Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο φράχτης αποτροπής εισόδου των παράνομων λαθρομεταναστών στον Έβρο Mε την Οπτική ματιά του Left.gr


Περιφράξεις «Η ωραία Ελλάς» κι άσε τους άλλους να πνίγονται


του Πρόδρομου Σεϊτανίδη

Τα σημερινά δελτία τύπου για την αποπεράτωση του φράχτη στον Έβρο ελάχιστα απέχουν από το διθύραμβο:Το έργο συνολικού μήκους 10.365 μέτρων, εκτείνεται σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων, από το φυλάκιο των Καστανέων έως τον ποταμό Έβρο, ενώ το ύψος του εμποδίου είναι 4 μέτρα και θεωρείται ανυπέρβλητο χωρίς μηχανικά μέσα. Για την κατασκευή του φράχτη ενσωματώθηκαν περίπου 6.000 κυβικά μέτρα σκυρόδεμα, 800 τόνοι χάλυβα, 20.700 μέτρα συρματοπλέγματος, 140.000 μέτρα κονσερτίνας και 210.000 μέτρα σύρματος (ούγια).Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, άρχισε να εκτελείται στις 5 Μαΐου, κόστισε 3.160.000 Euro, όσο η αρχική σύμβαση, χωρίς καμία υπέρβαση και ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου. 

Η τραγική ειρωνεία δεν έγκειται μόνο στο ότι το έργο αποπερατώθηκε την ίδια ημέρα που 21 (μέχρι στιγμής) άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν στη Λέσβο. Ούτε, βέβαια, στα γελοία κοκορέματα πως τώρα που χτίστηκε ο φράχτης του Έβρου θα ανακοπούν τα κύματα των μεταναστών, όπως προσπαθούν να μας πείσουν με διάφορες δημιουργικές στατιστικές.


Η ειρωνεία έγκειται κυρίως στο ότι όποιος φράχτης χτίστηκε ποτέ, απέτυχε να κρατήσει «απ' έξω» όσους ήθελαν να μπούνε «μέσα».

Ας θυμηθούμε το Μεγάλο Σινικό Τείχος. Όταν το είδαν οι Μογγόλοι γέλασαν, δωροδόκησαν κάποιους φρουρούς, μπήκαν, κατέκτησαν την Κίνα και εγκαθίδρυσαν την μακροβιότερη αυτοκρατορική δυναστεία της ιστορίας της. Ας δούμε και το Τείχος του Βερολίνου, που δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό, όσο το φαντάστηκαν οι γραφειοκράτες της Αν. Γερμανίας. Ας πάμε και στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, όπου ο απέραντος φράχτης διαρρηγνύεται καθημερινά από την ανθρώπινη επινοητικότητα. Τι τούνελ, τι αυτοσχέδιοι όλμοι, που εκτοξεύουν σακούλες με ναρκωτικά, τι ράμπες και σκάλες, σουρωτήρι είναι. Ή στο τείχος μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, κυριολεκτικά υπονομευμένο από τα εκατοντάδες αυτοσχέδια τούνελ των απεγνωσμένων από το εμπάργκο Παλαιστινίων.

Τα ιστορικά παραδείγματα είναι αμέτρητα και αμείλικτα, ακόμα κι αν δεν θυμίσουμε την πολυέξοδη αποτυχία των  αμυντικών γραμμών Μαζινό και Μεταξά. Κι εκεί έλεγαν «τόσες χιλιάδες τόνοι ατσάλι, τόσα εκατομμύρια τόνοι τσιμέντο, τόσα χιλιόμετρα συρματόπλεγμα» προς μεγάλη διασκέδαση των Ναζήδων, που απλά τα παρέκαμψαν και τα κατέλαβαν εκ των όπισθεν μέσα σε ένα τριήμερο.
Οι φράχτες δεν εμποδίζουν το φαινόμενο της μετανάστευσης, περισσότερο από όσο θα ανέκοπτε τη ροή ενός αγριεμένου ποταμού ένα τσουβάλι με βότσαλα. Πάρτε το απόφαση, αλλιώς συνεχίστε να μετράτε τα πνιγμένα θύματα της πολιτικής σας ως επιτυχείς αποτροπές λαθρομετανάστευσης. Μέχρι να πάτε να πνιγείτε, καθάρματα!

*Eπισημάνσεις :
1) Το φαινόμενο ονομάζεται Λαθρομετανάστευση , μην φοβίζει η Λέξη Λαθραίος
 2)Η τραγωδία στην Λέσβο φέρει την σφραγίδα του Τουρκικού Κράτους κάτι το οποίο έντεχνα ο αρθρογράφος το αποσιωπά , εμείς υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε , οι ίδιοι ας μας πούν καθαρά το γιατί συγκαλύπτουν την πολιτική της Άγκυρας
3)Το γεγονός ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται (Ανάπτυξη FRONTΕΧ,Επιχείρηση Ξένιος Ζεύς, Αντισυνταγματικότητα Νόμου Ραγκούση) φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα  ενοχλεί προκειμένου να ικανοποιηθούν λοιπόν οι άγνωστοι σκοποί της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-κάποτε πρέπει να μας γίνουν γνωστοί-
4) Η Ελλάδα τελικός προορισμός των Λαθρομεταναστών χαρακτηρίζεται ως ένα Κράτος Παρίας την ώρα που απουσιάζει η όποια αναφορά σε χώρες -διακομιστικούς σταθμούς που ευνοούν την άνθιση του Φαινομένου.Αυτές οι χώρες με την πολιτική τους δεν ευθύνονται για τα πνιγμένα θύματα;
5)Μήπως θα ήταν καλό να πληροφορηθούν  στον ΣΥΡΙΖΑ το επίπεδο διπλωματικών σχέσεων 
Τουρκίας-Αφγανιστάν-Πακιστάν ή είναι αφοσιωμένοι στους Λατινικούς Έρωτες τους;
6) Αναφορικά με τα Ιστορικά παραδείγματα που έντεχνα παρατίθενται θα θέλαμε να τονίσουμε στον αρθρογράφο ότι η παράκαμψη του Έβρου δεν είναι και τόσο εύκολη και δυσκολεύει κατά πολύ σε όλα τα επίπεδα την έκνομη δραστηριότητα της Τουρκίας. Μήπως προτείνει να την βοηθήσουμε;


http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...