Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Και εκείνοι που κρύβονται πίσω από το ΟΧΙ και οι άλλοι πίσω από το ΝΑΙ, έχουν βαρύτατες ευθύνες που η Ελλάδα κατήντησε "ένα βαρέλι χωρίς πάτο"! Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Οι μεν επί δεκαετίες μπλοκάρουν με λύσσα κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης, που θα έκλεινε τις "τρύπες", οι δε, που άνοιξαν τις "τρύπες" και έκαναν την Ελλάδα ένα "βαρέλι χωρίς πάτο", δεν έχουν το θάρρος να πάρουν μέτρα, για να κλείσουν οι τρύπες. Ανεύθυνοι, ανάλγητοι και εκ παραδόσεως απάτριδες οι μεν, δειλοί, άβουλοι και διεφθαρμένοι ως το μεδούλι οι δε. Το θύμα και στη μια και στην άλλη περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η πατρίδα.
Σόιμπλε: «Μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, όχι όμως επ’ αόριστον»
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε σήμερα τη βούληση της χώρας του να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά μόνον εάν η χώρα δεν είναι ένα «πηγάδι χωρίς πάτο».
«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό SWR και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε επ΄ αόριστον ένα πηγάδι χωρίς πάτο».
Η σύνοδος του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις Βρυξέλλες για την αποδέσμευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αναβλήθηκε, καθώς οι εταίροι της ανησυχούν σχετικά με τη δέσμευση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.
«Κατά την άποψή μου αυτό είναι το πιο προβληματικό σημείο», εξήγησε ο Σόιμπλε και σημείωσε: «παρακολουθώντας την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα το ερώτημα είναι: ποιος θα εγγυηθεί ότι αυτά που αποφασίζουμε σήμερα θα ισχύουν και μετά τις εκλογές;»,
Ο Σόιμπλε απευθυνόμενος στην ελληνική ηγεσία επικαλέσθηκε το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν πίσω από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.
«Όποιος βλέπει την πρόοδο που κάνει η Ιταλία πρέπει να το σκεφτεί αυτό», τόνισε, αλλά υπογράμμισε : «Όμως, δεν μπορώ να το επιβάλω στην Ελλάδα».
Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχει συναίσθηση «της απόγνωσης του λαού της Ελλάδας».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...