Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

353.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 700.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 60.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.100.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.


του Σάββα Καλεντερίδη
http://www.pontos-news.gr/article/191871/100-hronia-apo-ti-genoktonia

100 χρόνια από τη Γενοκτονία - Άγνωστες πτυχές του εγκλήματος 

 Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από τότε που ο Μουσταφά Κεμάλ, με βίζα που πήρε για τον εαυτό του και για τους συντρόφους του αξιωματικούς από τον  Άγγλο στρατιωτικό επίτροπο που ήταν εγκατεστημένος στην Κωνσταντινούπολη, απέπλευσε με πλοιάριο από την Βασιλεύουσα για να αποβιβαστεί τις 19 Μαΐου στην μαρτυρική Αμισό και να αρχίσει από κει η τελευταία και πιο άγρια φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΙΣΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ.


Ο Μουσταφά Κεμάλ και ο Νουρετίν πασάς. Δύο από τους κορυφαίους υπεύθυνους του εγκλήματος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


 ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1964. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

Και την ονομάζουμε «μαρτυρική», γιατί η Αμισός και η περιφέρειά της αποτέλεσε το επίκεντρο των σφαγών των Ελλήνων από τους Τούρκους ατάκτους και από τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς των Νεότουρκων ήδη από το 1914.
Όμως πριν προχωρήσουμε σε ένα εν πολλοίς άγνωστο θέμα, απλώς να σημειώσουμε και να υπογραμμίσουμε ότι οι Άγγλοι που έδωσαν βίζα στον Μουσταφά Κεμάλ να αποβιβαστεί με ένα στρατιωτικό απόσπασμα στην Αμισό, είναι οι ίδιοι Άγγλοι που λίγες μέρες πριν άναβαν το «πράσινο» φως στην Ελλάδα να αποβιβάσει στρατό στη Σμύρνη, την παρουσία του οποίου επικαλέστηκε ο Κεμάλ ως άλλοθι για να ξεκινήσει τον «απελευθερωτικό αγώνα» και να ζήσουμε όλα όσα ζήσαμε με την Μικρασιατική Καταστροφή και τον Ξεριζωμό.
Το παιχνίδι που παίχτηκε στη Μικρά Ασία από τους Άγγλους θυμίζει μια τουρκική παροιμία η οποία λέει «tavşana kaç, tazıya tut», που σημαίνει «λέει στο λαγό “φύγε” και στο λαγωνικό “πιάσ’ τον”»!
Και επειδή υπάρχει άλλη μια απάτη με τον Κεμάλ και τους κεμαλιστές, ήλθε η ώρα να την ξεσκεπάσουμε.
Διατείνονται ότι έκαναν αντιιμπεριαλιστικό αγώνα εναντίον των χωρών που είχαν καταλάβει την Ανατολία μετά την ήττα των Νεότουρκων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δηλαδή εναντίον της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, που αποβιβάστηκε στη Σμύρνη κατόπιν της στήριξης της Αγγλίας.
Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μουσταφά Κεμάλ συνεργάστηκε με τους Σοβιετικούς, τους Άγγλους, τους Γάλλους και τους Ιταλούς, δεν έριξε ούτε μία σφαίρα εναντίον τους, και εξασφάλισε τη στήριξη όλων των παραπάνω για να στραφεί εναντίον των «πραγματικών εχθρών». Με τον τρόπο αυτόν κατόρθωσε να προετοιμαστεί κατάλληλα, να εξοπλιστεί με την βοήθεια όλων των συμμάχων του, και στη συνέχεια να πολεμήσει μόνο εναντίον των Ελλήνων και όσων Αρμενίων είχαν απομείνει από τη Γενοκτονία του 1915, ολοκληρώνοντας τη «μεγάλη αποστολή» που παρέλαβε από τους Νεότουρκους, που ήταν η «εκκαθάριση» της Ανατολίας από Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους.
Ένα μεγάλο ψέμα λοιπόν η αριστεροσύνη και ο αντιιμπεριαλισμός του Μουσταφά Κεμάλ και των ομοϊδεατών του, που τα επικαλούνται με κομπορρημοσύνη μέχρι σήμερα. Μια συμμορία ήταν, μια ομάδα εγκληματιών που έπαιρναν δύναμη από τα εγκλήματά τους και πίστευαν στην «ανωτερότητα της τουρκικής φυλής». Ήταν οι πρόδρομοι του Χίτλερ και των Ναζί.
Επίσης, αυτό που είναι άγνωστο στους περισσότερους μελετητές του Ποντιακού Ζητήματος και μας το έκανε γνωστό ο Τραπεζούντιος αγωνιστής της δημοκρατίας Ταμέρ Τσιλινγκίρ, είναι ότι ο Μουσταφά Κεμάλ, επειδή διαπίστωσε το μέγεθος της αντίστασης των Ελλήνων του Πόντου στην επιχείρηση εξολόθρευσής τους, που ξεκίνησε από τους Νεότουρκους το 1914, αποφάσισε τη σύσταση μιας νέας στρατιάς, της Κεντρικής Στρατιάς (Merkez Ordusu), με έδρα την Αμάσεια, για να πνίξει στο αίμα την αντίσταση των Ποντίων.
Ιδρύθηκε με απόφαση της «Εθνοσυνέλευσης του Μεγάλου Τουρκικού Έθνους» το 1920 και διαλύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1922, μετά την ίδρυση της 1ης και της 2ης Στρατιάς και αφού είχε ήδη εξαλειφθεί η «απειλή» που συνιστούσαν οι αντάρτες του Πόντου.
Επικεφαλής της ορίστηκε ο Νουρετίν πασάς, ο οποίος κατηγορήθηκε από ορισμένους δημοκράτες βουλευτές της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για τα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Αποφασίστηκε η παραπομπή του σε δίκη, κάτι που αποφεύχθηκε μετά από προσωπική παρέμβαση του Μουσταφά Κεμάλ, γεγονός που αποδεικνύει την ενοχή και του ιδίου στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον Νουρετίν πασά εναντίον των Ελλήνων στον Πόντο. Στη συνέχεια όχι μόνο απαλλάχθηκε, όχι μόνο δεν παραπέμφθηκε για τα εγκλήματά του, αλλά του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του διοικητή της 1ης Στρατιάς και του νομάρχη Σμύρνης, όταν ο τουρκικός στρατός μπήκε στην πόλη, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922. Ήταν εκείνος που αποφάσισε την πυρπόληση της πόλης και το λιντσάρισμα του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.
Με άλλα λόγια, αφού τον αθώωσε ο Μουσταφά Κεμάλ για τα εγκλήματά του εναντίον των Ελλήνων του Πόντου, συνέχισε τα εγκλήματά του στη Σμύρνη και την Ιωνία, εναντίον των Αρμενίων και του ελληνισμού της περιοχής.
Μελετώντας τα τουρκικά αρχεία και το έργο ερευνητών όπως ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ, διαπιστώνει κανείς ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, πολύ έργο, για να αποκαλύψουμε τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Νεότουρκοι, ο Κεμάλ και οι κεμαλικοί εναντίον των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων παρατηρείται μια κινητικότητα σε επίπεδο πνευματικών αλλά και απλών ανθρώπων γύρω από το θέμα.
Έχουμε ευθύνη να κινητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία αλλά και τη διεθνή κοινότητα γύρω από αυτό το τεράστιο θέμα.
Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να αποκαλύψουμε τα εγκλήματα, γιατί το «θηρίο» που γεννά γενοκτονίες είναι ζωντανό στο Αφρίν, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, στα Κατεχόμενα, στο Αιγαίο, στη Θράκη...
Και το φως της αποκάλυψης είναι το μόνο «όπλο» που μπορεί να το σκοτώσει.
Καμίαν ’κ’ έν αργός, έλεγαν οι πρόγονοί μας.


ΑΙΩΝΙΑ  Η ΜΝΗΜΗ  ΤΩΝ  ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ  ΑΔΕΛΦΩΝ  ΜΑΣ 



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 


 ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «ΤΣΙΠΡΑ, ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ». 


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ, ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ». ΕΞΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ), ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΙΟ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.   



ΑΛΛΗΛΟΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ (ΜΕ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Η ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΡΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΑΣΩΤΙΑ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΙΔΙΑ. 

ΤΟ 80% ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΖΕΙ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ...


ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΚΑΖΙΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. 

 

7 σχόλια :

  1. ΤΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ:
    «Αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή πριν την συμφωνία των Πρεσπών, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων μας.
    Όταν έλεγες Μακεδονία διεθνώς εννοούσαν την Μακεδονία των γειτόνων μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε το «Mακεδονία Ξακουστή» άνοιξε σήμερα η παρέλαση της Μάνης.
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΤΙΚΟΥΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρτυρίες, Δικαίαρχος, Φιλονόη, Ῥούσσης Νῖκος.

    Πριν κάποια χρόνια, εδώ στο Στρασβούργο, περπατούσα στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου, μαζί με τον φίλο μου Σταύρο Δήμα, που ήταν τότε Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ.
    Ήταν η εποχή που ο μακαρίτης ο Θέμος είχε δημοσιοποιήσει το βίντεο της Τσέκου με τον Ζαχόπουλο, όπου ο τελευταίος δείχνοντας της τ’ @ρχίδια του, της είχε πεί «ότι απ’ αυτά πέρασε και ο Καραμανλής».
    Έχουν βάση αυτά ρε Σταύρο, τον ρώτησα.
    Γέλασε κι έκανε με το χέρι του το γνωστό σχήμα
    Εάν αυτοί που είναι έτσι Νίκο, μου είπε, έκαναν κόμμα στην Βουλή θα κυβερνούσαν έναν αιώνα.
    Πριν κάποια χρόνια πάλι, εδώ στο Στρασβούργο, στην αίθουσα της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθόμουν δίπλα με τον Πάγκαλο και κουβεντιάζαμε, όταν μπήκε ο τότε βουλευτής Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από τον σωφέρ και σωματοφύλακά του.
    Ανερυθρίαστα ο Πάγκαλος και εμπρός σε πολλούς Έλληνες βουλευτές, είπε
    Έρχεται που έρχεται κάθε φορά στο Στρασβούργο και δεν κάνει τίποτα, είναι ανάγκη να φέρνει μαζί του και τον γκόμενο.
    Εσείς, πάντως, λοβοτομημένοι, συνεχίστε να μιλάτε για παιδεραστίες και να την παίζετε…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Skoda φαίνεται πως έχει καταλήξει στη Σερβία προκειμένου να κατασκευάσει εκεί το νέο της εργοστάσιο. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την λειτουργία του μετά το 2022 και εκτός από SUV μοντέλα της Skoda, θα κατασκευάζει και SUV μοντέλα της Seat. Το VW Group, εκτός από τη Σερβία, εξέταζε επίσης τα ενδεχόμενα να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο της Skoda σε Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Η Skoda λόγω της αυξημένης ζήτησης των μοντέλων της, δεν προλαβαίνει να τα κατασκευάσει και έτσι δημιουργούνται μεγάλοι χρόνοι αναμονής, κυρίως για τα SUV μοντέλα της. Την περίοδο αυτή η Skoda βρίσκεται σε συνομιλίες με το σωματείο των εργαζομένων της στο εργοστάσιο της στην πόλη Mlada Boleslav, έτσι ώστε να αυξηθούν οι βάρδιες, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει την παραγωγή του το νέο εργοστάσιο της Σερβίας. Πέρυσι, τα δύο εργοστάσια της Skoda στη Τσεχία, στις πόλεις Mlada Boleslav και Kvasiny, κατασκεύασαν 886.100 αυτοκίνητα, αύξηση 3,1% σε σχέση με το 2017.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεωργιάδης για Τσίπρα: «Ποιος Λατούς… Μέχρι Μπλέκ και spiderman μπορεί να διαβάσει»
    «Σίγουρα κανένας δεν είχε διαβάσει Λατούς, αποκλείεται να είχε διαβάσει και να το διαφήμιζε, ούτε είχε ακούσει συνεντεύξεις του», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
    «Ο Λατούς λέει κάτι απίστευτα μαργαριτάρια στα βιβλία του, εισηγείται να καταργήσουμε τα αυτοκίνητα και να πηγαίνουμε με τα πόδια, εισηγείται την αυτονομία της Κρήτης, εισηγείται την άμεση επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά όντως ο Τσίπρας τα υποστηρίζει, γιατί έκανε ακριβώς το αντίθετο ως Πρωθυπουργός. Πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας μπορεί να διαβάσει τέτοια βιβλία; Ο Τσίπρας μέχρι Μπλεκ, spiderman φτάνει, δεν φτάνει παραπάνω» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ; Τραμπ: «Θα αναγνωρίσουμε την κυριαρχία του Ισραήλ στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν».

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έφτασε η στιγμή που οι ΗΠΑ μπορούν να αναγνωρίσουν την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψίπεδα του Γκολάν.
    «Ήρθε η στιγμή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την κυριαρχία του Ισραήλ στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν», δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
    Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε μεγάλο μέρος των Υψιπέδων του Γκολάν στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. Η προσάρτηση της περιοχής το 1981 δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.
    «Μετά από 52 χρόνια ήρθε η στιγμή για τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν πλήρως την Κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, που είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας και ασφαλείας για το Κράτος του Ισραήλ και για την Περιφερειακή Σταθερότητα», τόνισε ο Τραμπ με tweet.
    Πριν από δύο εβδομάδες, στην ετήσια έκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πρώτη φορά δεν χαρακτήρισε τα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν περιοχή «κατεχόμενη από το Ισραήλ», αλλά μια περιοχή «ελεγχόμενη από το Ισραήλ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ. ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    Το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera παρουσίασε το θέμα των Ελλήνων της Χιμάρας με την υφαρπαγή των περιουσιών τους από το αλβανικό καθεστώς.
    Ο σχετικός τίτλος του ρεπορτάζ είναι: «Το σχέδιο της Αλβανίας να ενισχύσει τον τουρισμό “παραβιάζει τα δικαιώματα στην ιδιοκτησία”». Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα Τίρανα έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύτατο έργο κατασκευής στις ακτές της χώρας με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού. Ωστόσο, οι Έλληνες ιδιοκτήτες στην Χιμάρα δηλώνουν ότι το κράτος τους απομακρύνει βιαίως από τις ιδιοκτησίες τους.
    Παράλληλα, τα αλβανικά δικαστήρια είναι παγιδευμένα στην διαφθορά, που λαμβάνει διαστάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία δυνατότητα οι Έλληνες να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη. Το Al Jazeera σημειώνει, τέλος, ότι η Deutsche Bandέχει αποτιμήσει την αξία των συγκεκριμένων εκτάσεων μεταξύ 800 εκατ. και 1,5 δισ. δολάρια!
    Μόνο η «ελληνική» κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...