Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Από οικογενειακό λογαριασμό της Μπακογιάννη το 1 εκατ. ευρώ

 
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον πρόεδρο της επιτροπής για το βρώμικο χρήμα Π. Νικολούδη ζήτησε το απόγευμα, από το βήμα της Βουλής, η Ντόρα Μπακογιάννη.Από την κυβέρνηση επειδή ήξερε επί τόσες ημέρες «το όνομα» αυτού που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό (δηλαδή, του συζύγου της) και άφησε το θέμα να σέρνεται. Και από τον κ. Νικολούδη επειδή, όταν έκανε την αποκάλυψη για το θέμα, είπε ότι υπήρξε συγκεκριμένη καταγγελία για τον/την βουλευτή.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ διευκρίνισε πως η νόμιμη επιχειρηματική δράση του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου (σ.σ. δραστηριοποιείται στη ναυτιλία) δεν έχει καμία σχέση με τη φημολογία των ημερών ότι φυγαδεύθηκε από βουλευτή ένα εκατομμύριο σε τράπεζα του εξωτερικού.

Οπως και στη δήλωσή της το μερημέρι, σημείωσε ότι έμεινε άναυδη όταν έμαθε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής (και αρμόδιο για τα «πόθεν εσχες») Βαγγέλη Αργύρη ότι η αποκάλυψη αφορούσε στον σύζυγό της. Και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε αμέσως μαζί του για να λάβει την επιβεβαίωση ότι πράγματι τον Μάρτιο του 2011 είχε καταθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζα του Λονδίνου για την αγορά πλοίου. Το εν λόγω ποσόν, είπε, είχε προέλθει από ρευστοποίηση μετοχών που διατηρούσε ο ίδιος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σε οξείς τόνους, τέλος, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να σπιλώνει το ήθος και την πολιτική στραδιοδρομία της.

Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισ. Κούβελος έβγαλε τελικά στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ την Άνοιξη του 2011.

Σε σχετική δήλωση προέβη η ίδια αργά η κα Μπακογιάννη το μεσημέρι στη Βουλή, λέγοντας ότι την είχε ενημερώσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της επιτροπής "πόθεν έσχες" Βαγγέλης Αργύρης.

Ότι δηλαδή ο κ. Αργύρης της είπε πως από τη διασταύρωση των στοιχείων που έγινε προέκυψε ότι από τον οικογενειακό λογαριασμό της κας Μπακογιάννη βγήκε το περίφημο εκατομμύριο στο εξωτερικό. 

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ ανέφερε στη δήλωσή της ότι πράγματι εκείνο το διάστημα ο σύζυγος της επιχειρηματίας Ι. Κούβελος είχε πουλήσει μετοχές που διέθετε στην Αμερική, ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί σε ελληνική τράπεζα, και στη συνέχεια εστάλησαν στο εξωτερικό για την αγορά ενός πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...