Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

BIS (Τράπεζα Διεθνών διακανονισμών) και οι λανθασμένες κυκλοφορούσες φήμες

Παιδιά μην κάνετε λάθη. Αυτό που ανακοίνωσε η BIS (Τράπεζα Διεθνών διακανονισμών) δεν έχει σχέση με την δική της κατάρρευση. Αυτό που ανακοίνωσε αφορούσε τον κίνδυνο της πτώσης της παγκόσμιας οικονομίας,  συμπερασματικό φαινόμενο μετά την εμπειρική πτώχευση της Leaman Brothers.
H BIS είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο,  η κεντρική τράπεζα όλων των κεντρικών τραπεζών (για να μην ζούμε σε απατηλά όνειρα και τρεφόμαστε από τις πολιτικάντικες μισαλλοδοξίες του καθενός.)  Πήρε την πρωτοκαθεδρία από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας του Mark Carney και του συνεργάτη του Μάριο Ντράγκι της ECB.  Είναι αυτή που έδωσε εντολή για πρώτη φορά να κατασχεθούν οι καταθέσεις των πελατών των τραπεζών, με πρώτη εφαρμογή στην Κύπρο, η οποία ανακοινώθηκε εκ φραγκίας από τον Όλι Ρεν. Τα 100.000 κλπ μαξιλάρι είναι τροφή για σκύλους. Σκοπός ; η διάσωση των τραπεζών.
Κατόπιν τούτων λοιπόν και της δεινής τραπεζικής κατάστασης η γνωστή μας FEDσυνέχισε να τυπώνει χαρτονομίσματα.  Προ ολίγων ημερών η BIS έβγαλε ανακοίνωση για την δυσχέρεια της ρευστότητας των τραπεζών και τις αγορές χρέους ως εξαιρετικά κρίσιμες .

Έτσι βρέθηκαν σε ψυχρολουσία η FED, η Ben Bernanke, το Federal Open MarketCommittee, ενώ οι ίδιες πίστευαν πως αν τροφοδοτούσαν την αγορά με χρήμα, αυτό θα έσωζε την κατάσταση. Από πλευράς μου βέβαια, που ιδέαν δεν έχω από οικονομικά, πόσον μάλλον από οικονομικά λογιστικά τρικ που μαθαίνουν οι Γερμανοτραφείς και Αμερικανοτραφείς  προσποιούμενοι τους πρωθυπουργούς και υπουργούς οικονομικών, μπορώ να σκεφτώ «ποιος ή ποια αξιόπιστη αρχή ελέγχει του λόγου το αληθές» (!)

Εντούτοις η FED αποφάσισε να  συνεχίσει το τύπωμα.  Όμως αυτή η τακτική εξυπηρετεί μόνον ένα 3% του πληθυσμού της Αμερικής, μια χούφτα ανθρώπους δηλαδή. Οι υπόλοιποι σέρνονται στους δρόμους.  Το πρόσχημα πως οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται για να θερμαίνονται και γενικά να καταναλώνουν, είναι άνευ αντικρίσματος όταν καθημερινά οι τιμές των βασικών αναγκών αυξάνουν αλματωδώς καθημερινά.
Όταν λοιπόν η κεντρική των κεντρικών αναγγέλλει δυσχέρεια και περιορισμό δανεισμών, εσείς τι φαντάζεστε ότι θα γίνει; Το πρώτο είναι η συγχώνευση των τραπεζών. Οι τραπεζίτες θα αλληλοφαγωθούν.  Όσο χαμηλότερα, τόσο χειρότερα για αυτούς. Γι αυτό οι παλαβιάρηδες εδώ, τρέχουν να συγχωνεύσουν και να αρπάξουν ό,τι μπορούν, για να παρουσιάσουν καλλίτερους ισολογισμούς.  Εν πάσει περιπτώσει τώρα να μην ανοίξουμε το κεφάλαιο της ηλιθιότητας, όλος ο server δεν θα φτάνει. Η πονηρή αλεπού όσο και να θέλει να τα βάλει με το βουβάλι, νικημένη θα βγει.
Το χρέος των ΗΠΑ έχει περάσει την κόκκινη γραμμή προ πολλού και κάθε χρόνο αυτό αυξάνεται κατά 3 % !  Η BIS τον Αύγουστο που μας πέρασε προειδοποίησε Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ιαπωνία, για την απώλεια του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τους μεταξύ 15 με 30% (!)  Άλλος ιός που προσέβαλε τις κεντρικές και υπόλοιπες τράπεζες, ήταν το αποθεματικό των Αμερικανικών ομολόγων που είχαν (!) Πρίν έξη χρόνια η  Kaushik Basu της Παγκόσμιας τράπεζας είχε προειδοποιήσει «πως ένα τοίχος του χρέους έρχεται κατ’ απάνω μας» Για να προσθέσει «πως νέο σοκ κρίσης θα υπάρξει το 2014 και 2015» (!)

Η BIS, η παγκόσμια τράπεζα και το ΔΝΤ εποπτεύουν το έργο των κεντρικών τραπεζών. Στην πραγματικότητα όμως οι διάφοροι «φωστήρες» των κολεγίων, οι ερευνητές, οι τραπεζίτες επενδυτές και τα στελέχη των κεντρικών τραπεζών, ελάχιστα γνωρίζουν τι σημαίνει πραγματική οικονομία. Μέσα σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι τηςGoldman sucks και Draghio Carney που προέρχεται από την Goldman, όπως καιBernanke που εργάστηκε στο Χάρβαρντ, το Stanford και Πρίστον.  Αυτοί είναι καθαρά θεωρητικοί και είναι πιστοί στα συμφέροντα της ελίτ που εκπροσωπούν.  Στην πραγματικότητα θεωρούνται ανεπάγγελτοι, καθ΄όσον δεν έχουν εργαστεί ποτέ σαν κανονικοί άνθρωποι.
Το κοκτέϊλ αυτό έφερε την παγκόσμια οικονομία να σέρνεται στην λάσπη της. Με αποτέλεσμα οι κεντρικές τράπεζες να αδυνατούν να φέρουν την παγκόσμια οικονομία σε ισορροπία. Οι ροές κεφαλαίων πλέον βρίσκονται εκτός ελέγχου.  Ακόμα και οι χώρες με ευέλικτες συναλλαγματικές ισοτιμίες, χάνουν την ευκαιρία να είναι κύριες της μοίρας τους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο κόσμος θα δεχθεί τον παγκόσμιο έλεγχο ροής κεφαλαίων ή τον πλήρη έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας υπό την FED. Η FED δεν θα αφήσει την πολιτική των εξελίξεων σε άλλα κράτη, άσχετα αν αυτό είναι νόμιμο ή όχι.  Προσπαθεί να στραγγίξει τις κεντρικές τράπεζες από τα αποθέματα των δολαρίων. Αυτή η τακτική όμως είναι επικίνδυνη και τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά.
Πρόκειται για την χειρότερη οικονομική κρίση από το 1931. Στην Γερμανία οι τράπεζες είναι υπό κατάρρευση και είναι κρίμα που εν όψει των εκλογών ο λαός της έχει μαύρα μεσάνυχτα. Η Γερμανική ηγεσία αναγκάστηκε να τις διασώσει με χρήματα των φορολογουμένων, όταν αυτές είχαν παίξει τεράστια ποσά σε τζόγο και αμφίβολες επενδύσεις. 
Στον αντίποδα υπάρχει μαζική εθελοντική αντίσταση για την επιστροφή στον κανόνα του χρυσού.  Η λέξη «ανάπτυξη» είναι εκτός ελέγχου και κυκλοφορεί μόνον σε στόματα ανίδεων προς εντελώς τυφλούς ακροατές. Η BIS προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Ποιος να ξέρει άραγε τι προετοιμασίες κάνει. Η FED συνεχίζει να τυπώνει με άνωθεν εντολή, με σκοπό την επιστροφή της εθνικής υπεροχής της Αμερικής, χωρίς να σημαίνει πως οι Αμερικανοί θα ανακτήσουν το πεδίο επιρροής τους.

Η κατάληξη είναι πως μετά την ομολογία  ότι το χρέος πλέον είναι ανεξέλεγκτο, η κάθε χώρα οφείλει να προστατέψει την δική της γειτονιά, τους πολίτες της και οι πολίτες τους εαυτούς τους, αν μπορούν και όπως μπορούν………  Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Νάγια

Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει εδώ με όλες τις παραπομπές

http://investmentwatchblog.com/bis-the-most-powerful-bank-in-the-world-announces-the-crash/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...