Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Πώς θα αντιμετώπιζε ο Καποδίστριας και το σημερινό "οικονομικό" μας πρόβλημα;



Πώς θα αντιμετώπιζε ο Καποδίστριας και το σημερινό "οικονομικό" μας πρόβλημα;
Από την εκπομπή "Ο Καποδίστριας ως Κυβερνήτης της Ελλάδος" (3-4-2013)
ΑΝΑΔΙΦΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 
με την κ. Ερατώ Ζέλλιου-Μαστοροκώστα, Δρ. Ιστορίας Α.Π.Θ.
Καλεσμένος: Ανδρέας Κούκος, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας

2 σχόλια :

  1. Και όμως ο Καποδίστριας, ο μεγάλος αυτός Έλλην, ο ακούραστος εργάτης της Ελληνικής αποκατάστασης, ο οποίος θυσίασε τα πάντα διά την Πατρίδα του, από την υψηλή θέση του Υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας και του αναγνωρισμένου διεθνώς διπλωμάτη, μέχρι την προσωπική του περιουσία, αλλά ακόμη στο τέλος και την ίδια την ζωή του, παρ’ ότι ήταν πολύ αγαπητός στον λαό, εν τούτοις μισήθηκε από τους προύχοντες της Ύδρας, των Σπετσών και της Μάνης.
    Μάλιστα ο πρώην δοξασμένος Ναύαρχος Μιαούλης, υποκινούμενος από τον ξενοκίνητο Αγγλόφιλο μηχανορράφο Μαυροκορδάτο, έφθασε σε σημείο να στασιάσει εναντίον του και να προβεί στην επαίσχυντη πράξη της ανατίναξης δύο πλοίων του Ελληνικού εθνικού στόλου, ο οποίος ναυλοχούσε στον Πόρο: Των πιο λαμπρών και πολύτιμων πολεμικών πλοίων της νεοελευθερωθείσης Ελλάδος, της φρεγάτας «Ελλάς» και της κορβέτας «Ύδρα» την 1η Αυγούστου του 1831!
    Και όμως ο Καποδίστριας ούτε απογοητεύτηκε, ούτε παραιτήθηκε από τον αγώνα του διά την ανασυγκρότηση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, αλλά μέχρι το τέλος της ζωής του, πάσχιζε αφιλοκερδώς να καταστήσει την Πατρίδα του ένα οργανωμένο και ευνομούμενο κράτος!

    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ.
    ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΠΑΝΤΑ.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...