Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ούτε κουβέντα για το κατοχικό ο Αλ. Τσίπρας στη Γερμανία! (ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ!......)

Φαίνεται ότι οι μεγαλοστομίες περί διεκδίκησης του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία είναι ρητορικά σχήματα για εσωτερική κατανάλωση, αφού ο Αλέξης βρέθηκε στη Γερμανία και δεν τόλμησε να θέσει το θέμα στην ομιλία του, μετά την αρνητική θέση που έλαβε το αριστερό κόμμα «Die Linke».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια περίφημη προεκλογική ομιλία με βάση πάντα τη γνωστή συνθηματολογία που ακολουθεί και στο εσωτερικό μιλώντας για την ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη. Εν ολίγοις, ο στόχος είναι η πανευρωπαϊκή επανάσταση για συνολική ανατροπή του οικονομικού μοντέλου, όχι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο…

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Μέρκελ για την πολιτική που ακολουθεί, κατηγορώντας την ότι χρηματοδοτεί τις τράπεζες και όχι τους λαούς, ενώ

συνθηματολογώντας ξανά, γενίκευσε λέγοντας, ότι οι πλούσιοι εξακολουθούν να μην φορολογούνται.


Δηλαδή, για να το κατανοήσουμε, ακόμα κι αν ήταν η φορολογία εξισωμένη απόλυτα, κάποιος βγάζει π.χ. 20.000 ευρώ και πληρώνει φόρο 4.000 ευρώ, ενώ κάποιος που βγάζει 2.000.000 ευρώ, θα κατέβαλε 400.000 ευρώ, σημαίνει ότι δίνει λίγα, δεν φτάνουν και θα πρέπει να δίνει τουλάχιστον τα μισά στον κάθε Τσίπρα για να κάνει πράξη το σοσιαλιστικό του όραμα.

Όπως γράφτηκε πρόσφατα, εργαζόμενος του ιδιωτκού τομέα που παίρνει στο χέρι 1.000 ευρώ στην Ελλάδα, καθαρά στοιχίζει στην επιχείρηση πάνω 1.750 ευρώ. Στην Πορτογαλία στοιχίζει 1.350 και στην Ιρλανδία 1.070. Στη Γερμανία στοιχίζει 1.500 αλλά εκεί έχει δωρεάν παιδεία και υγεία όχι φακελάκηδες και φροντιστήρια. Πόσα παραπάνω πρέπει να πληρώσουν δηλαδή οι ιδιώτες; 

Το πρόβλημα είναι από πού ακριβώς θα εισπράξει φόρους εάν οι «κακοί πλούσιοι» τεθούν υπό διωγμό και αποχωρήσουν – διότι μπορούν να το κάνουν – από τη χώρα που θέλει να παραστήσει τον συνεταίρο της κάθε επιχείρησης, ενώ ειδικά στην περίπτωση κρατών όπως του ελληνικό, δεν προσφέρει απολύτως τίποτε ανταποδοτικά και οι πολιτικοί κάνουν «κοινωνική πολιτική» πετώντας χρήματα δεξιά-αριστερά για να παραστήσουν τους φιλολαϊκούς και να έχουν την «κουτάλα» της εξουσίας στα χέρια, πάντα με ξένα λεφτά.

Πραγματικά αρρωστημένη και παρασιτική αντίληψη και δεν ανήκουμε κατά καμία έννοια, όχι στα μεγάλα, ούτε καν στα μεσαία εισοδήματα… Ευτυχώς που ο Τσίπρας επανήλθε στη λογική στη Γερμανία, λέγοντας ότι η γερμανικής έμπνευσης στρατηγική της λιτότητας αποδείχθηκε καταστροφική για την Ελλάδα και θα καταστρέψει και την Ευρώπη.
Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο (ΝΑΖΙ ) Ράϊχεμπαχ ο Σύριζα και ο Μανώλης Γλέζος!...

ΟΙ Γερμανοι (ΝΑΖΙ) Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ρένα Δούρου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...