Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η μαγεία της Αστρονομίας


Πανδαισία χρωμάτων στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας

Αυτές οι φωτογραφίες δεν συγκινούν μόνο τους αστροφυσικούς που παίρνουν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας Αστρονομίας, αλλά μαγεύουν και όλους εμάς με τα πανέμορφα χρώματα και τους ασυνήθιστους σχηματισμούς τους. 

Δεν πρόκειται για οπτικά εφέ αλλά για φωτογραφίες από τον ουρανό. Τα εντυπωσιακά χρώματα του Βόρειου Σέλαος και οι σχηματισμοί των άστρων είναι μαγευτικά φυσικά φαινόμενα και γι αυτό το λόγο λογικό είναι να βραβεύονται όσοι τα «αιχμαλωτίζουν» στις κάμερές τους. Επειδή λοιπόν με γυμνό μάτι δεν μπορούμε πολλές φορές να εκτιμήσουμε την ομορφιά του σύμπαντος, δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστρονόμοι για τον διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Royal Observatory Greenwich.



την πρώτη εικόνα εικόνα βλέπουμε το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, γνωστό και ως Μέγα Νεφέλωμα του Ωρίωνος. Είναι ένα διάχυτο νεφέλωμα νότια από τη Ζώνη του Ωρίωνα και πρόκειται για ένα από τα πλέον ερευνηθέντα και φωτογραφημένα ουράνια σώματα.



Το Βόρειο Σέλας από το βουνό Hgtuva στη Νορβηγία



Ο γαλαξίας μας, όπως φαίνεται από το πάρκο Uludag στην Τουρκία



Το «ραντεβού» ενός αεροσκάφους με το δίσκο του Ήλιου



Εικόνα από τον αστερισμό Cepheus 
newsbeast.gr


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...