Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

“Πρόστιμο” 100 εκατ. ευρώ στην Κύπρο αν διακοπεί το μνημόνιοOι συναντήσεις του Eurogroup για την Κύπρο, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν γίνονται ποτέ σε τυχαίες ημερομηνίες. Γίνονται αμέσως μετά από μια βεβιασμένη ψηφοφορία στη Βουλή, που μοιάζει με το να σου ακουμπά κάποιος ένα πιστόλι στον κρόταφο. Έπονται μέτρα εξαθλίωσης του πληθυσμού, τα ίδια που εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες που χτυπά από το 2000 και μετάενώ οι Κύπριοι προδότες, χωρίς να θέσουν τις πολιτικές σε δημοψήφισμα, είναι έτοιμοι στα πόστα τους για την εκχώρηση της χώρας στο εβραιο-αγγλο-αμερικάνικο νεοταξικόλησταρχείο. Πάνε φανερά για παγκόσμια κυβέρνηση, αφού σκοπεύουν να διοχετεύσουν τα λεφτά όλων των κρατών στην "μητρική εταιρεία" ("mother company"). Αλλά δεν θα προλάβουν...Κατατέθηκε στην κυπριακή Βουλή προς κύρωση από το υπουργείο Οικονομικών το τελικό κείμενο τού Μνημονίου, καθώς και διάφορα άλλα έγγραφα, που αφορούν τη δανειακή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Στα έγγραφα προβλέπεται ότι η Κύπρος θα πρέπει να καταβάλει 100 εκατομμύρια ευρώ “πρόστιμο”, σε περίπτωση πρόωρου τερματισμού της εικοσαετούς δανειακής σύμβασης. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, η ψήφιση θα πρέπει να γίνει πριν την 1η Μαΐου, γιατί στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση τού Eurogroup. Στη συνάντηση θα συζητηθεί η σημερινή κατάσταση σε ό,τι αφορά την υλοποίηση τού προγράμματος χρηματοδότησης για την Κύπρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση των μέτρων, που θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης. 

Το σημείωμα αναφέρει, επίσης, ότι η διαδικασία έγκρισης της δανειακής σύμβασης είναι καθαρά τυπική, αφού σε τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε η παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στην Κυπριακή Δημοκρατία και η υιοθέτηση της πρότασης για συμφωνία διευκόλυνσης χρηματοπιστωτικής στήριξης με την Κυπριακή Δημοκρατία καιέγκριση του Μνημονίου Συναντίληψης με την Κυπριακή Δημοκρατία. Υποδεικνύεται, ωστόσο, ότι όσον αφορά στην έγκριση της εκταμίευσης της πρώτης δόσης, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί προηγουμένως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. 

Όπως σημειώνεται, τα σχετικά νομικά έγγραφα έχουν υπογραφεί εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον υπουργό Οικονομικών και από το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Τη Μεγάλη Τρίτη θα συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να τεθεί προς ψήφιση το Μνημόνιο, καθώς και τα συνοδευτικά νομοσχέδια που προβλέπουν περικοπές μισθών των εργαζομένων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από 0,8% έως 2%. 

Επίσης, οδηγούνται στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για φορολόγηση των ακινήτωνοι αλλαγές στον τομέα της υγείας, που περιλαμβάνει επιβολή τελών ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την πρόσληψη ωρομίσθιων, η αναθεώρηση της ΑΤΑ, καθώς και αναθεώρηση τελών, που αφορούν το Κτηματολόγιο και το αρχείο πληθυσμού. 

Πηγή: News.gr

3 σχόλια :

 1. Με το πιστολι στον κροταφο .η Κυπρος...
  Κατι μου λεει ΄΄οτι θα το ψηφισουν :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τίποτα δεν είναι τυχαίο αγαπητή μου Καλλιστώ... φρόντισαν για τις απαραίτητες "ρυθμίσεις" επειδή βλέπουν ότι υπάρχουν και αντιρρησίες μέσα στην Βουλή της Κύπρου. Ας ελπίζουμε σε μία ανατροπή...
  Την επόμενη εβδομάδα σταυρώνεται η Κύπρος μας και για άλλη μία φορά η Ελλάδα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Nαι δυστυχως,δυστυχως...το σχεδιο των επικυριαρχων για την κατακτηση της Κυπρου
   τιθεται σε εφαρμογη.
   Ναι σταυρωνεται η Κυπρος μας και για αλλη μια φορα η Ελλαδα μας ,ομως μετα την σταυρωση ερχεται η Ανασταση.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...