Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Περί της εκθέσεως των κλεμμένων Ροδιακών αρχαιοτήτων.

ΝΤΡΟΠΗ!!ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΥΣΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ!!ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΨΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΗΛΑΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΑΣ!!ΦΩΤΟΣ


Το ποιο πάνω άγαλμα της Θεάς Αθηνάς εκλάπη από τους γνωστούς αρχαιοκάπηλους Δανούς, από την Λίνδο της  Ρόδου επί τουρκοκρατίας

Διαβάσαμε σήμερα ένα από τα στημένα άρθρα που κυκλοφόρησαν περί της εκθέσεως των κλεμμένων Ροδιακών αρχαιοτήτων.
Χωρίς φυσικά να αναφέρετε η λέξη
"επαναπατρισμος" τους, αλλά ούτε καν κάτι παρεμφερές !παρα μόνο θα εμπλουτίσουμε την έκθεση του Λουβρου με την αποστολή 

περί των 100 έργων τέχνης απο το ααρχαιολογικό μουσείο Ρόδου κατα διαταγή Του Κεντρικόυ Αρχαιολογικόυ Συμβούλιου Αθβνών
Αναφέρουμε την λέξη στημένο διότι ποιο κάτω θα διαβάσετε για "κάποια θεωρία κάποιων μελετητών πως Φοίνικες τεχνίτες και έμποροι είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ιαλυσό. 
Για εμάς που ξέρουμε το παιχνίδι τους καλά,ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και τους σοβαρούς Έλληνες λόγιους ,ερευνητές και αρχαιολόγους πως κάποια εβραιοδουλα πιόνια συγχέουν τους προγόνους μας Κάρες με τους Αραμαίουςς Φοίνικες!!!
Μέγιστη και αθέμιτη προπαγάνδα από τους σκοτεινούς επικυρίαρχους του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαί !!!

ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΡΟΔΙΑΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙΣΗΜΕΡΑ 
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/03/carlsberg.html 

Εμείς ως λάτρες και υποστηρηχτές της αρχαιας ψυχής του Έθνους δηλώνουμε πως ετούτη εδώ τηνπατρίδα θα προσπαθήσουμε να  την ξανα κάνουμε Ελληνική,   μέχρι τελικής επικρατήσεως
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΑΝΟΥΔΟΥ
από την «Καθημερινή» 
Αποκαλύφθηκαν τον 19ο αιώνα στο νησί της Ρόδου και διασκορπίστηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, είτε «νόμιμα», δηλαδή με την έγκριση των τουρκικών αρχών, είτε παράνομα από τους αρχαιοκάπηλους.
Από τον ερχόμενο Νοέμβριο και για τρεις μήνες, οι μικροί και μεγαλύτεροι θησαυροί από διαφορετικές φάσεις της ιστορίας της Ρόδου θα βρεθούν ξανά στον ίδιο χώρο, χάρη σε μία μεγάλη περιοδική έκθεση για το παρελθόν του νησιού, που διοργανώνει το Μουσείο του Λούβρου.
Σύνολα κοσμημάτων από τους τάφους της Κάμιρου, από τις συλλογές του Λούβρου και του Βρετανικού Μουσείου, τα πρώτα μυκηναϊκά αγγεία που εντοπίστηκαν στην Ιαλυσό και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά ανασκαφικά ευρήματα προερχόμενα από μουσεία της Δανίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας θα απαρτίζουν τις τρεις εκθεσιακές ενότητες του αφιερώματος «Ρόδος:
 ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή.
Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους αρχαϊκούς χρόνους». Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τον προσωρινό δανεισμό περισσότερων από 100 αρχαίων έργων από την ΚΒ ΕΠΚΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου.
«Ιστορία των ανασκαφών στη Ρόδο, μια Ευρωπαϊκή Ιστορία» είναι ο τίτλος της πρώτης ενότητας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κοσμήματα και κεραμική από πρόσφατες ελληνικές ανασκαφές μυκηναϊκών τάφων στην Πυλώνα, ένα ελεφαντοστέινο αδράχτι και μία σφραγίδα σε σχήμα σκαραβαίου από το νεκροταφείο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Αγία Αγάθη, ευρήματα από τις ανασκαφές Δανών αρχαιολόγων στο ιερό της Αθηνάς στη Λίνδο, τον αρχαϊκό οικισμό στη Βρουλιά και το γεωμετρικό και αρχαϊκό νεκροταφείο στην Εξοχή -σήμερα βρίσκονται στο Μουσείο της Κοπεγχάγης- και αμφορείς των αρχών του 9ου π.Χ. αιώνα από τις ιταλικές 
ανασκαφές στην Ιαλυσό.
Ο ρόλος της Ρόδου στη διάδοση στοιχείων από τους μεγάλους πολιτισμούς της Εγγύς Ανατολής θα είναι στο επίκεντρο της δεύτερης ενότητας, «Η Ρόδος τόπος ανταλλαγών στην Ανατολική Μεσόγειο», όπου θα παρουσιάζονται αιγυπτιακά ειδώλια από τα ιερά της Λίνδου, της Ιαλυσού και της Καμίρου, κυπροφοινικικά αγγεία, ένα εξάρτημα σκήπτρου από το Λουριστάν κ.ά. Το σύνολο θα συμπληρώνεται με μία αναφορά στη θεωρία ορισμένων μελετητών πως Φοίνικες τεχνίτες και έμποροι είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ιαλυσό. 
Η τρίτη και τελευταία ενότητα θα εστιάζει στα ροδιακά εργαστήρια κεραμικής και μικροτεχνίας. Το αφιέρωμα στην καλλιτεχνική παραγωγή του νησιού θα περιλαμβάνει μια πληθώρα αντικειμένων, όπως σκύφους με πουλιά, πινάκια του ρυθμού των Αιγάγρων από το λεγόμενο εργαστήριο της Νισύρου, ειδώλια από φαγεντιανή με εμφανείς αιγυπτιακές επιρροές, γυάλινους μεγεθυντικούς φακούς του 8ου π.Χ. αιώνα, περιδέραια με παραστάσεις Πότνιας Θηρών και μία πήλινη πυξίδα από την Κάμειρο. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Λούβρου από τις 13 Νοεμβρίου ώς τις 10 Φεβρουαρίου 2015 και στη συνέχεια ενδέχεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα.

 ΣΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΒΕΠΟΥΜΕ  ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΈΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ


ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΡΟΔΙΑΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙΣΗΜΕΡΑ  













1 σχόλιο :

  1. ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΤΕΣ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΙΑΓΟΥΝΤ ΤΑΙΝΙΑΣ 'ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'..
    ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠ'ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΩΝ,ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΕΦΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΠΑ.ΠΟΥ'ΣΑΙ ΙΑΚΩΒΕ ΡΟΥΘΣ ΤΣΑΪΛΝΤ ΘΑ ΣΕ ΦΟΥΝΤΑΡΩ Α ΛΑ 'ΜΙΜΙΚΟΣ+ΜΑΙΡΗ' ΠΑΠΠΟΥ ΣΥΝΕΛΘΕ,ΠΑΡΕ ΧΑΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...