Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο για να χτυπήσουν την Ελλάδα μέσω CDS, ομολόγων και χρηματιστηρίου

Η Ευρώπη χρησιμοποιεί τις αγορές με σκληρό και βάναυσο τρόπο ώστε να υποχρεώσει την νέα ελληνική κυβέρνηση να κατεβάσει δραστικά των πήχη των απαιτήσεων της.
Θα δεχθούμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν θετικό σχέδιο για την Ελλάδα, έχουν καλές προθέσεις και έχουν και στρατηγική. 
Όμως το τελευταίο διάστημα οι αγορές όχι απλά δυσπιστούν αλλά φαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο….χρησιμοποιώντας τις αγορές να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα ώστε να συναινέσει, να υπαναχωρήσει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 
Οι αγορές χρησιμοποιούνται ως εργαλείο αφόρητης πίεσης προς την Ελλάδα. 
Όταν στο παρελθόν ήθελαν να δείξουν στον Σαμαρά ότι οι ελληνικές εξυπνάδες για έξοδο από το μνημόνιο είναι ενάντιες στα ευρωπαϊκά συμφέροντα…έστειλαν την Ελλάδα τιμωρία στην γωνία. 


Όταν η Ελλάδα μονομερώς αποφάσισε για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο το ΔΝΤ και η ΕΕ αποφάσισαν να τιμωρήσουν την Ελλάδα. 
Η τιμωρία ήταν οι αγορές. 
Θυμίζουμε ότι εκτοξεύθηκε το CDS credit default swaps το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας που δείχνει το κίνδυνο χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών και βεβαίως τα ομόλογα που αποτελούν τον μηχανισμό δανεισμού των κρατών. 
Δεν ήταν τυχαίο ότι τα CDS και τα ομόλογα ήταν η κερκόπορτα της Ελλάδος το 2012. 
Άλλα τα δεδομένα του 2012, άλλη η δομή του χρέους και άλλη η συγκυρία. 
Την τρέχουσα περίοδο το ελληνικό χρέος στα 320 δισεκ. εκ των οποίων 245 δισεκ. από ΕΕ, ΔΝΤ και EFSF- ESM. 
Οι αγορές είναι το όπλο των ισχυρών παικτών για να καθορίσουν εξελίξεις, για να διαμορφώσουν τάσεις και να επηρεάσουν αποφάσεις. 
Οι αγορές είναι σύμμαχος σε μια χώρα όταν όλα βαίνουν καλώς και οι αγορές είναι εχθρός σε μια χώρα όταν όλα βαίνουν κακώς. 
Αυτά συνέβησαν αλλά δυστυχώς αυτά θα επαναληφθούν. 
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτά που συμβαίνουν εσχάτως εντάσσονται στο πλαίσιο ενός σχεδίου μέσω των αγορών να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα και στην νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ώστε να υπαναχωρήσει από τις μεγάλες απαιτήσεις της και να περάσει το μήνυμα η Γερμανία και η Ευρώπη «ότι είναι το μεγάλο αφεντικό»

Ποια είναι τα επικίνδυνα σημάδια; 

1)Τα CDS το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας έχει δραματικά αυξηθεί. 
Το CDS είναι ένα παράγωγο πολύ χαμηλής εμπορευσιμότητας που υπάρχει ωστόσο ως μηχανισμός εξασφάλισης των δανειστών. 
Για κάθε 10 εκατ δολάρια (η αποτίμηση των CDS είναι σε δολάρια) έκθεσης σε ελληνικό χρέος ένας επενδυτής πρέπει να πληρώσει ως εξασφάλιση (προαιρετικά)  2 εκατ δολάρια ασφάλιστρο προφανώς το κόστος είναι τεράστιο. 
Πως προκύπτουν τα 2 εκατ δολάρια; 
Το ελληνικό CDS στην 5ετία, το παράγωγο αναφοράς στο CDS είναι τα 5 χρόνια ενώ στα ομόλογα είναι τα 10 χρόνια διαμορφώνεται στις 2012 μονάδες βάσης ή 20,12%. 
Τα επίπεδα αυτά είναι δραματικά και κατατάσσουν την Ελλάδα στην 4η θέση πιο επικίνδυνης χώρας παγκοσμίως για χρεοκοπία. 
Η Βενεζουέλα έχει CDS 5651 μ.β. η Αργεντινή 2987 μ.β. η Ουκρανία 2444 μ.β. και η Ελλάδα 2012 μ.β. 
Τα επίπεδα αυτά είναι δραματικά γιατί ως μέτρο σύγκρισης αναφέρουμε ότι το γερμανικό CDS  είναι 17 μονάδες βάσης δηλαδή μηδέν κίνδυνος. 
Τα CDS επειδή είναι ένα χειραγωγούμενο παράγωγο μας δείχνει τι θέλουν οι ισχυροί διεθνείς παίκτες. 
Όταν λοιπόν οι διεθνείς επενδυτές…ποντάρουν στην χρεοκοπία – αυτό σημαίνει η αύξηση των CDS – ότι ποντάρουν στην χρεοκοπία είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ασκούνται αφόρητες πιέσεις στην Ελλάδα. 

2)Έχουν εκτιναχθεί οι αποδόσεις των ομολόγων, δραματική αύξηση του κόστους δανεισμού, πλήρως εξαρτημένη η Ελλάδα είναι το τρίπτυχο που μας δείχνει ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα. 
Το ελληνικό 3ετές ομόλογο που είναι ο παλμογράφος των πραγματικών προθέσεων των ξένων εκτινάχθηκε έως το 19,20% για να υποχωρήσει στο 17,5%.
Όμως επιτόκια στο 17,5% σημαίνει όχι μόνο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί αλλά σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δραματικά δυσχερή θέση. 
Η συμπεριφορά του 3ετούς ομόλογου είναι ακραία και επικίνδυνη. 

3)Είναι ξεκάθαρο ότι οι ακραίες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο δεν είναι τυχαίες. 
Όλοι θα πουν ότι είναι τυχαίες, οι επενδυτές επηρεάζονται από δηλώσεις, η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα ακόμη κρίνεται και γενικώς υπάρχει τεράστια ανασφάλεια. 
Όλα αυτά είναι καλά αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι ακραίες χρηματιστηριακές διακυμάνσεις δεν είναι τυχαίες στο χρηματιστήριο. 
Την μια ημέρα η Alpha -26% και την επομένη +20% δηλαδή διακύμανση σε 2 συνεδριάσεις 46%.

Το συμπέρασμα 

Υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο ώστε να χτυπήσουν την Ελλάδα και κυρίως να ασκήσουν αφόρητες πιέσεις ώστε να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε συμβιβασμό με την ΕΕ. 
Η Ευρώπη χρησιμοποιεί τις αγορές ως όχι απλά μοχλό πίεσης αλλά με σκληρό και βάναυσο τρόπο ώστε να υποχρεώσει την νέα ελληνική κυβέρνηση να κατεβάσει δραστικά των πήχη των απαιτήσεων της. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...