Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αναψε η φλόγα φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ!

Εύλογες απορίες προκαλούν όχι μόνον στη Λευκωσία, αλλά και στην Αθήνα η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να στείλει το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» στην Αν. Μεσόγειο, κοντά στην Κύπρο με εντολή να διεξάγει έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.

Και τούτο γιατί, σήμερα άναψε η φλόγα στο Οικόπεδο 12 εντός της κυπριακής ΑΟΖ (με διεθνές ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων) και επειδή στην περιοχή όπου θα διεξάγει έρευνες το τουρκικό σύγχρονο ερευνητικό σκάφος υπάρχει συνωστισμός πολεμικών πλοίων διαφόρων χωρών λόγω της αναμενόμενης πυραυλικής επίθεσης κατά της Συρίας.

Επιπλέον η Άγκυρα είχε προγραμματίσει να διεξάγει το σκάφος τις έρευνες αυτές, στο τέλος Σεπτεμβρίου, όταν θα ολοκλήρωνε τις σεισμικές έρευνες που διεξήγαγε στη Μαύρη Θάλασσα. Γιατί, λοιπόν, τώρα αυτή η σπουδή των Τούρκων;


Αυτή την ώρα οι Τούρκοι στέλνουν το «Μπαρμπαρός» ανοιχτά της Μερσίνας και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τις επόμενες κινήσεις του πλοίου (ούτε και εκδόθηκε NAVTEX, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος»), αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες το ερευνητικό αυτό σκάφος προφανώς θα κινηθεί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κύπρο.

Εάν τελικά το σκάφος προχωρήσει σε έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τότε εκτιμάται από τη Λευκωσία, θα επιβεβαιωθούν οι εξαγγελίες της τουρκικής κυβέρνησης ότι: «οι θαλάσσιοι τομείς που αναφέρονται στον διαγωνισμό που ξεκίνησε η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νοτίου Κύπρου (σ.σ. εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία) στο ένα μέρος τους δυτικά του νησιού συμπίπτουν με τον τομέα της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στη Μεσόγειο».

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος (που στοίχισε 130 εκατ. δολ και το επισκέφθηκε και ο κ. Ερντογάν) μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες σε βάθος 6 χιλιομέτρων με τρισδιάστατη μορφή, διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, έχει μήκος 85 μέτρων και διαθέτει και ελικοδρόμιο.

To Βήμα, φώτο απο olympia

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/09/12.html#ixzz2e2tqPXnd

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...