Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το κρασί της Λέρου

Στις 28 Οκτωβρίου 2011, ο κύριος Νίκος Λυγερός επισκέφτηκε με τον κύριο Χρήστο Σπανό, το οινοποιείο και τον αμπελώνα της οικογένειας Χατζηδάκη που βρίσκεται στη θέση Σμαλού στη Λέρο. Στα αμπέλια που εκτείνονται σε μία περιοχή 12 στρεμμάτων υπάρχουν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Μerlot καθώς και οι ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ασύρτικο.

Παρατήρησε ότι η προσεγμένη καλλιέργεια των αμπελιών εγγυάται την ποιότητα του οίνου και προσφέρει τη δυνατότητα της βιολογικής στο μέλλον. Όσον αφορά στην παλαίωση, εξέτασε τα δρύινα γαλλικά βαρέλια Ermitage και Berthomieu αλλά και τους γνήσιους φελούς Πορτογαλίας. Κατά τη διαδικασία της γευσιγνωσίας ο κύριος Λυγερός επέλεξε να δοκιμάσει το ελληνικό χαρμάνι Cabernet Sauvignon – Μerlot 2009, ένα ισορροπημένο ζευγάρι, το οποίο χαρακτήρισε ως εξής : χρώμα έντονο πορφυρό, ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα από κόκκινα ώριμα φρούτα, πολύ καλή ισορροπία στη γεύση, καλές οξύτητες και νόστιμη επίγευση, που έχει μέλλον στην ωριμότητά του. Θεωρεί ότι η Λέρος θα πρέπει να προωθήσει τέτοιες προσπάθειές που την εμπλουτίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...