Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Aδειάζουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών: 420 ελεύθεροι κάθε μέρα...

  • Έως ότου η κυβέρνηση καταλήξει στις βασικές γραμμές της μεταναστευτικής πολιτικής που πρόκειται να εφαρμόσει, οι εκατοντάδες μετανάστες που αφέθησαν ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, θεωρητικά για 6+6 μήνες παράτασης για την απέλασή τους, κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς δουλειά, χρήματα και σπίτι, με μοναδικά τους υπάρχοντα... λιγοστά ρούχα μέσα σε μια σακούλα σουπερ μάρκετ, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως λόγω της ανέχειας και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, είναι θέμα χρόνου η «εγκληματικότητα» να χτυπήσει και πάλι κόκκινο στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, που τείνουν να μετατραπούν σε γκέτο με τους νόμιμους

κατοίκους -Έλληνες ή αλλοδαπούς- να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο αριθμός των μεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο, το Παρανέστι Δράμας, την Ξάνθη και την Ορεστιάδα, αυξάνεται μέρα τη μέρα. Υπολογίζεται πως καθημερινά αφήνονται 420 άτομα από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα και υπολογίζεται πως εάν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό σε λιγότερο από ένα μήνα, δεν θα υπάρχει κανείς πλέον κρατούμενος

Αν και η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, μίλησε για δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας, ακόμη και για ενοικίαση από το κράτος κενών κατοικιών που θα διατεθούν σε μετανάστες, παραμένουν για την ώρα εξαγγελίες στα χαρτιά.

Το μυαλό στην … Ευρώπη


Ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης της βόρειας Ελλάδα κατευθύνονται, με τρένο ή με το ΚΤΕΛ, προς την Θεσσαλονίκη. Είτε γιατί εκεί έχουν γνωστούς ή συγγενείς που μπορούν να τους φιλοξενήσουν, είτε γιατί έχουν στο μυαλό να επιχειρήσουν να διαφύγουν παράνομα στην Ευρώπη, μέσω Σκοπίων. Το τελευταίο διάστημα η συσσώρευση παράνομων μεταναστών στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η παρουσία μεταναστών, που τριγυρίζουν τα βράδια με μια σακούλα ρούχα στα χέρια, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης στον Βαρδάρη, είναι συνηθισμένη εικόνα τις τελευταίες ημέρες.

Ίδια η κατάσταση και στο κέντρο της Αθήνας. Μια βόλτα το βράδυ στις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης αρκεί, για να διαπιστώσει κανείς πως ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που αφέθησαν ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο, το Αλλοδαπών και τα κρατητήρια του Ελληνικού έχουν βρει «στέγη» σε πλατείες και πάρκα. Ουσιαστικα΄ μια επίπονη κατάσταση αναμονής και για τους ανθρώπους αυτούς, έως ότου η κυβέρνηση χαράξει και επίσημα την μεταναστευτική της πολιτική.

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου, κρούουν «Οι γιατροί του Κόσμου» για το γεγονός πως οι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για μολυσματικές νόσους. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα οι κρατούμενοι μετανάστες δεν έτυχαν πλήρης ιατρικής παρακολούθησης. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στους κρατούμενους της Αμυγδαλέζας είχε διαπιστωθεί μεγάλη συχνότητα εκδήλωσης φυματίωσης.Πηγή Πρώτο Θέμα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2015/03/a-420.html#ixzz3UpFYwvlr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...