Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Είμαστ' Έλληνες κι είναι η σκλαβιά βαριά
δεν κάνει αυτός ο τόπος μας να μένει σκλαβωμένος
κι ορκιστείτε!
Ή ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Λέει ένα απόσπασμα από ένα παιδικό ποίημα.... από εκείνα τα ποιήματα που γαλουχούσαν Ελληνικές Ψυχές.
Σήμερα με υπερηφάνεια γιορτάζουμε την Επανάσταση του 1821, την Ελευθερία μας όμως δεν την έχουμε γιορτάσει ακόμη. Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μέχρι σήμερα, ακόμη κάτω από δυσβάσταχτο ζυγό έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε Ελεύθεροι επειδή "απολαμβάνουμε" κάποιες ελευθερίες....
Γιορτάζουμε την Ένδοξη Επανάσταση του 1821, την Επανάσταση των προγόνων μας που η  θύμηση τους και μόνο, μας κάνει να δακρύζουμε από συγκίνηση και υπερηφάνεια. 
Ταυτιζόμαστε μαζί τους, στους αγώνες τους, μαχόμαστε μαζί τους στις μάχες τους, οργιζόμαστε στις αδικίες και τον εξευτελισμό που υπέστησαν οι Ήρωες μας από την Ιθύνουσα τάξη που μας ήθελε ραγιάδες.... να πληρώνουν χαράτσια...και σήμερα την ίδια οργή αισθανόμαστε για τον εξευτελισμό μας. Απεγνωσμένα ψάχνουμε για καινούργιους Ήρωες που θα αναπτερώσουν τις Ελληνικές ψυχές μας, τώρα στην πιο δύσκολη περίοδο ίσως της Ελληνικής Ιστορίας μας, για να κάνουμε κι εμείς οι νεοΈλληνες την επανάσταση μας. 
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι σημερινές επαναστάσεις δεν προκύπτουν από τους λαούς αλλά από υποκινούμενα συμφέροντα που δίνουν την ώθηση και .... τα μέσα, επομένως μία επανάσταση σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Πολύ περισσότερος ο πληθυσμός, πολλοί οι εχθροί και ακόμη περισσότεροι οι προδότες και το ενδεχόμενο μίας νέας επανάστασης φαντάζει σαν ακατόρθωτο γεγονός.
Πράγματι, έτσι είναι, πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε σε αυτό.
Για πιο λόγο όμως;
Δεν είμαστε έτοιμοι!
Δεν είμαστε έτοιμοι να επαναστατήσουμε ως λαός!
Ένας λαός για να πολεμήσει για την Ελευθερία του, πρέπει πρώτα τα διεκδικήσει τις ατομικές του ελευθερίες και η ατομική ελευθερία αποκτιέται με ατομική Επανάσταση!
Αν δεν επαναστατήσει ο καθένας από εμάς ατομικά για την ελευθερία του, αν δεν κάνει ο καθένας την δική του επανάσταση μέσα του, αν δεν διεκδικήσει ο καθένας την προσωπική ελευθερία του, συλλογικός αγώνας δεν θα υπάρξει.
Καλούμαστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να γράψουμε την δική μας ιστορία για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της Πατρίδας μας και αυτή η ιστορία γράφεται με μόνο μία λέξη. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Μας έχουν αφαιρέσει κάθε δικαίωμα στην ελευθερία σε όλα τα επίπεδα. Από την ελευθερία βούλησης, ελευθερία σκέψης έως και την ελευθερία για να επιλέξουμε την διατροφή μας και την ψυχαγωγία μας. Δεν υπάρχουν επιλογές και όταν δεν υπάρχουν επιλογές δεν υπάρχει ελευθερία.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ 
έλεγαν οι Ήρωες της Επανάστασης του 1821
Σήμερα το σύνθημα πρέπει να αλλάξει, δεν μπορούμε να αναμασάμε τα ίδια λόγια, άλλες οι εποχές τότε, άλλες οι απαιτήσεις σήμερα.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
θα μπορούσαμε να πούμε ή
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ας επαναστατήσει ο καθένας μόνος του, μέσα του
και όταν θα συμβεί αυτό,
δεν θα αργήσουμε να Ελευθερωθούμε και ως Λαός
Δεν θα αργήσουμε να Ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ
ΚΑΙ 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! 


Δρόμο να σχίζουν τα σπαθιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...