Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Η ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ 1300 Π.Χ. ΤΟΥ ΤΡΩΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ, Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ... ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΔΙ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: "ΘΑ ΦΕΡΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ". Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ, ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΙΝ 3500 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΥΠΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ: ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ; ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ. ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ.


Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου.

Η αρχαιότερη γέφυρα του κόσμου είναι Μυκηναϊκή και καταρρέει


InfognomonPolitics,  ΧΑΚ


Η γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως γέφυρα της Καζάρμας είναι Μυκηναϊκή γέφυρα, που βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας. 
Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση. Η γέφυρα χτίστηκε κατά τον 13ο ή 14ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας.
Η Γέφυρα είναι κατασκευασμένη από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπαιων Μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες.
Είναι χτισμένη στο 15ο χλμ. του δρόμου Ναυπλίου- Επιδαύρου, στο Αρκαδικό και βρίσκεται κατά μήκος ενός καλοκατασκευασμένου μυκηναϊκού δρόμου, που συνδέει τις Μυκήνες και την Τίρυνθα με την Επίδαυρο.

Αυτό το δρόμο χρησιμοποιούσαν κάποτε οι Μυκηναίοι πολεμιστές και από αυτόν περνούσαν οι πομπές με τα βασιλικά άρματα. 

104 περίπου χρόνια πριν, ένας Γερμανός περιηγητής είχε το κουράγιο να καταγράψει τις 14 μυκηναϊκές γέφυρες που εξακολουθούσαν να υπάρχουν στην γη της Αργολίδας.
Από τότε, ο χρόνος και το «ενδιαφέρον» των αρμοδίων παρέσυρε στο πέρασμα του τις περισσότερες από αυτές. Οι εναπομένουσες τρεις είναι οι γέφυρες Καζάρμα, Γαλούση και Αρκαδικού.





https://youtu.be/C4nursdgiG4

https://youtu.be/DP3GA_vDQcw


Η δίτοξη Μυκηναϊκή γέφυρα στο Αρκαδικό Αργολίδας καταρρέει, θα κάνει κάτι το Ελληνικό κράτος;

ΒΕΒΑΙΩΣ,  ΚΑΤΙ  ΘΑ  ΚΑΝΕΙ  ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ:  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ".
Για  γεφύρια  θα  ασχολείται  ο  Κούλης  τώρα;  Έχει  σημαντικότερα  έργα  να κάνει.

Άραγε  με  πόση  βιαιότητα  και  μανία  θα  χτυπούσε  τα  καταραμένα  κεφάλια  του  Κούλη,  του  Προδότη,  του  Σόρος  κλπ  ο  Αχιλλεύς,  αν  τους  πετύχαινε  σε  καμιά  γωνία;




Γέφυρα του Αρκαδικού
Η Μυκηναϊκή γέφυρα του Αρκαδικού (Καζάρμας)




ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Η Γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως Γέφυρα της Καζάρμας (σημερινή τουριστική σήμανση/πινακίδα: Μυκηναϊκή Γέφυρα Α΄) είναι μυκηναϊκή γέφυρα, που βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας. Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση. Η γέφυρα χτίστηκε την Εποχή του χαλκού, μάλλον τον 13ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας, για τη διασύνδεση της Επιδαύρου με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα.
Η γέφυρα είναι κατασκευασμένη από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπειων μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες, με σημαντικότερες τη γέφυρα στο Γαλούση (κάποιες πηγές θεωρούν αυτήν αρχαιότερη) και το «Πετρογεφύρι» (πινακίδα: Μυκηναϊκή Γέφυρα Β΄)






Μ'  ΑΥΤΑ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  Η  ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ  ΒΛΑΜΜΕΝΗ  ΚΕΦΑΛΗ,  Ο  ΣΟΡΟΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.  

ΠΩΣ  ΝΑ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΕΙ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ...




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια :

  1. Ιράν: Θα καταστρέψουμε το Ισραήλ μέσα σε 7 λεπτά.
    Ούτε λεπτό δεν αφήνει να περνά η Τεχεράνη χωρίς να σκέφτεται τον μεγάλο… «ερωτά» της, το Ισραήλ.
    Έτσι ακόμη ένα βίντεο με CGI έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν και το οποίο έχει τίτλο «Η άνοδος των πυραύλων» όπου το Ισραήλ παρουσιάζεται ως ο μεγάλος στόχος όλων των ιρανικών πυραύλων.
    Σε αυτό παρουσιάζονται οι ιρανικοί πύραυλοι και οι δυνατότητες που έχουν για να κτυπήσουν, ποιο άλλο μα το Ισραήλ, όπου γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον πύραυλο Fateh-110.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πρώτη φορά το Ισραήλ αφήνει υπαινιγμούς για βομβαρδισμό τουρκικών πυρηνικών εγκαταστάσεων! Ισραηλινοί αξιωματούχοι: «Υπάρχει μυστική συμφωνία με το Πακιστάν για να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα».

      Για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας.
      Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Babak Taghvaee ο οποίος κατά τεκμήριο θεωρείται από τους πλέον έγκυρους στο χώρο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για φερόμενη μυστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν για την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων, λέγοντας ότι "την παρακολουθούν συνεχώς".
      Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, "σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία να εξουδετερώσει αυτή την απειλή, όταν αυτό χρειαστεί."
      Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι και η τελευταία που το θέμα των φιλοδοξιών της Τουρκίας για απόκτηση πυρηνικών έρχεται στο προσκήνιο.
      Η συνεργασία της με το Πακιστάν σε θέματα πυραυλικής τεχνολογίας είναι αποδεδειγμένη και τίποτα δεν αποκλείει την συνεργασία για την απόκτηση και πυρηνικών όπλων, αφού το τουρκικό καθεστώς δεν έχει κρύψει τις βλέψεις τους για την απόκτησή τους. (Στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο του 1999, όταν έγινε ο σεισμός του Ιζμίτ, κάτι ακούστηκε, πως στον Τουρκικό Ναύσταθμο υπήρχαν αποθηκευμένα πυρηνικά του Πακιστάν, τα οποία μεταφέρθηκαν επειγόντως από εκεί).
      Είναι πάντως η πρώτη φορά που το Ισραήλ (και με την προϋπόθεση ότι ο πληροφορίες αυτές ισχύουν) ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία να τα προμηθευτεί.
      Προφανώς για να αναφέρουν ότι δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία η καταστροφή των τουρκικών πυρηνικών όπλων, θα έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του F-35, τόσο εναντίον των S-400 (τα οποίο έχουν δοκιμάσει εκτενώς πάνω από την Συρία εναντίον των ρωσικών α/α πυραύλων) όσο και εναντίον άλλων μαχητικών.
      Άλλωστε πριν από λίγο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως ισραηλινά F-35 είχαν διεισδύσει χωρίς πρόβλημα στον εναέριο χώρο του Ιράν.
      Ο λόγος για τον οποίο ο Ερντογάν αγόρασε τους S-400, είναι για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού πυρηνικού καυσίμου, που σκοπεύει να κατασκευάσει.
      Αυτός είναι και ο πραγματικός δεσμός με τους Ρώσσους του Πούτιν, η υπόσχεση για κατασκευή εργοστασίων και μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας.
      Για την τεχνογνώσια κατασκευής πυρηνικών ακόμη και μια "βρώμικη" βόμβα αρκεί να κάνει την Ελλάδα να συνθηκολογήσει και να δώσει στην Τουρκία όλα τα νησιά της.
      Οι τούρκοι σκοπεύουν να παρουν πυρηνικά καύσιμα, ένα μέρος από την Ρωσία και το υπόλοιπο κρίσιμο από το Πακιστάν.
      Δεν είναι τυχαία η επιλογή των χωρών ..
      Εδώ φυσικά ψηφίζουμε Κούλη, Τσίπρα, Γεωργούλη, κλπ .
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ THN «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...
      Οι Τούρκοι φέρονται να συζητούν με τους Πακιστανούς την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων. Αλλιώς, είναι προφανές ότι οι Ισραηλινοί δεν θα αισθάνονταν την ανάγκη να εκπέμψουν αποτρεπτικό μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο πήγε πολύ μακρύτερα από μια απλή προειδοποίηση “σας παρακολουθούμε”.
      Ζ.Π

      Διαγραφή
    3. Πρώτη δοκιμή των S-400 σήμερα στην Άγκυρα.
      Πρώτη δοκιμή για το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400 σήμερα στην Άγκυρα, όπως αναφέρει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.
      Η νομαρχία της τουρκικής πρωτεύουσας με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιεί στους κατοίκους ότι αεροσκάφη F-16 και άλλου τύπου μαχητικά θα εκτελέσουν σήμερα και αύριο δοκιμαστικές πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας, καθώς, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400.
      Τα F-16 θα πετάξουν σε συγκεκριμένες μοίρες και θα προσεγγίσουν συστοιχίες των S-400, που βρίσκονται στη βάση Ακιντζί κοντά στην Άγκυρα, προκειμένου να δοκιμαστεί το ραντάρ και η δυνατότητα ανίχνευσης του αντι-αεροπορικού συστήματος.
      Η νομαρχία της Άγκυρας προέβη στην ανακοίνωση αυτή για να μην πανικοβληθούν οι πολίτες με τις χαμηλές πτήσεις των F-16.
      Όπως σημειώνει ο τουρκικός τύπος, αν δεν σοβούσε η κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας και δεν είχε αποφασιστεί η αναστολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων προς την Άγκυρα, φέτος το Νοέμβριο η Τουρκία θα παραλάμβανε τα πρώτα αμερικανικά F-35 και το ρωσικό σύστημα S-400 θα δοκιμάζονταν πάνω στα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη. Ελλείψει όμως F-35, η Άγκυρα δοκιμάζει το πανάκριβο νέο-αποκτηθέν υπερόπλο της με τα παλαιότερου τύπου μαχητικά που διαθέτει F-16.
      Σημερινή
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ο πάμπλουτος ιουδαίος τοκογλύφος Μάικλ Μπλούμπεργκ επίσημα υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο.
    Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2020.
    «Θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές με στόχο να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ και να ξαναφτιάξω την Αμερική. Δεν αντέχουμε άλλα τέσσερα χρόνια των απερίσκεπτων και ανήθικων ενεργειών του προέδρου Τραμπ», αναφέρει στον ιστότοπό του ο 77χρονος δισεκατομμυριούχος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έποικοι διαδήλωσαν πριν λίγο στο κέντρο των Σερρών διαμαρτυρόμενοι για την αντίδραση των Ελλήνων χριστιανών στην εγκατάστασή τους στην περιοχή.
    Μερικές δεκάδες Έλληνες είχαν τολμήσει να αντιδράσουν στο εποικισμό της περιοχής τους με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.
    Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί όταν οι παράνομοι μετανάστες παραμείνουν στην Ελλάδα για μερικά χρόνια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...