Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΠΩΣ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΤΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


 Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΑΪΤΣΜΑΝ: «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ».

ΠΟΙΑ ΦΟΒΕΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΚΡΥΒΕ Ο ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ; 

«Tο σύμπαν δεν είναι μόνο πιο παράξενο απ’ όσο φανταζόμαστε, αλλά πιο παράξενο απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε».
Τζων  Χαλντέιν,  άγγλος  βιολόγος.

"Η  ιστορία  δεν  είναι  πιο  παράξενη  απ'  όσο  φανταζόμαστε.  Είναι  πιο  παράξενη  απ΄ όσο  μπορούμε  να  φανταστούμε".  Ζ.Π.

Ο  σιωνιστής  Τσώρτσιλ  ήταν  μεγάλος  παίχτης  στο  Χρηματιστήριο  και  έχασε  πολλές  φορές  τεράστια  ποσά.   Ο  Μπέρναρντ Μπαρούχ  ήταν  ο  εβραίος  που  τον  χρηματοδοτούσε  σταθερά.  Ο  πόλεμος  για  τον  ιουδαίο  Μπαρούχ  ήταν  πάντα  μία  επικερδής  μπίζνα.
Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 74 χρόνια από την σύλληψη και την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες του Μουσσολίνι, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Όλως περιέργως δε, εξαφανίστηκε ο χαρτοφύλακας που είχε μαζί του ο Μουσσολίνι. Μήπως γιατί έκρυβε μέσα κάποια φοβερά μυστικά;
Αναφέρει σχετικά στο βιβλίο του «Επιχείρησις Barbarossa – Ως τις πύλες της Μόσχας» και στο κεφάλαιο «Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος και ο ρόλος του Μουσσολίνι» ο διαπρεπής ιστορικός Γεώργιος Δημητρακόπουλος:
«Γιατί βιάστηκαν να τον εκτελέσουν;
Το τέλος του Μουσσολίνι ήταν ακόμα πιο ύποπτο από τους ύμνους του Τσώρτσιλ! 

ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΝΤΕΛΑΝΟ ΡΟΥΣΒΕΛΤ, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΝΤΕΛΑΝΟ, Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΠΠΟYΣ ΤΟΥ HTAN ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ: «Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ: ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΒΡΑΙΟΙ, Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

 

ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. «HTAN ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΩΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ»

 

Συμφώνως με τον Τσώρτσιλ «στις 25 Απριλίου 1945, ο Μουσολίνι ζήτησε από τον Καρδινάλιο Αρχιεπίσκοπο του Μιλάνου να τον φέρει σε επαφή με την παράνομη Στρατιωτική Επιτροπή του Ιταλικού Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος». Προφανώς, για να παραδοθεί! Ωστόσο, όλως περιέργως, οι Ιταλοί «παρτιζάνοι» απορρίπτουν το αίτημά του! Αντιλαμβανόμενος ότι δεν υπάρχει πλέον διέξοδος, ο Μουσσολίνι, η ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι και κάποια μέλη της συνοδείας του ενώνονται με γερμανική αυτοκινητοπομπή, η οποία κατευθύνεται στα ελβετικά σύνορα. Προφανώς, ο Μουσσολίνι είχε σκοπό να καταφύγει στην ουδετέρα Ελβετία. Όμως, πριν η πομπή φτάσει στα σύνορα, πέφτει σε ενέδρα των κομμουνιστών «παρτιζάνων», οι οποίοι αναγνωρίζουν και συλλαμβάνουν τον Μουσσολίνι. Από το σημείο αυτό αρχίζουν τα παράδοξα! Αντί να τον οδηγήσουν σε ασφαλές μέρος και εν συνεχεία να τον επιδείξουν στα πλήθη ως «τρόπαιο» και να τον «δικάσουν» πομπωδώς (όπως συνέβη με όσους ανωτάτους αξιωματούχους του χιτλερικού καθεστώτος συνελήφθησαν), τον εκτελούν βιαστικά την επομένη ημέρα, λες και θέλουν να του κλείσουν το στόμα! 


ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ; ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΙΝΤΜΑΝ, ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ.


Και βέβαια, η δολοφονία Μουσσολίνι δεν μπορεί επ’ ουδενί λόγο να αποδοθεί σε «ακραία» και «ανεύθυνα» στοιχεία. Διότι, ακόμα κι ήταν τέτοιοι αυτοί που τον συνέλαβαν, σιγουρότατα ενημέρωσαν την διοίκηση των «παρτιζάνων», η οποία με την σειρά της ενημέρωσε τους Βρετανούς «συνδέσμους» (συμφώνως με κάποιους ιστορικούς, Βρετανός αξιωματικός – σύνδεσμος με τους «παρτιζάνους», ήτο παρών κατά την σύλληψη του Μουσσολίνι…), κι αυτοί τους προϊσταμένους των. Άρα, η φαινομενικώς παράλογη απόφαση της δολοφονίας, ήρθε από «ψηλά», προφανώς διότι κάποιοι είχαν σοβαρούς λόγους να φοβούνται τα όσα θα έλεγε ο Μουσσολίνι στην δίκη που θα ακολουθούσε! Ο δε χαρτοφύλακας που είχε μαζί του ο Μουσσολίνι, εξαφανίζεται και το περιεχόμενό του παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα. Τι περιείχε ο χαρτοφύλακας; Μήπως έγγραφα που απεδείκνυαν την συνεργασία του Μουσσολίνι με την αόρατη αρχή που εξουσίαζε τον κόσμο, έγγραφα τα οποία νόμιζε πως θα του εξησφάλιζαν το ακαταδίωκτο;


ΡΟΤΣΙΛΝΤ: "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ".

 Ή μήπως την αλληλογραφία του με τον Τσώρτσιλ, που όπως λέγεται συνεχιζόταν μέχρι τέλους; Αναφέρει επ’ αυτής ο ιστορικός Στάθης Ευσταθιάδης, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Αυτός ο πόλεμος είναι δικός μου πόλεμος» και υπότιτλο «Τι αποκαλύπτει το “Ημερολόγιο” του γαμπρού του Μουσολίνι, Γκαλεάτσο  Τσιάνο, για την ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας», στην εφημερίδα «Το Βήμα», της 28/10/2009: «Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ορισμένες σελίδες που αναφέρονται στην εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, και Βρετανοί ιστορικοί «πιστεύουν» ότι λείπουν σελίδες (σ.σ. εννοεί από το Ημερολόγιο του Τσιάνο) που αναφέρονται στην αλληλογραφία Τσόρτσιλ- Μουσολίνι, την ύπαρξη της οποίας με πάθος διέψευδε ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας και με τόση βεβαιότητα μιλούσαν οι Γερμανοί φον Ρίμπεντροπ και φον Πάπεν, οι Ιταλοί αντάρτες, και γράφουν Αγγλοσάξονες πανεπιστημιακοί». 

 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;


Ο δε Νικόλαος Μιχαλολιάκος, αναφέρει στο βιβλίο του «Από τις στάχτες του Βερολίνου στην Παγκοσμιοποίηση»: «Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην Ιταλία ένα βιβλίο, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Μπενίτο Μουσσολίνι διατηρούσε αλληλογραφία με τον Τσώρτσιλ μέχρι το… 1943 (!) και ότι αυτοί οι οποίοι τον συνέλαβαν δεν ήταν παρτιζάνοι, αλλά άνθρωποι της Ιντέλιντζες Σέρβις, που ήθελαν να τον κάνουν να σιωπήσει».


ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΤΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ: «Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ».




   ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2016 - ΔΡΕΣΔΗ 1945‏



   ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΘΗΡ ΟΛΜΠΡΑΪΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ‏ 


  ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΕΡΩΤΩΝΤΑΙ: «ΜΗΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ;» ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ;


 

  ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ: «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ». ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ. 


  ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ: «ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ». 





Σ.  Χατζάρας,  απόσπασμα  από  το  βιβλίο του:   «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ».

«…η SOE, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των Γερμανών και πριν δολοφονηθεί ο Μεταξάς, έστειλε στην Κρήτη πράκτορά της, (κωδικός «ΣΦΙΞ»), για να συναντήσει το Στρατηγό Μάντακα, για να του προτείνει του την ηγεσία «Κινήματος του Κρητικού λαού», εναντίον της δικτατορίας Μεταξά, αν το καθεστώς του αρνιόταν να αντισταθεί στην επικείμενη επίθεση του Άξονα. Το σενάριο της SOE περί της «Δημοκρατικής Ελλάδος» στην Κρήτη και τα Νησιά, το επανεμφάνισαν οι πράκτορες των Άγγλων το 1960 στην πλαστή ομιλία Μεταξά προς τους ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του Αθηναϊκού Τύπου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στις 30 Οκτωβρίου 1940. «Τέλος θα προέκυπτε μία ακόμη Ελλάς, η Ελλάς την οποίαν δεν θα παρέλειπον να δημιουργήσουν, φυσικά με την επίκλησιν του δημοκρατισμού, οι δημοκρατικοί Έλληνες υπό την κάλυψιν του βρετανικού Στόλου εις τα νήσους, Κρήτη και εις τας άλλας. Η τρίτη αυτή Ελλάς, η «Δημοκρατική» θα είχε με το μέρος της όχι μόνον την πρόθυμη υποστήριξιν της Αγγλίας εις την οποίαν θα έδιδε το δικαίωμα να καλύψει τας νήσους μας, καλυπτόμενη και η ιδία εις την Βόρειο Αφρική, αλλά θα είχε με το μέρος της και το Εθνικό δίκαιον. Η ηθική της δύναμις λοιπόν θα απερρόφα μοιραίως την επίσημον Ελλάδα, διότι θα διέθετεν η τρίτη αυτή Ελλάς, την ανεπιφύλακτον έγκρισιν και ενίσχυσιν της ανεπισήμου, της «δευτέρας» Ελλάδος, της Εθνικής δημοσίας γνώμης εν τη παμψηφία της». Αυτό το δήθεν περιεχόμενο του οφ δε ρέκορντ μπρίφινγκ του Μεταξά που το συνέταξε το τμήμα προπαγάνδας της Intelligence Service, ώστε να δολοφονήσουν για δεύτερη φορά τον Μεταξά, είναι απολύτως πλαστό. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία ταύτιση με το ημερολόγιο του, ούτε με τη «Note verbale» της 18ης Ιανουαρίου 1941, ενώ τόσο πολιτικά όσο και λογικά ήταν αδύνατο να ανακοινώνει ο Μεταξάς τον Οκτώβριο του 1940 τα γεγονότα του Απριλίου του 1941.Αντίθετα το περιεχόμενο του συμπίπτει με τα συνθήματα της Intelligence Service κατά το «αντιφασιστικό πραξικόπημα» που έκανε η SOE στο Βελιγράδι στις 27 Μαρτίου 1941, για την χρηματοδότηση του οποίου η SOE δαπάνησε 100.000 χρυσές λίρες .Όπως οργανώθηκε το πραξικόπημα και η πολιτική μεταβολή στο Βελιγράδι έτσι σχεδιαζόταν και στην Αθήνα . Η Intelligence Service, από τον Ιανουάριο του 1940, όσο ο Μεταξάς δεν «έμπαινε» στον πόλεμο με την Γερμανία, κυκλοφορούσε «φήμες» περί επικείμενης «πτώσεως της κυβέρνησης» και λίγο αργότερα ο στρατιωτικός ακόλουθος συνταγματάρχης Γιάσπερ Μπλάντ τηλεγραφούσε στο Λονδίνο το πώς θα γινόταν η αλλαγή. «Μια μεταβολή του καθεστώτος θα ηδύνατο να λάβη χώρα κατά δύο τρόπους: Θα ημπορούσε να διευρυνθεί το παρόν καθεστώς, ώστε να καταστεί δυνατή μια περισσότερο αντιπροσωπευτική κυβέρνησις. Εγώ ο ίδιος δεν νομίζω τούτο δυνατόν, εφ’ όσον ο στρατηγός Μεταξάς θα ήταν απρόθυμος να εγκαταλείψει την εξουσία του ή να χαλαρώσει το εθνικοσοσιαλιστικό πρόγραμμά του. Ίσως η Αυτού Μεγαλειότης θα ημπορούσε να χειριστεί τα πράγματα με μίαν προσωπική και πατριωτική έκκληση σε στιγμήν κρίσεως …»  



ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ 50.000 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ 1941 – 42;.



 ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ VIP ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΑΓΓΛΙΚΗΣ  ΡΑΦ  Ο  ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ  ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ.  Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ  ΜΑΓΙΕΡΣ  ΕΙΧΕ  ΚΑΝΕΙ  ΚΑΛΑ  ΤΗΝ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΤΟΥ.



Τι  πραγματικά  σκέφτονταν   οι  αγγλοεβραίοι  για  μας  και  πως  μας  χρησιμοποιούσαν  σαν  το  γουρούνι  στο  σακί  φαίνεται  από  τα  παρακάτω:


Το Βρετανικό Πολεμικό Συμβούλιο, (υπό  την  υψηλή   επικυριαρχία  του ΡΟΤΣΙΛΝΤ)  που συνέρχεται  το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, μαζί με την ομόφωνη  απόφαση για  ΜΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ  προς την Ελλάδα και ανησυχώντας αποκλειστικά για τυχόν απόβαση των Ιταλών στην Κρήτη (πράγμα απίθανο) παίρνει και μια απόφαση: «Συνεφωνήθη ότι η γενική γραμμή που θα ετηρείτο θα ήταν ότι παρά την αποσκίρτησιν των Γάλλων εκάναμε παν το δυνατόν δια να βοηθήσωμεν την ελληνική Κυβέρνηση» (από τη σειρά Αρχεία του Φόρεϊν  Όφφις, που αποδεσμεύτηκαν το 1970).

Την επομένη ημέρα το Βρετανικό Υπουργείο Προπαγάνδας αναλύει ως  εξής  αυτή τη στάση:


ΟΙ  ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟΙ  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ:  «ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΙΝΑΙ
ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ   ΣΤΗΝ  ΚΟΛΑΚΕΙΑ.
ΚΟΛΑΚΕΥΣΕ  ΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ
ΜΕΧΡΙ  ΘΑΝΑΤΟΥ  ΓΙΑ  ΣΕΝΑ».

«… Οι Έλληνες είναι επιρρεπείς στην κολακεία και υπάρχουν πολλά ευχάριστα και κολακευτικά πράγματα που μπορούμε να πούμε για αυτούς αυτή την ώρα…. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι και ευτυχισμένοι που τους έχουμε στο πλευρό μας ως συμμάχους και πολεμούμε για ιδανικά, τα οποία, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, είναι ελληνικά ιδανικά. Υπάρχουν επίσης κλασικές αναφορές οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία … οτιδήποτε στοιχείο πολιτισμού και κουλτούρας είχαν οι Ρωμαίοι το όφειλαν στους Έλληνες. Όλο αυτό το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με λίγη φαντασία και με μεγάλη επιτυχία από έναν κλασικό φιλόλογο … Οι Έλληνες έχουν μια ασαφή γνώση για τις κλασικές τους παραδόσεις, αλλά τίποτε δεν θα τους ευχαριστούσε περισσότερο από να τις υπενθυμίζει  σ’ αυτούς  ένας Άγγλος…»
( Μ.Πετράκη, Βρετανική πολιτική και προπαγάνδα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο).

 
Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ‏

 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΝΕΟ ΛΙΜΟ;
ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ FITCH ΜΕ ΧΑΡΑ:
«ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ».
Eιδική ανάλυσή της  Fitch, υπό τον τίτλο "Public Finances at Risk When Next Recession Strikes" (Τα δημόσια οικονομικά σε κίνδυνο, μόλις έρθει η επόμενη ύφεση).
Η επόμενη παγκόσμια κρίση, η οποία είναι κοντά όσο ο επιχειρηματικός κύκλος ωριμάζει, θα προκαλέσει σοβαρούς εκτροχιασμούς σε χώρες που, στη δεκαετία της ανάπτυξης που προηγήθηκε, απέτυχαν να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους.
Η μέση συρρίκνωση του ισοζυγίου των δημόσιων προϋπολογισμών σε αυτές τις μεγάλες οικονομικές υφέσεις ήταν 4,3% του ΑΕΠ.
Για το δημόσιο χρέος, η Fitch διαπιστώνει ότι η μέση αύξηση αυτών των μεγάλων οικονομικών ελλειμμάτων ήταν 16% του ΑΕΠ (μετρούμενη από το έτος που προηγήθηκε της έναρξης της ύφεσης έως την κορύφωσή της ή τα επόμενα δύο έτη).
Οι 11 κρίσεις οδήγησαν σε άνοδο του χρέους άνω του 30% του ΑΕΠ.
Με άλλα λόγια υπάρχει ανοδική τάση του χρέους / ΑΕΠ κατά 1% ετησίως στις 22 χώρες μεταξύ 1979 και 2017, αλλά εξηγείται πλήρως από την αύξηση κατά τη διάρκεια των περιόδων ύφεσης.

Οι χώρες με το υψηλότερο προβλεπόμενο δημόσιο χρέος / ΑΕΠ στο τέλος του 2018 είναι η Ελλάδα 183%, η Ιταλία 131%, η Πορτογαλία 122%, η Κύπρος 110%, το Βέλγιο 102% και οι ΗΠΑ 101%.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...