Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ»


«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» George Bowra, πρ. Πρύτανης Πανεπ. Οξφόρδης

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΚΩΝ, ΗΡΩΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΡΕΥΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΝΕΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΘΕΩΝ!» 

Εdouard Driault Πρύτανης Πανεπ. Σορβόνης και Ακαδημαϊκός

ΑΦ' ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗ ΟΤΙ ΓΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΗΡΞΕ (ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΗΣ «ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ»)


Μια φυσιογνωμία διεθνούς καταξίωσης και ακτινοβολίας, ο Καθηγητής και πρ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Τζόρτζ Μποουρά δίνει, με το περιεχόμενο του πονήματος του «Τhe Greek Experience», ένα ηχηρότατο ράπισμα στις παρειές όσων, ντόπιων και ξένων, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης ή του κίβδηλου
κουλτουριαροπροοδευτισμού τους, επιχειρούν να εξισώσουν (με ψυχρό κυνισμό για την Πατρίδα των Πατρίδων) τη συμβολή όλων των εθνών στον (αυθεντικό και γνήσιο) παγκόσμιο πολιτισμό.
Αδιαφορώ για την  κρετινική μορφή του 'Έλληνα «σοβινιστή», καθώς ανήκω σε όσους νιώθουν περήφανοι για τις φυλετικές ρίζες τους.
Και υπερθεματίζω σε όσα υποστηρίζει ο διαπρεπής ελληνιστής:
«Δεν υπήρξε κανένα ινδοευρωπαϊκό φύλο. Μόνο η πρωτομεσογειακή ελληνική, η ΑΡΙΑ φυλή, που εκπολίτισε ολόκληρο τον κόσμο και μιλούσε ελληνικά επί χιλιετίες πριν από την έλευση του Χριστού. Οι Έλληνες είναι ένας σχεδόν μυθικός λαός, που κατέχει την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην οικοδόμηση, εξέλιξη και διάδοση του παγκόσμιου πολιτισμού!».
Ο ομόλογος του (στο Πανεπιστήμιο Σορβόνης και Ακαδημαϊκός) Εdouard Driault τονίζει ανενδοίαστα: «Η Ελλάδα των έξι χιλιάδων επικών, ηρωικών χρόνων πορευόταν και ανέπνεε μέσα σε ένα λαό θεών!».
Οι προγονοί μας (αυθεντικότατοι 'Έλληνες, με το σύνολο των αρετών και ελαττωμάτων της φυλής) εκμεταλλεύτηκαν, με τεράστιες σε μήκος στοές (Αισχίνης Αισχύλος, Αριστοτέλης, Αριστοφάνης, Δημοσθένης, Διόδωρος ο Σικελιώτης, Θουκυδίδης, Λυσίας, Ξενοφών, Πολύαινος, Στράβων, Υπερείδης), τα πιο παλιά (4.800 πΧ.) ορυχεία, στο Λαύριο.
Επεκτάθηκαν με αποικίες, στις οποίες μετέφεραν τον πολιτισμό και τα φώτα τους, σε όλες τις ηπείρους. Έθεσαν σε λειτουργία «μουσεία» και μαντεία. Αντίγραφο του Μαντείου των Δελφών δημιουργήθηκε, από τον Άδη και την Περσεφόνη (κατά τον καθηγητή Ενρίκο Ματίεβιτς του Πανεπιστημίου της Λίμα του Περού), στις περουβιανές Άνδεις (Τσαβίν ντέ Χουαντάρ).
Ανέπτυξαν τρεις αρχιτεκτονικούς ρυθμούς (δωρικό, ιωνικό, κορινθιακό), πρότυπα -πολύ μεταγενέστερης αντιγραφής από πολλούς, σε διάφορες ηπείρους και χώρες.
Επινόησαν το πρώτο αλφάβητο στον κόσμο (με το οποίο και συγγράφηκαν εκατοντάδες χιλιάδες τόμοι Βιβλίων).
Αυτοί και όχι, φυσικά, οι ανεκδιήγητοι άξεστοι γυρολόγοι Φοίνικες (το-από αντιγραφή του ελληνικού- «αλφάβητο» των οποίων δεν είχε τα τέσσερα τελευταία γράμματα, ούτε φωνήεντα!), οι οποίοι δεν συνέγραψαν ΟΥΤΕ ΕΝΑ βιβλίο!
Σημειώνεται ότι σχετικά πρόσφατα βρέθηκαν στα Γιαννιτσά σφραγίδα-επιγραφή ηλικίας 6.000 ετών και στη λάσπη λίμνης στο Δισπηλιό Καστοριάς - η ιλύς τη διέσωσε- επιγραφή (σε μινωική γραφή), με τις ακόλουθες λέξεις:
«Τω Καστόρι ήρως της Θεσπρωτίας, λίμνης της Δύσεως».
Η δική της ηλικία ήταν 5.250 ετών. Για ποιο... φοινικικό αλφάβητο συνεχίζουν να ομιλούν ακόμα ορισμένοι -ελάχιστοι, βέβαια.
Οι αρχαίοι προγονοί μας σχεδίασαν χάρτες χάρη στη μετάβαση τους στην αμερικανική ήπειρο, στους οποίους απεικονίζονται με θαυμαστή ακρίβεια η Γροιλανδία, η Ανταρκτική, η Αμερική!!!
Διέθεταν (κατά τους Ηρόδοτο, Ησίοδο, Παυσανία , Πλάτωνα) «τρομερά υπερόπλα», που χρησιμοποίησαν («εν είδει κεραυνών») από δυο κορυφές του Παρνασσού, τρέποντας σε φυγή τους πολεμιστές του Ξέρξη, που είχαν συλήσει το Μαντείο των Δελφών...
Όπως Βεβαιώνει ο Όμηρος στην Ιλιάδα του οι πολιορκητές της Τροίας είχαν στην υπηρεσία και ρομπότ!
Κατά τα Αργοναυτικά, ορισμένοι από τους Αργοναύτες είχαν τη δυνατότητα να πετούν με τη βοήθεια ειδικών συσκευών.
Εκτός από τη Σφίγγα της Αιγύπτου, την οποία κατασκεύασαν 15.000 έτη πΧ, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν «στήσει» στη χώρα μας ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ πυραμίδες» που χρησίμευαν ως κεραίες μαγνητισμού, κέντρα μύησης, αποθήκες γνώσεων και πυκνωτές ενέργειας.
Πώς να μην κραυγάζει με θαυμασμό ο κορυφαίος πολιτισμολόγος Will Durant «Δεν υπάρχει τίποτα το αιωνόβιο στον πολιτισμό μας, που να μην προέρχεται από την Ελλάδα.
Σχολεία, γυμναστήρια, αριθμητική, γεωμετρία, ιστορία, ρητορική, αρχιτεκτονική, φυσική, Βιολογία, ανατομία, υγιεινή, θεραπευτική, ποίηση, μουσική, τραγωδία, κωμωδία, φιλοσοφία, θεολογία, σκεπτικισμός, στωικότητα, επικούρεια φιλοσοφία, ηθική, πολιτισμός, ιδεαλισμός, φιλανθρωπία, κυνισμός, τυραννία, πλουτοκρατία, δημοκρατία. Δεν υπάρχει τίποτα στον ελληνικό πολιτισμό, που να μη φωτίζει το δικό μας! Η Ελλάδα κληροδότησε στην Ευρώπη τις επιστήμες της, τη φιλοσοφία της, τα γράμματα της και την τέχνη της, αλλά και τις Αμφικτιονίες και τους Ολυμπιακούς αγώνες της, που αποτελούν, στο σύνολο τους, τη ζωντανή Βάση του πολιτισμού του σύγχρονου κόσμου. Η ελληνική επιστήμη υπήρξε το μεγαλύτερο πνευματικό κατόρθωμα της ανθρωπότητας!».
Ο ελληνικός πολιτισμός στηρίχθηκε στη γνώση και στο ήθος. Αυτός δημιούργησε τις επιστημονικές έννοιες (στο λεξικό Webster έχουν περιληφθεί 40.000 ελληνογενή λήμματα) και τις ερευνητικές μεθόδους σε όλους τους τομείς: Μαθηματικά. Φυσική. Χημεία Μηχανική. Ιατρική. Φαρμακογνωσία Αστρονομία Πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, νομικές επιστήμες. Γεωπονία. Γεωγραφία. Διαστημική. Ιστορία. Δραματουργία. Φιλοσοφία. Γλυπτική. Οι σχετικοί όροι υιοθετήθηκαν από το σύνολο των ευρωπαϊκών γλωσσών.
Ο Διογένης ο Λαέρτης (που είχε αποφανθεί, στο έργο του «Βίοι Φιλοσόφων», ότι «αφ' Ελλήνων μη ότι γε φιλοσοφία, αλλά και γένος των ανθρώπων ήρξε) δεν δίστασε να τονίσει: «Πρεσβύτερον των όντων θεός αγέννητον γάρ».
Κραυγάζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Emile Brehier, στο πόνημα του «Παγκόσμια Ιστορία της Φιλοσοφίας»: «Με τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, τον Δημόκριτο και τον Αριστοτέλη φτάνουμε στο απόγαιο της ελληνικής φιλοσοφίας, η οποία διεκδικεί το δικαίωμα να καταστεί η γενική καθοδηγήτρια του ανθρώπινου γένους!».
Υπάρχει, επιπλέον, η επιστημονική κατάθεση του Ιταλού πανεπιστημιακού καθηγητή Α. Loria, στο έργο του Sociologia: «Τα έργα του Πλάτωνα και τ ου Αριστοτέλη των δύο μεγάλων δασκάλων της ανθρωπότητας, εκτός από πολιτικά, είναι και πραγματείες κοινωνιολογίας, καθώς καλύπτουν όλες ανεξαίρετα τις πτυχές της κοινωνικής ζωής και πραγματεύονται, με άψογη αμεροληψία, τα νομικά, οικονομικά, πολιτικά, ηθικά και άλλα φαινόμενα, αλλά και διευκρινίζουν, με φωτεινή ευγλωττία, τις αλληλεπιδράσεις και το πολυπλοκότατο σύμπλεγμα τους!»
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΑΡΜΠΗΣ (Απόσπασμα από το Βιβλίο του «Ελληνισμός»)
http://enneaetifotos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...