Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Στήβεν Γ. Μίλλερ : «Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
«Αναρωτιέμαι αν έχετε καταλάβει ότι η Αρχαία Ελλάδα είναι ο ένας και μοναδικός σας θησαυρός που χρειάζεται να αναπτυχθεί και αξιοποιηθεί οικονομικά.» Ο Μίλλερ στην Νεμέα.
Ο αρχαιολόγος Στήβεν Γ. Μίλλερ που έκανε την ανασκαφή της Αρχαίας Νεμέας και βοηθά στην αναβίωση των Αγώνων της, μιλά στο LIFO.gr.


Ο Stephen G. Miller γεννήθηκε στην Ιντιάνα των ΗΠΑ το 1942. Ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στα Αρχαία Ελληνικά στο Wabash College και το Διδακτορικό του στην Κλασσική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον. Μετά από ανασκαφές σε διάφορες τοποθεσίες του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπίας και, για τέσσερα χρόνια, της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, ξεκίνησε τις δικές του ανασκαφές στη Νεμέα το 1973. 

Κατά τα 35 χρόνια της εργασίας του στη Νεμέα, όχι μόνο διενήργησε ανασκαφές που έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα όπως το στάδιο όπου διεξάγονταν τα Νέμεα, αλλά δημιούργησε και αρχαιολογικό πάρκο,
κατασκεύασε αρχαιολογικό μουσείο και οργάνωσε την έκθεση του, ενώ ξεκίνησε και την αναστήλωση του αρχαίου Ναού του Δία. Ταυτόχρονα, υπηρετούσε ως Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, με εξαίρεση τα έτη 1982-1987, όταν διετέλεσε Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία, κάποια μάλιστα σχετικά με τις ανακαλύψεις του στη Νεμέα, όπως π.χ. το Nemea II: The Early Hellenistic Stadium (University of California Press, 2001).

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Στο αρχαίο στάδιο κάθε τέσσερα χρόνια αναβιώνουν οι αρχαίοι αγώνες. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν.
Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, εχει τιμηθεί ως Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναγνωριστεί ως «Πρόσωπο της Εβδομάδας» από το Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC το 2004 κ. ο. κ. Το 2005 με προεδρικό διάταγμα ο Στέφανος Μίλλερ πολιτογραφήθηκε Έλληνας υπήκοος.

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Έμβλημα του Συλλόγου 
για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων
Τον βρήκαμε στην Νεμέα όπου βοηθά στην προετοιμασία της 6ης σύγχρονης Νεμεάδας (θα γίνει από τις 10 ως τις 12 Ιουνίου), και με χαρά συνομιλήσαμε με τον άνθρωπο που προσέφερε τόσα πολλά στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Και που συνεχίζει να προσφέρει.  

«Στη Νεμέα άρχισα να εργάζομαι το 1973» λέει στο LIFO.gr. «Όταν έφθασα εκεί, μόνο τρεις στύλοι του Ναού του Διός και το μικρό σκέπαστρο του 1924 του αρχαίου Λουτρού ήταν ορατά ανάμεσα στα βάτα, τα χόρτα και τα χαμόκλαδα. Ο χώρος εκείνα τα χρόνια ήταν απόλυτα εκτεθειμένος και ο δρόμος βόρεια προς Κορινθιακό και Βραχάτι περνούσε ακριβώς πίσω απ' τον ναό και δυτικά απ το ποταμάκι που έρρεε δίπλα στο στέγαστρο, ορίζοντας την τότε δυτική πλευρά του χώρου.»   

—Τι είναι για σας η Νεμέα; 

43 ολόκληρα χρόνια της ζωής μου! Είναι το σπίτι μου, εκεί που μελετούνται οι ανακαλύψεις μου, εκεί που είναι οι φίλοι μου.

Ζώντας σε μια μικρή αγροτική πόλη της Ιντιάνα, δεν είχε περάσει ποτέ απ' το μυαλό του Μίλλερ η αρχαιολογία, διαβάζουμε στο βιβλίο του «Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ». Υποσυνείδητα όμως είχε αναπτύξει ένα ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την ιστορία, πιθανόν επειδή περνούσε συχνά απ' τον «Ποσειδώνα», ένα συντριβάνι στο κέντρο της πόλης. Το γλυπτό ήταν χορηγία του ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου «Olympia Candy Κitchen», που ο πατέρας του Μίλλερ επισκεπτόταν κάθε Κυριακή για να προμηθευτεί τα αγαπημένα του σοκολατάκια με φιστίκι.   

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Αεροφωτογραφία του Σταδίου από το Βορρά, μετά τη μετατόπιση του δρόμου που το διέσχιζε. 
Όποια και να 'ταν η αιτία, ο Μίλλερ πάντως έπεισε τη διεύθυνση του μικρού λυκείου που φοιτούσε να του προσφέρει μαθήματα Λατινικών στην τελευταία τάξη. Την επόμενη χρονιά δε, φοιτητής πια του κολεγίου Wabash, άρχισε να μελετά εκεί τα Αρχαία Ελληνικά. Οι επιλογές του αυτές παραξένευαν τους γονείς του που δεν μπορούσαν να καταλάβουν πού θα του χρησίμευαν αυτές οι νεκρές γλώσσες στην «πραγματική ζωή». Ούτε ο Μίλλερ ήξερε, ήξερε μονάχα ότι τις απολάμβανε.   

Η απάντηση στο ερώτημα έγινε ξεκάθαρη όταν ο διακεκριμένος Έλληνας αρχαιολόγος Γεώργιος Μυλωνάς, ευρύτερα γνωστός για το έργο του στις Μυκήνες, επισκέφτηκε το Κολέγιο Wabash. Όσο ο δευτεροετής φοιτητής Μίλλερ άκουγε τον Μυλωνά, η σκέψη να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα δει και θα αγγίξει αντικείμενα κατασκευασμένα απ' τους Αρχαίους Έλληνες πριν από 2.000 χρόνια και πλέον του φάνηκε υπέροχη. Έμαθε επίσης τι, όσο σημαντική ήταν για τον αρχαιολόγο η σκαπάνη και το φτυάρι, το ίδιο σημαντική ήταν και η βιβλιοθήκη. Όταν ο νεοφώτιστος πλησίασε τον Μυλωνά, εκείνος τον παρότρυνε να σπουδάσει αρχαιολογία στο Princeton, αλλά προπαντώς να μάθει άμεσα γλώσσες.    

Έτσι λοιπόν, το 1964 ο Μίλλερ αποφοίτησε απ' το Wabash και μπήκε στο Princeton, στο διδακτορικό πρόγραμμα της Κλασικής Αρχαιολογίας. Ωστόσο, δεν είχε ακόμα άμεση επαφή με την ανασκαφική και εργαζόταν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή για την ημέρα που θα βρισκόταν ανάμεσα στα χώματα... 

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Νεαρός (ως αρχαίος) Έλληνας αθλητής 
ανεβαίνει τις βαθμίδες 
του Ναού του Διός του 330 π.Χ. 
—Αλήθεια κύριε Μίλλερ, πώς έγινε η αναβίωση των θρυλικών αγώνων της Νεμέας; 

Η αναβίωση των αγώνων έγινε χάρη στους ντόπιους, που ζήτησαν τη βοήθειά μου. Ο σκοπός είναι να δώσουμε στον καθένα την ευκαιρία να γίνει Αρχαίος Έλληνας αθλητής, να περάσει μέσα απ' το τούνελ στον 4ο αιώνα π.Χ., να ακουμπήσει εκεί που ακουμπούσαν οι αθλητές πριν από 2300 χρόνια, να προσθέσουν τα ίχνη τους στον αρχαίο στίβο.   Είναι, με άλλα λόγια ένα παιδαγωγικό πρότζεκτ. Τώρα έχουμε την 6η σύγχρονη Νεμεάδα. Σήμερα το πρωί στήσαμε την τέντα πάνω από το Αρχαίο Αποδυτήριο και ήταν πάλι τεράστια η χαρά μου βλέποντας όλους τους εθελοντές να δουλεύουν μαζί, ετοιμάζοντας τα πάντα για να υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες. Οι αγώνες ενώνουν την κοινότητά μας. 

Στη Νεμέα οι αρχαίοι Έλληνες πανηγύριζαν αθλητικές θρησκευτικές εορτές, που συναποτελούσαν με εκείνες των Δελφών, της Ισθμίας και της πλέον γνωστής, μέχρι σήμερα, Ολυμπίας, το λεγόμενο κύκλο των ιερών πανελληνίων αγώνων. Σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερεις τόπους, εναλλάξ κάθε χρόνο και για αρκετό χρονικό διάστημα, μια ιερή εκεχειρία ανέστελλε κάθε πόλεμο και κάθε εχθροπραξία και όλοι οι Έλληνες, δήλωναν παρουσία, αναγνωρίζοντας την κοινή ανθρώπινη υπόστασή τους. Αυτή η παρότρυνση για ειρήνη, μολονότι περιοριζόταν σε λίγες μέρες κάθε χρόνο, είναι η πρώτη που εμφανίζεται στην ιστορία της ανθρωπότητας σε διεθνές επίπεδο συστηματικά και τακτικά. Επομένως, οι ιερές αθλητικές πανηγύρεις στη Νεμέα, την Ολυμπία, τους Δελφούς και την Ισθμία είναι οι κατευθείαν πρόγονοι των Ηνωμένων Εθνών και του Ολυμπιακού Κινήματος. Ως εκ τούτου, το αρχαίο στάδιο που αποκαλύφθηκε στη Νεμέα είναι ένα σημαντικό μνημείο, που συνδέεται ιστορικά με αυτούς τους οργανισμούς.

—Αν βρισκόσασταν, με τρόπο μαγικό, για μια μέρα στην αρχαία Νεμέα, τι θα κάνατε; 

Αν μπορούσα να ζήσω μια μέρα στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. θα πήγαινα οπωσδήποτε σε κάθε κτίριο που θα έβλεπα μπροστά μου, για να δω τι ακριβώς είναι. Θα έμπαινα σε όλα για να δω αν έχω στ' αλήθεια καταλάβει το σκοπό και τη χρησιμότητα του καθενός τους. 

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Αύλακας νερού με λεκάνη καθίζησης και αγωγό, στη θέση του δείκτη των 300 ποδιών, 
στην δυτική πλευρά του στίβου.
Tο αρχαίο Στάδιο της Νεμέας κατασκευάστηκε περί το 330 π.Χ., όταν οι αγώνες επέστρεψαν από το Άργος. Έχει ομοιότητα με άλλα στάδια της Πρώιμης Ελληνιστικής περιόδου, όπως αυτά της Ολυμπίας και της Αθήνας, τα οποία εν μέρει εκμεταλλεύονταν τη μορφή του φυσικού εδάφους και εν μέρει ήσαν τεχνητά. Στην περίπτωση της Νεμέας, η νότια κυρτή απόληξη ήταν σκαμμένη μεταξύ δύο κορυφογραμμών που κατευθύνονταν προς βορρά του λόφου της Ευαγγελίστριας και το βόρειο άκρο του εδραζόταν σε τεχνητό επίχωμα, κατασκευασμένο από τα χώματα της εκσκαφής στο νότιο τμήμα. Το συνολικό μήκος του στίβου, όπως και σε άλλους αρχαίους στίβους, ήταν 600 πόδια. Στην πραγματικότητα, η λέξη στάδιο αρχικώς σήμαινε εννοιολογικά μονάδα μήκους ίση με 600 πόδια. Το πόδι ωστόσο διέφερε σε μήκος από τόπο σε τόπο. Στην Ολυμπία ήταν ίσο με 0,32 μέτρα. Στη Νεμέα ισοδυναμούσε με 0.297 μέτρα (όσο περίπου και το πόδι στους Δελφούς). Έτσι, το συνολικό μήκος του στίβου στη Νεμέα ήταν 178 μέτρα, σε αντιδιαστολή με της Ολυμπίας, που ήταν 192 μέτρα. Εδώ εντοπίζεται μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του αρχαίου και του σύγχρονου αθλητισμού. Στην πρώτη περίπτωση οι αγώνες διεξάγονταν σε συγκεκριμένη μέρα και σε συγκεκριμένο τόπο, χωρίς καταγραφή χρονικών επιδόσεων. Αυτό που είχε καθοριστική σημασία ήταν ότι ο κάθε αθλητής συμμετείχε αποδεχόμενος τους ίδιους τοπικούς κανόνες και συνθήκες και ανταγωνιζόταν μόνο τους άλλους αθλητές και όχι το χρονόμετρο. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι μόνο ο πρώτος νικητής αναγνωριζόταν. Η δεύτερη θέση και η τελευταία θέση είχαν την ίδια ακριβώς αξία. 

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Σχεδιαστική αναπαράσταση του στίβου κατά τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου μεγάλης απόστασης (δόλιχος).
«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Αεροφωτογραφία του Ιερού του Νεμείου Διός από δυτικά, με το κεραμοσκεπές μουσείο δεξιά του και το πρώιμο Ελληνιστικό Στάδιο επάνω δεξιά.
—Πώς βλέπετε την κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; 

Κοιτάξτε, μέχρι το 2005 που πήρα σύνταξη περνούσα μισό χρόνο στην Καλιφόρνια και μισό χρόνο στη Νεμέα. Τώρα όμως βρίσκομαι σχεδόν μόνιμα εδώ. Ζω και γηράσκω με τη γυναίκα μου Έφη, σε ένα μικρό Ελληνικό αγροτικό χωριό. Η κρίση επηρέασε την κάθε περιοχή της Ελλάδας με διαφορετικό τρόπο. Η δική μας κοινότητα εδώ πέρα είναι αγροτική, κι έτσι οι ρυθμοί της φύσης συνεχίζονται απαράλλαχτοι, όπως και η ανάγκη της υπόλοιπης κοινωνίας για τα τρόφιμα που παράγουμε.  Ελπίζω όμως πως κάθε Έλληνας θα διδαχτεί κάτι απ' την κρίση: Την ανάγκη για αυτοέλεγχο, για μέτρο. Το όλο πράγμα ξέφυγε πολύ γρήγορα, απότομα. Οι άνθρωποι ξεχάσαμε ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε λεφτά που δεν έχουμε...

«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Ο ναός του Νεμείου Διός από νοτιοδυτικά, 1766.
«Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
Κιονόκρανο κορινθιακού κίονα από το εσωτερικό του Ναού του Νεμείου Διός.
—Μπορεί να μας εμπνεύσει σήμερα η αρχαιότητα;  

Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες! Και μάλιστα, απ' ό,τι φαίνεται, πολύ σύντομα περισσότεροι μη Έλληνες θα μαθαίνουν αρχαία Ελληνικά απ' ό,τι σύγχρονοι Έλληνες. Αναρωτιέμαι επίσης αν έχετε καταλάβει ότι η αρχαία Ελλάδα είναι ο ένας και μοναδικός σας θησαυρός, που χρειάζεται να αναπτυχθεί και αξιοποιηθεί οικονομικά. Αν μπορούσα να καταφέρω -και το κατάφερα- να φέρω πάνω από 13.000.000 δολάρια στην Ελλάδα λόγω της αρχαίας Νεμέας, φανταστείτε πόσα χρήματα θα απέφεραν στη χώρα οι εκατοντάδες άλλοι αναξιοποίητοι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται, ξεχασμένοι και αφύλακτοι, ανά τη χώρα...
  

 

Αυτό το video περιέχει στιγμιότυπα από τις ανασκαφές στη Νεμέα και από την αποκάλυψη του Σταδίου στο οποίο διεξάγονταν οι Νέμεοι Αγώνες. Στη συνέχεια αναφέρεται στην αναβίωση των αρχαίων αγώνων που γίνεται στον ίδιο τόπο και με τη μεγαλύτερη δυνατή προσήλωση στις αρχαίες πρακτικές.

Πηγή: Α. Δημοκίδης, LiFO


 Ανασκαφή: «Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!» http://anaskafi.blogspot.com/2016/06/blog-post_72.html#ixzz4BNBUD611

35 σχόλια :

  1. εκτος του οτι τα καθεστοτα στο ΕΛΛΑΔΑΣΤΑΝ, υποβαθμιζουν διαφορα αρχαια μνημια οπος η τυμβος ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ η ΨΥΤΑΛΕΙΑ & ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΤΙς ΑΥΤΟΧΘΟΝΕς ΦΥΛΕς ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟς ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΒΝΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ, ΠΡΟΦΑΝΟς ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥς ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.-ΥΣ. ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ πανεπιστιμιο Ασπροπυργου οτι ηταν χριστιανοι πριν μουσουλμανοποιηθουν λογο οθομανικης αυτοκρατοριας, επισεις η διαλεκτος τους ειναι ιδιετερη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έ άμα ήταν Χριστιανοί θα ήταν Ιουδαίοι δηλαδή άρα όχι Έλληνες .. οπότε από την μία μονοθεϊστική Θρησκεία θα πάνε στην άλλη, εντάξει δεν έγινε και τίποτα, Εβραϊκά μαγαζιά είναι οι μονοθεϊστικές θρησκείες, μην αγχώνεσαι !

      Το θέμα είναι πως θα αποτάξουμε εμείς εδώ οι αυτόχθονες Έλληνες την Χριστιανίλα και την Αβρααμίλα που μας έχουν φορτώσει τόσους αιώνες φίλε μου ..

      Διαγραφή
    2. μια χαρά είναι ο χριστιανισμός για εμάς που είμαστε κοντά στην εκκλησία του Κυρίου και τρώμε με χρυσά κουτάλια, να ναι καλά τα πρόβατα του θεού που όλο και κάτι δίνουν για να σώσουν τις ψυχές τους από τις βρωμιές που κάνουν.

      Διαγραφή
    3. καλα εσυ πες μας μια φορα ποια ειναι η πιστη των προγωνων σου να ξερουμε με τι μερος του λογου εχουμε να κανουμε, και ασε τις προσβολες.
      Σας πηρε χαμπαρι ο κοσμος.
      Οσο για το τρωμε με χρυσα κουταλια που λεει ο αλλος.
      Πραγματι ευτυχωσ εκανε και ενα καλο η εκκλησια.
      Ταιζει ολον τον κοσμο χωρι να του ζηταει πολιτικα η θρησκευτικα φρονηματα.Σε αντιθεση με μερικους απο εσας που ολο υβριζετε το 95 τα εκατο των ελληνων ως ''μη ελληνες''''
      Τοσο ''''πατριωτες''' ειστε.



      '''Εβραϊκά μαγαζιά είναι οι μονοθεϊστικές θρησκείες''' !

      ε ρε και να σε ακουγε ο Σωκρατης θα εριχνε πολυ γελιο μαζι σου.

      Διαγραφή
    4. υπάρχουν και καλοί παπάδες που βάζουν τις κυριούλες που θέλουν να εξαγοράσουν τον καλό θεούλη να φέρνουν φαγητά από το σπίτι τους για να τα μοιράσει η εκκλησία στο θεάρεστο έργο της. Τα χρήματα από το παγκάρι πάνε στους μεγάλους και έτσι δεν μένει τίποτα για τους φτωχούς αλλήλους

      Διαγραφή
    5. μην γενικευεις ακριτα.
      Μπορει αυτο να συμβανει στη δικια σου ενορια.
      Υπαρχουν ενοριες που ακομα και για να κανεις μνημοσυνο αντι για χρηματα σου ζητανε φαγητο [αν μπορεις να φερεις ] αν οχι δεν χαλασε ο κοσμος.
      Ουτε αυτο το εχεις ακουσει;;;

      Διαγραφή
    6. ναι, αν όχι δεν χάλασε ο κόσμος να τους αφήσουν άθαφτους

      Διαγραφή
    7. Σε ποια ενορια ανηκεις;;;
      Περιεργα εθιμα εχει , οχι τιποτα αλλο.
      Παντως στην ειρωνια καλος εισαι.
      Στα ιστορικα επιχειρημαμτα οχι και τοσο ,το σωστο να λεγεται.

      Διαγραφή
    8. στην ενορία του Αγίου Εσκουλάπιου του μακροχέρη

      δεν ειρωνεύομαι ιστορικά επιχειρήματα χρησιμοποιώ

      Διαγραφή
    9. ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

      ΔΙΟΝΥΣΙΕ ΕΙΔΕΣΓΙΑΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΗ ΚΟΝΤΡΑ.

      ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ''''ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ΄'' ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ 95 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥΣ


      ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .

      ΕΣΕΝΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ;;
      ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΗΠΩΣΚΑΙ ΑΡΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;
      ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΟΡΘΟΣΑΝΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΕΝΑΝ''ΕΛΛΗΝΑ' ΟΠΩΣ ΕΣΥ;;
      Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΥΤΟ.

      ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ;;;
      ΙΔΙΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. το "χαμπάρι" είναι Τούρκικη λέξη, μήπως οι δικοί σου πρόγονοι δεν ήταν Έλληνες; μήπως το παίζεις Χριστιανός για να αλλοιώσεις τους Χριστιανούς;

      Διαγραφή
    12. το "χαμπάρι" είναι Τούρκικη λέξη
      ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΕΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.


      ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ''''trolley vs taxi'''' ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΛΕΖΙΚΕΣ.

      ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΟΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΤΕΡΑ
      ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ.

      Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΣΤΙ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΑ.

      Διαγραφή
    13. ούτε το φρεσκότερο "σκεπτιόκο" δεν φαντάζει Ελληνικό, μοιάζει με το Μπαμπαγιόκο της Αφρικανικής εκκλησίας φαντάζομαι, άρα οι πρόγονοι σου ήταν ΑφρικανοΤούρκοι

      Διαγραφή
    14. ούτε το φρεσκότερο "σκεπτιόκο
      ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ''ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙΣ'' ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ...
      ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ...ΚΑΛΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

      Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ , Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ , Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΗ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ;;;
      ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;
      ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ .. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ

      ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΟΜΩΣ
      ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ


      οι δικοι μου προγονοι
      α] μιλαγανε ελληνικα
      β]ηταν ορθοδοξοι

      οι δικοι σου παλι δεν μας ειπες
      ηταν ορθοδοξοι;;;
      καθολικοι;
      μουσουλμανοι;;
      τι ηταν ακριβως;;;



      Διαγραφή
    15. Ο Σωκράτης δεν ήξερε γραφή; θα φταίει μάλλον ότι δεν πήγε στο κρυφό σχολειό

      Διαγραφή
  2. Ας μην ξεφεύγουμε παρακαλώ από την θεματολογία του άρθρου!

    Ας σχολιάσουμε επί τούτου, είναι λογικό ο επιστήμων αυτός να απορεί γιατί οι Έλληνες δεν ασχολούνται με τον πολιτισμό τους την στιγμή που όλος ο κόσμος ασχολείται με τον δικό τους ;

    Γνώμη μου είναι, πως από την στιγμή που τα πολιτεύματα μας χωρίζονται σε κατηγορίες, π.χ. Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά και δεν υπάρχει μία και μόνο πατριωτική ηγεσία. Από την στιγμή που δεν ασπαζόμαστε την θρησκεία τον προγόνων μας, τον δωδεκαθεισμό, δεν μπορούμε και δεν θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας γνήσιους Έλληνες, απογόνους του Ομήρου και του Σωκράτους, του Λεωνίδα και του Περικλέους!

    Όλοι οι ένδοξοι πρόγονοί μας ήταν πατριώτες και τιμούσαν τους πατρώους θεούς μας, γιαυτό μεγαλούργησαν και άφησαν το όνομα τους στην Ιστορία την ανθρωπότητας.

    Από την άλλη, όποιος θέλει και ενδιαφέρεται, χωρίς φανατισμό και παρωπίδες, ας ψάξει να δει τι λένε τα Ευαγγέλια και η Παλαιά διαθήκη για τους Έλληνες και αν αυτά τα κείμενα αντιπροσωπεύουν την Ελληνική κοσμοθέαση ή αν αναφαίρονται σε Έλληνες ή σε Ιουδαίους, ας ψάξουν επίσης πως ο Χριστιανισμός εγκαταστάθηκε στην χώρα μας και σε όλον τον πλανήτη, ποιες μεθόδους χρησιμοποίησε και πως παρουσιάστηκε αργότερα ως σωτήρια θρησκεία, αφού είχε κατασφάξει όσους δεν την ασπάστηκαν.

    Ευχαριστώ, για το βήμα, με τιμή και σεβασμό σε αυτό το υπέροχο ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και αν αυτά τα κείμενα αντιπροσωπεύουν την Ελληνική κοσμοθέαση ή αν αναφαίρονται σε Έλληνες ή σε Ιουδαίους,

    ΕΠΕΙΔΗ Η ΗΜΗΜΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΣΤΙ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΩΝΟΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ''ΒΑΛΤΟ'' ΑΡΘΡΟ -ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ .....

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΥΡΞΗΚΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ''
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΕΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ [ΕΞ ΕΠΙΤΗΔΕΣ] ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ''ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ'''

    http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=162

    Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ Η ΠΡΟΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν ενδιαφέρομαι να μάθω Γκεμπελικές πληροφορίες ή βαλτά άρθρα, αν το έχεις γράψει εσύ το άρθρο και το διαφημίζεις, μπράβο σου, σημαίνει ότι αν και φανατικός Χριστιανός, έμαθες γράμματα !!!

      Αλήθεια, γιατί γράφεις με κεφαλαία ? είναι επειδή αν κάναμε διάλογο από κοντά θα φώναζες για να υποστηρίξεις τα επιχειρήματα σου, σαν γνήσιος γεμάτος μίσος μονοθεϊστής ή απλά θέλεις να φαίνονται τα γραφόμενά σου πιο έντονα από των υπολοίπων νομίζοντας έτσι ότι σβήνεις τον λόγο όσων δεν συμφωνούν μαζί σου ?

      Η παρανοϊκή και γεμάτος μίσος Ιουδαϊκή θρησκεία που ασπάζεσαι καθώς επίσης και ο θεός σου ο Γιαχβέ, μόνον άτομα σαν και εσένα παράγει!

      Διαγραφή
    2. καταλαβα...
      τους χριστιανοταλιμπαν βριζετε μερικοι απο εσας αλλα απο τα δικα σας λεγομενα καταλαβαινει ο κοσμος ποιοι ειναι οι ''ταλιμπαν''.

      Κεφαλαια γραφω γιατι ετσι τυχαινει και οχι γιατι''φωναζω.Τωρα γραφω με μικρα για να μην σου χαλασω το χατηρι .
      Ουτε ''φωνες'' ουτε ''μισος'' ουτε διαφορα αλλα περιεργα που εχεις γραψει.Το ποιος ειναι προκατειλημενος η οχι φαινεται αλλωστε απο τα γραφομενα του καθενος και οχι απο τη μορφη της γραφης.

      Παντως οποιος ενδιαφερεται πραγματικα και δεν ειναι απλα γκεμπελισκος της κακιας ωρας ας διαβασε τα σχολια στο παραραπανω αρθρο.Θα του λυθουν πολλες αποριες.Και δεν τα εγραψα εγω οπως λες.
      Ουτε εχω ορεξη να διαφημιζω τον οποιονδηποτε.

      Το ιδιο το αρθρο ειναι απλα αναπαραγωγη γκεμπελικη των αντιχριστιανικων επιχειρηματων τα οποια βρισκουν εδαφος μονο οπου υπαρχει ημιμαθεια.

      Δεν ειναι θεμα θρησκειας αλλα ιστορικης αληθειας.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι βαλτός ή πλανεμένος όποιος καταδεικνύει τα λάθη και τις σφαγές μιας ξένης προς τα Ελληνικά ήθη και έθιμα θρησκείας όπως ο μονοθεϊστικός Χριστιανισμός.

      Λόγο του ότι δεν είμαστε στον μεσαίωνα αλλά στην εποχή της πληροφορίας και της γνώσης, καλό θα είναι αντί οι Έλληνες που ασπάζονται τον Χριστιανισμό, να συμπεριφέρονται ως ιεροεξεταστές, να ακούν τους δικούς τους, τους Έλληνες, όταν εκείνοι τους φέρνουν επιχειρήματα και να τα συλλογίζονται, κάνοντας διάλογο και σκεπτόμενοι τυχόν λάθη του δόγματος που ασπάζονται και όχι βλέποντας τον εχθρό του Χριστιανισμού μπροστά τους σαν να είναι οι Σατανάδες και οι Εωσφόροι προσωποποιημένοι.

      Άν υπάρχουν κάποιοι Έλληνες συμπολίτες μας που είναι προσκείμενοι στην πατρώα θρησκεία των Ελλήνων, τι πιο φυσικό και λογικό θα είναι να υπερασπίζονται μέσα στην πατρίδα τους τις σκέψεις και τις ιδέες αυτές και να καταδεικνύουν τους τρόπους που μία ξένη προς την Ελληνική θέαση θρησκεία εδραιώθηκε και προσηλύτισε τους αυτόχθονες Έλληνες.

      Για πολλές πολλές χιλιετίες οι Έλληνες ως πανάρχαιος λαός, μεγαλούργησε και παρήγαγε πολιτισμό με συγκεκριμένα νοητικά, ηθικά και εθιμικά πλαίσια και αυτά σίγουρα δεν ήταν τα πλαίσια που έθεσε ο Χριστιανισμός.

      Πρέπει να μένουμε προσκολλημένοι για πάντα στο Χριστιανικό δόγμα σαν να είναι κάτι δικό μας ;

      Πρέπει να χωριζόμαστε σε Χριστιανούς από την μία και αρχαιολάτρες, μασόνους, πράκτορες, ειδωλολάτρες, βαλτούς από την άλλη, αντί να βάλουμε πάνω από όλα την πατρίδα και την φυλή μας και όλα τα υπόλοιπα σε δεύτερη και τρίτη μοίρα ;

      Ο Χριστιανισμός είναι δόγμα, τα ίδια λέει εδώ και αιώνες και θα συνεχίσει να τα λέει και στο μέλλον, αυτή είναι και η έννοια της επιβολής, είναι άκαμπτη.

      Το παράλογο όμως είναι ότι μπλέκει την φυλετική καταγωγή των Ελλήνων με μία θρησκεία ξένη προς εμάς και προσπαθεί να δέσει οτιδήποτε πατριωτικό-φυλετικό με την Χριστιανική Θρησκεία.

      Από την άλλη, ο Ελληνισμός, ως αδογμάτιστο παράγωγο των ένδοξων προγόνων μας, δύναται να κρίνει τα πάντα και να δομεί ιδέες που έχουν ως αρχή τους την φύση του κόσμου και εργαλείο δόμησης την λογική και την διαλεκτική.

      Αν είχατε επιλέξει από μόνοι σας τον Χριστιανισμό θα είχατε και γνώση, αλλά επειδή σας τον επέβαλαν και τον δεχτήκατε, απλά μεταφέρετε γνώμες άλλων και καταναλώνεστε στα ίδια και στα ίδια.

      Όλες οι θρησκείες είναι αποδεκτές και σεβαστές, όταν αποδέχονται και σέβονται και εκείνες τις άλλες θρησκείες. Οι μονοθεϊστικές θρησκείες όμως, είναι επεκτατικές από την φύση τους και εδραιώθηκαν στην ανθρωπότητα σπέρνοντας αίμα, κυνηγητό και παράνοια σε όσους δεν τις ασπάστηκαν.

      Το να μπολιάζουμε τις αγνές και παρθένες ιδέες του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό είναι ύβρις, διότι από την μία δεν σεβόμαστε την ιστορία μας, από την άλλη στρεβλώνουμε την αλήθεια. Αυτά τα δύο είναι διαφορετικά (Ελληνισμός - Χριστιανισμός) το ένα είναι πολιτισμός με δικό του θεολογικό σύστημα και το άλλο είναι θρησκεία με καμία πολιτισμική παρουσία.

      Δεν υπάρχει εξέλιξη του πρώτου στο δεύτερο διότι το δεύτερό δεν προήλθε από το πρώτο, έγινε ένα βίαιο και παραφύση ξενόφερτο μπόλιασμα με αποτέλεσμα σήμερα, εδώ που βρισκόμαστε, οι Έλληνες Χριστιανοί να φθονούν και να εναντιώνονται σε όσους παρουσιάζουν στοιχεία για τις λανθασμένες πράξεις τους συγκεκριμένου δόγματος.

      Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την διάθεσή σου να μου απαντήσεις ήρεμα και να ρίξουμε τους τόνους, αν μου παραθέσεις λογικά επιχειρήματα που να αντιπαραθέτονται στα γραφόμενά μου τότε θα έχουμε έναν πολύ ωραίο διάλογο, αν μου απαντήσεις με καρμπόν φράσεις του δόγματος που ασπάζεσαι, τότε δεν υπάρχει χώρος για διάλογο.

      Σε κάθε μία από τις περιπτώσεις, συγνώμη που μακρηγόρησα, σε ευχαριστώ και εσένα και το ιστολόγιο για την ελευθερία έκφρασης.

      Διαγραφή
  4. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ .ΜΗΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάλογο προσπαθούμε να κάνουμε αγαπητέ Διόνυσε ! Μακάρι να υπήρχε ένα φορουμ για να μπορούσαμε να αναλύουμε τις σκέψεις μας.

      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  5. ΠΧ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

    ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ

    http://oodegr.co/neopaganismos/diogmoi/Nikwn1.htm

    http://oodegr.co/neopaganismos/diogmoi/kriti2.htm


    ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    Α] Η ΕΝ ΨΥΧΡΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΕΝ ΨΥΧΡΟ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΩΝ

    Β] Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ [ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ] ΟΣΩΝ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ [ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ] ΔΙΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ


    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΣΟΙ ΤΑ ΔΟΙΑΒΑΣΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ έγκυρη ιστοσελίδα φίλε, συγχαρητήρια και μπράβο σου που την παρέθεσες !!!

      Εδώ ειδικά, σε αυτό το τμήμα φαίνεται η αντικειμενικότητα και η διεπιστημονικότητα --> http://oodegr.co/neopaganismos/arxaio_xali/arxaio_xali.htm

      "Κατάνυξη" και "αγάπη" εκπέμπουν οι άρρωστοι εικονολάτρες - λειψανολάτρες σας και μόνον !

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΠΕΜΠΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ
      ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΠΩς ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

      \ΟΥΤΕ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ

      ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΑ 2 ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ
      ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;;
      ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ .
      ΕΣΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ... ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΒΓΑΛΕΣ;;;
      ΠΟΣΟ ΑΘΩΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ''''ΕΘΝΙΚΩΝ''''.


      ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΩΝ;;;
      ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΑ .
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΠΑΔΙ ΝΑ ΥΟΘΕΤΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΤΑΔΕ '''ΤΖΑΜΑΤΗ '' ΣΕΛΙΔΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ .

      ΑΝ ΘΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ '''ΝΕΟΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ''


      ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΘΕΣ , ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ , ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ΝΕΟΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ [ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ] ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ .

      ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      ΕΣΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ

      ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΜΞΕ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΟΥ


      Διαγραφή
    3. Η Σελίδα που παρέθεσες είναι αντίλογος για κάποια κείμενα του Ρασσιά, δεν έχει νόημα να μου παραθέτεις αντίλογους κειμένων οι οποίοι αφορούν άτομα που εσύ τα κατατάσεις στους ΝεοΠαγανιστές, ΝεοΕθνικούς και οτιδήποτε σύνθετο σε βολεύει, όπως ακριβός κάνει και ο Χριστιανισμός. Βάζει το Ελληνορθόδοξος και ξεμπέρδεψε, τα έδεσε όλα σε ένα κουβάρι παράνοιας.

      Όταν κάποιοι επικαλούνται την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους, πόσο μάλλον δε όταν επικαλούνται και υποστηρίζουν την πατρώα θρησκεία των Ελλήνων, είναι φανερά προπαγανδιστικό το να τους συνθέτεις νέες λέξεις βάζοντας το Νεο- μπροστά σε ότι εσύ και το δόγμα σου νομίζατε ότι εξολοθρεύσατε και τώρα ξαναβγαίνει στην επιφάνεια, αλλά ξέχασα, εσύ δεν κάνεις προπαγάνδα, μιλάς ντόμπρα και Χριστιανικά, με αγάπη πάνω από όλα !

      Αν σε ενοχλεί ο οποιοσδήποτε Ρασσιάς και τα κείμενα του πήγαινε βρες τον και πες του τα, εσύ είσαι αυτός που μεταθέτεις το θέμα αλλού, κανείς δεν έκανε αναφορά στον συγκεκριμένο και τα έργα του, από το δικό σου μυαλό κατέβασες ότι κάποιος είναι Νεο- οτιδήποτε και όσοι μιλάνε για την πατρώα θρησκεία των Ελλήνων είναι ακόλουθοι του ποιμνίου του Νεο- οποιουδήποτε και του κάθε Νεο- Νεο- Αντι- Αντ- και δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση χώρος για τον Έλληνα που δεν έλαβε το παραμύθι του βρώμικου δογματισμού αμάσητο, αλλά μελετάει και ψάχνει την ιστορία του και την θρησκεία του.

      Δεν μου εξηγείς πουθενά όμως γιατί το να είσαι ΑντιΧριστιανός είναι κακό πράγμα ενώ το να είσαι ΑντιΔωδεκαθειστής ή ΑντιΠαγανιστής είναι καλό και σώφρον, μάλλον επειδή το είπε κάποια ιστοσελίδα και δεν έχεις επιχειρήματα, έτσι θα μου παραθέσεις κείμενα άλλων για να παπαγαλίσεις σαν καλός δογματικός παπαγάλος, την βρωμιά του μονοθεϊσμού.

      Φοβάσαι μήπως ξεκινήσουν και πάλι οι ανθρωποθυσίες ε ? μήπως ξεκινήσουμε πάλι και φιλάμε τις πέτρες και αγκαλιάζουμε δένδρα και και και παραμύθια για μονοθεϊστές...

      Πάλι καλά που ήρθε ο Χριστιανισμός και εξαλείφθηκε κάθε ανωμαλία από την Γή, αλλιώς θα είχαμε τα Gay Parade της Ελευσίνος, και τα χρυσά Δελφικά έψιλον που φορούσαν οι χοντροί Έλληνες Ιερείς, πάλι καλά γιατί θα είχαμε ακόμη πολέμους, δυστυχία, φτώχεια και μίσος.

      Μετανοώ και πάω γρήγορα στην ενορία της γειτονιάς μου να δώσω ότι έχω και δεν έχω στου παχύσαρκους παπάδες, τα έχουν ανάγκη, και αυτοί και το καθαγιασμένο ποίμνιό τους.

      Διαγραφή
  6. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ .. ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ TA ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΡΑΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΠΑΔΟΥΣ

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ

    ΠΑΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΕΠΕΜΨΑ

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΟΧΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ


    Φοβάσαι μήπως ξεκινήσουν και πάλι οι ανθρωποθυσίες ε ? μήπως ξεκινήσουμε πάλι και φιλάμε τις πέτρες και αγκαλιάζουμε δένδρα και και και παραμύθια για μονοθεϊστές.

    ΤΡΕΜΩ...ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ...

    ις αντίλογους κειμένων οι οποίοι αφορούν άτομα που εσύ τα κατατάσεις στους ΝεοΠαγανιστές,

    ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΤΑΣΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ..ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΝΤΗΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΚΙΜΗΘΗΑΚΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ '''ΝΕΟΕΘΝΙΜΣΟ'' ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΥΠΕΡΚΤΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑΒΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΡΑΣΣΙΑΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ''ΣΦΑΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ'''...

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗΝ ΠΡΟΑΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΡΑΣΙΑ
    ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΠΥ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


    ενοχλεί ο οποιοσδήποτε Ρασσιάς και τα κείμενα του πήγαινε βρες τον και πες του τα, εσύ είσαι αυτός που μεταθέτεις το θέμα αλλού, κανείς δεν έκανε αναφορά στον συγκεκριμένο και τα έργα του, από το δικό σου μυαλό κατέβασες ότι κάποιος είναι Νεο- οτιδήποτε και όσοι μιλάνε για την πατρώα θρησκεία των ΕλλήνωΝ


    ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙΣ;;;

    ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ;;

    ΓΙΑΙΤ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΕΘΝΙΣΜΟΣ

    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΡΑΣΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ

    ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΣΑΙΤ [ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΟΔΕ ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΙ

    ΠΧ
    ''ΑΡΧΑΙΟ ΧΑΛΙ'' ΛΕΕΙ Ο ΟΟΔΕ
    ''ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΧΑΛΙ'' ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΕΘΝΙΜΣΟ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΕ
    ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΛΛΗΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΟΟΟΛΗΗΗ Η ΑΝΤΙΧΡΙΑΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου εξηγείς πουθενά όμως γιατί το να είσαι ΑντιΧριστιανός είναι κακό πράγμα ενώ το να είσαι ΑντιΔωδεκαθειστής ή ΑντιΠαγανιστής είναι καλό και σώφρον,

      ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΩΦΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΕΛΑ;;ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ;;
      ΚΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ..ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΣΕΙΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Η ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ...
      ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΙΗΣΗΣ [ ΒΛΠΕΠΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 95 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ''ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΚΛΠ ]

      ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΛΟΓΟ ''ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ'' ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ '''ΑΝΤΙΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟΣ'''

      ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΙΣΤΟΡΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ

      ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ .

      ΕΣΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ..
      ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ;;;
      ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ;;
      ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ;;ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΧΕ ΄ΠΑΓΑΝΣΙΤΕΣ΄'
      ΑΝ ΟΧΙ ΤΙ ΗΤΑΝ;;
      ΜΗΠΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;
      ΑΡΑ ΕΣΥ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΘΑ ΛΟΓΙΖΕΣΑΙ ΩΣ ''ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ
      ΛΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ


      είναι φανερά προπαγανδιστικό το να τους συνθέτεις νέες λέξεις βάζοντας το Νεο- μπροστά σε ότι εσύ και το δόγμα σου νομίζατε ότι εξολοθρεύσατε και τώρα ξαναβγαίνει στην επιφάνεια, αλλά ξέχασα, εσύ δεν κάνεις προπαγάνδα, μιλάς ντόμπρα και Χριστιανικά, με αγάπη πάνω από όλα !
      ΒΑΖΩ ΤΟ ''ΝΕΟ'' ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ '''ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ'' ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ [ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ]

      ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΧΕΙΑ

      ΑΛΛΑ ΤΟ ''ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΣ' ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΣΤΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
      ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ

      ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ..ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΝΤΑΙ

      Διαγραφή
  7. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

    ΠΟΙΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

    ΠΧ ΤΟ 1940 ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΗΣΑΝΤΕ;;

    ΤΟ 1821 ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ;;

    ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΦΡΑΣΕΩΣ '''ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΙ''




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να χωριζόμαστε σε Χριστιανούς από την μία και αρχαιολάτρες, μασόνους, πράκτορες, ειδωλολάτρες, βαλτούς από την άλλη, αντί να βάλουμε πάνω από όλα την πατρίδα και την φυλή μας και όλα τα υπόλοιπα σε δεύτερη και τρίτη μοίρα ;

    ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

    ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΕΜΑΣ

    ΕΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ . ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΟΥ .ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

    ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΥ '''ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΗΤΗ''

    YEAAAAAAAHHHHHHH






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις μπλέξει την Θρησκεία με την Φυλή, στο εξήγησα και νωρίτερα, είσαι πραγματικό χάσιμο χρόνου, μου κάνεις ερώτηση για το αν ήταν Χριστιανοί οι πρόγονοί μου για να λάβεις απάντηση στο αν ήταν Έλληνες ή όχι.

    Το μόνο δομημένο επιχείρημα που μου ανέλυσες ήταν (Ανώνυμος15 Ιουνίου 2016 - 2:06 μ.μ.) "Κεφαλαία γράφω γιατί έτσι τυχαίνει" και ποιο κάτω γράφεις (Ανώνυμος15 Ιουνίου 2016 - 8:33 μ.μ.) "Καταρχήν γράφω με κεφαλαία όχι για να φωνάξω, εξήγησα τον λόγο παραπάνω" ο λόγος ήταν δηλαδή ότι τυχαίνει !!!
    Είσαι για γέλια μεγάλε, κλασικό παράδειγμα Χριστιανομάχου που φωνάζει και προσπαθεί να σβήσει τις φωνές των άλλων ακόμη και στον γραπτό λόγο, ίσα ίσα να φαίνονται πιο μεγάλα τα γράμματά σου για να νομίζεις ότι υπερισχύεις σε κάτι, στο τίποτα που γράφεις δηλαδή, αυτό δείχνει την αρρωστημένη ψυχοσύνθεσή σου. Διότι δεν μπορεί όπως λες και εσύ να είναι το 95 τις εκατό Χριστιανοί σε αυτόν τον τόπο και να υπάρχουν τόσο κομπλεξικά άτομα σαν και εσένα παντού, τα οποία να μάχονται υπέρ μιας θρησκείας ξένης προς την Ελλάδα, που προήλθε από μία φυλή εχθρικά προσκείμενη στην φυλή των Ελλήνων και εσύ να μάχεσαι ως παράφρον νεογενίτσαρος κάτι που νομίζεις ότι είναι δικό σου, ενώ υπερασπίζεσαι κάτι εντελώς ξένο.

    Μου παραθέτεις χωρίς να έγινε αναφορά, σε ιστοσελίδες άλλων και αναφέρεσαι σε πράγματα που εσύ θεώρησες ότι πηγάζουν από εκεί οι απόψεις μου, γιατί δεν μπορείς ούτε καν να διανοηθείς ότι αυτό το μονοθεϊστικό παραμύθι δεν τους πείθει όλους, δεν τους διαβρώνει όλους και ολοένα και περισσότερους τους αποστρέφει από εκείνο, διότι είναι παραφύση σε όλα του τα μέρη και οι εποχές έχουν αλλάξει, δεν είναι εκείνο η μόνη φωνή, δεν έχει εκείνο τα μόνα βιβλία.

    Άκου και βάλτο καλά στο μυαλό σου Χριστιανοταλιμπάν, τόσα χρόνια το δόγμα σου είχε μερικά βιβλία και τον απόλυτο έλεγχο στα μυαλά των ανθρώπων και έσπερνε παραμύθια για άτομα χαμηλής νόησης σαν και εσένα, που φωνάζουν και παθιάζονται με κάτι που δεν έχει σχέση μαζί τους αλλά νομίζουν ότι είναι δικό τους, και τόσα χρόνια προσπαθούσαν να μπολιάσουν την Θρησκεία ΤΟΥΣ με την Φυλή ΜΑΣ, γιαυτό και το κεφάλι σου έχει γίνει όπως έχει γίνει και με ρωτάς αυτά που με ρωτάς, τώρα λοιπόν που τα κείμενα των Ελλήνων έχουν βγει και έχουν εκδοθεί σε πάρα πολλές εκδώσεις και όλο και περισσότεροι τα διαβάζουν και ψάχνουν για την γνώση τους, για την γνώση των Ελλήνων, το αιματηρό παραμύθι του Χριστιανισμού θα πέσει και θα διαλυθεί σαν χάρτινος πύργος, γιατί όπως έγραψες εσύ "Προσοχή στα παραμύθια, εύκολα καταρρίπτονται" και το παραμύθι που εσύ θεωρείς πραγματικότητα και υπερασπίζεσαι με τόσο πάθος, θα σβήσει και θα χαθεί μόλις μορφωθούν οι Έλληνες με τα κείμενα τους και θα χαθούν αυτοί που προπαγανδίζουν υπέρ του βρωμερού δόγματος των μονοθεϊστών και χτίζουν πάνω στα ιερά των προγόνων μας και ορκίζουν όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις και κατέχουν αμύθητο πλούτο και διαβρώνουν οτιδήποτε η φυλή των Ελλήνων έχτισε, χτίζει ή δύναται να χτίσει.

    Μέχρι τότε λοιπόν, σου εύχομαι να έχεις μία καλή Χριστιανική και κοντά εις τον κύριον σου Γιαχβέ ζωή, και να προσκυνάς σαν καλός δούλος και να φιλάς χέρια για να δείχνεις την υπακοή σου και να προσεύχεσαι γονυπετής ταπεινώνοντας τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΑΜΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ-ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ ΟΜΩΣ ,
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΛΕΞΗ ''ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΣ''

    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΣΟΥ.
    ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ , ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ

    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ;;
    ΠΧ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ
    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ;;;
    ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ , ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ;; ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕΣ;;;


    ΙΔΟΥ Η [ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ] ΑΠΟΡΙΑ

    ΣΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΚΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ..

    ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΑΛΙ , ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    γιατί δεν μπορείς ούτε καν να διανοηθείς ότι αυτό το μονοθεϊστικό παραμύθι δεν τους πείθει όλους
    ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ..ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ


    Διότι δεν μπορεί όπως λες και εσύ να είναι το 95 τις εκατό Χριστιανοί σε αυτόν τον τόπο και να υπάρχουν τόσο κομπλεξικά άτομα σαν και εσένα παντού, τα οποία να μάχονται υπέρ μιας θρησκείας ξένης προς την Ελλάδα,
    ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΝΗΣ...ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝΕ ΟΙΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ
    ΠΧ

    ΠΑΤΡΑ
    ΒΕΡΟΙΑ
    ΦΙΛΙΠΟΙ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΑΘΗΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
    που προήλθε από μία φυλή εχθρικά προσκείμενη στην φυλή των Ελλήνων
    ΒΕΒΑΙΑ , ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΔΟΓΜΑ.

    και εσύ να μάχεσαι ως παράφρον νεογενίτσαρος
    ΧΜ, ΧΜ, ΧΜ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου παραθέτεις χωρίς να έγινε αναφορά, σε ιστοσελίδες άλλων και αναφέρεσαι σε πράγματα που εσύ θεώρησες ότι πηγάζουν από εκεί οι απόψεις μου,
      ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ
      ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΕΤΟΙΕΑ '' ΣΦΑΓΕΣ'' - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα δύο είναι διαφορετικά (Ελληνισμός - Χριστιανισμός) το ένα είναι πολιτισμός με δικό του θεολογικό σύστημα και το άλλο είναι θρησκεία με καμία πολιτισμική παρουσία.
      KAMIA MA KAMIA MA KAMIA

      ΠΧ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΑΝΙΑ Η ΒΥΖΑΝΤΙΟ.

      ΑΣΦΑΛΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ.

      ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ.

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...