Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Τουρκικός χάρτης με κόκκινες γραμμές αποκαλύπτει τα τουρκικά σχέδια για το Αιγαίο


Σοκ προκαλεί ο Τουρκικός χάρτης που με κόκκινο μελάνι χωρίζει το Αιγαίο στην μέση. Πρόκειται για χάρτη, τον οποίο η Τουρκία έχει καταθέσει στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για τη νέα δομή της Συμμαχίας.
Οι κόκκινες γραμμές αποκαλύπτουν το πως φαντάζεται το Αιγαίο η Άγκυρα. Προσδιορίζουν τα τουρκικά σχέδια. Ένα Αιγαίο χωρισμένο στη μέση...
Έτσι όπως εξελίσσονται οι σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με την Άγκυρα, είναι σχεδόν φυσιολογικό το να τίθεται κόκκινες γραμμές στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας.
Και ίσως, με την δεδομένη διπλωματική δεινότητα του πρωθυπουργεύοντος στην Ελλάδα, θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που οι γραμμές δεν φτάνουν στο Σούνιο ή στην... Ιθάκη.
Παρ' όλα αυτά, επειδή ο συγκεκριμένος χάρτης διέρρευσε-
δημοσιεύθηκε χθες (ναι, χθες, που μιλούσε ο Παπανδρέου στο Ερζερούμ και αναβαθμιζόταν -από μερικούς- σε εθνικό ήρωα μιλώντας για τα αυτονόητα και τις τουρκικές παραβιάσεις), πρέπει να αναλογιστούμε:
Ποιά ήταν η σκοπιμότητα της Άγκυρας με την δημοσίευση του συγκεκριμένου χάρτη; Η Άγκυρα βιάζεται, πιέζει και θέλει να προχωρήσει προς το Αιγαίο ασκώντας πίεση στην ελληνική πολιτική ηγεσία ή μήπως πρόκειται για σαφές μήνυμα με αποδέκτη τον Ελληνικό λαό;
Και οι ερωτήσεις αυτές θα συνεχίσουν να υφίστανται και να γίνονται πιό... τολμηρές, για όσο χρονικό διάστημα ο Παπανδρέου και η παρέα του διαχειρίζονται εθνικά θέματα ερήμην του Ελληνικού λαού...
Κωνσταντίνος

ΠΗΓΗ: Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...