Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».


 

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
   "Η ΒΟΡΕΙΟΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ".              
ΟΙ  200  (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ)  ΑΡΧΑΙΕΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΠΟΛΕΙΣ  ΤΗΣ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  700.000  ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ  ΜΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ,  ΜΕ  ΑΠΕΡΑΝΤΟ  ΠΑΡΑΠΟΝΟ,  ΕΔΩ  ΚΑΙ  500  ΧΡΟΝΙΑ,  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ.  Λυχνίδα,  Ηράκλεια,  Στόβοι,  Άστιβος,  Σκόποι,  Αστραίον,  Στύμβερα,  Κεραμεία,  Βυλάζωρα,  Ειδομένη,  Παρεμβολή,  Πελαγονία,  Τρίπολις,  Οκτώλοφος,  Βρυγιάς,  Άθακος,  Σκυρτωνία,  Δερρίοπος,  Πισσαίον,  Αυδάριστος,  Αλκομεναί,  Βρυάνιον,  Δέβορος,  Αντιγόνεια,  Δόβηρος,  Ταυρίανα,  Πρίλαπος,  Εφεσία  Άρτεμις,  Στεναί,  Εριγών,  Ζεύγλη,  Θύμβρις. 

 


Πρώην Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παραδέχεται ότι οι
Σκοπιανοί δεν κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο.Πρώην Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παραδέχεται

ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι.


 


Η  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  ΔΗΛΑΔΗ  Η  ΜΙΣΗ  ΠΕΡΙΠΟΥ  ΕΛΛΑΔΑ  ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ,  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΕΡΙ  ΑΛΛΑ  ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ.
  Αναγόρευση του προέδρου του Ισραήλ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Ολοκληρώθηκε σήμερα  η τελετή αναγόρευσης, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υπουργοί Ν. Κοτζιάς, Ν. Παπαδημητρίου, Π. Κουρουμπλής, Γ. Κατρούγκαλος, από τη ΝΔ η Ντ. Μπακογιάννη, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζ. Παιάτ κ.α.

Υ.Γ.

ΤΟ  1992  ΤΟ  ΤΟΤΕ  ΣΥΡΙΖΑ,  Η  ΑΥΓΗ  ΚΑΙ  Ο  ΚΥΡΚΟΣ  ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  ΚΑΤΩ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΣΥΝΘΗΜΑ: 
«Φωτιά φωτιά στα σκοπιανά σκυλιά».
O  αρχηγός  του  κόμματος  της τότε  ριζοσπαστικής αριστεράς (δηλαδή  το  σημερινό  ΣΥΡΙΖΑ,  πριν  αρχίσει  να  πληρώνεται  αυτό  το  κόμμα  κατ’ ευθείαν  από  τον  Σόρος),  ο  Λεωνίδας Κύρκος, ήταν στην πρώτη γραμμή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που είχε διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη το 1992  και η ΑΥΓΗ είχε πρωτοσέλιδο:
«Εντυπωσιακό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ».

Ο  Λεωνίδας Κύρκος  δήλωσε  τότε ότι: "όλα τα κόμματα πλην Λακεδαιμονίων διαδηλώνουν για τη Μακεδονία που είναι μία και ελληνική".  (Λακεδαιμόνιους  εννοούσε  τους  προδότες  του  ΚΚΕ).

«Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας, υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομιάς»

(Λ. Κύρκος, «Αυγή», 15/2/1992).

«Η  συγκέντρωση, με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα,   απέδειξε  την εθνική ευαισθησία μας και την αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του ελληνισμού…»

(«Αυγή», 15/2/1992).

ΑΝ  ΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΑΣ  ΔΕΝ  ΗΤΑΝ  ΑΝΙΚΑΝΟΙ  Ή  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΣΗΜΕΡΑ  ΟΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ  ΘΑ  ΗΤΑΝ  ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΟΙ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΑΣ  ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ  ΕΝΘΕΡΜΩΣ:  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗΝ  ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ  ΠΡΩΗΝ  ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. 

Ο πρώην πρωθυπουργός των  Σκοπίων,  Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 5 των Σκοπίων, ομολογεί  με ιστορικά επιχειρήματα ότι  οι  Μακεδόνες  είναι  Έλληνες. Ο  πρώην  πρωθυπουργός  των  Σκοπίων  φαίνεται  ότι  έχει  διαβάσει  πολύ.  Πολύ  περισσότερο  από  πολλούς  «έλληνες  πολιτικούς».  Μία  σωστή  και  ολοκληρωμένη  πολιτική  αν  είχαν  τα  γαϊδούρια  που  αυτοαποκαλούνται  «έλληνες  πολιτικοί»,  σήμερα  η  πλειοψηφία  των  σκοπιανών  θα  ήταν  ένθερμοι  Μακεδόνες  Έλληνες.  
Ο Γκεοργκιέφσκι αντικρούει με ιστορικά στοιχεία τις θέσεις των Σκοπιανών   περί ύπαρξης «Μακεδονικού» έθνους και «Μακεδόνων» και τονίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πολέμησε ως Έλληνας μεταδίδοντας τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του τότε κόσμου.

ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: «Εάν αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, τότε αυτόματα ισχυριζόμαστε ότι εμείς είμαστε αυτοί οι αρχαίοι Μακεδόνες. Πρώτα από όλα, ακόμα και αν ίσχυε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, δεν σημαίνει ότι είναι οι σημερινοί Σκοπιανοί, γιατί η ιστορία της περιόδου γνωρίζει μόνο 3 πολιτισμούς σε αυτήν την περιοχή των Βαλκανίων…τους Έλληνες, τους Ιλλυριούς και τους Θράκες. Οι Μακεδόνες δεν υπήρξαν ως άλλος πολιτισμός».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όποιον και αν συμβουλεύτηκα λέει το ακριβώς αντίθετο από εσάς.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώ. Τώρα, το δεύτερο σημείο είναι ότι, εάν υπάρχει κάποια βάση για εμάς να αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι διαφορετικοί από τους αρχαίους Έλληνες, το συμπέρασμα μας θα είναι ότι είναι, ήταν κάτι διαφορετικό από τους σημερινούς Σκοπιανούς. Στο μεταξύ είναι και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είναι γενετικά οι ίδιοι, αλλά ξέρω ότι 120-130 χρόνια πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, ο προ-προ-προ… παππούς του Αλέξανδρος Α” [ο επονομαζόμενος Φιλέλλην] λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ελλάδα και αποδεικνύει την Ελληνική του καταγωγή από την Πελοπόννησο.
Από τότε και μέχρι την Γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μακεδονία είναι μέρος του Ελληνικού Κόσμου και παίρνει μέρος σε όλους τους αγώνες, σε όλα τα συμβούλια, σε όλες τις μάχες και σε όλα τα πολιτιστικά και πνευματικά γεγονότα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν λίγο σας διάβασα ότι δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, πριν λίγο σας διάβασα ότι δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Κοιτάξτε, μπορούμε να επικαλεστούμε πολλές παραθέσεις από γνώστες, αλλά σας λέω πως η Μακεδονία λειτουργούσε τότε. Όλες οι ημερομηνίες είναι γνωστές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα υπήρξαν μεγάλοι πόλεμοι. Ο Φίλιππος τους κατέλαβε, τους σκότωνε Εάν ήταν τόσο στενά δεμένοι γιατί σκότωνε ο ένας τον άλλο;
ΓKEOΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το ακόλουθο… ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος είχαν σκοπό να ενώσουν τον ελληνικό κόσμο {..} είχαν σκοπό να νικήσουν τον μεγάλο εχθρό του ελληνικού κόσμου, την Περσία και τελικά ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, ή καλύτερα ο Αλέξανδρος σε αυτήν την περίπτωση, όπου και αν κέρδισε, κέρδισε με το ελληνικό όνομα , από οπουδήποτε πέρασε άφησε ένα ίχνος της παρουσίας του. Είναι ίχνος της ελληνικής του καταγωγής. Και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου αρχίζει με τις λέξεις Εγώ ο Έλλην/Του Έλληνος Αλεξάνδρου.
Έτσι μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, ο κόσμος που αφήνει πίσω, είναι ένας Ελληνικός κόσμος και ονομάζεται «Ελληνοποίηση της Μεσογείου». Ο Αλέξανδρος κάνει το μεγάλο μπαμ του ελληνικού ονόματος {…} και πρόσφατα δεν ανακήρυξαν  τον Μ. Αλέξανδρο ως τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών για το τίποτα, διότι ανύψωσε τον Ελληνικό πολιτισμό στο ύψιστο σημείο…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν ο ελληνικός πολιτισμός είναι τόσο μεγάλος, εάν ο Αλέξανδρος ήταν τόσο μεγάλος και τον εξέλεξαν ως τον μεγαλύτερο Έλληνα, γιατί ως το 1990 δεν ήθελαν να ακούνε γι” αυτόν; Γιατί μέχρι το 1990 δεν ήθελαν να ακούσουν για τους Μακεδόνες; Γιατί το όνομα Μακεδονία ήταν απαγορευμένο στην Ελλάδα;
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ : Δεν είναι έτσι…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς δεν είναι έτσι Λιούμπκο; Έτσι είναι. Μιλούσε στους στρατιώτες του σε 2-3 γλώσσες.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ : Πάντα νοιαζόντουσαν για το Ελληνικό πνεύμα. Μην έχουμε παραισθήσεις, έτσι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Τότε γιατί ο Φίλιππος τους πολέμησε; Γιατί τους νίκησε;
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Στάσου Μιλένκο. Γιατί η Αθήνα και η Σπάρτη πολέμησαν μεταξύ τους; Γιατί η Θήβα και η Σπάρτη πολεμούσαν μεταξύ τους; Όλες οι πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω, εάν καταλαβαίνεις πώς αυτό ακούγονται αυτά που λες στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Kοίτα, δεν θέλω εμείς να έχουμε κακές παραισθήσεις. Ο κόσμος που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας ελληνικός κόσμος, ο κόσμος που ο Μέγας Αλέξανδρος αφήνει πίσω του είναι ένας ελληνικός κόσμος. Αυτοί είναι ξεκάθαροι δείκτες που ο παγκόσμιος επιστημονικός κόσμος έχει αναγνωρίσει και μέχρι σήμερα βλέπουμε όλα τα μνημεία, που έχουν μείνει από αυτήν την περίοδο, να έχουν αυτό το όνομα και επώνυμο. Γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περίμενε ένα λεπτό, εξήγησέ μου γιατί, εάν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί οι Έλληνες δεν το εκτιμούσαν ως το 1990;
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Πώς μπορείς να λες ότι δεν το εκτίμησαν;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού δεν το έκαναν. Δεν υπήρχε περιοχή με το όνομα Μακεδονία στην Ελλάδα, δεν υπήρχε αεροδρόμιο να λέγεται Μακεδονία, δεν υπήρχε Μέγας Αλέξανδρος, δεν υπήρχαν τίποτα από αυτά…
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Περίμενε, υπήρχε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη από τουλάχιστον όταν ήμουν 5 χρονών και επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη. θυμάμαι αυτό το άγαλμα. Έχεις δίκιο για το αεροδρόμιο…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπήρχε περιοχή με αυτό το όνομα…
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Ναι, άλλαξαν το όνομα της περιοχής αρκετές φορές, αλλά να ισχυρίζεσαι ότι δεν εκτιμούσαν το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι καθόλου αληθινό…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρώτον, δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, δεύτερον δεν έμοιαζαν καθόλου, τρίτον πολεμούσαν μεταξύ τους…
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Μα όλες οι ελληνικές πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλούσαν διαφορετική γλώσσα {…} λες ότι ένωσε τον ελληνικό κόσμο. Για παράδειγμα, αν ο Γκορμπατσώφ ήταν υπέρ της ένωσης της Γερμανίας αλλά δεν ήταν Γερμανός, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Mιλένκο, κοίτα… . ολόκληρη η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν Ελληνική και ως σήμερα η λέξη είναι Ελληνική {…} μπορούμε να λέμε μεταξύ μας ιστορίες για παρηγοριά, αλλά αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα! Μέχρι να αποδείξουμε με επιστημονικά επιχειρήματα ότι αυτά τα γεγονότα δεν είναι αληθινά… εντάξει…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομίζω ότι αρκετοί σπουδαίοι επιστήμονες δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου και το ξέρεις, αληθινά δεν συμφωνούν.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


3 σχόλια :

 1. .
  .
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΗ ! ! ! ! !
  .
  ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! ! !
  .
  ΑΔΡΑΝΕΙΑ – Τ .Ε .Λ .Ο .Σ –
  .
  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ Σ΄ΑΓΑΠΑΝΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
  .
  ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
  .
  .
  https://2.bp.blogspot.com/-KQE21WSchVU/Wl_h6Z97FcI/AAAAAAAClys/tos0sFEg_LEehJEyHIXcPKbRikIFPrdDACLcBGAs/s640/13921049_242820779444624_1392026738967436176_n.jpg
  .
  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ……………………
  .
  .
  .
  Κ@@Φ@ΛΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ :
  .
  .
  Ε .Λ .Λ .Α .Δ .Α ! ! ! ! ! !
  .
  .
  .
  ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
  .
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σελιδα στο φεισ εχετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...