Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η ΕΕ χρειάζεται τους μετανάστες για να λύσουν το... δημογραφικό!!!


Με κάθε ευκαιρία μερικοί ισχυρίζονται οτι στην Ενωμένη Ευρώπη τηρούνται οι "δημοκρατικές" διαδικασίες. Όμως στην πραγματικότητα η Ενωμένη Ευρώπη καθώς όλοι γνωρίζουμε διοικείται από απροσδιόριστα κέντρα αποφάσεων και από πρόσωπα τα οποία ορίσθηκαν επίτροποι με αδιαφανείς διαδικασίες.  Στην "Ελεύθερη Ζώνη" (elzoni.gr) δημοσιεύθηκε σήμερα άρθρο σύμφωνα με το οποίο η σουηδέζα επίτροπος αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, η Σεσίλια Μάλμστρομ, εξέφρασε "βαρύνουσα" γνώμη για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω επίτροπος δρα μέσα από ένα σύνολο 27 επιτρόπων που σήμερα "αντιπροσωπεύουν" 501 εκατομμύρια ευρωπαίους "πολίτες"!   Η "ευαίσθητη" κατά τα άλλα επίτροπος, χωρίς καν να αισθανθεί την ανάγκη να ρωτήσει τους ευρωπαίους πολίτες, εκφράζεται, επηρεάζει και χαράζει πολιτική για το παρόν και το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών.. Θα "πάθει" από την πολύ ευαισθησία για την δημοκρατία η κ. Μαλμστρομ!

ΓΙΑ ΝΑ… ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ...


Η μετανάστευση δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, αλλά ευκαιρία, ακόμη και παράγοντα ανάπτυξης!.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ», ο κ. Μάρλμστρομ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις επί του θέματος μετά την Αραβική Άνοιξη:

«Στην άμεση γειτονιά μας, κάποιοι λαοί ανέτρεψαν με ειρηνικό τρόπο τους δικτάτορες και ζήτησαν ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα. Κι εμείς τι απαντήσαμε σ' αυτούς τους ανθρώπους, που εμπνέονταν από τις δικές μας αξίες; Ότι περνάμε κρίση και φοβόμαστε τα 'βιβλικά κύματα' των μεταναστών. Όμως μόνο το 4% όσων έφυγαν από τη Λιβύη ήρθαν στην Ευρώπη! Η στάση μας οδήγησε σε επιδείνωση των σχέσεών μας μ' αυτές τις χώρες και προκάλεσε μια καχυποψία που μόλις τώρα αρχίζει να ξεπερνιέται».

«Οι μετανάστες είναι απαραίτητοι, δεδομένης μάλιστα της δημογραφικής εξέλιξης στις περισσότερες από τις χώρες μας», δηλώνει επίσης.

«Υπολογίζεται ότι το 2030, χωρίς νέα μετανάστευση, ο ευρωπαϊκός πληθυσμός που είναι σε ηλικία να εργαστεί θα έχει μειωθεί κατά 12%. Διευθυντές επιχειρήσεων μου λένε κάθε τόσο πόσο δυσκολεύονται να βρουν ειδικευμένους ανθρώπους - κι ας είναι η ανεργία σε τόσο υψηλά επίπεδα. Η Γερμανία χρειάζεται μηχανικούς. Μέχρι το 2020, ο τομέας της υγείας στην Ευρώπη θα χρειαστεί 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Κι όμως, μια έκθεση του ΟΟΣΑ δείχνει ότι άνθρωποι που σκέπτονται να μεταναστεύσουν στρέφονται λιγότερο προς την Ευρώπη και περισσότερο προς τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Αυστραλία, ή ακόμα την Αγκόλα και τη Μοζαμβίκη. Αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει μακροπρόθεσμα μεγάλες δυσκολίες».

Στην ερώτηση αν είναι αλήθεια ότι η άνοδος των λαϊκιστικών και ξενόφοβων δυνάμεων εμποδίζει τη διάδοση αυτού του μηνύματος, κ. Μάλμστρομ απαντά:

«Για τον Γκέερτ Βίλντερς, είμαι πλέον ο κύριος εχθρός της Ολλανδίας. Πιστεύω όμως ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου. Στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, η μετανάστευση έχει αποτύχει και η γκετοποίηση αποτελεί μια πραγματικότητα για την οποία την ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί. Ζητώ επίσης μια καλύτερη αξιοποίηση της υπάρχουσας εργατικής δύναμης. Το θέμα δεν είναι να ανοίξουμε τις πόρτες, αλλά να διερωτηθούμε για τους τρόπους με τους οποίους θα διευκολύνουμε μια νέα νόμιμη μετανάστευση. Έτσι θα καταπολεμήσουμε και τη λαθρομετανάστευση».

Σύμφωνα με τη Σεσίλια Μάλμστρεμ, οι πολίτες είναι συχνά πιο ανοιχτοί από ορισμένους πολιτικούς στο ζήτημα της μετανάστευσης και υποπτεύονται ότι υπάρχει εδώ μια μεγάλη παραπληροφόρηση. Πολλές μελέτες, άλλωστε, δείχνουν ότι η μετανάστευση είναι ένα σημαντικότερο θέμα για τους πολιτικούς κύκλους παρά για τους ψηφοφόρους. Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για την ίδια η θέση που έλαβε η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ελέγχων στα σύνορα.

«Πρέπει να αποσαφηνιστούν οι 'έκτακτες' συνθήκες που επιτρέπουν να γίνει κάτι τέτοιο», τονίζει. «Όλοι γνωρίζουν ότι δεν συμφωνώ με την τελευταία απόφαση που ελήφθη και ότι θα ήθελα μια εποπτεία των εθνικών καταστάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία φυσικά με τις χώρες-μέλη. Η εξέταση αυτή πρέπει να είναι ανεξάρτητη και διαφανής. Η απόφαση της Επιτροπής δεν είναι επίσημη, το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ψηφίσει, άρα η συζήτηση θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...