως, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα άκυρα και τα λευκά δεν προσμετρούνται στη διαμόρφωση του εκλογικού
αποτελέσματος. Το σίγουρο είναι ότι πριμοδοτούν το κόμμα που θα
συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Αν και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, όπως και ένα λευκό, εκφράζουν διαμαρτυρία ή κάποιο λάθος του ψηφοφόρου που δεν ακολούθησε πιστά όσα λέει ο νόμος για τα ψηφοδέλτια .

Όπως και να έχει, η ψήφος αυτού που έριξε λευκό ή άκυρο, είναι δηλαδή μία ψήφος που λογικά δεν θα πήγαινε ποτέ στα κόμματα εξουσίας. Αυτό λέει η λογική τουλάχιστον!

Ομως, επειδή δεν καταμετρείται, ουσιαστικά βοηθάει το πρώτο κόμμα να επιτύχει πιο εύκολα τα όρια της αυτοδυναμίας.

Σε δεύτερο βαθμό, βοηθά τα υπόλοιπα κόμματα που θα πιάσουν τελικά το πλαφόν του 3%, να εμφανίσουν υψηλότερο ποσοστό, από αυτό που πραγματικά θα είχαν εάν -ιδανικά- ψήφιζαν όλοι οι εκλογείς. Με απλά λόγια, αν τα λευκά προσμετρούνταν στα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια, θα έριχναν τα ποσοστά των κομμάτων ! Τώρα αυτός που ψηφίζει ΛΕΥΚΟ διαμαρτυρόμενος ενάντια στα κόμματα, στην ουσία ΤΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ !!!

Αυτό είναι η απόλυτη αλήθεια όσο παράδοξο κι αν ακούγεται!!!

Αυτό μάλιστα επετεύχθη , μετά από προσφυγές που έκαναν βουλευτές που δεν εκλέχτηκαν όσο ίσχυε παλιότερα τα λευκά να προσμετρούνται στα έγκυρα! Τις κέρδισαν στα δικαστήρια, δικαιώθηκαν, πήραν τις βουλευτικές έδρες με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το κράτος να αλλάξει τον εκλογικό νόμο μιας και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις που στηρίζονταν σε αυτό.

Επί της ουσίας δηλαδή τα λευκά και τα άκυρα πλέον ΔΕΝ έχουν απολύτως καμία διαφορά με βάση τον εκλογικό μας νόμο, άσχετα αν η πρόθεση του ψηφοφόρου είναι διαφορετική!

Οσο για το θέμα της μη προσέλευσης της κάλπες αυτό έχει ως εξής:

Ο ψηφοφόρος που δεν πάει να ψηφίσει, το κάνει στην Ελλάδα περισσότερο κυρίως γιατί αρνείται να συμμετάσχει στην διαδικασία και λιγότερο γιατί το αμελεί ή αδυνατεί!

Επί της ουσίας, η πρακτική του «δεν ψηφίζω» βοηθά τους ισχυρούς
κομματικούς μηχανισμούς και ειδικά τα κόμματα που την δεδομένη χρονική στιγμή, έχουν μεγαλύτερη εκλογική συσπείρωση!

Για παράδειγμα, αν η ΝΔ έχει μεγάλη εκλογική συσπείρωση ως κόμμα τότε όλο και περισσότεροι θα προσέλθουν να ψηφίσουν!

Αν το ΠΑΣΟΚ έχει μικρή συσπείρωση τότε την μέρα των εκλογών θα υποστεί εκλογική συντριβή, πολύ απλά διότι μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του δεν θα πάει να ψηφίσει.

Συνεπώς, η αποχή από τις εκλογές, βοηθά τα κόμματα που έχουν μεγάλη συσπείρωση κατά την άποψή μου άνω του 80%ενώ τα κόμματα που θα πάνε στις εκλογές με συσπείρωση κάτω του 45%, θα υποστούν μια οδυνηρότατη εκλογική ήττα που όμοιά της δεν θα έχουν
ξαναδεί!

Συνεπώς, με τα σημερινά δεδομένα του 2012, αν ένας ψηφοφόρος της ΝΔ που έχει υψηλό βαθμό συσπείρωσης δεν προσέλθει να ψηφίσει, τότε το κακό για το συγκεκριμένο κόμμα είναι μικρό! Αν όμως ένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ δεν προσέλθει τότε στην ουσία τιμωρεί το κόμμα του!

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση με τον εκλογικό μας νόμο και όλα τα άλλα που ισχυρίζονται κάποιοι , αποτελούν παραπλάνηση του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων και όσοι το συνεχίζουν , χρειάζονται επειγόντως μια βρεγμένη σανίδα! Ο καθείς για τον λόγο που συνεχίζει να το κάνει!

Είτε από άγνοια είτε για να προσκομίσει μεγάλο κομματικό όφελος από την άγνοια του κόσμου!

Και επειδή η εκστρατεία παραπληροφόρησης καλά κρατεί, και όλο και θα βρεθούν ορισμένοι που θα επιμείνουν στους ψευδείς ισχυρισμούς τους δημοσιεύουμε σήμερα, την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε ερώτημα που είχε υποβάλει επισήμως, τον Αύγουστο του 2011, ο κ. Παντελής Γιαμαρέλλος, από όπου προκύπτει ο ψευδής ισχυρισμός, όσων υποστηρίζουν ότι με την λευκή ψήφο του 51% των ψηφοφόρων, μπορεί να ακυρωθούν οι εκλογές.

Ετσι ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αήθης αυτή εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού λαού από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας!

Aκολουθεί η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα:
Aκολουθεί το ΦΕΚ του νόμου 3434/06 Νόμος Παυλόπουλου:Γιώργος Αδαλής - aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...