Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2008. «ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ. ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΒΥΣΜΑΤΑ».


Ο  Τσίπρας, ως πρόεδρος του Συνασπισμού, είχε δώσει μια συνέντευξη στο περιοδικό «Schooligans»,   τον  Απρίλιο  του  2008,  με τον ίδιο να φωτογραφίζεται για τις ανάγκες της συνέντευξης ως «χαζό παιδί, χαρά γεμάτο» δεμένο στα σχοινιά και έρμαιο στις αδηφάγες ορέξεις μπόμπιρα χουλιγκάνου.Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αυτής της συνέντευξης:

«Συμφωνείς με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας;

Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί.

Και μέχρι να γίνει αυτό;

Μέχρι να γίνει, είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες.

Εσύ όταν πήγες στρατό, είχες βάλει βύσμα;

Ναι, είχα βάλει. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι και αυτός τα ‘κανε χειρότερα. Καλύτερα ήμουν πριν το βύσμα!

Κακοπέρασες;

Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει έναν νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές -ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε!

Φοβερό!

Έτσι είναι στον στρατό μωρέ…»


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...