Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Το «σχέδιο αυτοκτονίας» του Καντάφι

Ο Μουαμάρ Καντάφι θα ανατινάξει την Τρίπολη, πριν αυτή πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας στη Λιβύη, Μιχαήλ Μαργκέλοφ, επισημαίνοντας ότι ο Λίβυος ηγέτης έχει ήδη καταρτίσει «σχέδιο αυτοκτονίας». «Ο Καντάφι μου είπε: Εάν οι αντάρτες καταλάβουν την πόλη, θα την καλύψουμε με πυραύλους και θα την ανατινάξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαργκέλοφ.
Πύραυλοι
Και απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι το λιβυκό καθεστώς έχει? ξεμείνει από πολεμοφόδια, τονίζει ότι «ο Καντάφι δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ούτε έναν πύραυλο εδάφους- εδάφους, και διαθέτει πολλούς». Την ώρα, πάντως, που οι μάχες στο μέτωπο συνεχίζονται -με τους αντικαθεστωτικούς να ετοιμάζονται να επιτεθούν στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα που παραμένει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος- η διεθνής κοινότητα αναζητά πολιτική λύση για τη Λιβύη.
Η Ομάδα Επαφής συνεδριάζει σήμερα, για τέταρτη φορά, στην Κωνσταντινούπολη με θέμα το συντονισμό της διεθνούς αρωγής προς το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση, που (σύμφωνα τουλάχιστον με τη Γαλλία) είναι πολύ κοντά. Το Παρίσι επιμένει ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είναι έτοιμος να φύγει» -βεβαιότητα που δεν ασπάζονται πάντως οι υπόλοιποι… σύμμαχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...