Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η Νέα Εποχή των Επαναστάσεων έφτασε


Η Νέα Εποχή των Επαναστάσεων έφτασε.
Η βασική στιγμή κατά την οποία το οποιοδήποτε σχέδιο γίνεται ένα πολιτικό εργαλείο έχει φτάσει.
Ότι επιλέγουμε να το ονομάσουμε ως ομότιμο πολιτισμό, ομότιμη παραγωγή ή κίνημα ή ακόμη και ανοιχτό ομότιμο σχεδιασμό, θα είμαστε σε θέση να βρούμε ενα νέο νόημα συνεργατικά.
Θα είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε με βεβαιότητα στην επανάσταση η οποία είναι στο χέρι.
Μια ταυτόχρονη επανάσταση από το Μεξικό μέχρι την Ισπανία, απο το Ισραήλ μέχρι τη Χιλή, απο την Ελλάδα μέχρι τον Καναδά κ.ο.κ.
“Οι οικονομολόγοι και θεωρητικοί της καινοτομίας, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τρίτη βιομηχανική επανάσταση είναι στο χέρι, είναι οι πρώτες λέξεις μιας πρόσφατης δημοσιευμένης έρευνας από τις στατιστικές μελέτες της ομότιμης παραγωγής.
Είναι πράγματι δύσκολο το να μην αντιληφθεί κανείς την επιτυχία και την αύξηση της παραγωγής δίχως μεγάλο κόστος εργασίας.
Η αποκεντρωμένη εναλλακτική λύση για βιομηχανική παραγωγή μεγάλης κλίμακας πρώτων υλών είναι ο πλούτος των καπιταλιστών και του σημερινού ιμπεριαλισμού ταυτόχρονα.
Με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση του κεφαλαίου να είναι απλά η μείωση του κέρδους απο την κάθε παραγωγή του Ιμπεριαλισμού.
Η κουλτούρα του μαζικού σχεδιασμού, της μόδας, της μεγάλης κλίμακας παραγωγής, έχει δημιουργήσει μια κοινωνία η οποία είναι δομημένη από πάνω προς τα κάτω με αποτέλεσμα ΟΛΟΙ να παίρνουν τις ίδιες αποφάσεις, (δηλαδή κάνουν οτι δούνε) που αποτελείται από σύνθετες δομές (παραγωγή, εκπαίδευση, εργασία) και προκαθορισμένες διαδρομές.
Επί του παρόντος, η εκπαίδευση μας, μας προετοιμάζει για να εκτελέσουμε μια εργασία, μερικές φορές οποιαδήποτε εργασία που μας δίνει την άποψη του τι μπορούμε να έχουμε για να καταναλώσουμε ή τι θα μπορούσαμε με άλλα αγαθά.
Με λίγα λόγια μας εμφυτεύουν στο μυαλό ότι ο έξυπνος σχεδιασμός και η μαζική παραγωγή οφελούν στην ικανοποίησή μας, τουλάχιστον μερικώς.
Δηλαδή παράγουν τεχνητές ανάγκες γι’ αυτό το σκοπό.
Ουσιαστικά ανύπαρκτες ανάγκες που είναι άμεσα διαθέσιμες και εύκολο να αφηγούνται παρά τη διερεύνηση των προβλημάτων και των πραγματικών αναγκών των ανθρώπων και των κοινωνιών.
Η καινοτομία και η έννοια έχουν περιοριστεί, παγιδεύονται και στραγγαλίζονται από τους μηχανισμούς προστασίας, τα μονοπώλια, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα πνευματικά δικαιώματα.
Η Μετριότητα είναι ξεπερασμένη.
Η ανταγωνιστική κοινωνία και η βιομηχανική παραγωγή έχουν παραχθεί μονομερώς.
Σήμερα, η μεγάλη είδηση είναι ότι η μετριότητα είναι ξεπερασμένη.
Η ριζοσπαστική, συστημική κρίση αφορά το κεφάλαιο και τελικώς τα χρήματα που σήμερα βασίζονται στο παρόν πολιτιστικό υπόστρωμα.
Το χρήμα έχει γίνει με εναν παράλογο τρόπο περιορισμένο ή μη διαθέσιμο και δεν είναι σε θέση να διαμορφώνει τις ανταλλαγές που αποσκοπούν στο να δώσουν τον τρόπο που χρειάζεται για μια ριζικά συμμετοχική και πιο ισότιμη συνεταιριστική παραγωγή.
Η βασική στιγμή κατά την οποία, το οποιοδήποτε σχέδιο γίνεται ένα πολιτικό εργαλείο έχει φτάσει.
Μπορούμε να την ονομάσουμε διομότιμο δίκτυο πολιτισμού ή ένα κίνημα ομότιμης παραγωγής ανοιχτό διομότιμο δίκτυο σχεδιασμού.
Όπως και να επιλέξουμε να το αποκαλέσουμε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι κάτι θεμελιώδες συμβαίνει και η πολύ αναμενόμενη για τρίτη φορά βιομηχανική επανάσταση, επίσης προορίζεται να είναι μια κοινωνική και πολιτιστική επανάσταση.
Τώρα που η ανάγκη για παραγωγή μεγάλης κλίμακας έχει ελαχιστοποιηθεί λόγο του κρυσταλλικού εκδημοκρατισμού των μέσων μαζικής παραγωγής, τώρα μόνο συνδέεται με τον παράγοντα χρόνο που συμπιέζει εκθετικά κάθε μέρα η συνεργατική επανάσταση η οποία είναι σε εξέλιξη και έχει βάλει όλους τους ανθρώπους, ως παραγόντες στις κοινότητές τους, στο κέντρο τους για την πράξη της παραγωγής του εξανθρωπισμού της.
Το: Κάντο μόνος σου ή αλλιώς: Εκφράσου σε διομότιμα δίκτυα (peer to peer) όπως π.χ. facebook κ.τ.λ. είναι εκδηλώσεις ανεξαρτησίας από την πρωτεύουσα, από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, από την αγορά.
Δηλαδή με λίγα λόγια, κλείνεσαι περισσότερο στον εαυτό σου.
Είναι μια πρόσκληση για ένα first-person ρόλο και η παραδοχή της ευθύνης του ατόμου ως ηθοποιός στην του / της φυλής.
Σχεδιάστε τα ίδια, πείτε τα ίδια, πιστέψτε στα ίδια…

Κοινώς: ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΕΙΤΕ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...