Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν ευσταθεί το δημοσίευμα για την ανεύρεση ομαδικού τάφου στα κατεχόμενα

Δεν ευσταθεί το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου για την ανεύρεση του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου ελληνοκυπρίων στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες, δήλωσε η Τουρκοκύπρια μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων Πλουμέρ Κιουτσούκ. Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η κα Κιουτσούκ, η επιτροπή αποφεύγει να δίνει πληροφορίες πριν εξακριβωθούν όλα τα στοιχεία και επομένως, πρόσθεσε, κανένα μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να έδωσε τις πληροφορίες στον Φιλελεύθερο.
Πρόσθεσε ότι στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες συνεχίζονται ακόμα εκσκαφές και μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μικρός αριθμός οστών αλλά όχι 200 όπως γράφει ο Φιλελεύθερος.Σε ότι αφορά τους ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν μέχρι σήμερα, οι μεγαλύτεροι, είπε, βρέθηκαν στην περιοχή Αλόα – Μαράθα και Σανταλάρι με 126 Τ/κύπριους αγνοούμενους του 1974, καθώς και με 84 Τ/κύπριους στην περιοχή Τόχνης. Ο μεγαλύτερος αριθμός Ε/κυπρίων αγνοουμένων, ανέφερε, βρέθηκε στην Άσσια όπου περιλαμβάνονταν τα οστά 90

αγνοουμένων.Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΣΤΡΑ, ούτε η ελληνοκύπριοι εκπρόσωποι στη ΔΕΑ επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα.
ASTRA.COM.CY 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...