Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ‏


  • Η  ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ  ΔΕΞΑΜΕΝΗ  ΤΩΝ  ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ  ΙΟΥΔΑΙΩΝ.
  • ΜΕ  ΙΑΤΡΙΚΑ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  «ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ»  ΕΒΡΑΙΟΙ.

      Στις 14 Αυγούστου 2008, στις 9 μ.μ., το τηλεοπτικό Κανάλι 10 του Ισραήλ έδειξε ένα ντοκυμαντέρ που αποκαλύπτει το πιο άσχημο μυστικό των ιδρυτών του Ισραηλινού  Εργατικού κόμματος  (το  ΠΑΣΟΚ  του  Ισραήλ): την εσκεμμένη μαζική δηλητηρίαση με ακτινοβολία όλων σχεδόν των νεαρών Σεφαρδιτών Εβραίων μιας ολόκληρης γενιάς.
      Το ντοκυμαντέρ «Τα Παιδιά με την Τριχοφυτία» (= δερματική ασθένεια του τριχωτού  της κεφαλής, που οφείλεται σε μύκητα) – μεταφρασμένο στα Εβραϊκά ως «100.000 Ακτίνες» – με σκηνοθέτες τους Ιουδαίους David Belhassen και Asher Hemias, ΚΕΡΔΙΣΕ  ΠΡΟΣΦΑΤΑ  ΤΟ  ΒΡΑΒΕΙΟ  για το «καλύτερο ντοκυμαντέρ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Χάιφα, και πέρυσι είχε κάνει το γύρο του κόσμου συμμετέχοντας σε Εβραϊκά και Ισραηλινά Φεστιβάλ Ταινιών. Αλλά
δεν είχε ακόμη εμφανιστεί στις Ισραηλινές τηλεοπτικές οθόνες. Το θέμα του είναι η μαζική ακτινοβόληση εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών Ισραηλινών μεταναστών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής – των Σεφαρδιτών, όπως ονομάζονται σήμερα. Η ιστορία έχει    ως εξής:
       Το 1951, ο γενικός διευθυντής του Ισραηλινού Υπουργείου Υγείας, ο Δρ Chaim Sheba, πέταξε στην Αμερική και επέστρεψε με εφτά μηχανήματα ακτίνων-Χ, που του τα προμήθευσε ο Αμερικανικός στρατός.
       Επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε ένα μαζικό πείραμα με μια ολόκληρη γενιά νεαρών Σεφαρδιτών Εβραίων οι οποίοι ΘΑ  ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ  ΩΣ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ. Σε κάθε παιδί-Σεφαρδίτη θα χορηγούνταν στο κεφάλι του ακτινοβολία κατά 35.000 ΦΟΡΕΣ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  από την μέγιστη επιτρεπόμενη δόση για τις ακτίνες-Χ. Για να το πετύχει αυτό, η Αμερικανική κυβέρνηση πλήρωσε την Ισραηλινή κυβέρνηση 300 εκατομμύρια Ισραηλινές λίρες το χρόνο. Ολόκληρος ο προϋπολογισμός για την Υγεία στο Ισραήλ ήταν 60 εκατομμύρια λίρες. Τα χρήματα που πλήρωναν οι Αμερικάνοι ισοδυναμούν με δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.
      Για να εξαπατηθούν οι γονείς των θυμάτων, τα παιδιά τα έπαιρναν σε «σχολικές εκδρομές» και αργότερα έλεγαν στους γονείς ότι οι ακτίνες-Χ ήταν μια θεραπεία για τις πληγές από την τριχοφυτία στο δέρμα της κεφαλής.
       6.000 – ΕΞΙ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ - ΑΠΟ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΑΥΤΑ  ΠΕΘΑΝΑΝ  λίγο καιρό αφότου τους χορηγήθηκαν οι δόσεις της ακτινοβολίας, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα ανέπτυξαν καρκίνους που ΣΚΟΤΩΣΑΝ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  με τον καιρό και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ  ΚΑΙ  ΤΩΡΑ.  Ενώ  όσο  ζούσαν, τα θύματα υπέφεραν από διαταραχές όπως επιληψία, αμνησία, νόσο του Αλτσχάιμερ, χρόνιους πονοκεφάλους και ψύχωση.
      Αυτό είναι το θέμα του ντοκυμαντέρ δοσμένο με ψυχρές λέξεις. Είναι τελείως άλλο πράγμα να βλέπει κανείς τα θύματα στην οθόνη.
     Να παρακολουθείς την Εβραιομαροκινή κυρία να περιγράφει πώς ένιωθε όταν της έριχναν δόση ακτινοβολίας 35.000 φορές μεγαλύτερη από τη επιτρεπόμενη δόση ακτίνων-Χ στο κεφάλι της. «Ούρλιαζα, κάντε τον πονοκέφαλο να φύγει. Κάντε τον πονοκέφαλο να φύγει. Κάντε τον πονοκέφαλο να φύγει. Αλλά δεν έφευγε ποτέ.»
         Να παρακολουθείς τον γενειοφόρο άντρα να περπατά καμπουριαστά στο δρόμο. «Είμαι στα πενήντα μου και όλοι νομίζουν ότι είμαι εβδομήντα. Πρέπει να καμπουριάζω όταν περπατώ ώστε να μην πέσω. Μου πήραν τα νιάτα μου με αυτές τις ακτίνες-Χ.»
       Να παρακολουθείς την ηλικιωμένη κυρία ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ τις δόσεις σε χιλιάδες παιδιά να λέει: «Τα έφερναν μέσα σε γραμμές. Πρώτα τα κεφάλια τους ξυρίζονταν και αλείφονταν με αλοιφή που έκαιγε. Μετά τοποθετούσαν μια μπάλα ανάμεσα στα πόδια τους και τα διέταζαν να μην την αφήσουν να πέσει, έτσι ώστε να μην κινούνται. Δεν προστάτευαν το υπόλοιπο σώμα των παιδιών. Δεν υπήρχαν γιλέκα με μόλυβδο για αυτά τα παιδιά. Μου είπαν ότι έκανα καλό που βοηθούσα να απομακρυνθεί η τριχοφυτία. Αν ήξερα τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν τα παιδιά, δεν θα είχα συνεργαστεί ποτέ. Ποτέ!»
      Επειδή ήταν εκτεθειμένο ολόκληρο το σώμα τους στις ακτίνες, συχνά η γενετική δομή των παιδιών υφίστατο τροποποίηση,επηρεάζοντας έτσι και την επόμενη γενιά. Παρακολουθούμε τη γυναίκα με το παραμορφωμένο πρόσωπο να εξηγεί, «Και τα τρία παιδιά μου ΕΧΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΙΔΙΟΥΣ  ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ  που έπληξαν την οικογένειά μου. Θα μου πείτε ότι αυτό είναι σύμπτωση;»
       Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν ΕΒΡΑΙΟΜΑΡΟΚΙΝΟΙ γιατί αυτοί ήταν οι πιο πολυάριθμοι από τους Σεφαρδίτες μετανάστες. Η γενιά που δηλητηριάστηκε αποτέλεσε τους μόνιμους φτωχούς της χώρας και την τάξη των εγκληματιών. Αυτό δεν είχε λογική εξήγηση. Οι Εβραιομαροκινοί που διέφυγαν στη Γαλλία έγιναν εύποροι και με υψηλή μόρφωση. Η κοινή εξήγηση ήταν ότι η Γαλλία πήρε τους πλούσιους  και συνεπώς τους έξυπνους. Η πραγματική εξήγηση είναι ότι σε κανένα Γαλλο-Μαροκινό παιδί δεν του τηγάνισαν τα μυαλά του με ακτίνες Χ.
        Το φιλμ κατέστησε τελείως σαφές ότι αυτή η επιχείρηση δεν ήταν τυχαία. Οι κίνδυνοι από τις ακτίνες-Χ ήταν ήδη γνωστοί για σαράντα χρόνια. Διαβάσαμε τις επίσημες οδηγίες για τη θεραπεία με ακτίνες-Χ του 1952. Η μέγιστη δόση που μπορούσε να δοθεί σε ένα παιδί στο Ισραήλ ήταν 0,5 rad. Δεν έγινε κανένα λάθος. Τα παιδιά δηλητηριάστηκαν εσκεμμένα.
        Ο David Deri υποστηρίζει ότι ΜΟΝΟ  ΠΑΙΔΙΑ  ΣΕΒΑΡΔΙΤΩΝ δέχθηκαν τις ακτίνες-Χ: «Βρισκόμουν στην τάξη και οι άντρες ήρθαν να μας πάρουν για μια περιήγηση. Ζήτησαν τα ονόματά μας. Στα παιδιά των Ασκενάζι (Ασκενάζι: Εβραίοι προερχόμενοι από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, οι λεγόμενοι Χαζαροεβραίοι) είπαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους.Τα ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΑ  παιδιά τα έβαλαν στο λεωφορείο».
         Kαι  εδώ  προβάλλει  το  ερώτημα: Όταν  οι  Ιουδαίοι  φέρονται  με  αυτό  τον  τρόπο  στους  ομοεθνείς  συμπολίτες  τους, γιατί  να  περιμένουμε  να  φερθούν  καλύτερα  στους  Παλαιστίνιους,  στους  Έλληνες  κλπ;  Όπως  αναλύει  πειστικά  ο Γιόχαν  φον  Λέερς στο  βιβλίο  του  «Δυνάμεις  γύρω  από  τον  Ρούσβελτ», οι  αμερικανοί  Ιουδαίοι  είναι  πολύ  σκληροί  με  τους κουτούς  Ιουδαίους. Δεν  έχουν  κανένα  δισταγμό, εφαρμόζουν  σκληρά  την  φυσική  επιλογή:  ο  κουτός  Ιουδαίος – ο  Χάμερ – ας εξαφανισθεί, πρέπει  να επιβιώσουν  στην  καθημερινή  ανθρώπινη  διαπάλη  οι  έξυπνοι  κυριαρχικοί  Ιουδαίοι. Άλλωστε  η σκληρότερη  Μαφία  διεθνώς,  λένε  οι  γνώστες  του  θέματος,  είναι  η  εβραϊκή  Μαφία. 
        Από  την  άλλη  μεριά,  όπως  γνωρίζουν  όλοι,  στο  Ισραήλ  οι  καταγόμενοι  από  τις  βόρειες,  γερμανόφωνες  χώρες,  θεωρούνται  ευφυέστεροι  εβραίοι  και  προηγούνται  παντού,  οι  προερχόμενοι  από  τις  σλαβικές  χώρες  (ασκεναζίμ)  βρίσκονται  κάπου  στην  μέση  και  οι  μετανάστες  εβραίοι  από  τον  νότο  (σεφαρδίμ)  θεωρούνται  κατώτεροι  εβραίοι  (για  πειράματα  δηλαδή).   
       Το φιλμ παρουσιάζει έναν ιστορικό ο οποίος πρώτα δίνει μια συνοπτική ιστορία του κινήματος ευγονικής. Σε μια σύντομη αποστροφή του αργότερα, δηλώνει ότι η επιχείρηση για την τριχοφυτία ήταν ένα πρόγραμμα ευγονικής με σκοπό να ξεριζώσει τα θεωρούμενα πιο αδύναμα είδη από την κοινωνία. Η Μαροκινή κυρία εμφανίζεται πάλι στην οθόνη. «Ήταν ένα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑένα Ολοκαύτωμα των Σεφαρδιτών  Εβραίων. Και αυτό που θέλω να ξέρω είναι γιατί κανείς δεν σηκώθηκε για να το σταματήσει.»
       Ο David Deri, στο φιλμ και στη συνέχεια ως μέλος της ομάδας συζήτησης, αφηγείται την απογοήτευση που ένιωσε όταν προσπάθησε να βρει τα ιατρικά αρχεία της παιδικής του ηλικίας. «Το μόνο που ήθελα να μάθω ήταν γιατί μου το έκαναν αυτό.Ήθελα να ξέρω ποιος έδωσε την εξουσιοδότηση για να γίνει αυτό. Ήθελα να εντοπίσω την ιεραρχία της εξουσίας που ήταν υπεύθυνη. Αλλά το Υπουργείο Υγείας μου είπε ότι τα αρχεία μου έλειπαν.» Ο Boaz Lev, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας παρεμβαίνει: «Σχεδόν όλα τα αρχεία κάηκαν σε μια πυρκαγιά
       Μας έχουν πει ότι ένας νόμος των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του ’40 έθεσε τέλος σε πειράματα με ακτινοβολίες σε ανθρώπους που πραγματοποιούνταν σε φυλακισμένους, διανοητικά αδύναμους και σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το Αμερικανικό πυρηνικό πρόγραμμα χρειαζόταν μια νέα πηγή ανθρώπινων πειραματόζωων και Η  ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΗΝ  ΠΑΡΕΙΧΕ. Ιδού το κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο του  Ισραήλ  την εποχή των κτηνωδιών της τριχοφυτίας:
Πρωθυπουργός: David Ben Gurion
Υπουργός Οικονομικών: Eliezer Kaplan
Υπουργός Εποικισμών: Levi Eshkol
Υπουργός Εξωτερικών: Moshe Sharrett
Υπουργός Υγείας: Yosef Burg
Υπουργός Εργασίας: Golda Meir
Υπουργός Αστυνομίας: Amos Ben Gurion.
Το πιο υψηλόβαθμο μη-υπουργικό πόστο κατείχε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Shimon Peres, υπεύθυνος του  εξοπλιστικού προγράμματος, αργότερα Πρόεδρος  του  Ισραήλ,  βραβείο  Νόμπελ. Το Νοέμβριο του 2008 τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου Ιππότη από τη Βασίλισσα της  Αγγλίας  Ελισάβετ Β΄(!)
           Εκείνο  τον  καιρό  το  Ισραήλ  ανέπτυσσε ατομικά  όπλα.  Τα  σχέδια  είχαν  υποκλαπεί  από  εβραιοαμερικανούς  ατομικούς  επιστήμονες  και  είχαν  δοθεί  στο  Ισραήλ  (και  στην  Μόσχα  που  κυβερνούσαν  ημέτεροι) –  υπόθεση  Ρόζενμπεργκ.  Η  κυβέρνηση  του  Ισραήλ  ήταν  βαθειά  υποχρεωμένη  στην  Ουάσινγκτον.  Δεν  επιθυμούσε  να  σκαλίσουν  οι  ΗΠΑ  αυτήν  την  υπόθεση.  Έτσι  παρείχε  στους  αμερικανούς  ότι  ήθελαν,  δηλαδή  πειράματα  σε  «κατώτερους»  εβραίους.  Ο  ελληνοκύπριος  φιλοσιωνιστής  δημοσιογράφος  Μιχάλης  Ιγνατίου, αποκάλυψε σε  παλιό  του άρθρο, τον τρόπο  που το Ισραήλ απέκτησε ατομικά όπλα.  Ο  Μπεν Γκουριόν  είχε αναθέσει αυτό το θέμα το  1952 στον αδίστακτο Σιμόν Πέρες, ο οποίος ήταν ναύαρχος του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι  φθάσαμε σήμερα  το  Ισραήλ  να  κατέχει  400 ατομικές βόμβες, περισσότερες από  την  Αγγλία  και την Γαλλία. Βλέπε και υπόθεση Βανούνου (5 Οκτωβρίου 1986, Sunday Times», «Αποκάλυψη – τα μυστικά του ισραηλινού οπλοστασίου του Ισραήλ).           
         Ο Υπουργός Οικονομικών Eliezer Kaplan ανταμείφθηκε στην αιωνιότητα με το όνομά του να δίνεται σε ένα νοσοκομείο κοντά στο Rehovot. Αλλά δεν ήταν ο μόνος που έλαβε τέτοια τιμή. Ο Chaim Sheba, που διηύθυνε την Ανώνυμη Εταιρία Τριχοφυτία, είδε το όνομά του να δίνεται σε ένα ολόκληρο ιατρικό συγκρότημα. Δεν χρειάζεται να το πούμε, αν υπάρχει έστω και ένα γραμμάριο τσίπας ΣΤΟ  ΝΤΟΠΙΟ ιατρικό λειτούργημα, τα ονόματα αυτών των νοσοκομείων πρέπει να αλλάξουν.
        Μετά το τέλος του φιλμ, υπήρξε μια συζήτηση που περιελάμβανε έναν Μαροκινό τραγουδιστή, τον David Edri, επικεφαλής της Επιτροπής Αποζημίωσης για τα Θύματα από τις Ακτίνες-Χ για την Τριχοφυτία, και τον Boaz Lev, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας.
         Ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Dan Margalit προσπάθησε να ωραιοποιήσει αυτά που είχε δει. Εξήγησε ήρεμα ότι «το κράτος ήταν φτωχό. Ήταν ζήτημα καθημερινής επιβίωσης.» Μετά σταμάτησε. Ήξερε ότι δεν υπήρχε καμιά δικαιολογία για τις κτηνωδίες που υπέστησαν τα παιδιά των Σεφαρδιτών.
      Αλλά ήταν ο Μαροκινός τραγουδιστής που συνόψισε την εμπειρία καλύτερα. «Θα πονέσει, αλλά η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί. Αν όχι, οι πληγές ποτέ δεν θα επουλωθούν.»
    Υπάρχει ένα πρόσωπο εν ζωή που γνωρίζει την αλήθεια: ο  Shimon Peres. (Ο Πέρες είναι πρώτος εξάδελφος της γνωστής ηθοποιού Λορίν Μπακόλ.)  Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στην αλήθεια ώστε να ξεκινήσει η επούλωση είναι να τον ερευνήσουμε για το ρόλο του στη μαζική δηλητηρίαση ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  100.000 παιδιών και νεαρών Σεφαρδιτών  εβραίων.
      Αλλά να γιατί αυτό δεν θα συμβεί. Το φιλμ βγήκε στον αέρα την ίδια ώρα με το πιο υψηλής θεαματικότητας σόου της χρονιάς, τον τελικό του Ισραηλινού σόου για νέα ταλέντα: «Ένα Αστέρι Γεννιέται.» Την επόμενη ημέρα, η φωτογραφία του μόλις γεννημένου νέου αστεριού κατελάμβανε τα μισά πρωτοσέλιδα. Δεν υπήρχε ούτε μια λέξη σχετικά με «Τα Παιδιά της Τριχοφυτίας» σε οποιαδήποτε εφημερίδα, ούτε στο Διαδίκτυο.-


Ζ.  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 



Σιμόν Πέρες, ο  διευθυντής  εξοπλιστικών  προγραμμάτων  του  ισραηλινού  στρατού, κύριος  υπεύθυνος για  την  ανάπτυξη ατομικών  όπλων  και  μετέπειτα  Πρόεδρος  του  Ισραήλ.  Ο  πατέρας  του  ήρθε  να πολεμήσει  τους  Γερμανούς  στην  Ελλάδα, αλλά  πιάστηκε αιχμάλωτος  και  βρέθηκε  στο  Άουσβιτς  για τρία  χρόνια. Αποφυλακίσθηκε  και  πήγε  στην  Παλαιστίνη.  
  

O γενικός διευθυντής του Ισραηλινού
Υπουργείου Υγείας, ο Δρ Chaim Sheba. 


Ο  Δαυίδ  Μπεν  Γκουριόν


Ζ.  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...