Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Χρήση του αεροδρομίου Καστελλορίζου για τουριστικούς σκοπούς θέλουν οι Τούρκοι

Χρήση του αεροδρομίου του Καστελλορίζου θέλουν οι Τούρκοι! Οχι για... στρατιωτικούς σκοπούς αλλά για τουριστικούς, αφού ακριβώς απέναντι, στο τουρκικό Κας, δεν μπορεί να κατασκευαστεί αεροδρόμιο λόγω της γεωγραφικής του δομής.Έτσι ο δήμαρχος του Κας κ. Αμπντουλλάχ Γκιουλτεκίν πρότεινε συνεργασία για τον τουρισμό και συγκεκριμένα η συγκοινωνία όσον αφορά τον τουρισμό στην περιοχή του Κας να γίνεται από το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου. Αυτό, αναφέρει στην πρότασή του που δημοσιεύει η Cumhuriet (έκδοση Μεσογείου) στην πρώτη σελίδα, θα μετατρέψει το Κας σε ένα σημαντικό κέντρο καθώς αποτελεί σημαντική τοποθεσία λόγω της φύσης και της ιστορίας του. 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΙΟΥ 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και βουλευτής Αχαΐας κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών με θέμα τις "Δηλώσεις Τούρκων υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου". 

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του κ. Χρυσανθακόπουλου έχει ως εξής: 
“Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υποστήριξε, σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν, στην Ελλάδα, συζητήθηκε η πρόταση για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες στο Αιγαίο. 

Το ίδιο είχε προτείνει ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Τουρκίας, κ. Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (Νοέμβριος 2010) προτείνοντας συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ώστε «στις διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε από κοινού πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου». 

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στις 26/11/2010, για την ύπαρξη μυστικών συνομιλιών για το Αιγαίο, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε αναφερθεί και σε σχετική δήλωση του κ. Νταβούτογλου, που φιλοξένησε τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «οι συνομιλίες πάνε καλά». Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, ο τότε Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, ανέφερε τα εξής: «Η τουρκική πλευρά, άλλοτε καλόπιστα, άλλοτε όχι, έχει ως προφανή στόχο να δημιουργήσει επικοινωνιακά την αίσθηση μίας θετικής βούλησης για συνεργασία. Και εμείς, πολλές φορές -λαϊκώς- ‘τσιμπάμε’!» 

Ερωτάσθε: Έχει συζητηθεί θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, κατά τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Ποια είναι η θέση της νυν κυβέρνησης επί της ουσίας του ζητήματος:”


Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...