Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ»; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ 50 ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ…


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο  νέος  υπουργός  Εθνικής  Αμύνης  Αποστολάκης  υπηρέτησε  σαν  στρατιωτικός  υπασπιστής  του  σοσιαλιστή  (του  ΚλεφτοΠασόκ)  υπουργού  Εθνικής  Αμύνης  Παπαντωνίου.  Ο  σοσιαλιστής  Παπαντωνίου  βρίσκεται  τώρα  στις  φυλακές  γιατί  κατέκλεψε  το  Ελληνικό  κράτος.  Στις  ελληνικές  φυλακές  έχει  συσταθεί  κόμμα  φυλακισμένων,  πρώην  σοσιαλιστών,  στελεχών  του  ΚλεφτοΠασόκ,  οι  οποίοι  διεκδικούν,  και  όπως  φαίνεται  θα  κερδίσουν, την  απόλυτη  πλειοψηφία  των  φυλακών.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Αγαπητέ κύριε Ναύαρχε,
Μεταξύ πολλών άλλων λίαν ενδιαφερόντων που δηλώσατε τελευταία, είπατε ότι θα είμαστε μόνοι μας σε ενδεχόμενη σύρραξη με την Τουρκία.
Περίεργο. Εγώ ακούω τόσα χρόνια ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά, ότι τα πάει μια χαρά, έχει γίνει χώρα «πρώτης γραμμής». (Ομολογουμένως ποτέ δεν κατάλαβα τον ενθουσιασμό ορισμένων με την «πρώτη γραμμή». Εξ όσων εγώ γνωρίζω, ουδείς σχεδόν από τους φαντάρους «πρώτης γραμμής» επιζεί).
Πως λοιπόν «αναβαθμίστηκε»; Με το να μείνει «μόνη» της απέναντι στην Τουρκία; Αν η Ελλάδα είναι να μείνει “μόνη της”, όπως είπατε, για ποιόν ακριβώς λόγο παρέδωσε (και η Κύπρος από κοντά) τα πάντα στους “εταίρους, συμμάχους και φίλους”, δηλαδή τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ;
Διερωτώμαι γιατί πολλαπλασιάζουμε τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ελληνική επικράτεια. Για να είμαστε μόνοι μας σε περίπτωση σύρραξης;
Διερωτώμαι επίσης τι ρόλο θα παίξουν αυτές οι εγκαταστάσεις σε περίπτωση πολέμου. Θυμάμαι ότι τον Αύγουστο του 1974, στην πιο κρίσιμη στιγμή, οι ΗΠΑ σταμάτησαν την παροχή ανταλλακτικών στην ελληνική Αεροπορία.
Πώς θα χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί όλες αυτές τις βάσεις, σε περίπτωση που ευοδωθεί η επαναπροσέγγισή τους με την Τουρκία; Μήπως θα τρέχουμε και δεν θα φθάνουμε, έχοντας μόνοι μας υπονομεύσει την εθνική μας άμυνα;
Υπάρχει σε όλη την ιστορία μας ένα περιστατικό, που οι ανωτέρω “σύμμαχοι” να υποστήριξαν την Ελλάδα κατά της Τουρκίας και όχι την Τουρκία κατά της Ελλάδας;
Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, που να έχει λησμονήσει το πως οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποίησαν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις το 1974. Ούτε το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πίσω από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, την καταστροφή του μισού κυπριακού ελληνισμού και όλα τα άλλα που ακολούθησαν και τα οποία η διεθνής, όχι η ελληνική βιβλιογραφία, χαρακτήρισε το ένα από τα τέσσερα μεγάλα εγκλήματα του Κίσσινγκερ.
Αρχιτέκτων του εγκλήματος, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, διατηρεί και σήμερα δεσπόζουσα επιρροή στις ΗΠΑ και διεθνώς και είναι μάλιστα ένας από τους ανθρώπους που οι συμβουλές και γνώμες του μετράνε στον Πρόεδρο Τραμπ.
Ο πρώην Αν. Υπουργός Άμυνας, ο κ. Ήσυχος, υποστήριξε σε μια ομιλία του ότι έχουμε υπογράψει σχεδόν 50 (!!!) τον αριθμό αμυντικές συμφωνίες με το Ισραήλ, των οποίων το περιεχόμενο αγνοεί μάλιστα ακόμα και η Βουλή των Ελλήνων! Να υπογράψουμε αν νομίζετε και 150 συμφωνίες με το Ισραήλ, δεν θα πρέπει όμως να γνωρίζει η εθνική αντιπροσωπεία τι περιλαμβάνουν; Δεν θα πρέπει να ζητήσουμε και να λάβουμε, σε αντάλλαγμα όσων παρέχουμε, κάτι κι εμείς. Τους τα δίνουμε όλα, θάμαστε και μόνοι μας στο τέλος!
Ποια είναι η «αρχή», το «δόγμα» της ελληνικής διπλωματίας και της αμυντικής μας πολιτικής, έναντι των «συμμάχων» και «εταίρων»; «Πάρτα όλα και μη δίνεις τίποτα»;
Ποιος αποφασίζει να εμπλέξει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας και της Ρωσίας στην Αν. Μεσόγειο;
Εάν υπάρχει πιθανότητα σύρραξης με την Τουρκία, γιατί συμφώνησε π.χ. η κυπριακή Εθνική Φρουρά, που διοικείται ουσιαστικά από το ΓΕΕΘΑ, να επιστρέψει στη Ρωσία τα επιθετικά ελικόπτερα MI-35, τα μόνα που διαθέτει η Κύπρος; Είναι λογικό, ενόψει πιθανότητας πολέμου, να… αφοπλιζόμαστε μονομερώς;
Ο Καμμένος χαρακτήρισε «παράφρονα» τον Τούρκο Πρόεδρο, γιατί τολμάει να αντιμιλάει στον Τραμπ και τον Νετανιάχου. Δεν διαλύθηκε όμως η «παράφρων» Τουρκία που «αντιμιλάει», παρά και τα πραξικοπήματα, παρά και τους οικονομικούς πολέμους. Η δική μας χώρα, που κάθεται σούζα στους εταίρους και συμμάχους και λέει «Ναι σε όλα», είναι που διαλύθηκε!.
Ας ελπίσουμε η οικονομική και κοινωνική καταστροφή, και η απώλεια κυριαρχίας που υπέστημεν, ως αποτέλεσμα της υποτέλειας των πολιτικών ελίτ μας, να μη συμπληρωθεί και με καμιά ακόμα σοβαρότερη γεωπολιτική καταστροφή.




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





 Υ.Γ.


Ένας  Έλληνας  στρατιωτικός  με  σκυμμένο  κεφάλι  σαν  χανουμάκι,  στον  προδότη  της  Μακεδονίας.

Αθανάσιος   Δρούγος


ΦΙΛΕΣ  ΚΑΙ  ΦΙΛΟΙ.
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ  ΣΥΝΕΧΩΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.
1)   ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΕΙ  ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ / ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ.  ΜΗΝ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ.

ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Ή ΣΤΟ  ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.
2)  ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΥBΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ  ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΝΗ  ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ -ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΥΡΕΛΙΩΝ.
ΣΑΣ ΜΙΛΩ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ.ΚΑΙ  ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ  ΔΗΛΑΔΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ 6 ΤΣΟΝΤΕΣ.  ΑΥΤΑ.

     

ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΠΟΥΤΙΝ:  


«Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΠΡΟΩΘΕΙ  ΤΗΝ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ,  ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΓΝΩΜΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ.  ΕΙΝΑΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ».



Ανακοίνωση  του  ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών:  «Πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή την επιβολή όρων και προϋποθέσεων από το εξωτερικό, η οποία θα βασίζεται στην ευρεία λαϊκή στήριξη — τόσο στα Σκόπια, όσο και στην Ελλάδα — και η οποία θα είναι αποκλειστικά εντός του νομικού πλαισίου.

Στις 11 Ιανουαρίου η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ψήφισε υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε αντιστοιχία με την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι προφανής, η συνέχιση της έξωθεν επιβαλλόμενης διαδικασίας της αλλαγής με τεχνητό τρόπο της ονομασίας της χώρας με σκοπό τη βεβιασμένη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Την ύπαρξη εκρηκτικής κατάστασης, που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αρχηγού του κόμματος  «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνου Καμμένου, που τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.   Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα  προωθούν τη συμφωνία των Πρεσπών, αγνοώντας την γνώμη των πολιτών της χώρας, ενώ, για δημοψήφισμα στο ζήτημα αυτό που αφορά τα ριζικά εθνικά συμφέροντα, δεν γίνεται λόγος».


ΕΠΙΣΗΜΗ  ΕΚΘΕΣΗ  ΤΗΣ  CIA:  «ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,  ΟΛΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΤΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΜΑΣ,  ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ».



Εκθεση CIA για Ελλάδα: «Οι πολιτικοί της και η παγκόσμια κρίση την κατέστρεψαν - Μπορεί να επιστρέψει η ύφεση»!
Παρέμβαση των ΗΠΑ στις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και μάλιστα μέσω του πλέον αρμόδιου οργάνου για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, της CIA, είχαμε πριν λίγο μετά την έκδοση της περίφημης ετήσιας έκθεσης «The World Factbook», όπου περιγράφεται ο ρόλος και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κρίση, ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση μέχρι το 2015
Η έκθεση συντάχθηκε πριν από ένα μήνα και δημοσιοποιήθηκε τώρα.
Περιγράφει την ελληνική κρίση ως απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής αλλά και της αδυναμίας της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να αντιμετωπίσει έγκαιρα τα κρατικά -και όχι μόνο- ελλείμματα.
Αρα παγκόσμια οικονομική κρίση και ελληνικό πολιτικό προσωπικό ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας κατά την CIA
Kαι προειδοποιεί τους ξένους αναλυτές και επενδυτές ότι η Αθήνα «παραμένει επιρρεπής στην επιστροφή στην οικονομική ύφεση και δεν έχει αφήσει πίσω την κρίση».


CIA: Πώς η Ελλάδα μπήκε στην κρίση
«Η Ελλάδα είναι μια καπιταλιστική οικονομία με δημόσιο τομέα που αντιπροσωπεύει περίπου το 40% του ΑΕΠ και με κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα 2/3 εκείνου των κυριότερων οικονομιών της Ευρωζώνης. Ο τουρισμός παρέχει το 18% του ΑΕΠ. Οι μετανάστες αποτελούν περίπου το 1/5 του εργατικού δυναμικού, κυρίως σε γεωργικές και χαμηλής ειδίκευσης εργασίες. Η Ελλάδα λαμβάνει σημαντική βοήθεια από την Ε.Ε., ίση με περίπου το 3,3% του ΑΕΠ ετησίως.
Η οικονομική μεγέθυνση της Ελλάδας ήταν κατά μέσο όρο περίπου 4% ετησίως μεταξύ των ετών 2003 και 2007, αλλά η οικονομία έπεσε σε ύφεση το 2009 εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, της σκλήρυνσης των όρων δανεισμού και της αποτυχίας της Αθήνας να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.
Μέχρι το 2013 η οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 26% σε σύγκριση με το επίπεδο πριν από την κρίση του 2007. Η Ελλάδα πληρούσε το κριτήριο του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ε.Ε. και του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2007-2008, αλλά το παραβίασε το 2009, όταν το έλλειμμα έφτασε στο 15% του ΑΕΠ.
Η υποβάθμιση των δημόσιων οικονομικών, οι ανακριβείς και εσφαλμένες στατιστικές, καθώς και η υποτονική απόδοση στις μεταρρυθμίσεις οδήγησαν τους σημαντικότερους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να υποβαθμίσουν την αξιολόγηση του διεθνούς χρέους στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 και οδήγησαν τη χώρα σε χρηματοπιστωτική κρίση.
Υπό τις έντονες πιέσεις εκ μέρους της Ε.Ε. και των διεθνών αγορών, η κυβέρνηση αποδέχθηκε ένα πρόγραμμα διάσωσης που κάλεσε την Αθήνα να μειώσει τις κυβερνητικές δαπάνες, να μειώσει τη φοροδιαφυγή, να επανεξετάσει τα συστήματα των πολιτικών στο Δημόσιο, στην υγειονομική περίθαλψη και στο συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς και να μεταρρυθμίσει τις αγορές εργασίας και προϊόντων.
Για χρόνια, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν κατάφερναν να προωθήσουν πολλές από τις αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις εν όψει της γενικευμένης άρνησης της αντιπολίτευσης, των ισχυρών εργατικών συνδικάτων της χώρας και γενικότερα του κόσμου.
Τον Απρίλιο του 2010 κορυφαίος οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το ελληνικό χρέος με τη χαμηλότερη δυνατή πιστοληπτική ικανότητα και τον Μάιο του 2010 οι ηγεσίες του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης παρείχαν στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα δάνεια έκτακτης ανάγκης ύψους 147 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η Ελλάδα δυσκολεύτηκε να επιτύχει τους στόχους που έθεσαν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ιδίως μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας προς τα πάνω για το 2009 και το 2010, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ συμφώνησαν τον Οκτώβριο του 2011 να παράσχουν στην Αθήνα ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης ύψους 169 δισ. δολαρίων.
Με βάση τη δεύτερη συμφωνία, ζητήθηκε από τους κατόχους κρατικών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου να διαγράψουν σημαντικό μέρος των απαιτήσεών τους προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Ωστόσο, οι ελληνικές τράπεζες, που ήταν κατάφορτες με μεγάλο μέρος των κρατικών ομολόγων, επηρεάστηκαν δυσμενώς από τη διαγραφή. Ετσι, 60 δισ. δολάρια της δεύτερης δέσμης μέτρων διάσωσης διατέθηκαν για να εξασφαλιστεί η αναγκαία κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Το 2014 η ελληνική οικονομία «έστριψε στη γωνία» και άρχισε να βγαίνει από την ύφεση. Η Ελλάδα πέτυχε τρία σημαντικά ορόσημα: ισοσκέλισε τον κρατικό προϋπολογισμό (πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς τις δαπάνες αποπληρωμής του χρέους), επέστρεψε στις αγορές εκδίδοντας ομόλογα για πρώτη φορά από το 2010 και είχε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% - η πρώτη χρονιά οικονομικής ανάπτυξης από το 2007.
Παρά την εκκολαπτόμενη ανάκαμψη, η ευρεία δυσαρέσκεια για τα μέτρα λιτότητας συνέβαλε στην άνοδο του κόμματος της Αριστεράς (του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ) στις εθνικές βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2015 οξύνθηκαν οι σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των πιστωτών της Ελλάδας (Ε.Ε. και ΔΝΤ) σχετικά με την εφαρμογή μέτρων διάσωσης και της παροχής οικονομικής βοήθειας.
Η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να καθυστερεί σημαντικά τις πληρωμές προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, ενώ οι ελληνικές τράπεζες βασίζονταν σε δανεισμό έκτακτης ανάγκης. Το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ετέθη υπό αμφισβήτηση.
Για να αποτρέψει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, η Ελλάδα επέβαλε κεφαλαιακούς ελέγχους τον Ιούνιο του 2015. Κατόπιν έγινε το πρώτο ανεπτυγμένο έθνος που αθέτησε πληρωμή δανείου στο ΔΝΤ, θορυβώντας τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές. Επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές ήταν αδύνατη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διεξήγαγε εθνικό δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου σχετικά με το εάν θα αποδεχθεί τους όρους της διάσωσης της Ελλάδας, υποστηρίζοντας το «Οχι» που τελικώς επικράτησε στην ψηφοφορία.
Εντούτοις, η κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης ύψους 96 δισ. δολαρίων προκειμένου να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική Ενωση.
Στις 20 Αυγούστου 2015 η Ελλάδα υπέγραψε το τρίτο σχέδιο διάσωσης, που της επέτρεψε να καλύψει σημαντικές πληρωμές χρέους προς τους πιστωτές της (Ε.Ε. και ΔΝΤ) και να διασφαλίσει ότι ο τραπεζικός τομέας θα είχε πρόσβαση στην έκτακτη ρευστότητα. Η κυβέρνηση Τσίπρα -η οποία επανεξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 μετά από νέες εκλογές στα τέλη Αυγούστου- εξασφάλισε με επιτυχία την εκταμίευση δύο καθυστερημένων δόσεων κεφαλαίων διάσωσης. 
Παρά την οικονομική αναταραχή, το ελληνικό ΑΕΠ δεν συρρικνώθηκε τόσο έντονα όσο υπολογιζόταν, καθώς ενισχύθηκε εν μέρει και από την έντονη τουριστική κίνηση.

Το 2017 η Ελλάδα είδε βελτίωση του ΑΕΠ και της ανεργίας. Οι ημιτελείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις, το μαζικό πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση της χώρας κρατούν την οικονομία πίσω.
Και το κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία καταλήγει με μία επισήμανση για τις επιπτώσεις της υπερφορολόγησης. Οπως αναφέρεται, «η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 20%-25% του ΑΕΠ, καθώς περισσότεροι άνθρωποι έπαψαν να δηλώνουν το εισόδημά τους για να αποφύγουν την καταβολή φόρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αυξηθεί στο 70% του ακαθάριστου εισοδήματος του φορολογουμένου».
Εθνικά ζητήματα και η τρομοκρατία
1 Διακρατικά θέματα: Η καταχώρηση αυτή περιλαμβάνει διακρατικές διαφορές και πληροφορίες σχετικά με τα διεθνή χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Στην έκθεση της CIA ξεχωρίζουν τρεις αναφορές (χωρίς να δίνονται όμως επιπλέον διευκρινίσεις):
«Η Ελλάδα και η Τουρκία συνεχίζουν τις συζητήσεις για την επίλυση των σύνθετων θαλάσσιων, αεροπορικών, εδαφικών και συνοριακών διαφορών τους στο Αιγαίο».
«Η Ελλάδα απορρίπτει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία ή Δημοκρατία της Μακεδονίας».
«Η μαζική μετανάστευση άνεργων Αλβανών εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες χώρες, κυρίως για την Ελλάδα και την Ιταλία».
2 Πρόσφυγες και μετανάστες: Σημειώνεται η εκτίμηση για 1.115.337 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών την περίοδο Ιανουάριος 2015-Δεκέμβριος 2018.
Η έκθεση περιλαμβάνει μόνο τις χώρες προέλευσης που αποτελούν πηγή προσφυγικών πληθυσμών άνω των 5.000 ατόμων. Αναφέρεται κατάλογος προσφύγων (ανά χώρα καταγωγής): 14.420 (Συρία), 11.440 (Αφγανιστάν), 8.161 (Ιράκ) - για το2016.
3 Ναρκωτικά: Αυτή η καταχώρηση παρέχει πληροφορίες για τις πέντε κατηγορίες παράνομων ναρκωτικών: ναρκωτικά, διεγερτικά, κατασταλτικά (ηρεμιστικά), παραισθησιογόνα και κάνναβη. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν πολλά φάρμακα που παράγονται νόμιμα και συνταγογραφούνται από γιατρούς, καθώς και εκείνα που παρανόμως παράγονται και πωλούνται εκτός των ιατρικών διαύλων.
Η Ελλάδα αναφέρεται ως πύλη προς την Ευρώπη για τους λαθρεμπόρους που διακινούν κάνναβη και ηρωίνη από τη Μέση Ανατολή και από τη Νοτιοδυτική Ασία προς τη Δύση. Αναφέρεται ότι μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική διακινούνται ή καταναλώνονται στην Ελλάδα. Επισημαίνεται επίσης ο κίνδυνος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που συνδέονται με την εμπορία ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα.
4 Τρομοκρατία: Για την Ελλάδα γίνεται αναφορά στον «Επαναστατικό Αγώνα (Ε.Α.)». Δρα αποκλειστικά εντός της Ελλάδας, κυρίως στην Αθήνα. Παραμένει εν πολλοίς ανενεργή τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση τις επιθέσεις σε αστυνομικούς που προσπαθούν να συλλάβουν μέλη της (Απρίλιος 2018).





Η  ΕΥΦΥΪΑ  ΑΛΛΟΥ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ  ΤΟ  ΕΠΙΠΕΔΟ  ΤΩΝ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  ΗΓΗΤΟΡΩΝ  ΜΑΣ.  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ  ΛΑΚΩΝΙΚΟΙ,  ΠΟΥ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΠΑΡΕΙ  Ο  ΔΙΑΒΟΛΟΣ.

16.01.2019

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος.

H επιλογή Αποστολάκη «παραβιάζει κατάφωρα την αρχή του πολιτικού ελέγχου των ΕΔ, ενός από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας, συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου

«Οχι στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολιτικά παιγνίδια»
Είναι λίγες μόνο ημέρες πριν (2 Ιαν 19) όταν σε ανάρτησή μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχα ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού στις προβλεπόμενες και αναμενόμενες αντικαταστάσεις και κρίσεις/προαγωγές στη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ. Έγραφα τότε:
«…Όσον αφορά στο θέμα της φημολογούμενης αντικατάστασης του κ.ΥΕΘΑ, σε περίπτωση παραίτησής του από τον ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Πρωθυπουργό (είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζει καλά), ότι ο πολιτικός έλεγχος των ΕΔ είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και όλες οι μεταδικτατορικές κυβερνήσεις τοποθετούσαν στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ως υπουργούς, επιφανείς πολιτικούς, εκλεγμένους από τον λαό. Απόστρατοι ανώτατοι αξκοί πολλές φορές τοποθετούνται ως Υφυπουργοί σε συμβουλευτικό, τεχνοκρατικό ρόλο με καθήκοντα που τους αναθέτει ο κ. ΥΕΘΑ. Όλα αυτά γιατί σε περίπτωση κρίσεως ή πολέμου, ο ΥΕΘΑ ως πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ θα εισηγηθεί ενέργειες ή θα λάβει αποφάσεις που θα επηρεάσουν απόλυτα το σύνολο του ελληνικού λαού και τις ζωές πολιτών και στρατιωτικών. Και γι’ αυτές τις σοβαρές και καθοριστικές αποφάσεις απαιτείται «δημοκρατική νομιμοποίηση». Ασφαλώς και ο κ. Πρωθυπουργός μπορεί να διορίσει έναν μη στρατιωτικό πολιτικό του σύντροφο ή φίλο στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, όπως έχει γίνει ήδη με τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Ρήγα, σε ρόλο τοποτηρητού. Προσωπικά πιστεύω όμως ότι μη εκλεγμένος πολιτικός δεν πρέπει να τοποθετηθεί ως ΥΕΘΑ. Υπάρχουν εκλεγμένοι πολιτικοί στο κόμμα του ή σε άλλα κόμματα που μπορούν να αναλάβουν πολιτικοί προϊστάμενοι των ΕΔ. Σε αυτήν τη χώρα μας πήρε πολλά χρόνια να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ο πολιτικός έλεγχος των ΕΔ και ποιος τον ασκεί. Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν θα θέλει η κυβέρνηση του να ξεφύγει από τον χρυσό κανόνα της δημοκρατίας. Δεν χρειάζεται να αφαιρούμε δικλείδες ασφαλείας χωρίς λόγο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς………Κρατήστε κύριοι της κυβέρνησης, τις ΕΔ έξω από το κάδρο των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αποκαταστήστε τη σοβαρότητα και την ηρεμία που φοβάμαι ότι έχει κλονισθεί. Δεν είναι θέμα επιλογής, είναι υποχρέωση και καθήκον σας προς την πατρίδα.»
Δυστυχώς όμως, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του προτίμησαν να αγνοήσουν (αν φυσικά την διάβασαν, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλω) την παρέμβασή μου. Λογικό, ίσως και για κάποιους αναμενόμενο, αφού φέρονται, όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, να είχαν ήδη αποφασίσει σε δείπνο στο σπίτι μεγαλοεπιχειρηματία στην Εκάλη από την 18 Δεκ 18 να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του κ. Καμμένου από τον κ. Αποστολάκη. Αλλά ακόμη και αν δεν το είχαν ήδη αποφασίσει, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι και πάλι δεν θα την λάμβαναν υπόψη τους. Είναι καθαρά ζήτημα αλαζονείας της εξουσίας. Είναι η ίδια αλαζονεία, που τους έκανε να αγνοήσουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και να προχωρήσουν στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Κατόπιν αυτού, θεωρώ ότι είναι αρκούντως αδίστακτοι ώστε να μην διστάσουν να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στους μικροπολιτικούς τακτικισμούς τους.
Ο πρωτοφανής αυτός ελιγμός, που παραβιάζει κατάφωρα την αρχή του πολιτικού ελέγχου των ΕΔ, ενός από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας, συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αντιθέτως συνηθίζεται σε καθεστώτα με αντιδιαμετρικά διαφορετική αντίληψη περί δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα η γειτονική μας Τουρκία (οι σημερινές ανακοινώσεις των Τούρκων ότι ο κ. Τσίπρας μιμείται στις επιλογές του τον κ. Ερντογάν, ο οποίος όρισε ως Υπουργό Άμυνας τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Ακάρ, μάλλον δεν πρέπει να κάνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι). Γιατί όμως προτιμήθηκε ο ελιγμός αυτός;
Κατ’ αρχήν, με την υπουργοποίηση Αποστολάκη (κατά τα λοιπά ικανότατου επαγγελματία) εξασφαλίζεται η ασυλία Καμμένου για το διάστημα της παρούσης Βουλής για ότι έχει να κάνει με εξοπλιστικά ή άλλα λειτουργικά θέματα, επιλογές και δαπάνες. Κανένας άλλος πολιτικός ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εγγυάτο συνέχεια και κάλυψη. Δεν είναι του παρόντος να εξετάσουμε την καλή διαχείριση ή την ενδεχόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή/και υλικού του Δημοσίου από τον κ. Καμμένο. Πιστεύω και ελπίζω, ότι κάποιοι αρμόδιοι και πραγματικά ευαίσθητοι περί του δημοσίου χρήματος θα τα διερευνήσουν όλα αυτά σύντομα όπως οφείλουν να κάνουν για τον κάθε ενεργό ή απερχόμενο ΥΕΘΑ.
Κατά δεύτερον, παρόλη την δήλωση του κ. Αποστολάκη ότι επιζητά την συνεργασία όλων των κομμάτων και ότι συνεχίζει ως στρατιώτης να είναι μακριά από την πολιτική (κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι είναι πλέον διορισμένος υπουργός μιας μονοκομματικής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι υπερκομματικός εκπρόσωπος του ελληνικού λαού), καταφεύγοντας στον ελιγμό και τον διορισμό αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πιστεύει ότι πρέπει και μπορεί να ελέγχει τις ΕΔ, γεγονός που στα μάτια τους φαντάζει σημαντικό εν όψει εκλογών. Οι ΕΔ ανήκουν στο Έθνος και πρέπει να παραμένουν έξω από το κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και των μικροκομματικών διενέξεων μη θυσιαζόμενες στον βωμό των όποιων προσωπικών και μη, φιλοδοξιών. Στο παρελθόν, εξαίρετοι απόστρατοι Αξιωματικοί, εκλεγμένοι και μη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ανάληψης υπουργικού θώκου, ακόμα και σε αυτό το ΥΠΕΘΑ. Ποτέ όμως φορώντας ακόμα στολή, ποτέ μεσούσης πολιτικής κρίσης αυτών των διαστάσεων, ποτέ σε κυβέρνηση που διανύει την τελευταία φάση της θητείας της και ποτέ σε μια η οποία κατηγορείται από το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού για εθνική προδοσία. Και κατά τρίτον, με τον τρόπο αυτό ικανοποιούνται τόσο οι παρούσες όσο και οι όποιες μελλοντικές φιλοδοξίες του κ. Αποστολάκη, οι οποίες είναι απόλυτα θεμιτές.
Διαφεύγει όμως από τον κ. Τσίπρα, και αυτό φάνηκε από την συζήτηση σήμερα στην Βουλή, ότι με τον τρόπο αυτό οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Αποστολάκης τελικά ενέπλεξαν στον πολιτικό ελιγμό επιβίωσής τους τις ΕΔ, δίνοντας τους ρόλο στην πολιτική σκακιέρα. Δεν είναι θέμα εθνικής ομοψυχίας, εθνικής Άμυνας ή θέμα του Ναυάρχου Αποστολάκη μέχρι να υπουργοποιηθεί. Είναι απόλυτη και ξεκάθαρη μικροπολιτική επιλογή της Κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της στόχων. Τίποτα περισσότερο. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος ή για μερικούς έγκλημα. Κανείς τα τελευταία 45 χρόνια μετά την μεταπολίτευση δεν τόλμησε να εμπλέξει τις ΕΔ και την Ηγεσία τους και να τις εντάξει στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Οι ΕΔ και με την βοήθεια των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών αποστασιοποιήθηκαν από την πολιτική και μέσα από επίπονες και δύσκολες διαδικασίες εκδημοκρατισμού κέρδισαν το σεβασμό και την εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτό το επίτευγμα των ΕΔ και του Ελληνικού λαού είναι που απειλείται με τις πολιτικές ίντριγκες Τσίπρα – Καμμένου. Και αυτό είναι που πρέπει να εξαναγκασθούν να σταματήσουν. Δεν μπορούν να παίζουν με τους βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας. Δεν μπορούν να παίζουν με τις ΕΔ. Οι ΕΔ δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα ή πρόσωπο. Ανήκαν, ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στο Έθνος, οποίες και αν είναι οι μικροπολιτικές μεθοδεύσεις της όποιας κυβέρνησης. Εκτός και αν η υπονόμευση του σεβασμού και της αναγνώρισης που απολαμβάνουν οι ΕΔ από την κοινωνία είναι ο επόμενος προσχεδιασμένος στόχος τους. Είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

 



4 σχόλια :

  1. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ: «Ο Ζόραν Ζάεφ, (άρα και ο Τσίπρας), είναι διορισμένος πρωθυπουργός από τον Τζορτζ Σόρος.
    O πρωθυπουργός της πΓΔΜ είναι διορισμένος στη θέση αυτή από τον διεθνή κερδοσκόπο Τ.Σόρος.
    Αυτό σημειώνει η ρωσική ιστοσελίδα ‘Γεωπολιτική’ (Геополитике) που επικαλείται πηγές από τα Σκόπια.
    Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είναι γνωστό ότι έχει διορισθεί από τον Τζορτζ Σόρος που σημαίνει από την ‘παγκόσμια ελίτ’.
    Εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται υπό την επήρεια της CIA και σε αυτήν την περίπτωση, η πιθανή σύλληψη του Ιβάνοφ θα εξαλείψει απροσδόκητες καταστάσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Η ίδια η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά πολιτική κρίση εδώ και μήνες: όχι μόνο για την αλλαγή του ονόματος και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά για το παιχνίδι του αλβανικού παράγοντα που προωθείται από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ που επεκτείνει τη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε μια προσπάθεια να την επισημοποιήσει στο κράτος.
    Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι ο ένας από τους πολιτικούς που εκπροσωπούσαν την αντιπολίτευση κατά των επιλογών του Ζάεφ, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, κατέφυγε στην Ουγγαρία όπου έτυχε πολιτικού ασύλου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ «ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ». ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».
    Αυγενάκης: «Τσίπρας και Καμμένος είναι εφιάλτες για τη σύγχρονη Ελλάδα»
    «Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μία στημένη παράσταση πατριωτισμού από τους Τσίπρα και Καμμένο. Ο μεν κ. Τσίπρας παριστάνει τον υπεύθυνο πολιτικό. Ο δε κ. Καμμένος σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας υποδύεται τον επαναστάτη και υπερπατριώτη, που όμως «δανείζει» βουλευτές του κόμματός του για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια επικίνδυνη για τη χώρα κυβέρνηση», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.
    Και πρόσθεσε: «Και οι δυο τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από εφιάλτες για την σύγχρονη Ελλάδα. Στην ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα θα αναμετρηθούν όλοι με την Ιστορία. 'Αμεσα πρέπει να πάμε σε εκλογές και να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα μας και όχι οι δανεικοί βουλευτές και οι ψευτοπατριώτες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ. ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.
    Οι Μακεδόνες «σφυροκοπούν» τον Τσίπρα: Έρχεται κλείσιμο καταστημάτων, τραπεζών & μπλόκα στους δρόμους – Ιστορική απόφαση στη Βέροια

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    Συλλαλητήριο την Τρίτη 22/1 στις 12:00 στο Δημαρχείο Βέροιας, με παράλληλο καθολικό κλείσιμο καταστημάτων και κλείσιμο υπηρεσιών (με τη σύσταση ομάδων π.χ. 10 ατόμων σε κάθε υπηρεσία για το κλείσιμο) αλλά και κλείσιμο των τραπεζών, αποφάσισε η συνέλευση των πολιτιστικών συλλόγων της Ημαθίας που έγινε σήμερα Κυριακή 13/01 το απόγευμα για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.
    Επίσης αποφασίστηκε να αποσταλούν επιστολές στα γραφεία των βουλευτών αλλά και να γίνουν επισκέψεις επί τόπου. Δεδομένη είναι και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις το επιβάλλουν.
    Επίσης οι σύλλογοι συζήτησαν το ενδεχόμενο του να κλείσουν δρόμους με τη βοήθεια των αγροτών, ενώ έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση για απόσυρση καταθέσεων όπως αναφέρει ο veriotis.gr.
    Η ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ
    Ταυτόχρονα δημοσιεύτηκε και η επίσημη αφίσα του μεγάλου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 20 Ιανουαρίου.
    Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20/01 στις 14:00 στην Πλατεία Συντάγματος.
    «Όσοι ζωντανοί εκεί! Ότι γράφτηκε με αίμα, δεν ξεγράφεται με ψέμα» αναφέρει η αφίσα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ: «Κατά την διάρκεια της τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι «όποτε κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί μας δυστύχησαν». «Στέλνω ένα μήνυμα αμοιβαιότητας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης, αλλά και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονες μας ότι όποτε πρυτάνευσε η συνεργασία επήλθε η ευημερία, όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν».

    O γράφων (Ζ.Π.) κάποτε πίστευε ότι το κύριο αίτιο κακοδαιμονίας, που βύθιζε στον πάτο τον Ελληνικό Λαό, ήταν η πρακτόρευση ξένων συμφερόντων της ιθύνουσας τάξης του, η πρακτορίλα των πολιτικών του.
    Σήμερα, πιο ώριμος, πιστεύει, ότι δεν είναι αυτό ή το σωστότερο, δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό.
    Η ανάγνωση και η σημασιολογική αποκωδικοποίηση ανακοινώσεων, σαν την παραπάνω του Αποστολάκη, δείχνει ότι κάτι πολύ βαθύτερα καταστροφικό, συμβαίνει στην νοημοσύνη των ηγητόρων της πατρίδας μας. Προσέξτε, την παραπάνω ανακοίνωση, δεν την έβγαλε ένας φτωχός αμόρφωτος καραβανάς δεκανέας. Ο Αποστολάκης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Ήταν ανώτατος διοικητής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα υπουργός εθνικής αμύνης. Η ποιότητα και η έκφραση του λόγου και των σκέψεων, σου δίνει την αίσθηση, ότι το μέσο πνευματικό επίπεδο των ηγητόρων αυτής της χώρας είναι εξαιρετικά χαμηλό, αλίμονο, χαμηλότερο από ανατολίτες τριτοκοσμικούς φύλαρχους.
    Όχι, για την παρακμή της νεοελληνικής κοινωνίας δεν φταίει μόνο η πρακτορίλα, η απατεωνία, οι ψεύτες και οι κλέφτες πολιτικοί. Το πρόβλημα είναι βαθύ, τραγικό και ίσως αθεράπευτο.
    Δυστυχώς το πρόβλημα βρίσκεται στον εγκέφαλο. Πάσχει η διανοητικότητα των νεοελλήνων, η σωστή σκέψη, ο ορθός συλλογισμός.
    Ο μέσος δείκτης ευφυΐας, η μέση νοημοσύνη, έχουν πέσει δραματικά στον Ελληνικό πληθυσμό. Είναι δυστυχώς γενετικό χαρακτηριστικό και δεν επιδέχεται τρόπους για βελτίωση. Η σκέψη, η μόρφωση , η νοημοσύνη, η αντίληψη, η ευφυΐα, έχουν πάρει την κατιούσα, ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
    Αρκετοί δυτικοί το έχουν προσέξει και τους έχει κάνει εντύπωση ο κατώτερος τύπος εγκεφαλικού συλλογισμού, που επικρατεί, ιδίως στους σημερινούς κατοίκους των Αθηνών
    Αυτό που κυριαρχεί είναι κάτι το γύφτικο, κάτι ανατολίτικο, σκέψεις και κρίσεις μη αρχαιοελληνικού τύπου, μη ευρωπαϊκού. Χαμηλό επίπεδο συλλογισμών. Διανοητικότητα και φαντασία τελείως κατωτέρου επιπέδου. Διανοητικοί συνειρμοί γεμάτοι ηλίθια χαλαρότητα και απονεύρωση. Μία επιφανειακή ρηχή σκέψη, διαταραγμένη, άστοχη, μη παραγωγική, στείρα.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...