Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δολοφονία της οικονομίας: Εξ αμελείας ή εκ προμελέτης;


Ένα χρόνο πριν, το 2010 έκανε πολιτικό ποδαρικό με τον απολογισμό του προγράμματος των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό, με χαμόγελα και αρκετή αισιοδοξία.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας ,τότε , στο υπουργικό συμβούλιο δήλωνε σίγουρος ότι «θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας… Προσδιορίσαμε το 2010 ως το έτος των μεγάλων ριζικών αλλαγών και ανατροπών… Στο μέτωπο της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης, καταθέσαμε ήδη νομοσχέδια για να δώσουμε οξυγόνο στην οικονομία, την παραγωγή και την κατανάλωση.».
Ένα χρόνο μετά τις δηλώσεις του, στο κατώφλι του 2011 αποκαλύπτεται ότι η χρονιά που ο κ. Παπανδρέου υποσχόταν με σιγουριά τα ανωτέρω, δηλαδή το 2010 , έφυγε αποκτώντας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ.
Για πρώτη φορά στα χρονικά έσπασαν την… κατοστάρα (χιλιάδες) οι διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Οι διαφορές στα δικαστήρια μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών καθώς μεταξύ εμπόρων και προμηθευτών ήταν το 2010 κατά 50% περισσότερες σε σχέση με το 2008.
Στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο της Αθήνας εκδόθηκαν συνολικά 103.845 διαταγές πληρωμής. Από αυτές 46.050 αντιστοιχούσαν σε απαιτήσεις τραπεζών έναντι δανειοληπτών. Οι υπόλοιπες 57.795 αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιωτών, κυρίως εμπόρων, που βρέθηκαν με ακάλυπτες επιταγές στα χέρια.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που αυτές του Πρωτοδικείου είναι περισσότερες από εκείνες του Ειρηνοδικείου . Υπενθυμίζω ότι στο Πρωτοδικείο πάνε υποθέσεις που έχουν αντικείμενο άνω των 12.000 ευρώ, δηλαδή στεγαστικά δάνεια και μεγάλα καταναλωτικά, ενώ στο Ειρηνοδικείο κάτω των 12.000 ευρώ (πιστωτικές κάρτες και μικρά καταναλωτικά).
Φανταστείτε να μην ήταν και… σίγουρος ο κ. Γ. Παπανδρέου για… το οξυγόνο που ΘΑ έδινε στην οικονομία!
Στην ουσία το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου αντί να δώσει οξυγόνο στην οικονομία,… της στέρησε και όσο διέθετε για να αναπνέει και την οδήγησε, όπως αποκαλύπτεται από τους αριθμούς, στο βάναυσο πνιγμό της.
«Δολοφονία» εξ αμελείας, ανικανότητας και μωρίας ή… δολοφονία εκ προμελέτης;
Ότι από τα δύο και εάν υποστηριχθεί το σίγουρο είναι ότι κανένα δεν αθωώνει την κυβέρνηση Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ:  Politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...