Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Καταργεί την σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το κεφάλι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Μπουτάρης!

Την πρόθεσή του να αφαιρέσει από το θυρεό του Δήμου Θεσσαλονίκης την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ και στο δημοσιογράφο Αχιλλέα Χεκίμογλου ο κ. Μπουτάρης κατέστησε σαφές ότι ο θυρεός της Θεσσαλονίκης... θα αλλάξει μιας και ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έχει σχέση με την ιστορία της πόλης!

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην άρνηση των Σκοπιανών να παραδεχθούν τη σλαβική καταγωγή τους και παραλληλίζει με τη συμπεριφορά αυτή την απεικόνιση της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων τονίζει: "Είναι όπως η Σαλονίκη που έχει σαν σύμβολο το κεφάλι του Μεγαλέξανδρου. Η Θεσσαλονίκη έγινε χρόνια μετά τον θάνατό του. Είναι μια εθνικοπατριωτική ιστορία που έγινε τελευταία. Αυτή τη σημαία της πόλης, που..
δείχνει το κεφάλι τού Μεγαλέξανδρου από τη μία και τα τείχη από την άλλη, προφανώς και δεν θα την κρατήσω".

Θυμίζουμε οτι η ίδρυσή της θεσσαλονικης συμπίπτει με την αρχή της ελληνιστικής εποχής, την ανάληψη δηλαδή της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τους επιγόνους του και την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού στο μεγαλύτερο τμήμα του γνωστού, για τον τότε δυτικό άνθρωπο, κόσμου. Ο κληρονόμος του βασιλείου της Μακεδονίας και σύζυγος της ετεροθαλούς αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κάσσανδρος, ίδρυσε την πόλη συνενώνοντας 26 πολίχνες, που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο, και της έδωσε το όνομα της γυναίκας του, θυγατέρας του Φιλίππου Β’, Θεσσαλονίκης (όνομα που προήλθε μετά από επιτυχή έκβαση μάχης επί των Θεσσαλών).

Σχόλιο: Αν δεν έχει σχέση η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας με τον Μακεδόνα στρατηλάτη τότε ποιος έχει; Ο Κεμάλ; Μήπως η επόμενη κίνηση σου κύριε Μπουταρη είναι να βάλεις στον θυρεό της Πόλης την μορφή του Κεμάλ; Ναι ξέχασα...αυτός έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...