Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.


 Tο κόμμα της Γαλλικής  Αριστεράς (PG) του Ζαν-Λικ Μελανσόν,  (που  ο  Τσίπρας  το  κατηγόρησε  σαν  εθνικιστικό  και  αντιευρωπαϊκό)  ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, το Κόμμα της Αριστεράς (PG) του Ζαν-Λικ Μελανσόν ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ προκειμένου να υπάρξει «καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα», εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

«Για το PG, όπως αναμφίβολα και για πολλά άλλα κόμματα του ΚΕΑ, έχει καταστεί πράγματι αδύνατον να συγχρωτίζεται, στο ίδιο κίνημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα» εκτιμά το κόμμα στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε κατόπιν απόφασης της εκτελεστικής γραμματείας του. Το PG εκφράζει τη λύπη του γιατί, όπως υποστηρίζει, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προωθεί «τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος έτσι ολοένα και πιο δουλικά στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
«Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές», εκτιμώντας ότι το ΚΕΑ «δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης».

Σχετικά με την ανακοίνωση του γαλλικού «Κόμματος της Αριστεράς» ότι υποβάλει αίτημα αποβολής του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), ο ιουδαϊκής  καταγωγής  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, δηλώνει:

«Η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι νόμιμη και οι απόψεις σχετικά με αυτή διαφέρουν και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τους εκβιασμούς της Τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή περιλαμβάνει μέτρα, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, για τα οποία και εγώ διατηρώ κριτική στάση. Παρόλα αυτά, τα μέτρα επιβλήθηκαν από τους δανειστές.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει το βαθμό υπερχρέωσης και το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αφέθηκε εντελώς μόνη μέσα στην ΕΕ. Είναι εύκολο να δίνει κανείς συμβουλές απ’ έξω, όταν δεν είναι υπεύθυνος για τη χώρα και το σύνολο του πληθυσμού της».

Σημείωση:  ο  ιουδαίος  Γκίζι  είχε  δηλώσει  ότι  χαίρεται  αφάνταστα  όταν  πεθαίνουν  οι  Ευρωπαίοι  και  πολλαπλασιάζονται  οι  λαθρομετανάστες.   


Ο  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  ΛΟΓΟΣ

 Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΣΥΡΙΖΑ  ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΗΚΑΝ  ΚΑΛΥΤΕΡΑ  ΑΠΟ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΤΟΧΟΥΣ  ΤΩΝ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ,  ΔΟΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ.

 «Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν ενστερνίσθηκε τους στόχους του προγράμματος, πέρα από τη σημερινή» τόνισε ο Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.

Και προσέθεσε πως «έπειτα από μία οκταετία μνημονίων, η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί να σταθεί στα πόδια της, αλλά είναι κιόλας υποχρεωμένη να το κάνει», ενώ σημειώνει πως τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Ο Αυστριακός έζησε για μία εξαετία από κοντά την ευρωπαϊκή κρίση, ως επικεφαλής του EuroWorking Group, τώρα, αποχωρώντας από αυτή τη θέση, παραδέχεται ότι τα προγράμματα προσαρμογής δεν μετέτρεψαν την Ελλάδα σε Ελβετία ή Λουξεμβούργο, αλλά απάλειψαν τις χοντρές ανισορροπίες.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μετά από μια οκταετία με προγράμματα προσαρμογής η Ελλάδα δεν μπορεί μόνο να σταθεί στα πόδια της, αλλά είναι κιόλας υποχρεωμένη. Γιατί τα προγράμματα αυτά μακροπρόθεσμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τη νομιμοποίηση του εγχώριου πολιτικού συστήματος. Βεβαίως οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών δεν μετέτρεψαν τη Ελλάδα σε Ελβετία ή Λουξεμβούργο, ωστόσο απάλειψαν τις χοντρές ανισορροπίες και τα λάθη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, απαντώντας στο αν χώρα μας θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της μετά τον Αύγουστο.

Στην Ελλάδα, υπάρχει η τάση να αποδίδονται οι ευθύνες στους ξένους, σχολίασε ο Βίζερ, σημειώνοντας ότι δεν έχουν αναζητηθεί τα αίτια της κρίσης, όπως έγιναν σε άλλες χώρες. Και τονίζει ότι τα προγράμματα διάσωσης δεν μπορούν να πετύχουν πραγματικά βαθιές τομές στην κοινωνία.

«Αυτή είναι δουλειά των πολιτικών και των πολιτών της κάθε χώρας», υπογραμμίζει. «Θα πρέπει να ασκήσουν αυτοκριτική και να αναζητήσουν τις αιτίες της κρίσης. Από όλες τις χώρες της κρίσης αυτό το πέτυχε καλύτερα η Ιρλανδία. Καλά προχώρησε το πράγμα και στην Ισπανία, κάπως λιγότερο καλά στην Πορτογαλία και την Κύπρο. Στην Ελλάδα όμως δεν το βλέπουμε ακόμα. Εκεί υπάρχει η τάση να αποδίδονται οι ευθύνες στους ξένους. Μόνο όμως όταν μια κυβέρνηση ενστερνισθεί τους στόχους ενός προγράμματος, μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή του και να εξηγηθεί πειστικά στους πολίτες η αναγκαιότητά του… Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, με καμιά κυβέρνηση. Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο».

Η τακτική Βαρουφάκη κόστισε χρήμα και ανάπτυξη

Στην ίδια συνέντευξη, ο Βίζερ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την εποχή που ο Γιάνης Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών, διαπραγματευόταν με τους Ευρωπαίους. Και κάνει λόγο για μία λανθασμένη τακτική, που κόστισε πολύ χρήμα στους Ελληνες.

«Αυτό που θυμάμαι εντονότερα είναι ότι ο Βαρουφάκης μονολογούσε υπερβολικά και δεν ενδιαφερόταν για διάλογο. Αυτό εξηγείται και από το ότι εξαρχής ακολουθούσε τη στρατηγική να μην καταλήξει σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Κι αυτό με σκοπό την τελευταία στιγμή και χάρη στον πανικό που θα δημιουργούνταν να αποσπάσει πολλά χρήματα χωρίς όρους. Επρόκειτο για μια λανθασμένη τακτική που κόστισε στον ελληνικό λαό πολύ χρήμα, ανάπτυξη και απασχόληση», ανέφερε σχετικά.

Πηγή: Deutsche Welle

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...