Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ετσι βλεπω τον κοσμο Επεισοδιο 3 "Η έννοια της Ύλης στη Θεωρία της Σχετικότητας"



"Η έννοια της Ύλης στη Θεωρία της Σχετικότητας "

Η Θεωρία της Σχετικότητας που διατυπώθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν στις αρχές του περασμένου αιώνα, σάρωσε την παλιά Νευτώνεια Φυσική και οδήγησε τη σκέψη μας σε νέες ατραπούς γνώσης.
Όπως γνωρίζουμε σήμερα από τη σύγχρονη Φυσική που καλπάζει, η αισθητή πραγματικότητα αποτελεί ένα matrix, δηλαδή μια ψεύτικη εικόνα, την οποία δημιουργεί η ανθρώπινη φυσιολογία μέσω κατάλληλων εγκεφαλικών διαδικασιών.
Ποιά είναι όμως η θέση της Θεωρίας της Σχετικότητας πάνω σ' αυτό το τόσο ουσιαστικό για την εξέλιξη του πολιτισμού μας θέμα; Είναι το παρατηρούμενο και μετρούμενο Σύμπαν κάτι το πραγματικό ή απλώς αποτελεί εικόνα μιας μη αισθητής αντικειμενικής πραγματικότητας;
Όλα αυτά θα τα αναπτύξουμε στο επεισόδιο αυτό που μελετά την ύλη μέσα από τις ιδέες που διατύπωσε ο Αϊνστάιν με την επαναστατική για την εποχή του Θεωρία της Σχετικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...