Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Το Πείραμα Υπακοής Milgram (Μίλγκραμ)

Το 1961 ένας Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας του Yale (Κοινωνική Ψυχολογία = Παρατήρηση και Χειραγώγηση Μαζών) ονόματι Stanley Milgram έκανε ένα πείραμα με σκοπό να καταγράψει σε τι βαθμό μπορεί να φτάσει ένας μέσος άνθρωπος στο να βασανίσει έναν συνανθρώπο του όταν του ζητηθεί από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο αποπνέει αυθεντία (Καθηγητής στην συγκεκριμένη περίπτωση). Τα αποτελέσματα ήταν μάλλον τρομακτικά, το 65% των εθελοντών στις ΗΠΑ το έφτανε μέχρι το τέρμα ενώ στην Γερμανία έφτασε το 85% (να ο λόγος που διάλεξαν τους Γερμανούς να παίξουν τον συγκεκριμένο ρόλο στον Β΄Π.Π.)


Και όλα αυτά συμβαίνουν διότι μέσος άνθρωπος δεν έχει το αναπτύξει το Λογισμικό της Δημιουργικής Κριτικής (καθορισμός έννοιας δια του Λόγου - Λογικών Μεταβλητών) και απλά παπαγαλίζει την έννοια "σωστό" που του δίνει η αυθεντία.



Σκεφτείτε λοιπόν πόσο ευκολότερο είναι για τον Προπαγανδιστή να πείσει τον μέσο άνθρωπο να διαπράξει το "σωστό" όταν αυτό είναι επιπλέον ενδεδυμένο με "μη βία" και "αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο" (αντιΡατσισμό).
Στην πραγματικότητα ο αντιρατσιστής γίνεται ο ίδιος Δούρειος Ίππος για την αυτοκαταστροφή του μένοντας αιώνια δεσμώτης σε κάποιο δωμάτιο του Μάτριξ.
Ο Stanley Milgram έκανε το πείραμα αυτό για να αποδείξει κάποια πράγματα για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Φυσικά ο ίδιος ήταν Εβραίος (αποδείξεις ΕΔΩ) και με όλα αυτά ήθελε ίσως να μας οδηγήσει στο να μην δούμε κάποια πράγματα... εν ολίγοις έβαλε έναν Δούρειο Ίππο μέσα σε έναν άλλον Δούρειο Ίππο...





₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟN ₪₪₪₪₪


http://www.knossopolis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...