Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!

Χάος στη Βενεζουέλα – Στρατιώτες φρουρούν σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία

Σκηνές απόλυτου χάους εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στη Βενεζουέλα. Οι πολίτες σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στα καταστήματα, προκειμένου να προμηθευτούν βασικά αγαθά. Η έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης έσπειρε πανικό στον κόσμο, με αποτέλεσμα χιλιάδες να τρέξουν στους δρόμους μήπως προλάβουν να αγοράσουν ό,τι μπορούν.

Οι τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν κυρίως έξω από παντοπωλεία στο Καράκας, πρωτεύουσα της χώρας της Νότιας Αμερικής, την Παρασκευή καθώς οι κάτοικοι

έψαχναν βασικά είδη, όπως απορρυπαντικά και κοτόπουλο. 

Ο πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο, προκειμένου να αποτρέψει πλιάτσικο στα καταστήματα, αλλά και σοβαρά επεισόδια μεταξύ των πολιτών, έθεσε τα μαγαζιά διανομής τροφίμων υπό στρατιωτική προστασία.

«Έχω επισκεφθεί έξι καταστήματα ψάχνοντας για απορρυπαντικά. Δεν μπορώ να βρω πουθενά», είπε στο Bloomberg η Λίσμπεθ Ελσα, μία 27χρονη επιστάτης, καθώς περίμενε στην ουρά έξω από ένα σούπερ μάρκετ στο ανατολικό Καράκας. «Φοράμε και πάλι τα βρώμικα ρούχα μας επειδή δεν μπορούμε να βρούμε απορρυπαντικά. Θα αγοράσω ό,τι μπορέσω να βρω», τόνισε. 



«Δεν μπορείς να βρεις τίποτα. Εχω περάσει 15 ημέρες ψάχνοντας για πάνες», είπε ο Ζαν Πολ Μέιτ στο οικονομικό πρακτορείο. «Θα πρέπει αφήσεις τη δουλειά σου για να ψάξεις για προϊόντα. Μόνο σήμερα έχω πάει σε τουλάχιστον πέντε καταστήματα», πρόσθεσε.

Η έλλειψη ξένου συναλλάγματος στη Βενεζουέλα επιδεινώθηκε από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και οδήγησε σε ελλείψεις εισαγωγών από χαρτί τουαλέτας μέχρι μπαταρίες αυτοκινήτων. 

«Μην πέσετε στην απελπισία. Εχουμε προϊόντα για όλους και την επάρκεια να τα καλύψουμε με ηρεμία και υπομονή. Τα καταστήματα μας είναι γεμάτα», είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Μαδούρο.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...