Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΤON MAΪΟ ΤΟΥ 2018 ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»: ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2018, ΣΑΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;


Σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης οι διαδικασίες της μεταφοράς που ξεκίνησαν με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ προχωρούν κανονικά
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ, τον Μάιο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πέρυσι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, θέτοντας σε κίνηση τη μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Με αφορμή αυτήν τη δήλωση ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ συνεχάρη τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταφορά της πρεσβείας που θα συμπέσει με την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του κράτους.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό! Η πιο δίκαιη και σωστή κίνηση. Ευχαριστούμε, φίλε!» έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι σε επαφή με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα μιλήσει εάν και όταν υπάρξει μια ανακοίνωση εκ μέρους της Ουάσινγκτον για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

Το Ισραήλ γιορτάζει φέτος την επέτειο της ίδρυσής του, το 1948 στις 19-20 Απριλίου. Η νέα χώρα είχε αναγνωριστεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν στις 14 Μαΐου του ίδιου έτους.

 H Σοβιετική Ένωση ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ. 

Από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με διάγγελμα εξήγησε ότι πρόκειται για ιστορική ημέρα, καλώντας και άλλες χώρες να ακολουθήσουν την απόφαση των ΗΠΑ, μεταφέροντας τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ. Ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν μίλησε για ένα μεγάλο βήμα. Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ θα ισχυροποιήσει διεθνώς το στάτους της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.   


ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΟΥ  Ζ.Π.  ΣΤΟΥΣ  «ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»:  ΤΩΡΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΝΑ  ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ  Ο  ΤΡΑΜΠ,  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΤΗΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,  ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ  29  ΜΑΪΟΥ  2018,  ΣΑΝ  ΑΙΩΝΙΑ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΕΘΝΟΥΣ;




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...