Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

38 σκελετοί Ελληνοκυπρίων (;) στα μπουντρούμια της Τουρκίας


Σε μια αποκάλυψη-σοκ προχώρησε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελένη Θεοχάρους, λέγοντας ότι οι 38 σκελετοί που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ στην Τουρκία φαίνεται ότι ανήκουν σε φυλακισμένους Ελληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974!

Ειδικότερα, πριν από λίγο καιρό βρέθηκαν θαμμένοι 38 σκελετοί στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ με τρύπες στο κεφάλι από όπλο των 9 χλστ. Η ανακάλυψη αυτή προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα, όταν ύστερα από εξετάσεις DNA αποκαλύφτηκε ότι οι σκελετοί αυτοί δεν ανήκαν ούτε σε Τούρκους αλλά ούτε και σε Κούρδους. Επισημαίνεται ότι στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ είχε μεταφερθεί αριθμός Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Οι ανακαλύψεις μαζικών τάφων στην Τουρκία έχουν μετατραπεί σε ένα συνηθισμένο φαινόμενο που αποκαλύπτει τη φρικιαστική πολιτική των μαζικών εκτελέσεων Κούρδων πολιτών και Τούρκων αντιφρονούντων των κυβερνήσεων της δεκαετίας του 1990. Ομως, η αποκάλυψη ότι 38 εκτελεσθέντα άτομα δεν έχουν DNA που να εμπίπτει σε Τούρκους και Κούρδους πολίτες αποτελεί μια απίστευτη εξέλιξη, η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί και να εξακριβωθεί αν πρόκειται τελικά για Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, των οποίων οι συγγενείς ακόμα περιμένουν να μάθουν τη μοίρα τους.

Η Κύπρια ευρωβουλευτής ήγειρε το ζήτημα ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου και ζήτησε τη διερεύνηση. Το αίτημα της κυρίας Θεοχάρους έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος κάλεσε την εισηγήτρια για την έκθεση αξιολόγησης της τουρκικής ενταξιακής πορείας Ρία Ομεν να διευθετήσει συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ε.Ε., για να συζητήσει και να διερευνήσει το θέμα.

Για ακόμα μία φορά η Τουρκία θα κληθεί να απολογηθεί για τα εγκλήματα που προκάλεσε στο παρελθόν και είναι βέβαιο ότι θα αρνηθεί να συνεργαστεί για την εξακρίβωση των ταυτοτήτων αυτών των άτυχων ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η κυπριακή όσο και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσουν τη σύσταση μιας διεθνούς επιτροπής, η οποία θα επιληφθεί της έρευνας, διαφορετικά ένα ακόμα τουρκικό έγκλημα, όπως αυτό των εμπρησμών στα ελληνικά δάση, θα βρεθεί στις καλένδες της ελληνικής πολιτικής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...