Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΑ ΓΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 40 ΕΤΩΝ ΦΩΤΟΣ. ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΘΑ  ΕΡΘΕΙ  ΑΡΑΓΕ  ΚΑΙΡΟΣ  ΝΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ  ΕΛΛΗΝΕΣ;
Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ, Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ, Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ, Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ‏ Β' Μέρος / «ΜΗΠΩΣ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;»

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ, Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ‏ Γ' Μέρος / ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ;Ανακαλύφθηκε νέος πλανήτης με… δύο ήλιους Ο ΗΡΑΚΛΗΣ,  Η  ΗΣΙΟΝΗ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΤΡΩΙΚΟ  ΚΗΤΟΣ

Τρωικό κήτος:  Προήρχετο από τον Φόρκυ. Ήταν θαλάσσιος δράκων ο οποίος εστάλη από τον Ποσειδώνα για να τρομοκρατήσει την πόλη της Τροίας, ως τιμωρία για την άρνηση του βασιλέα Λαομέδοντα να πληρώσει για την οικοδόμηση των τειχών της πόλης. Μία μάντις προέβλεψε ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί η πόλη από το τέρας ήταν να θυσιαστεί η κόρη του βασιλέα. Ο Λαομέδων το έπραξε, δένοντας την κόρη του Ησιόνη στους βράχους, η οποία τελικά σώθηκε από τον Ηρακλή, που εξολόθρευσε το κήτος είτε με αγκίστρι, είτε τοξεύοντας με βέλη.

Υπάρχει η πιθανότητα ταύτισης του κήτους με τον ομώνυμο αστερισμό (Κήτος).Ο  ΠΛΑΝΗΤΗΣ  ΑΡΗΣ  ΜΕ  ΤΙΣ 
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ  ΤΟΥ  ΜΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΟΝΟΜΑΤΑ.  ΟΙ  ΝΕΟΙ  ΠΛΑΝΗΤΕΣ  ΠΟΥ
  ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ  ΠΟΛΥ  ΜΑΚΡΥΑ 
 ΘΑ  ΕΧΟΥΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ;  ΘΑ 
 ΔΕΧΘΟΥΝ  ΑΡΑΓΕ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 
ΕΛΛΗΝΩΝ;   
  Ο  ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ  ΚΗΤΟΥΣΤο Κήτος (Λατινικά: Cetus, συντομογραφία: Cet) είναι αστερισμός που σημειώθηκε πρώτη φορά στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο (στην Αλμαγέστη) και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.


Είναι αστερισμός του νοτίου ουράνιου ημισφαιρίου, γνωστός και με την προσωνυμία "Φάλαινα". Είναι αμφιφανής στην Ελλάδα. Ο αστερισμός αυτός εκτείνεται νότια των Ιχθύων και του Κριού και μεταξύ του Υδροχόου και του Ηριδανού.

 Το Κήτος είναι ορατό κυρίως στην αρχή του φθινοπώρου και μεσουρανεί κατά τα μεσονύκτια Αυγούστου - Σεπτεμβρίου ή περί την 10η εσπερινή του Οκτωβρίου ή ακόμη 8η εσπερινή του Νοεμβρίου κλπ. Περιλαμβάνει περί τους 110 αστέρες, ορατούς με γυμνό οφθαλμό, ο  λαμπρότερος των οποίων είναι 2ου μεγέθους.

Στον αστερισμό αυτόν υπάρχει ο πιο γνωστός μεταβλητός αστέρας, ο Mira Ceti (= Θαυμάσιος Κήτους) που αναφέρεται στην Αλμαγέστη ως "ο επί της λοφίας" (του Κήτους).

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν ακόμη εξωπλανήτη που έχει ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη και ο οποίος θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή.

Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι μέχρι σήμερα ίσως ο καλύτερος υποψήφιος πλανήτης για την ανίχνευση έμβιων όντων.

Ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) αναφέρει ότι ο νέος εξωπλανήτης είναι πιθανώς ο νέος κάτοχος του τίτλου «το καλύτερο μέρος να ψάξει κανείς για ίχνη ζωής πέρα από το ηλιακό μας σύστημα».

Πρόκειται για μια βραχώδη Υπερ-Γη (40% μεγαλύτερη από τη Γη) με όχι ακραίες θερμοκρασίες, που κινείται γύρω από ένα μικρό και αχνό ερυθρό άστρο, με μέγεθος το ένα πέμπτο του Ήλιου μας, σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κήτους.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία, με επικεφαλής τον Τζέισον Ντίτμαν του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», πραγματοποίησαν την ανακάλυψη με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων MEarth-South στην Αριζόνα και του ESO στη Χιλή.

«Είναι ο πιο συναρπαστικός εξωπλανήτης που έχω δει κατά την τελευταία δεκαετία. Δεν μπορούσαμε να ελπίζουμε σε καλύτερο στόχο για να αναζητήσουμε ζωή πέρα από τη Γη» δήλωσε ο Ντίτμαν.

Ο εν λόγω εξωπλανήτης περιφέρεται γύρω από ένα ερυθρό νάνο με την ονομασία LHS 1140, που έχει μάζα μόνο το 15% και ακτίνα το 19% του Ήλιου μας. Η κατηγορία αυτή μικρών άστρων είναι η πιο κοινή στο γαλαξία μας, αποτελώντας περίπου το 75% του συνολικού αστρικού πληθυσμού.

Πρόκειται για πολύ μικρότερα και πιο κρύα άστρα από τον Ήλιο μας και γι’ αυτό, μολονότι ο εξωπλανήτης είναι δέκα φορές πιο κοντά στο μητρικό άστρο του από ό,τι η Γη στον Ήλιο, δέχεται μόνο τη μισή αστρική ακτινοβολία, σε σχέση με την ηλιακή ακτινοβολία που φθάνει στο δικό μας πλανήτη.


Ο εξωπλανήτης LHS 1140b εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον πέντε δισεκατομμυρίων ετών, δηλαδή η ηλικία του είναι ανάλογη της Γης. Το έτος του, δηλαδή η διάρκεια μιας πλήρους περιφοράς γύρω από το άστρο του, διαρκεί σχεδόν 25 γήινες μέρες.

Έχει ακτίνα 1,4 φορές μεγαλύτερη της Γης (περίπου 18.000 χιλιόμετρα) και μάζα 6,6 φορές μεγαλύτερη. Λόγω της μεγάλης μάζας του, πιστεύεται ότι έχει βραχώδη σύνθεση και θεωρείται μια Υπερ-Γη (Super-Earth) που διαθέτει πιθανώς πυρήνα από σίδηρο.

Επίσης, η χαμηλή έκθεσή του σε ακτινοβολία από το μικρό και αχνό άστρο του σημαίνει ότι ο εξωπλανήτης δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες. Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι ο LHS 1140b πιθανώς βρίσκεται στην «κατοικήσιμη» ζώνη του μητρικού άστρου του και θα μπορούσε να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή. Αν αυτό όντως συμβαίνει, τότε δεν μπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα ανάπτυξης κάποιας μορφής ζωής στο συγκεκριμένο πλανήτη.

Για να υπάρχει ζωή σε ένα πλανήτη, όπως την ξέρουμε τουλάχιστον, αυτός πρέπει να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή και ατμόσφαιρα. Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι αν ο πλανήτης LHS 1140b διαθέτει ατμόσφαιρα, κάτι που θεωρείται πιθανό αλλά όχι βέβαιο, το υπάρχον διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» και τα άλλα υπό κατασκευή μεγάλα τηλεσκόπια, όπως το επίγειο Γιγάντιο Μαγγελανικό Τηλεσκόπιο, το Υπερβολικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο του ESO και το αμερικανικό διαστημικό «Τζέημς Γουέμπ» που θα εκτοξευθεί το 2018, θα μπορούσαν μελλοντικά να αναζητήσουν συγκεκριμένα ατμοσφαιρικά αέρια που αποτελούν τη χημική «υπογραφή» της ζωής, όπως το μοριακό οξυγόνο.

Ένας «γήινος» εξωπλανήτης είχε ανακαλυφθεί πέρυσι γύρω από το κοντινότερο άστρο στον Ήλιο, τον Εγγύτατο του Κενταύρου, ενώ πιο πρόσφατα είχαν ανακαλυφθεί επτά «γήινοι» εξωπλανήτες γύρω από το σχετικά κοντινό άστρο Trappist-1, σε απόσταση 39 ετών φωτός, αλλά υπάρχει αμφιβολία κατά πόσο όλοι είναι βραχώδεις.

Αντίθετα με το Trappist-1, το άστρο LHS 1140 περιστρέφεται αργά και δεν εκπέμπει πολλή ακτινοβολία υψηλής ενέργειας, πράγμα που διευκολύνει την ανάπτυξη συνθηκών κατάλληλων για ζωή στον εξωπλανήτη του. Οι αστρονόμοι μάλιστα δεν αποκλείουν ότι -όπως στην περίπτωση του Trappist-1- μελλοντικά θα ανακαλύψουν και άλλους «αδελφούς» εξωπλανήτες γύρω από το άστρο LHS 1140.
OI  AXAIOI  KAΙ  Η  MYKHNAΪKH EΠΟXH

«Οι  Αχαιοί  ήταν  οι  δημιουργοί του περιώνυμου Μυκηναϊκού  Πολιτισμού, που θεωρείται ως  η πρωϊμότερη   εκδήλωση  του  Ελληνικού  πνεύματος.


Υπολογίζεται  ότι  για  τον Αρχαίο κλασσικό πολιτισμό   γνωρίζουμε σήμερα μόνο το 3% του όγκου των επιτευγμάτων του.


Τα  υπόλοιπα  χάθηκαν.    

Για  τον  ΚρητοΜυκηναϊκό   πολιτισμό  γνωρίζουμε  μόνο  το  3 τοις  χιλίοις.  

Δηλαδή γνωρίζουμε  ελάχιστα  από  τα  κατορθώματα   των   πανάρχαιων  αυτών προγόνων  μας.   Όπως   έγραψε  ο  Πλάτων,   ένας Αιγύπτιος  ιερέας   εξήγησε    στον   Σόλωνα,   ότι   οι   Έλληνες   είναι  οι  σπουδαιότεροι άνθρωποι  της γης,  αλλά  είναι  πάντα  παιδιά, γιατί δεν  έχουν αναπτύξει καταγραφική  μέθοδο  για  τα σπουδαία  έργα  τους  και  όταν  φυσικές καταστροφές τους πλήξουν,   αρχίζουν  πάλι  από  την  αρχή,   χωρίς   να  θυμούνται  τίποτε  από  τους  άξιους  προγόνους   τους.

Ο  Μυκηναϊκός  πολιτισμός  ήταν  ένας καταπληκτικός 
 πολιτισμός,  που  ξεκίνησε  το  1.800  π.Χ.,  άντεξε την   φυσική  λαίλαπα  με  την  έκρηξη του  ηφαιστείου   της  Θήρας το  1.613  π.Χ.  και  μετά δημιούργησε   ένα  θαυμάσιο    πολιτισμικό  περιβάλλον,  που   άνθισε   για  700 ολόκληρα χρόνια  και  έσβησε το   1.100  π.Χ., μετά   από   ένα  σκληρό  κλιματολογικό  καπρίτσιο   το  1.250  π.Χ.  

Οι  Αχαιοί, εξ  όσων ξέρουμε,  στην πανάρχαια  και   μυθική   εκείνη  εποχή,  προόδευαν  ταχύτατα  σε  όλους τους τομείς. 

Είχαν μεγάλη πολιτική  και  στρατιωτική  ισχύ,  σκληροτράχηλους  πολεμιστές, ανήσυχα δημιουργικά  πνεύματα  και  εξαιρετικούς επιστήμονες (Δαίδαλος), ιατρούς (Ασκληπιός),  αστρονόμους,  καλλιτέχνες,  μουσικούς (Θάμυρις),  αθλητές (Αχιλλεύς). 

Ανέπτυξαν  δικό  τους  σύστημα γραφής και  κατά  την διάρκεια  
του  Τρωϊκού πολέμου,  ένας  μεγαλοφυής  Αχαιός,   ο   Παλαμήδης,  εφεύρε  το  φθογγολογικό  αλφάβητο.   Όταν  οι Χετταίοι  βασιλείς  ασθενούσαν,  εκαλούντο  Αχαιοί  ιατροί  για  διάγνωση  και  θεραπεία.   Αυτό  μας  θυμίζει  τους  Πέρσες   βασιλείς   των  κλασσικών χρόνων,  όταν  οι έλληνες  ιατροί   γίνονταν  ανάρπαστοι  στην περσική αυτοκρατορία. Το  1.300 π.χ. οι  Αχαιοί υπερτερούσαν σε όλα  τα   πεδία  των συγχρόνων τους  λαών,  ακόμη   και  των   μακρινών,   όπως των  Ινδών  και  των Κινέζων.

 Εάν  δεν  υπήρχε  το  ψυχρό  κλιματικό  γεγονός  του  1.250  π.Χ. η  ιστορία του  κόσμου  θα  ήταν   διαφορετική.

 Οι  Αχαιοί  θα δημιουργούσαν τον υπέροχο κλασσικό πολιτισμό     800  χρόνια  νωρίτερα.  

Η  επιστημονική  σκέψη,  η φιλοσοφία,  τα  μαθηματικά,  
οι  φυσικές, βιολογικές και μηχανικές επιστήμες θα ανέτελλαν 
γρήγορα.  H  βιομηχανική  επανάσταση αντί  να   εμφανισθεί    το  1.700  μ.Χ.   θα  γινόταν πιθανόν  το 200 π.Χ.  

Η ΕΛΛΑΣ  με  την ονομασία  ΑΧΑΙΙΣ   θα κυριαρχούσε  
σε  όλο  τον  κόσμο.   
Θα  υπήρχε  ένα  παγκόσμιο   ελληνικό   κράτος   περί  το  100  π.Χ.

 Δεν  υπήρχαν  άξιοι   αντίπαλοι  για  να  ανταγωνιστούν το  
δημιουργικό  ελληνικό  μυαλό  τον  καιρό  εκείνο.    Γιαυτό  έχει
 τόσο  μεγάλη  σημασία  η  μελέτη  της  Μυκηναϊκής  ιστορίας. Το  ψυχρό  κλιματικό  γεγονός  του  1.250  π.Χ.    είναι  το μεγαλύτερο  ιστορικό  ατύχημα   για  την  ανθρωπότητα.  

Ο σύγχρονος  βιομηχανικός  πολιτισμός,  ελληνικό καθ’ολοκληρίαν  δημιούργημα,   θα  είχε  ιστορία,   σήμερα,   δύο  χιλιάδες  χρόνια   και  όλος   ο  πλανήτης   θα  είχε  την  ονομασία   ΕΛΛΑΣ.   

Ο  Άνθρωπος,  ο  Έλληνας,  ο  Homo  Sapiens,  θα ταξίδευε   στα   Άστρα και   στο απέραντο   διάστημα, 
 ΜΙΛΩΝΤΑΣ  ΜΕ ΤΗΝ  ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.

Στις  επόμενες  δεκαετίες   μπορεί  να  αποδειχθεί   ότι  η  ανθρωπότητα  έχασε πολύτιμο  χρόνο,  με  την  καθυστέρηση και  την  ανακοπή  που  παρουσίασε,  η  ανάπτυξη  του  ΑΡΧΑΙΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

 Ίσως  αυτό  αποδειχθεί  καθοριστικό  αν  υπάρχουν ανταγωνιστικές εξωγήινες ράτσες.

 Ίσως  κάποια  μέρα  να  γίνουμε  είλωτες  μιας     εξωγήινης  διάνοιας,  γιατί αργήσαμε  1000  χρόνια την  διαστρική  μας  επέκταση. 

Ποιος  ξέρει;


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
 

1 σχόλιο :

 1. Το «μυστικό» που δείχνει εάν ένας εξωπλανήτης είναι δυνητικά κατοικήσιμος
  Μια ομάδα αστρονόμων από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ στις Ηνωμένες Πολιτείες πρότεινε έναν νέο τρόπο για να γίνει γνωστό εάν ένας εξωπλανήτης είναι δυνητικά κατοικήσιμος.
  Σύμφωνα με τη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, η νέα προσέγγιση βασίζεται στο χρώμα της επιφάνειας του πλανήτη και στην ποσότητα του φωτός που αντανακλά.
  «Εξετάσαμε το πώς διαφορετικές πλανητικές επιφάνειες στις κατοικήσιμες ζώνες των απομακρυσμένων ηλιακών συστημάτων θα μπορούσαν να επηρεάσουν το κλίμα στους εξωπλανήτες. Το ανακλώμενο φως στην επιφάνεια των πλανητών παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο συνολικό κλίμα, αλλά και στα ανιχνεύσιμα φάσματα της Γης», είπε ο Jack Madden, αστρονόμος, εκ των συντακτών της μελέτης.
  Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι αστρονόμοι εξέτασαν διάφορους τύπους ήλιων καθώς και επιφάνειες πλανητών και στη συνέχεια βρήκαν έναν αλγόριθμο για τον υπολογισμό ενός κλίματος που βασίζεται στην επιφάνεια ενός πλανήτη και του φωτός από το αστέρι του ξενιστή του.
  Για παράδειγμα, εάν ένας πλανήτης είναι βραχώδης και φτιαγμένος από μαύρο βασάλτη, θα απορροφήσει περισσότερο φως και ως εκ τούτου θα έχει πιο μεγάλη θερμοκρασία. Αντίθετα, μια αμμώδης επιφάνεια που περιβάλλεται από σύννεφα αντανακλά περισσότερο φως, οπότε η συνολική θερμοκρασία του πλανήτη θα είναι πιο κρύα από εκείνη του βραχώδους, βασάλτη.
  Ο αστρονόμος Jack Madden εξήγησε την έννοια της μελέτης μέσω μιας αναλογίας με την καθημερινή μας ζωή: «Σκεφτείτε να φορέσετε ένα σκούρο πουκάμισο μια καυτή καλοκαιρινή μέρα. Θα ζεσταθείτε περισσότερο, επειδή το σκούρο πουκάμισο δεν αντανακλά το φως. Μάλιστα διατηρεί τη θερμότητα. Αν φοράτε κάτι ανοιχτόχρωμο, όπως το λευκό, που αντανακλά το φως, το πουκάμισό σας θα σας καρατήσει πιο δροσερούς», είπε ο Madden.
  Σύμφωνα με τη Lisa Kaltenegger, η οποία είναι επίσης συντάκτρια της μελέτης, το παράδειγμα του πουκάμισου είναι παρόμοιο με το πώς λειτουργούν τα αστέρια και οι πλανήτες.
  «Ανάλογα με το είδος του αστεριού και το πρωτεύον χρώμα του εξωπλανήτη, το χρώμα του πλανήτη μπορεί να μετριάσει μέρος της ενέργειας που εκπέμπεται από το αστέρι», είπε η Λίζα Καλτενέγκερ.
  Η νέα προσέγγιση μπορεί να απλοποιήσει την αναζήτηση δυνητικά κατοικήσιμων εξωπλανητών. Οι ερευνητές περιμένουν τώρα ισχυρά διαστημικά εργαλεία, όπως το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb και το Εξαιρετικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο που συνδέεται με τη Γη να επιτρέψει στους αστρονόμους να δοκιμάσουν τις προβλέψεις τους σχετικά με το κλίμα και να βοηθήσουν στην αναζήτηση ζωής σε άλλες γωνιές του σύμπαντος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...