Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Καταθέτω δύο μισθούς μου για να σωθεί η Εθνική Τράπεζα


Την αγωνία του για το μέλλον της ιστορικής Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε, κατά την ομιλία του μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Όπως είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εάν τυχόν πτωχεύσουν οι τράπεζες τότε το αποτέλεσμα θα είναι να πτωχεύσει η χώρα. Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του για την στόχευση των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών να αποδυναμώσουν το τραπεζικό σύστημα μικρότερων κρατών.
«Αν καταρρεύσει η Εθνική Τράπεζα, θα καταρρεύσουμε όλοι», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και πρότεινε ως λύση να συνεισφέρουν όλοι οι
Έλληνες, ό,τι μπορεί ο καθένας, για τη διάσωσή της. Πρωτοστατώντας μάλιστα σε αυτή την προσπάθεια σωτηρίας της ΕΤΕ ο Μητροπολίτης Άνθιμος είπε ότι θα προσφέρει τους δύο επόμενους μισθούς του για τον σκοπό αυτό. Αναλόγως, πρόσθεσε, θα πρέπει να πράξουν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα καθώς και όλοι οι Έλληνες προκειμένου να διασωθεί το ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να αποφευχθεί μια γενικότερη οικονομική καταστροφή.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, στη νέα πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αλλά και στην επιμονή της ηγεσίας του γειτονικού κρατιδίου να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» και να οικειοποιείται την ιστορία μας. Κάλεσε δε τους πιστούς σε προσευχή ώστε ο Θεός να φωτίσει τις πολιτικές ηγεσίες και να βρεθεί λύση στο εθνικό αυτό ζήτημα.

1 σχόλιο :

  1. Eνα εχω καταλαβει στα σιγουρα,΄΄οτι θα τα δουμε και θα τ'ακουσουμε ολα!!!Ακουστε κι ενα τραγουδακι για να πανε τα φαρμακια κατω...
    https://www.youtube.com/watch?v=VyaXAGCb234

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...