Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΙΣΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ.



 
Το 1923 οι Έλληνες κάτοικοι της Ίμβρου αριθμούσαν περίπου 9.500 (ποσοστό 92%) και της Τενέδου 2.800 (ποσοστό 100%). Η  Τουρκία απαγόρευσε την επιστροφή στις νήσους 1.500 νομίμων κατοίκων, με το σκεπτικό ότι είχαν εγκαταλείψει τα νησιά πριν την εφαρμογή της Συνθήκης.  Με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η τουρκική Κυβέρνηση επέβαλε τον φόρο ιδιοκτησίας (varlik vergisi), όπου με αυθαιρεσίες και υπερβολική φορολογία οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού των νήσων σε οικονομική εξόντωση.  Την ίδια περίοδο, κατά παράβαση μιας σειράς άρθρων της Συνθήκης, οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 20-40 επιστρατεύθηκαν και εστάλησαν σε καταναγκαστικά έργα στα «τάγματα εργασίας».  Το 1964, με αφορμή τα γεγονότα στην Κύπρο, η τουρκική Κυβέρνηση έκλεισε όλα τα σχολεία και απαγόρευσε τη διδασκαλία της Ελληνικής, ακόμη και στα σπίτια.  Στην Ίμβρο δημιουργήθηκαν οι λεγόμενες ανοικτές αγροτικές φυλακές στις οποίες μετεφέρθησαν βαρυποινίτες με ελευθερία κινήσεων στο νησί τρομοκρατώντας και, σε μερικές περιπτώσεις, σκοτώνοντας κατοίκους.  Ουδείς συνελήφθη και κατεδικάσθη για οποιαδήποτε δολοφονία Έλληνα στις Ίμβρο και Τένεδο. Σήμερα, στην Ίμβρο ζουν  λιγότεροι από 200 Έλληνες και λιγότεροι από 10 ηλικιωμένοι στην Τένεδο. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  οι  πρακτόρικες  ελληνικές  κυβερνήσεις  ούτε  διαμαρτυρήθηκαν,  ούτε   έπραξαν  τα  ίδια  στους  μουσουλμάνους  της  Θράκης.

 

       Η αναίμακτη γενοκτονία σε Ίμβρο και Τένεδο,  
        Χρήστος Ιακώβου,  Φιλελεύθερος,  11/3/19

Στη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923, η Τουρκία προέβαλε το γεωπολιτικό επιχείρημα ότι τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος αποτελούν φυσικά στρατηγικά ερείσματα στο στόμιο του Ελλησπόντου και, ως εκ τούτου, θα έπρεπε να κατέχονται από την Τουρκία.
Με αυτόν τον τρόπο το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό κριτήριο υπερίσχυσε του ιστορικού και της δημογραφικής πραγματικότητας, παραμερίζοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των Ελλήνων των δύο νήσων, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους.
Ενημερωτικώς, το 1923 οι Έλληνες κάτοικοι της Ίμβρου αριθμούσαν περίπου 9.500 (ποσοστό 92%) και της Τενέδου 2.800 (ποσοστό 100%). Ως αντιστάθμισμα την καταπάτησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των κατοίκων των δύο νησιών, η Συνθήκη, εκτός από τα γενικά μειονοτικά δικαιώματα που θέσπιζε για τους ελληνορθόδοξους, καθιέρωνε και ένα προνομιακό καθεστώς για τους κατοίκους των δύο νήσων. Έτσι, νομικώς, οι Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου εξασφάλισαν δύο τάξεις δικαιωμάτων: η πρώτη έχει να κάνει με τα δικαιώματα που θα εφαρμόζονται αυτόματα στις πλειοψηφούσες ελληνικές κοινότητες των δύο νησιών, ως δίκαιο των μειονοτήτων (άρθρα 38-44), και η δεύτερη θεσπίστηκε ειδικά, προσδιορίζοντας το αυτόνομο διοικητικό καθεστώς μέσα στο πλαίσιο του τουρκικού κράτους (άρθρο 14). 
Μια απλή επισκόπηση, όμως, της ιστορίας των δύο νήσων, από τη Συνθήκη της Λωζάννης μέχρι σήμερα, μπορεί να μας οδηγήσει σε επισημάνσεις, ερμηνεία και ανάλυση των αιτίων που οδήγησαν τον Ελληνισμό των δύο νήσων στη σημερινή τραγική συρρίκνωση.

Από το 1923, η Τουρκία προχώρησε σε διορισμό Τούρκου διοικητή αντί Έλληνα από τον τοπικό πληθυσμό, όπως προέβλεπε η Συνθήκη. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει ολόκληρος ο έλεγχος του διοικητικού μηχανισμού (δικαστήρια, τελωνεία, Αστυνομία κ.ά.) στους Τούρκους.

 

 Το Σχολείο των Αγ. Θεοδώρων την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, 1932-33.



Ταυτόχρονα απαγόρευσε την επιστροφή στις νήσους 1.500 νομίμων κατοίκων, με το σκεπτικό ότι είχαν εγκαταλείψει τα νησιά πριν την εφαρμογή της Συνθήκης. Όλα αυτά επεκυρώθησαν το 1927 με τον νόμο 1151 του τουρκικού Κοινοβουλίου.
Με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η τουρκική Κυβέρνηση επέβαλε τον φόρο ιδιοκτησίας (varlik vergisi), όπου με αυθαιρεσίες και υπερβολική φορολογία οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού των νήσων σε οικονομική εξόντωση. Όλα αυτά συνοδεύθηκαν ταυτοχρόνως και από απαλλοτριώσεις εκκλησιαστικής περιουσίας που παραχωρήθηκε σε Τούρκους εποίκους από την Ανατολία.
  

 
   Ένας  τυπικό  αναίσθητο  γαϊδούρι  που  ξεπούλησε  Ελληνικό  έδαφος. 


Την ίδια περίοδο, κατά παράβαση μιας σειράς άρθρων της Συνθήκης, οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 20-40 επιστρατεύθηκαν και εστάλησαν σε καταναγκαστικά έργα στα «τάγματα εργασίας». Επίσης, σε μία πρωτοφανή ενέργεια, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν και εξεδίωξαν τον επίσκοπο των δύο νήσων αποστερώντας τις ελληνικές κοινότητες από την εκκλησιαστική τους ηγεσία.
Το 1964, με αφορμή τα γεγονότα στην Κύπρο, η τουρκική Κυβέρνηση έκλεισε όλα τα σχολεία και απαγόρευσε τη διδασκαλία της Ελληνικής, ακόμη και στα σπίτια. Την ίδια χρονιά, με τον νόμο 6830, προχώρησε στο πιο κρίσιμο κτύπημα κατά του ελληνικού στοιχείου. Προχώρησε σε απαλλοτριώσεις γης δίδοντας εξευτελιστικά ποσά στους κατοίκους, με αποτέλεσμα, σταδιακά, το τουρκικό κράτος να φέρει υπό την κατοχή του το 98% του συνόλου του γονίμου εδάφους. Το αποτέλεσμα οι κάτοικοι των νήσων, στην πλειοψηφία γεωργοί και κτηνοτρόφοι, να στερηθούν τα προς το ζην και να αναγκαστούν να προσφυγοποιηθούν στην Ελλάδα.
  

 
   ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΕΤΟΙΜΟΙ  ΝΑ  ΞΕΠΟΥΛΉΣΟΥΝ  ΟΣΟ - ΟΣΟ  ΤΟΝ  ΛΑΟ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΑΙ   ΝΑ  ΤΟΝ  ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ  ΓΙΑ  ΣΦΑΓΗ.

Επιπλέον, μία σειρά άλλων μέτρων λειτούργησε ως τακτική ψυχολογικής βίας με στόχο την περαιτέρω τρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού των νησιών. Για παράδειγμα, στην Ίμβρο δημιουργήθηκαν οι λεγόμενες ανοικτές αγροτικές φυλακές στις οποίες μετεφέρθησαν βαρυποινίτες με ελευθερία κινήσεων στο νησί τρομοκρατώντας και, σε μερικές περιπτώσεις, σκοτώνοντας κατοίκους. Επίσης, σε αμφότερα τα νησιά μεταφέρθηκε στρατιωτικό τάγμα του οποίου οι στρατιώτες προέβαιναν σε λεηλασίες και δολοφονίες Ελλήνων. Ουδείς συνελήφθη και κατεδικάσθη για οποιαδήποτε δολοφονία Έλληνα στις Ίμβρο και Τένεδο. Επιπλέον, ο στρατός προχώρησε και σε κατάσχεση ή καταστροφή εκκλησιών για τον σκοπό δημιουργίας στρατοπέδων. Τέλος, μεταξύ άλλων παραβιάσεων της Συνθήκης της Λωζάννης, το τουρκικό κράτος στέρησε την τουρκική υπηκοότητα σε Ιμβρίους και Τενεδίους που διέμεναν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν στα νησιά τους.
Συνέπεια της πιο πάνω τουρκικής πολιτικής, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κατοίκων της Ίμβρου και της Τενέδου εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα νησιά τους, στα οποία το ελληνικό στοιχείο ζούσε για 3.000 χρόνια, και να προσφυγοποιηθούν. Σήμερα, στην Ίμβρο ζουν λιγότεροι από 200 Έλληνες και λιγότεροι από 10 ηλικιωμένοι στην Τένεδο. 
Στην ουσία η επιβίωση των Ελλήνων στην Ίμβρο και στην Τένεδο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κάτι που χαριζόταν από τη Συνθήκη της Λωζάννης και, ακόμη περισσότερο, η Τουρκία απέδειξε ότι δεν αποτελεί κράτος που διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Το δόγμα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε και στηρίζεται το τουρκικό κράτος, «κυρίαρχο το τουρκικό έθνος και εξαφανισμένες οι μειονότητες», κατηύθυνε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Κεμαλικής Τουρκίας και υπερίσχυσε της ύπαρξης διεθνών συνθηκών και κανόνων. Η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως να μην υπήρχε ούτε η διεθνής κοινότητα ούτε διεθνείς συνθήκες που επιβάλλουν συμβατικές υποχρεώσεις και υπαγορεύουν μία δεδομένη συμπεριφορά. Σε τελική ανάλυση η αναίμακτη γενοκτονία των Ελλήνων σε Ίμβρο και Τένεδο «νομιμοποιήθηκε» ως εργαλείο στο όνομα της εθνικής καθαρότητας για τον σκοπό της ομογενοποίησης τουρκικού έθνους-κράτους. Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση για την επιβίωση των Ελλήνων ήταν η θέληση και η αποφασιστικότητα της Ελλάδος να παλέψει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ντόπιων Ελλήνων.
Για το ελληνικό κράτος, τα δεινά των Ιμβρίων και Τενεδίων υπήρξαν μία πραγματικότητα ήσσονος σημασίας στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών διαφορών, που αντιμετωπίστηκε από τις ελλαδικές Κυβερνήσεις με επιζήμια αδιαφορία.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ






14 ΜΑΡΤΙΟΥ 1956. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ) ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 7 ΧΡΟΝΩΝ.

22 σχόλια :

  1. ΓΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΊΑΡΧΩΝ;

    ΓΙΑΤΙ ΣΦΑΖΕΙ,ΚΛΕΒΕΙ,ΒΙΑΖΕΙ, ΒΑΣΑΝΊΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ BONUS ΕΠΊΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ;

    ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΈΣ.ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ.

    ΔΙΑΒΑΖΑ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΌ ΚΑΥΓΑ ΤΩΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΝΕΤΑΝΙΆΧΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΗΚΑ!
    ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΧΛΑΠΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΊ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΣΤΙΝΓΚ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ.ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΑ;

    ΑΡΑΓΕ;
    ΟΙ ΛΑΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ=ΤΟΥΡΚΟΙ;ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ DNA;

    ΑΡΑΓΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΑ ΧΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ;Ο ΚΟΤΖΙΑΣ;ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΟΝ "ΕΛΛΗΝΑ" ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟ;
    Η ΣΤΑΖΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ...ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟΣ ΟΠΩΣ Π.Χ. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ.

    ΧΑΖΑΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΙΣΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΦΥΤΕΜΕΝΟΙ.

    ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ;ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;ΣΤΑ ΜΜΕ;ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;ΣΤΑ ΠΆΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ/ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ;ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ/ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ;ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ "ΔΑΝΟ" ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΔΥΝΑΣΤΗ ΣΟΥ;
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΙ;

    ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΤΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;!;

    ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΟΙ "ΧΑΖΑΡΟΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ" ΑΦΗΝΑΝ ΕΠΙ 200 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΎΣ+ ΒΟΎΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΉΔΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ;

    ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΕΔΩ,ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΑΓΓΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΏΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΟΎΣ ΣΕ ΤΖΙΠ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ '74,ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ :ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΣΦΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑΜΕ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΖΙΠΑΚΙ ΑΓΓΛΩΝ ΦΙΛΩΝ!!!!

    ΕΙΠΑΤΕ ΤΊΠΟΤΑ;

    ΟΧΙ...ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΕΛΛΟΕΡΝΤΥ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ.... ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΆΒΕΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΆΠΑ ΚΑΙ ΔΩΣ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΟΜΟΑΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΉ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....

    ΕΤΣΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΩΣ… ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.
      Αξιότιμε κύριε, όλα καλά αυτά που γράφεις (με κεφαλαία). Μία μικρή μόνο παρατήρηση. Διάβασε και το άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων»: της Τετάρτης, 17 Ιανουαρίου 2018
      «Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;» ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΓΥΦΤΟΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΟΗΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΜΙΛΗΤΟΥ – ΑΚΡΟΑΤΩΝ.

      Απόσπασμα από άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων»:

      «Πολλοί ευφυείς Έλληνες, εδώ και αρκετό καιρό, προκειμένου να δείξουν την κτηνωδία των τούρκων και να τους μειώσουν στα μάτια του κόσμου, τους καταγγέλλουν διεθνώς, ονομάζοντάς τους μογγόλους.
      Η αρχική φύτρα των τούρκων ήταν βέβαια μογγολική, αλλά σκεφθείτε το εξής παράδοξο: ας πούμε ότι ζείτε στην Μογγολία, στην Κίνα, στην Κορέα και στην Ιαπωνία και έρχεται μία καταγγελία από κάτι περίεργους τύπους της Μεσογείου, που καταγγέλλουν τους Μογγόλους, σε σας, τους Μογγόλους Κινέζους, τους Μογγόλους Κορεάτες, τους Μογγόλους Ιάπωνες, τους Μογγόλους Βιετναμέζους ως… Mογγόλους. Μάλλον θα το βρίσκατε εξωφρενικό».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προδότες και οι Κομιτατζήδες. Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των εκπροσώπων του συνεχώς μας τονίζει ότι αποτελούν πράξεις τραμπουκισμού οι χαρακτηρισμοί «προδότες» και «κομιτατζήδες» που αποδίδονται στους Συριζαίους σχετικά με το εθνικό θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
    Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο λόγος του γραμματέως της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κατά την επίσκεψη του υπουργού κ. Τσακαλώτου στη Δράμα στις 22 Φεβρουαρίου 2019.
    Είναι σωστό όμως να προσάπτουμε τους χαρακτηρισμούς «προδότης» και «κομιτατζής» σε αυτούς που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας;
    Ο όρος «προδότης» δεν χρειάζεται επεξήγηση. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει.
    Παραχωρώντας τον όρο «Μακεδονία», παραχωρείται και το φορτίο που κουβαλάει μαζί του αυτός ο όρος, δηλαδή η ιστορία, η παράδοση, η γεωγραφία κλπ. Όμως ο όρος «Μακεδονία» και όλα όσα κουβαλάει, δεν είναι απλώς άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ελλάδα, είναι εξ’ ολοκλήρου ελληνικά, εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Επομένως, μία τέτοια παραχώρηση είναι ασύλληπτα μεγάλη και μοναδική στην ιστορία της Ελλάδος. Εδώ μιλάμε για ακρωτηριασμό της πατρίδας μας.
    Μιλάμε για την μέγιστη προδοσία.
    Κατά συνέπεια, αυτός που παρέδωσε τον όρο «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς είναι προδότης.
    Από την Βικιπαίδεια διαβάζουμε για τον όρο «κομιτατζής»: «Ο όρος “κομιτατζής” στη Μακεδονία χρησιμοποιούνταν για να χαρακτηρίσει τους εξαρχικούς Ελληνικής καταγωγής που μεταστράφηκαν και υπηρετούσαν τους σκοπούς της Βουλγαρίας, διαχωρίζοντάς τους έτσι από τους καθεαυτού Βούλγαρους».
    Δηλαδή οι Κομιτατζήδες:
    1. Ήταν ελληνικής καταγωγής όπως ελληνικής καταγωγής είναι και οι Συριζαίοι.
    2. Υπηρετούσαν τους σκοπούς της Βουλγαρίας, ένας από τους οποίους ήταν η απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Αυτό επιζητούν σήμερα και οι Σκοπιανοί. Αυτή τη δυνατότητα τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την εθνική παραχώρηση που έκανε παραδίδοντάς τους τον όρο «Μακεδονία».
    Επομένως, αυτοί που ενώ είναι ελληνικής καταγωγής, ωστόσο παρέδωσαν τον όρο «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, δίκαια χαρακτηρίζονται «κομιτατζήδες».
    Συμπερασματικά, ορθώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αποκαλούνται «προδότες» και «κομιτατζήδες».
    Πέραν όμως της πιο πάνω ανάλυσης οι ίδιοι οι Συριζαίοι που τώρα διαμαρτύρονται όταν τους αποκαλούν «προδότες», αποκαλούσαν «προδότες» τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Φυσικά πριν από το 2015, δηλαδή πριν αναλάβουν την εξουσία.
    Επίσης, τότε ασχημονούσαν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Για παράδειγμα στις εθνικές παρελάσεις πετούσαν αυγά στους εκπροσώπους της κυβέρνησης που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων, τους πετούσαν μέχρι και κάγκελα από κιγκλιδώματα, τους έφτυναν, εισέρχονταν στις παρελάσεις και τις διέκοπταν κλπ. κλπ.
    Τώρα έρχονται αυτοί, οι «μια ζωή τραμπούκοι» να μας μιλήσουν για πολιτικό πολιτισμό. Όμως ο ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιος όπως φαντάζονται και θα τους τιμωρήσει στις επερχόμενες εκλογές.
    Η «πρώτη φορά αριστερά» θα είναι και η τελευταία!
    Υ.Γ. Με τον όρο «Συριζαίοι» εννοούνται οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ενεπλάκησαν στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαριά ποινή στον Κρητικό αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή».
    Με άμεση αποβολή από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου τιμώρησε το ΓΕΣ τον στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος εμφανίζεται να τραβά βίντεο τον εαυτό του, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», την ίδια στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας.
    Παράλληλα, το ΓΕΣ έχει διατάξει και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος στρατιώτης παρέβη τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, αλλά και εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ως προς την προετοιμασία των στρατιωτών κατά τη συμμετοχή τους στη σχετική δραστηριότητα από την πλευρά της διοίκησης.
    Οι προδότες «στρατιωτικοί» θίχτηκαν πάρα πολύ από την δημοσιότητα, το σθένος και τον πατριωτισμό του αλεξιπτωτιστή Ε.Μπούχλη. Αντί να του δώσουν τιμητική, του έδειξαν την πόρτα της εξόδου!
    Το παλικάρι, με καταγωγή από το χωριό Ασκύφου κοντά στη Χώρα Σφακίων, απείχε ελάχιστα από το να ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή, δεδομένου ότι επρόκειτο για το 5ο συνολικά άλμα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ήδη βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων.
    Το εν λόγω βίντεο, το οποίο ο Εμμανουήλ Μπούχλης ανάρτησε αρχικά στη σελίδα του στο Facebook, έκανε ήδη τον γύρο του Διαδικτύου, συγκεντρώνοντας σχεδόν 500.000 προβολές μέσα σε μόλις λίγες ώρες, βοηθώντας έτσι ώστε να γίνει για μία ακόμη φορά viral το «Μακεδονία Ξακουστή».
    Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή του στο Facebook, o στρατιώτης συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο και με ένα μικρό κείμενο, στο πλαίσιο του οποίου περιγράφει τα συναισθήματά του για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα:
    «Βρίσκομαι σε μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας... Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα...
    Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας... Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική... Έτσι λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους... Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες... Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα... Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπούχλη Εμμανουήλ...» καταλήγει στην ανάρτησή του ο στρατιώτης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γαβρόγλου και ο Τσίπρας θέλουν διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας. Είναι μεθοδικοί συνειδητοποιημένοι προδότες. Γνωρίζουν τι θέλουν και το προχωρούν. Τα πρόβατα τι κάνουν;
    Διαφωνεί ο Υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, με την άρνηση του Πρύτανη στο αίτημα των σκοπιανών του «Ουράνιου Τόξου» για διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προκάλεσε αίσθηση “αδειάζοντας” τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στέλιο Κατρανίδη, ο οποίος έκρινε αντιδεοντολογικό να ανοίξει κουβέντα με ένα πολιτικό κόμμα επί του αιτήματος του να μπει η “μακεδονική” γλώσσα στο Πανεπιστήμιο.
    «Εμείς διαφωνούμε. Οι πολιτικοί φορείς είναι μέρος της Δημοκρατίας μας. Αυτά είναι επιστημονικά ζητήματα.
    Θα τα λύσει η επιστημονική κοινότητα. Θα μου επιτρέψετε να το συζητήσει η επιστημονική κοινότητα και με βάση τις συζητήσεις θα δούμε εμείς πώς θα κινηθούμε.
    Αλλά, επιστημονικά ζητήματα πρώτα τα συζητά η επιστημονική κοινότητα», δήλωσε για το θέμα ο Υπουργός Παιδείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΛΑΝΔΙΑ.
    Είναι μεγάλο το κρίμα. Το αίμα των αθώων θυμάτων θα πρέπει να πνίξει αυτούς που ευθύνονται για την σφαγή. Τα θύματα προφανώς δεν φταίνε σε τίποτε. Και λέγοντας θύματα εννοούμε τους αθώους μουσουλμάνους αλλά και τον δολοφόνο νεοζηλανδό, γιατί ουσιαστικά θύμα της ίδιας καταστάσεως είναι και ο ίδιος.
    ΟΙ αληθινοί υπεύθυνοι, οι σκοτεινοί εγκέφαλοι, που σχεδιάζουν με αναίσθητο και αισχρό τρόπο την καταστροφή και την εκμετάλλευση των λαών, των εθνών και των φυλών του κόσμου, για την παγκόσμια οικονομική και πολιτική κυριαρχία δεν θα πειραχθούν καθόλου. Ο Σόρος, ο Ρότσιλντ κλπ και τα εκτελεστικά τους όργανα: ο Γιούνγκερ, η Μέρκελ, ο Τσίπρας, ο Παυλόπουλος, ο Αβραμόπουλος, ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας δεν παθαίνουν απολύτως τίποτε. Αυτοί στις κρυφές μασονικές στοές τους, κρυφογελάνε με τους ανόητους γκοΐμ, καταστρώνοντας καινούργια σχέδια παγκοσμιοποίησης και ελέγχου. Έξω σκοτώνονται μόνο αθώοι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ;
      Ουτρέχτη: Μαρτυρίες για τέσσερις δράστες - Φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ».
      Τα διεθνή μέσα την τελευταία ώρα, επικαλούμενα το ολλανδικό σάιτ Het Parool αναφέρουν ότι μάρτυρας που ήταν παρών στην τρομοκρατική -όπως όλα δείχνουν- επίθεση στην Ουτρέχτη ανέφερε ότι οι ένοπλοι ήταν τέσσερις, κρατούσαν τουλάχιστον δύο όπλα και φώναζαν Αλλαχού Ακμπάρ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως οι αρχές δεν είναι ακόμη 100% βέβαιες πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση και πως διερευνούν και την πιθανότητα να ήταν άλλα τα κίνητρα.
      Οι τέσσερις δράστες φέρονται να διέφυγαν μετά την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης με ένα κόκκινο Renault Clio το οποίο, σύμφωνα με την Mirror, είχαν κλέψει λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση.
      Ενώ οι δράστες αγνούνται, νωρίτερα βρέθηκε το αμάξι με το οποίο φέρονται να διέφυγαν.
      Να σημειωθεί οτι νωρίτερα η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτό του 37χρονου Τούρκου φερόμενου ως δράστη
      Η αστυνομία είχε δώσει εντολή στους κατοίκους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ή σε όποιο κτίριο βρίσκονται (έως περίπου στις 17:30 ώρα Ελλάδος). Η Ουτρέχτη, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο τραμ, θύμιζε νεκρή πόλη, αφού δεν κυκλοφορούσαν τα μέσα μεταφοράς, οι κάτοικοι ήταν κλεισμένοι στα κτίρια, τα παιδιά κλειδαμπαρωμένα στα σχολεία και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στους δρόμους.
      Ο Νταν Μόλενααρ ήταν στο τραμ όταν ο 37χρονος Τούρκος άνοιξε πυρ. Στην αρχή δεν κατάλαβε τι συνέβαινε. Το τραμ είχε σταματήσει σε μια στροφή με τις πόρτες κλειστές. Κοίταξε έξω κι είδε μια γυναίκα στο έδαφος λίγο πιο κάτω στο δρόμο. «Αρχικά νόμισα ότι ήταν κάποιο ατύχημα, ότι την είχαν πατήσει. Συμβαίνουν τέτοια σ’ αυτή τη γραμμή του τραμ», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NOS. Αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι κάποιοι έτρεχαν προς το μέρος της γυναίκας. «Συνέχισα να σκέφτομαι το ίδιο μέχρι που είδα να την απομακρύνουν από εκεί. Ήταν σουρεαλιστικό». Και τότε ο Μόλενααρ είδε τον 37χρονο Τούρκο ένοπλο μ’ ένα πιστόλι να πλησιάζει προς το μέρος τους. «Εκείνη τη στιγμή ήταν που σκέφτηκα: φύγε γρήγορα απ’ εδώ».
      Ο κόσμος μέσα στο τραμ κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Ουτρέχτη προσπαθούσε να ξεφύγει. «Στην αρχή κάποιος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα κι ευτυχώς άνοιξε. Νομίζω ότι το έκανε ο οδηγός». Οι επιβάτες άρχισαν να πηδούν έξω. «Τότε άκουσα πυροβολισμούς στα αριστερά μου και σκέφθηκα: εδώ πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτό που είδα στην άλλη πλευρά. Και τότε άρχισα να τρέχω πολύ γρήγορα». Όπως είπε ο αυτόπτης μάρτυς ο δράστης πλησίασε εσκεμμένα την ομάδα των ατόμων που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τη λαβωμένη γυναίκα. «Φαινόταν σαν να ήθελε να την ξαναπιάσει ή ίσως αυτούς που τη βοηθούσαν». Καθώς έφυγε είδε κόσμο να κρύβεται πίσω από αυτοκίνητα. «Ήταν σαν αμερικάνικο γουέστερν», είπε. Ο Μόλενααρ δεν θυμάται το πρόσωπο του 37χρονου Τούρκου ενόπλου. «Έδειχνε νέος, φορούσε ένα μπουφάν. Αλλά δεν αναγνώρισα το πρόσωπό του».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Αλβανός ποδοσφαιριστής: «Έφυγα από την Ελλάδα, γιατί δεν είχε… τζαμί να προσευχηθώ»
      Ο Αλβανός αμυντικός, Μεργκίμ Μαβράι, δημοσιοποίησε τον λόγο για τον οποίο έφυγε από την ελληνική ομάδα ‘Άρης’.
      Ο Μαβράι, σε συνέντευξή του στο αλβανικό ‘Τελεσπόρτ’ μίλησε για τη φόρμα του, την κατάστασή του στην εθνική και την απόφασή του να ολοκληρώσει την περιπέτειά του στο ελληνικό πρωτάθλημα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
      Μάλιστα, δήλωσε ότι από την Ελλάδα έφυγε πολύ γρήγορα επειδή δεν υπήρχε τζαμί για να προσευχηθεί.
      «Από την Ελλάδα, έφυγα πολύ γρήγορα και ο κύριος λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε τζαμί να προσευχηθώ.
      Το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, γιατί η ζωή ενός ποδοσφαιριστή δεν είναι μόνο το παιχνίδι στο γήπεδο.
      Υπάρχουν πολλές άλλες ώρες που ο άνθρωπος περνάει στην ιδιωτική ζωή του και εμένα μου έλειπαν τα τζαμιά. Δεν υπήρχε κουνούπι ( δεν υπήρχε ούτε ένα). Εμένα με χαλαρώνει αυτό, και είναι συνήθειά μου, έπειτα από το ποδόσφαιρο με χαλαρώνουν πράγματα που σχετικά με τη θρησκεία μου, όπως και με τους φίλους μου.
      »Δεν πήγα για μικρό χρονικό διάστημα εκεί και δεν είχα την πρόθεση ούτε να γίνω εραστής ούτε να πηγαίνω καθημερινά στην παραλία, είχα τους δικούς μου στόχους.
      Τα άλλα δεν ταιριάζουν σε εμένα.
      Το είχα αποφασίσει.
      Άλλωστε ο προπονητής δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά είπα ή θα φύγω ή θα αφήσω το ποδόσφαιρο. Δεν είχα άλλη επιλογή», δήλωσε ο Μαβράι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ο γιος του Νετανιάχου: «Ερντογάν, η Ινσταμπούλ λέγεται Κωνσταντινούπολη -Tο κέντρο του Oρθόδοξου Xριστιανισμού».
    Στον χορό της λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βενιαμίν Νετανιάχου μπήκε ο υιός του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Γιάρ Νετανιάχου, με αναφορές στην… Κωνσταντινούπολη.
    «Και να του υπενθυμίσω (του Ερντογάν) ότι η Ιστανμπούλ στην πραγματικότητα είναι μια πόλη με το όνομα Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και το κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού για περισσότερα από χίλια χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή», έγραψε ο Γιάρ Νετανιάχου κάτω από σχόλιο του πατέρα του.
    Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, o 26χρονος γιος του Βενιαμίν Νετανιάχου, Γιάρ προκάλεσε νέα ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, ενώ με ανάρτησή του στο Instagram χθες για λίγο διάστημα έγραψε “FuC*k Turkey” σε κόκκινο χρώμα. Ο υιός Νετανιάχου είχε προκαλέσει παρόμοιο επεισόδιο πέρυσι με ανάρτησή του τον Σεπτέμβριο εναντίον του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.
    Ο Βενιαμίν Νετανιάχου έγραψε τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του Ερντογάν, κατηγορώντας τον για την κατοχή της Κύπρου και τη γενοκτονία των Κούρδων. «Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα, στο Ισραήλ και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».
    Η νέα λεκτική αντιπαράθεση ξέσπασε την ώρα που οι δυο χώρες βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΛΗΛΟΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ …ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ.
    Το παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο ο Π.Παυλόπουλος
    Το Παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και λίγο πριν την παράθεση του επίσημου γεύματος του κ. Παυλόπουλου προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
    «Μακαριώτατε, σας απονέμω το Παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος της Τιμής για το πολύπλευρο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελείτε ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και συνέχισε: «Ιδίως δε ως προς το κοινωνικό σας έργο, έχω χρέος ν’ αναδείξω ότι ανταποκρίνεται υποδειγματικώς στις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας μας, κινούμενο, στο πλαίσιο των Ευαγγελικών επιταγών, από την αφετηρία του «Αγαπάτε Αλλήλους» έως το ύψιστο ιδανικό του "Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως Σεαυτόν"» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
    Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την τιμητική διάκριση υπογραμμίζοντας πως «ό,τι έγινε, αν έγινε, και ό,τι γίνεται, αν γίνεται κάτι, μέσα στη ζωή της Εκκλησίας που έχει αντίκτυπο και στη ζωή των συνανθρώπων μας, δεν είναι έργο προσωπικό, είναι έργο συλλογικό.
    Ο νεότερος ιστορικός που θα ασχοληθεί με αυτή την εποχή και θα αγκαλιάσει με την πένα του και το γράψιμό του την Ελλάδα μας από το ένα άκρο ως το άλλο, θα δει ότι όλοι οι Ιεράρχες, όλοι οι Κληρικοί, τα Εκκλησιάσματα των Ενοριών, όλοι μαζί συστρατεύθηκαν σε μια προσπάθεια η οποία έδωσε πολλούς καρπούς και μάλιστα σωτήριους.
    Ευχαριστώ πάρα πολύ διότι με επιλέξατε σαν συνισταμένη όλης αυτής της προσπάθειας, και θα ήθελα να δεχθείτε και σεις, αυτή η διάκριση σε αυτό το παράσημο, αυτή η κίνηση να αντιπροσωπεύει πάντοτε την αγάπη σας προς την Εκκλησία μας, τους Ιεράρχες, τα μέλη, τους συνεργάτες μας, τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι χωρίς να φαίνονται, χωρίς να θέλουν να κάνουν ή να έχουν διακρίσεις, δίνουν συνέχεια –και αυτό το συνέχεια είναι από αιώνες- μέχρι και σήμερα.
    Να ευχηθούμε όλοι –και σεις κύριε Πρόεδρε- αυτή η ενότητα, η οποία μας χαρακτηρίζει μέχρι τώρα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας μας, τους Ιεράρχες, τους Κληρικούς μας, παρά τις κατά καιρούς μικροταραχές, όλα αυτά να ξεπεραστούν και ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτό είναι και το καθήκον μας, αυτό ζητάει η Εκκλησία μας, αυτό θέλει και ο λαός μας. Μας θέλει όλους ενωμένους για να πάμε μπροστά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ».
    Στη Σμύρνη που ήταν ο νέος προεκλογικός σταθμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μικρασιατική καταστροφή με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες.
    Η προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής ήταν η πρώτη που έκαναν κοινή εμφάνιση Ερντογάν και Μπατσελί με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή και τους «γκιαούρηδες που έπεσαν στη θάλασσα».
    Από το παραλήρημα του Ερντογάν, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Μπαχτσελί, δεν έλειψε η αναφορά στην Ελλάδα και ειδικά στην καταστροφή της Σμύρνης.
    Μίλησε για «χαμένες πατρίδες ανά τους αιώνες».
    «Σμύρνη εσύ που επούλωσες τις πληγές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της μεγάλης βαλκανικής πόλης των Σκοπίων, της Βάρνας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του.
    Και δεν θα μπορούσε σε ένα τέτοιο κλίμα να μην μιλήσει για τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22.
    «Σμύρνη που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους» είπε ο Ερντογάν.
    Την ίδια η ώρα η ζαλισμένη Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζιο των διαπραγματεύσεων για την εγκαθίδρυση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Ένας αγράμματος και αδίστακτος Εθνικός Δολοφόνος που ονειρεύεται καθεστώτα Τσαουσέσκου, Στάλιν και Χότζα.
    Τσίπρας: «Να εφαρμοσθεί μοντέλο "ολιγαρκούς αφθονίας" στην ελληνική κοινωνία».
    Για μοντέλο "ολιγαρκούς αφθονίας" μίλησε ο Α.Τσίπρας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ο Α.Τσίπρας ξεδίπλωσε το όραμα του κατά την διάρκεια ομιλίας στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην εκδήλωση με τον Εβο Μοράλες.
    «Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην επίμαχη φράση του, που προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ και του Κ.Μητσοτάκη.
    «Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια “ολιγαρκή αφθονία” στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το “ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.
    Ο πρωθυπουργός του απάντησε, παραπέμποντάς τον στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου Σερζ Λατούς.
    «Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας», έγραψε ο κ. Τσίπρας.
    «Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του», ανέφερε σε επόμενη ανάρτησή του.
    Όμως η χρήση του ρήματος «συστήνω» σχολιάστηκε από τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Ζούλα.
    «Με όλο το σεβασμό, ας αρχίσουμε απ τα βασικά: Άλλο συστήνω, άλλο συνιστώ.
    Συστήνω = παρουσιάζω κάποιον σε κάποιον άλλον για να γνωρισθούν
    Συνιστώ = δίνω συμβουλή, κάνω υπόδειξη
    Παράδειγμα: Συστήνω τη γυναίκα μου σε κάποιον και του συνιστώ να μην παρασυρθεί απ' τις ιδεοληψίες της», έγραψε στο twitter, παραθέτοντας και το tweet του πρωθυπουργού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, (ΓΕΜΑΤΟΙ ΧΑΡΑ): ΦΙΛΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ, ΤΕΝΕΔΟ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    Η Τουρκία τώρα θέτει θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» Ρόδου, Κω και… Θεσσαλονίκης, με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντοπ.
    Στην ομιλία του στην 14η Σύνοδο Κοινοβουλευτικής Ένωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) ο κ. Σεντοπ έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό αλλά και στην «παραβίαση δικαιωμάτων» στην Ελλάδα.
    Ο κ. Σεντόπ έκανε λόγο για «άδικες πρακτικές εναντίον της μουσουλμανικής – τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν… διευρυνθεί και ότι τα «δικαιώματα και οι ελευθερίες των μουσουλμάνων Τούρκων δεν παραβιάζονται μόνο στην περιοχή της Δυτικής Θράκης αλλά επίσης στην Θεσσαλονίκη και στα νησιά Ρόδος και Κως».
    Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναφέρθηκε και στο κυπριακό δηλώνοντας ότι δεν έχει εξευρεθεί λύση επειδή η Δύση έχει υποστηρίξει τους ελληνοκύπριους και η λύση θα αναζητηθεί για τα «αδέλφια Τουρκοκύπριους με τη στήριξη του Ισλαμικού κόσμου και την Μουσουλμανική στήριξη και αλληλεγγύη».
    Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο τόνο εκφράστηκε χτες και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέες προκλητικές δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι».
    Ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι «Τούρκοι» στην Ελλάδα δεν μπορούν να δηλώσουν «Τούρκοι» παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: «ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ». ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ.

    Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες το απόγευμα με αφορμή την περιοδεία του στην περιοχή.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα του προγράμματός του ενώ μίλησε και για τις πολιτικές που θα υλοποιήσει για την μειονότητα σε συνέχεια των όσων είχε πράξει ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
    Μάλιστα αποκάλυψε πως θα δημιουργήσει «Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ. Ώστε η μειονότητα να μπορέσει να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός κεντρικής πολιτείας με μειονότητα, να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά».
    «Η Θράκη είναι ένα υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Και αυτό το υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, και στις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια, είναι ένα κεκτημένο το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί και να υποστηριχθεί ως κόρη οφθαλμού.

    Δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν πάντα απόλυτα επιτυχημένη και σίγουρα θα υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

    Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, τον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή του νόμου για τα Βακούφια, με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ειδικά τοπικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης, ειδικά στους νομούς, στις περιφερειακές ενότητες της Ροδόπης και της Ξάνθης» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Όσον αφορά την εκπαίδευση της μειονότητας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα: «η δίγλωσση παιδεία να αποκτήσει πραγματικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Και νομίζω ότι υπάρχουν προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση τις οποίες θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, προχωρώντας στο δημοτικό, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

    Κατά το πόσο, παραδείγματος χάρη στο δημόσιο σχολείο, θα μπορεί να διδάσκεται η Τουρκική ως ξένη γλώσσα, ώστε τα παιδιά της μειονότητας, τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως ολοένα και περισσότερα ή αρκετά εν πάση περιπτώσει το κάνουν, να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους με τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που έμαθαν και ομιλείται μέσα στο σπίτι τους.

    Πρέπει να δείξουμε ανοιχτό πνεύμα σε αυτή τη συζήτηση.

    Και βέβαια τα ελλείμματα και μειονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της μειονοτικής εκπαίδευσης θα πρέπει και αυτά να αντιμετωπιστούν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοτζιάς: «Ο Καμμένος ήξερε τα πάντα για την Συμφωνία των Πρεσπών».

    Ο Καμμένος όχι μόνο γνώριζε τα πάντα για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ότι η έξοδός του από την κυβέρνηση ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Τσίπρα.
    Σε συνέντευξή του στην Real News ο πρώην υπουργός εξωτερικών της κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου, Νίκος Κοτζιάς, θύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος «είχε ψηφίσει τις προγραμματικές της κυβέρνησης Τσίπρα, που ήδη από τον Ιανουάριο του 2015 έθεταν ως στόχο την υλοποίηση μιας πολιτικής σύνθετης ονομασίας».
    Αυτό που λέει ο Κοτζιάς είναι αληθές και το θυμάται όλος ο κόσμος. Όμως, ο Κοτζιάς συνεχίζει και λέει πως ο Καμμένος «είχε συμφωνήσει εξαρχής να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με στόχο να κλείσει το θέμα. Γνώριζε, δε, ότι αυτή η συμφωνία είχε χρονοδιαγράμματα».
    Αυτό που παραλείπει για λόγους «κομματικής ορθότητας» ο Κοτζιάς είναι πως ο Καμμένος έχοντας γνώση της συμφωνίας και των χρονοδιαγραμμάτων της αποχώρησε αφότου όλα είχαν τελειώσει σε πλήρη συνεννόηση με τον Τσίπρα.
    Ο σκοπός ήταν να διασωθεί το πολιτικό σαρκίο του Καμμένου για να αποτελέσει το όχημα για την σύνταξη ενός αναχώματος εναντίον της Χρυσής Αυγής.

    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ν.Κοτζιάς, ο νέος προδότης Πήλιος Γούσης της Ελλάδας» λέει για τον πρώην ΥΠΕΞ ο Π.Καμμένος.
      Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πάνος Καμμένος στρέφεται εναντίον του Νίκου Κοτζιά με βαρείς χαρακτηρισμούς. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού των Εξωτερικών, αλλά τον «φωτογραφίζει».
      Ο «πόλεμος» του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά συνεχίζεται.
      «Βρήκε ευκαιρία ο προδότης της Μακεδονίας, ο Πήλιος Γούσης που προσφέρει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, να μου επιτεθεί ενώ αναρρώνω. Μόλις με τη βοήθεια του Θεού επανέλθω θα αποκαλύψω σε όλο τον Ελληνικό λαό τα βαριά του εγκλήματα που θα τον οδηγήσουν στα δεσμά» έγραψε πριν λίγο στο τουίτερ ο Πάνος Καμμένος «φωτογραφίζοντας» τον Νίκο Κοτζιά χωρίς όμως να τον κατονομάζει.
      «Βρίζεις τον Κοτζιά! Κατηγορείς τον Κοντζιά! Απειλείς τον Κοντζιά! Και όλα αυτά επειδή δεν τολμάς να τα χώσεις στον πραγματικό υπαίτια τον Τσίπρα! Και όλα αυτά επειδή σε έκανε υπουργό και συνεργάστηκε μαζί σου. Δηλ ο Τσιπρας δεν γνώριζε τίποτα. Πρωθυπουργός είναι, ο Κοτζιάς μόνος του πήγε στις Πρέσπες; Ο Σόρος τον Κοντζιά μόνο λάδωσε; Εσυ τότε ως υπουργός δεν άκουσες τίποτα; Δεν είδες τίποτα;»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Ραβίνος Μαρδοχαίος Φριζής: «Ο Μπουτάρης υποσκάπτει τις συντηρητικές αξίες και την οικογένεια. Ο Μπουτάρης θέλει να ξεπουλήσει την Μακεδονία».
    Κριτική στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έκανε ο ραβίνος Μορντεχάι Φριζής.
    Όπως υποστήριξε ο ίδιος, με αφορμή την επίθεση κατά του δημάρχου, ο κ. Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να «πριονίσει» τις συντηρητικές αξίες και την οικογένεια.
    Επιπλέον, υποστήριξε ότι με τα όσα λέει για τη Μακεδονία και για τον Κεμάλ, αλλά και τις κινήσεις του με τους ομοφυλόφιλους έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα.
    Τέλος, σημείωσε ότι ενώ ο κόσμος του φώναζε πάρα πολλή ώρα να φύγει αυτός καθόταν προκλητικά και τους αγνοούσε, προκαλώντας την τύχη του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΣΑΛΗ ΣΑΝ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ.
    Βήμα-βήμα περιγράφει ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης την υπονόμευση της ακεραιότητας της χώρας με "όχημα" την "μακεδονική γλώσσα".

    «Θα πληρώσουμε ακριβά το θέμα της μακεδονικής γλώσσας», τόνισε την Κυριακή ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    «Από εδώ και πέρα φοβάμαι ότι είναι μοιραίο ότι θα ακολουθήσει μία διαδικασία καταρρακτώδης προσφυγών στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει εκείνη τη νομική βάση την οποία οι γείτονες θα μπορούν να επικαλούνται ούτως ώστε να μας οδηγούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Αυτό σιγά σιγά θα δημιουργήσει τους πυρήνες που είπα.

    Πρώτον, διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας το οποίο όπως λέει και ο καθηγητής Μπαμπινιώτης –σοφότερος από εμένα στα γλωσσολογικά – αποτελεί στοιχείο ταυτοτικό βασικό.

    Το ταυτοτικό στοιχείο αυτό θα οδηγήσει σε κέντρα μακεδονικών σπουδών και θα απαιτηθεί τα κέντρα αυτά να γίνουν κέντρα πολιτισμού μακεδονικού και μοιραία θα οδηγηθούμε στη δημιουργία μακεδονικής μειονότητας.

    Αυτό θα ξεκινήσει από το εσωτερικό της χώρας από ελληνικούς συλλόγους και ελληνικά κόμματα. Δεν θα γίνει από τα Σκόπια γιατί οι συμβατικές υποχρεώσεις των Σκοπίων είναι να μην δημιουργούν αλυτρωτικές τάσεις στην Ελλάδα.

    Έχουν όμως φτιάξει θαυμάσια το περικάλυμμά και θα δείτε να εμφανίζονται και πάρα πολλές ΜΚΟ γνωστών φιλάνθρωπων διεθνών με πολύ χρήμα και οι οποίες θα λειτουργήσουν θαυμάσια υπονομευτικά για την ακεραιότητα της χώρας», σημείωσε.

    Θυμίζουμε πως το Σάββατο ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας, χαρακτήρισε λάθος την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Τόνισε μάλιστα πως η γλώσσα της γείτονος είναι «Βουλγαροσερβική».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κέντρο του Λονδίνου διαδηλώνουν κατά της προδοσίας των Πρεσπών.
      Έλληνες ομογενείς διαδήλωσαν χθες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κέντρο του Λονδίνου. Ο απανταχού Ελληνισμός έχει εξοργιστεί με την προδοσία της Μακεδονίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ: ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΗΛΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    Το δημογραφικό πρόβλημα επιδρά αρνητικά στο ΑΕΠ
    Τις δυσμενείς επιπτώσεις στην πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών επισήμανε ο υποδιοικητής της ΤτΕ Θ. Μητράκος, Ναυτεμπορική
    H επιδείνωση των δημογραφικών μεγεθών επηρεάζει δυσμενώς την πορεία των θεμελιωδών μακροοικονομικών μεγεθών, όπως το δυνητικό προϊόν και τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, και μέσω αυτών τη χάραξη αλλά και την αποτελεσματικότητα της δημοσιονομικής και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής. Αυτά είπε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος, μιλώντας σε ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, στο πλαίσιο του Οργανισμού Έρευνας «διαΝΕΟσις», με θέμα «Η χαμηλή γονιμότητα στην Ελλάδα, δημογραφική κρίση και πολιτικές ενίσχυσης της οικογένειας».
    Όπως είπε ο υποδιοικητής της ΤτΕ, η ταχεία μείωση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού επιδρά αρνητικά στην αύξηση των τακτικών δημόσιων εσόδων μέσω της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης εισοδημάτων από παραγωγικές δραστηριότητες. Παράλληλα, η γήρανση του πληθυσμού συνεπάγεται αλλαγή της σύνθεσης των φόρων.
    μακροπρόθεσμα, όμως, η επίδραση είναι αρνητική, καθώς η μείωση του αριθμού των παραγωγών και των εν δυνάμει καταναλωτών, δηλαδή η μείωση του μεγέθους της εγχώριας αγοράς, διαμορφώνει αρνητικές προσδοκίες για τον ρυθμό αύξησης του δυνητικού προϊόντος.
    Ετήσια επιβάρυνση 1,3 δισ.
    Πολλές εμπειρικές μελέτες έχουν εκτιμήσει την επίδραση της γήρανσης του πληθυσμού στο ΑΕΠ. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη μελέτη των κ.κ. Ρομπόλη και Μπέτση (2019) έχει εκτιμηθεί ότι, λόγω της γήρανσης του εργατικού δυναμικού, εάν μία επιδίωξη της οικονομικής πολιτικής είναι ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, τότε στην πραγματικότητα θα απαιτείται ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης κοντά στο 4%. Προφανώς αυτό θα επιβαρύνει, εκτός από τα δημοσιονομικά μεγέθη, και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης- υφίσταται ετήσια επιβάρυνση ύψους περίπου 1,3 δισ. ευρώ την περίοδο 2017-2057.
    Στη μελέτη της ΤτΕ, που θα παρουσιαστεί σύντομα, στην έκθεση του διοικητή φαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι μία ταχύτερη αύξηση της ηλικιακής ομάδας των 65 ετών και άνω επιδρά μειωτικά στο ΑΕΠ ήδη από το πρώτο τρίμηνο μετά την αύξηση, ενώ η αντίστοιχη επίδραση στην επιδείνωση του δημοσιονομικού αποτελέσματος (ως ποσοστού του ΑΕΠ) γίνεται εμφανής περίπου ένα έτος μετά την αύξηση. Και στις δύο περιπτώσεις οι αρνητικές επιπτώσεις είναι παρατεταμένης διάρκειας.
    Το 2017 η χώρα μας συγκαταλεγόταν μεταξύ των εννέα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατέγραψαν αρνητικό ετήσιο ρυθμό μεταβολής του πληθυσμού τους, με τον φυσικό ρυθμό μείωσης (αν εξαιρέσουμε τις μεταναστευτικές ροές) να είναι οκταπλάσιος (-3,3‰) του μέσου όρου στην Ε.Ε.28 (-0,4‰).
    Οι αρνητικές επιπτώσεις από τη δημογραφική διαταραχή μπορούν να αντισταθμιστούν ως έναν βαθμό από τη μείωση της αβεβαιότητας που περιβάλλει την ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή ανατροπής των μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2010-2017.
    Συνταξιοδοτική δαπάνη
    Από την πιο πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη προκύπτει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, μετά την κορύφωσή της το 2016 (17,3%), προβλέπεται να αποκλιμακωθεί ραγδαία και να διαμορφωθεί σε 10,6% του ΑΕΠ στο τέλος της περιόδου προβολής το 2070. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης σε επίπεδο Ε.Ε., καθώς στην περίπτωση της Ελλάδος θα φθάσει τις 6,6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, έναντι 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας κατά μέσο όρο στις χώρες της Ε.Ε.28.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κρητικός ανέβηκε στον Ψηλορείτη και τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» μέσα από μία χιονότρυπα.

    Ένας Κρητικός που αγνόησε το κρύο του χιονισμένου Ψηλορείτη, αποφάσισε να φτιάξει μία χιονότρυπα για να μένει εκεί κάθε Σαββατοκύριακο.
    Έτσι λοιπόν, με ζεστασιά τον υπνόσακο του, ο Κώστας Τζωρτζίνης απολαμβάνει τη φύση όπως μόνο αυτός ξέρει.
    Μέσα από τη χιονότρυπα του, τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» και στέλνει το δικό του μήνυμα από υψόμετρο περίπου 1300 μέτρων.
    Να προτρέψουμε τον κάθε Έλληνα να κάνει ένα βίντεο για την Μακεδονία» δηλώνει ο ίδιος στο cretapost.
    Ο Κώστας Τζωρτζίνης βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο στον Ψηλορείτη καθώς έχει πάθος με το σκι και την ορειβασία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρεόπολη Λακωνίας: Ψάλλοντας το «Μακεδονία Ξακουστή» οι Μανιάτες τίμησαν την επέτειο κήρυξης της Επανάστασης στην Μάνη.

    Ήταν 17 Μαρτίου 1821, πριν από 198 χρόνια, όταν άναψε η σπίθα της Επανάστασης στην αδούλωτη Μάνη.
    Όλα ξεκίνησαν από την πλατεία Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στην Αρεόπολη Λακωνίας, που αποτελεί και το επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας.
    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος συλλόγων και φορέων από όλη τη χώρα παραβρέθηκαν στην Αρεόπολη προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στο μεγαλόπρεπο άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και να παρακολουθήσουν τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις, όπως μεταφέρει το piraeuspress.gr.
    Στη σημερινή παρέλαση, την παράσταση έκλεψε η μουσική υπόκρουση υπό το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα «επίκαιρο» εξαιτίας των άγνωστων προθέσεων της κυβέρνησης για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά και με την περίπτωση της αποπομπής του καταδρομέα από τους αλεξιπτωτιστές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...