Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πέντε λόγοι που τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν κυβέρνηση Παπανδρέου

Η επίθεση κατά του Κώστα Τζαβάρα από το Mega, η συνέχισή της από τις εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα και το κλίμα που διαμορφώνουν υπέρ της κυβέρνησης…, δεν είναι καθόλου τυχαία γεγονότα, ούτε άσχετα μεταξύ τους.
Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε τις εφημερίδες του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης και του ΔΟΛ(ιου) όπως πάντα… συγκροτήματος, να επιχειρούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο. Και μέσα από στοχευμένα δημοσιεύματα να δίνουν αέρα στην κυβέρνηση και να πιέζουν την αξιωματική αντιπολίτευση διαρκώς. Δεν είναι μόνο τα γκάλοπ που βγαίνουν και δείχνουν μεγάλη υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που έχει διαλυθεί η κοινωνία:
Ξαφνικά οι εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα ανακάλυψαν τον Τζαβάρα και ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτηρίζουν γραφικό, αλλά στην ουσία της υπόθεσης δεν μπαίνουν. Τα έντυπα και το Mega που ανήκουν και στον Μπόμπολα, μας εμφανίζουν την Τρόϊκα ως τους αγγέλους επί γης που ήρθαν να σώσουν την Ελλάδα από την αμαρτία.
Τελευταία, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα παρουσιάζουν την αναδιάρθρωση χρέους (πτώχευση εν ολίγοις) ως μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Τώρα το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια δε θα το μάθετε από τον Έθνος ούτε από το Mega.
Όλα αυτά θα ήταν σκόρπιες δημοσιογραφικές υπερβολές αν δεν συνδυάζονταν και με άλλα γεγονότα:
1. Βρίσκονται σε εκκρεμότητα τεράστια έργα, άνω των 3 δις που θα ήθελε με μεγάλη χαρά να αναλάβει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Επεκτάσεις της Αττικής οδού, Καστέλι, Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, άλλοι οδικοί άξονες είναι σε φάση διαγωνισμών και οι μνηστήρες είναι πολλοί.
2. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για τις υπάρχουσες συμφωνίες με τις κοινοπραξίες για τα διόδια. Η κυβέρνηση θέλει να μειωθούν για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη, αλλά να μη χάσει και τα έσοδα. Πιέζει λοιπόν τους εργολάβους προς άλλες λύσεις κι αυτοί καθόλου δεν ανησυχούν. Για φανταστείτε, επιμήκυνση της συμφωνίας διαχείρισης της Αττικής οδού π.χ. σε αντάλλαγμα μείωση 10-20 λεπτά, τι θετικό αντίκτυπο θα είχε και στην κυβέρνηση και στους εργολάβους.
3. Στην Ενέργεια άνοιξε χοντρό παιχνίδι με την απελευθέρωση και ο όμιλος Μπόμπολα είναι από τους παίκτες που θα πάρουν κομμάτι της πίτας. Για κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη που κοστίζει πάνω από 350 εκατ., ποιος θα μπορούσε να το φτιάξει.
4. Στα σκουπίδια που κρύβουν χρυσάφι, είναι γνωστό ότι η εταιρεία ΗΛΛΕΚΤΩΡ έχει την τεχνογνωσία για να αναλάβει τεράστιες δουλειές με την κατασκευή και διαχείριση εργοστασίων αποκομιδής και επεξεργασίας απορριμμάτων. Για σκεφτείτε τι γίνεται στην Κερατέα και ποιος θα είναι πίσω από τον ΧΥΤΑ της περιοχής;
5. Μεγάλο παιχνίδια θα παιχτεί και με τα τυχερά παιχνίδια καθώς η απελευθέρωση είναι προς των πυλών. Η απόφαση του ΣτΕ να αμφισβητήσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ και να στείλει την υπόθεση στο Ευρωδικαστήριο μετά από προσφυγή τριών βρετανικών εταιρειών, ανοίγει την όρεξη στους ντόπιους παίκτες. Για σκεφτείτε ότι πίσω από τους ξένους υπάρχουν και εγχώριοι αντιπρόσωποι όπως οι κ. Μπόμπολας, ο Κόκκαλης, ο Κοντομηνάς και θυμηθείτε τις συναντήσεις που είχαν αυτοί μεταξύ τους.
Μέσα σ’ αυτό κλίμα, λοιπόν, ο αέρας της χώρας έχει αρχίσει να μυρίζει και πάλι… deals επιχειρηματιών με την κυβέρνηση για το μοίρασμα της πίτας.
Γι’ αυτό και θα δείτε στο προσεχές διάστημα νέες επιθέσεις κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην παρούσα φάση το ένα χέρι νίβει το άλλο. Η κυβέρνηση έχει ανάγκη στήριξης προκειμένου να περάσει το νέο Μνημόνιο που έρχεται οσονούπω. Αλλωστε, είναι και ανοικτό το θέμα των πρόωρων εκλογών, επομένως, θα χρειαστεί τους παραδοσιακούς συμμάχους της.Από την άλλη, οι επιχειρηματίες πιέζουν σφόδρα να ξεκολλήσουν τα έργα για να τα ξεκοκαλίσουν και χρειάζονται πάντοτε πρόθυμους εντός της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...