Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Προβοκάτσια των Ισλαμιστών ο όλμος που έπεσε στην Τουρκία


ΝΑΤΟ προς Ερντογάν: «θα μπεις στη Συρία όποτε σου πούμε εμείς»! - Τι αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στους AegeanTimes - Τι επιχειρεί η Τουρκία και γιατί βιάζεται να εισβάλλει στη Συρία πριν τις εκλογές των ΗΠΑ;
Προβοκάτσια χαρακτηρίζουν στρατιωτικές πηγές των AegeanTimes την ρίψη όλμου «από τον Συριακό στρατό» στο έδαφος της Τουρκίας!

Σύμφωνα με πολύ καλά διασταυρωμένες πηγές, ο όλμος που έπληξε το τουρκικό χωριό Ακτσάκαλε στα σύνορα με την Συρία, είναι φύση αδύνατο να προήλθε από τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις για πολλούς λόγους...

Πρώτον και κυριότερο, πρόκειται όπως απεδείχθη για ένα βλήμα από όλμο που εβλήθη από απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα!

Η περιοχή στην Συρία απ όπου εβλήθη ο όλμος είναι η γνωστή από τα δημοσιεύματα του Τύπου, Ταλ αλ Αμπιάντ! Όπως γνωρίζουν καλά οι στρατιωτικοί αναλυτές, ο τακτικός στρατός του Μπασάρ αλ Ασαντ, έχει εγκαταλείψει πριν αρκετούς μήνες την περιοχή, την οποία ελέγχουν απόλυτα πλέον οι Κούρδοι !!!

Στο Ταλ αλ Αμπιάντ έχει να εμφανιστεί Σύριος στρατιωτικός εδώ και μήνες, ενώ στην ίδια περιοχή δραστηριοποιούνται Τούρκοι Αξιωματικοί, οι οποίοι προσπαθούν να αναδιοργανώσουν τους αντάρτες και τους Ισλαμιστές, σε ένα κοινό μέτωπο κατά του Ασαντ και των κούρδων της περιοχής, που ονειρεύονται την ένωση με το μεγάλο Κουρδιστάν!

Στην τελευταία σύσκεψη σε Νατοϊκό Οργανισμό, εξετάστηκε ξεκάθαρα η πιθανότητα, η οβίδα του όλμου, να εκτοξεύτηκε από Ισλαμιστές ως μια προσπάθεια προβοκάτσιας η οποία θα προκαλέσει την άμεση στρατιωτική αντίδραση του Τουρκικού καθεστώτος!

Αλλωστε η μη ενεργοποίηση του άρθρου 4 της Συμμαχίας, αυτό υποδηλώνει στην ουσία! Προφανώς και υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο όλμος που σκότωσε μια μάνα με τα παιδιά της, ήταν μια προβοκάτσια για να επιταχυνθεί η επέμβαση των Τούρκων στη Συρία!

Το πόσο καλά στημένη ήταν αυτή η προβοκατόρικη ενέργεια, φάνηκε από την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που μερικά λεπτά μετά τον θάνατο των πέντε τούρκων, ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του ΝΑΤΟ με σκοπό να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία και να εγκρίνει την χερσαία επέμβαση της στη Συρία!

Πριν καλά-καλά πενθήσουν τους νεκρούς, οι Τούρκοι δηλαδή, ζήτησαν άδεια για πόλεμο με την Συρία!!!

Ο γνωστός για τις φιλοτουρκικές του θέσεις γ.γ. του ΝΑΤΟ κ.Ασμουνσεν, αντέδρασε σχεδόν … «αναιμικά», με μια ανακοίνωση που ναι μεν στηρίζει την Τουρκία αλλά δεν της δίνει το πράσινο φως για εισβολή!

Επί της ουσίας, η Τουρκία, τόσο με την περίπτωση της κατάρριψης του F-4 από την Συριακή αεράμυνα, όσο και με τους πέντε άμαχους νεκρούς του Ακτσάκαλε, προσπαθεί να πιέσει τον πρόεδρο Ομπάμα, να εγκρίνει μια Τουρκική χερσαία εισβολή στην Συρία, πριν την διενέργεια των εκλογών στις ΗΠΑ (6η Νοεμβρίου)!

Η διοίκηση Ομπάμα, όσο βλέπει ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δεν έχει κάποιο λόγο να «εγκρίνει» μια τέτοια ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, την οποία οριοθετεί σε ένα πλαίσιο που σχεδιάζει για μετά τις εκλογές!
Από την άλλη, οι Κούρδοι έχουν σχεδόν ανακηρύξει την αυτονομία του Κουρδιστάν και μάλιστα με τις ευλογίες αρκετών Think Tank των ΗΠΑ! Ο Ερντογάν «καίγεται» κυριολεκτικά, να πνίξει στο αίμα τους Κούρδους στα σύνορά του με την Συρία, για να ασχοληθεί με τις κινήσεις του PKK στην ευρύτερη περιοχή του Νιγιγιάρμπακίρ!

Ετσι, με την προχτεσινή οβίδα η απάντηση του τουρκικού πυροβολικού, θεωρήθηκε αρχικά ως δικαιολογημένη ενέργεια από το ΝΑΤΟ!
Από την άλλη πλευρά όμως, η Κίνα και η Ρωσία, εκφράζουν έντονες ενστάσεις , κατά πόσο η οβίδα αυτή εβλήθη από τον Στρατό του Ασαντ και θέτουν θέμα προβοκάτσιας από Ισλαμιστές!

Η Τουρκία λοιπόν, μπορεί να ζεσταίνει τις πολεμικές μηχανές της, αλλά δεν κατάφερε να πείσει κανέναν ότι ο … Ασαντ ήταν αυτός που επιτέθηκε σε τουρκικό χωριό!

Η Εθνοσυνέλευση των Τούρκων αναμένεται να εγκρίνει μετά από αυτό την επέμβαση του Στρατού στο έδαφος της Συρίας! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα εισβάλλει στη Συρία αμέσως, διότι κάτι τέτοιο θα χρειάζεται την συνδρομή της Δύσης, κάτι που στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εμποδίσουν ακόμα, οι ενστάσεις κυρίως της Ρωσίας!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές των AegeanTimes, ο στρατός των Τούρκων στα σύνορα με την Συρία έχει αυξηθεί στους 70.000 στρατιώτες, ενώ με την έγκριση της εισβολής, αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000!
Την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ΝΑΤΟ εξέδιδε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Είχαμε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ξεκάθαρη – παρούσα απειλή για την ασφάλεια ενός εκ των συμμάχων κάτι που αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας και το οποίος καταδικάζουμε έντονα. Η Συμμαχία (ΝΑΤΟ) συνεχίζει να συμπαραστέκεται στην Τουρκία και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τέτοιων επιθετικών ενεργειών εναντίον συμμάχου, καλώντας το συριακό καθεστώς να βάλει τέλος στις καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου".

Πάντως η ενέργεια της Συρίας να αποστέλλει συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών Τούρκων πολιτών στην πόλη Ακτσάκαλε δεν πρέπει να θεωρηθεί ως "παραδοχή" εκ μέρους του Ασαντ ότι ο Στρατός του έριξε το βλήμα, αλλά το αντίθετο. Στην ουσία, με την κίνησή του αυτή, ο Ασαντ λέει ότι «δεν ήμουν εγώ που το έκανα», και επιδεικνύει μια στάση διαλλακτική στο ζήτημα αυτό.

Για όποιον αντιλαμβάνεται και μπορεί να διαβάζει πίσω από τις γραμμές τέτοιων ανακοινώσεων, η Τουρκία ουσιαστικά, δεν έχει άδεια για να εισβάλει στην Συρία! Επιπρόσθετα, η φράση «η συμμαχία συνεχίζει να συμπαραστέκεται στην Τουρκία», υποδηλώνει ξεκάθαρα στον Ερντογάν, ότι :

«θα μπεις στη Συρία όποτε σου πούμε εμείς»!

Αρα, αν θα το επιχειρήσει τώρα ο Ερντογάν, κινδυνεύει να «χαλάσει» το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τον Ασαντ και πιθανόν να δεχτεί και πάλι στη μήνη των Δυτικών, αλλά κυρίως, να δεχτεί ταυτόχρονα στη μήνη του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια! Της Ρωσίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...