Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Εγώ θα είχα ρίξει τρία – τέσσερα καπνογόνα στα Ίμια και μετά θα έστελνα τα Καναντέρ να σβήσουν τη “φωτιά”.»

Ολέθριο χαρακτηρίζει το πραξικόπημα στην Κύπρο, ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος τονίζοντας ότι «η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε όταν ο τέως βασιλιάς επιχείρησε ανεπιτυχώς το κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου του 1967. Τότε άμεσα έπρεπε να προχωρήσουν σε πολιτική λύση και αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Ήταν η στιγμή…»
 Σε ό,τι αφορά το θέμα των Ιμίων ο κ. Φράγκος αναφέρει σε συνέντευξή του στην Real News, ότι ο ελληνικός στόλος εκείνη την ημέρα είχε στριμώξει το τμήμα του τουρκικού στόλου που βρισκόταν εκεί και κάθε πλοίο ήταν λοκαρισμένο. «Ο Χόλμπρουκ ενημέρωσε τους Τούρκους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και έδωσε προθεσμία έως τις 5 το πρωί να τα βρούνε.
Εγώ πάντως στη βραχονησίδα θα είχα ρίξει τρία-τέσσερα καπνογόνα και με πρόσχημα ότι έχει πάρει φωτιά θα έστελνα τα Καναντέρ να σβήσουν τη φωτιά. Δεν ξέρω τι θα γινόταν με τους Τούρκους κομάντος. Πάντως δεν θα καταλάμβαναν τη βραχονησίδα» δηλώνει ο κ. Φράγκος.

Όσο για το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ως ο εγκέφαλος ενός πραξικοπήματος που θα κατέλυε την ελληνική δημοκρατία, στην ερώτηση γιατί δεν απάντησε στο δημοσίευμα, απαντά… «Δεν χρειαζόταν. Απάντησαν οι πρωταγωνιστές αντί για μένα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Πάνος Μπεγλίτης και ο αρχηγός της ΕΥΠ. Είπαν ότι δεν είχαν ιδέα για το δήθεν πραξικόπημα. Δεν έχω λόγο να ταράξω κι άλλο τους Έλληνες».

ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

3 σχόλια :

  1. Κανείς Έλλην, δεν μπορεί να ξεχάσει την καταιγίδα εκείνη μοιραία νύχτα στα Ίμια. Αλήθεια, μπορεί να μου πει κάποιος εάν σε τέτοιες συνθήκες τα καπνογόνα μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ. ΟΧΙ.ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΦΛΕΚΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΑΠΛΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΥΤΗ.ΣΤΑΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρε αγαπητέ Σταύρο!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, είχα τρομερή περιέργεια να μάθω...
    Την Καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...