Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΘΝΗΤΟΙ…»


Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τον τίτλο: «Ο αρχαίος ναός του «Αγνώστου Θεού» στην Αθήνα που βρέθηκαν οι προφητείες για τον Ιησού Χριστό». Το άρθρο αυτό δίνει τροφή για συζήτηση σε αρκετά σημεία…
Μπορείτε πολύ εύκολα να το βρείτε βάζοντας στην αναζήτηση μια από τις δυο χρωματισμένες με κόκκινο φράσεις. Ή μέρος των φράσεων αν είναι πολύ μεγάλες για την αναζήτηση.
Δεν θα πάρω θέση. Θα κάνω μόνο μια ερώτηση και μία επισήμανση:  Γνωρίζουμε ότι υπήρχε στην Αρχαία Αθήνα βωμός στον άγνωστο θεό, αλλά όχι για τον λόγο που έχει επικρατήσει. Αναλυτικά η αλήθεια ΕΔΩ.
Αλλά ότι υπήρχε στον άγνωστο θεό και ΝΑΟΣ, ομολογώ πρώτη φορά το ακούω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρακαλώ ας πει κάποιος που γνωρίζει, σε ποιό σημείο της Αθήνας ήταν αυτός ο ναός;

Μέσα στο άρθρο αυτό με τον παραπάνω τίτλο, υπάρχει η φράση: «κάποιος σοφός ονόματι Απόλλων, από τον Θεό παρακινούμενος όπως πιστεύω, έκτισε τον ναό στην Αθήνα, αφού έγραψε εις αυτόν τον βωμό, Αγνώστω Θεώ».
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πρέπει να ξέρετε (και αυτός είναι ο λόγος που κάθομαι και γράφω αυτό το κείμενο) ότι στην αρχαιότητα, ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΕΩΝ. Όχι μόνο θεών αλλά ούτε ημιθέων ούτε καν μυθικών ηρώων. Ξέρετε  κανέναν Αχιλλέα του αρχαίου κόσμου εκτός από τον Αχιλλέα της Τροίας; Κάποιον Οδυσσέα μήπως της κλασικής εποχής; Ο πρώτος καταγεγραμμένος Οδυσσέας στην ιστορία είναι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος μετά τον Οδυσσέα της Ιθάκης. Αυτό το ξέρατε;
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ π.χ. Ζήνων, Διόδωρος, Απολλώνιος, Αθήναιος Ηράκλειτος, Ποσειδώνιος κλπ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΥΒΡΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ.
Έτερον ουδέν

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...